Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Coutinho betalade 127 miljoner för Barçaflytt

Headlines Blogg

DS-MhzkXkAEPKNi.jpgENGLAND

Metro drar slutsatsen att Arsenal är ”NOTT good enough”. 2-4 mot Nottingham Forest i FA-cupen satte fart på landets rubriksättare.

Daily Mirror roar sig på tränarens bekostnad. Stora ”Wenger out”, följs i liten stil av ”…of the FA Cup at least”. Silly Season snurrar vidare, den här gången med bland annat en Atléticostjärna. ”Exklusivt: Antoine Griezmann kommer att kräva 400 000 pund för att nobba Barcelona och välja United”, hävdar tidningen. En spelare som Barça redan kirrat är förstås Philippe Coutinho. Som en uppföljning på det har Mirror ett budskap från Liverpools tränare, ”Klopp: Fixa Lemar till mig…nu”. Det är den eftertraktade Monacostjärnan som ska fylla Coutinho skor. Eller?

Annons

Daily Telegraph konstatera att ”Wenger blev förödmjukad av heta Forest”, men skriver också om en annan ersättare till Coutinho. ”Liverpool vill skynda på Naby Keitas övergång från RB Leipzig”. Liverpool har redan spelaren säkrad till sommaren för 57 miljoner pund, men är beredd att pynta mer om klubben kan få honom redan i januari

The Times har andra rubriker i kölvattnet på brasseövergången. ”Coutinho kommer att betala 11,5 miljoner pund ur egen fick för sin transfer till Barcelona”. Det är runt 127 miljoner kronor. Coutinho var så angelägen att affären skulle bli av att han betalade en del av övergången för att inget skulle stoppa den från att bli av i sista stund. Tidningen uppger, med hänvisning till en välinformerad källa, att Coutinho redan betalat nio miljoner pund (ca 100 miljoner kronor). Resten kommer att betalas vid senare tillfälle.

Annons

Daily Mail har ”Exklusivt: Newcastletränaren Peter Beardsley granskas sedan afrikanska spelare anklagat honom för rasistiska förolämpningar”. Newcastleslegendaren tränar klubbens U23-lag, och ledningen kommer i dag att hålla ett förhör.

Yorkshire Evening Post konstaterar att det inte var Leeds dag i FA-cupen (1-2 mot Newport). Inte heller var det Pawel Cibickis dag. Han får bara fyra av tio. ”Planen passade honom inte, och han kunde inte upprepa den fina formen från ligan den senaste tiden. En anonym insats”. Det kunde varit värre. Samuel Sainz, som hoppade in i 75:e minuten och blev utvisad i 90:e minuten efter en spottloska, får noll av tio.

 

ITALIENDS-dAfrW4AEZmRG.jpg

La Gazzetta dello Sport synar VAR, videodomaren. ”Bra, men kan bli bättre”, är rubriken på tidningens första uppslag. Den följs av ”52 skäl att förlita sig på VAR”. Det är så många misstag som videodomaren korrigerat. Tidningen skriver på annat hålla att skadade Juvestjärnan Paolo Dybala förväntas bli borta 30-40 dagar, men hoppas på spel mot Tottenham i Champions League (första matchen 13 februari). Bland de många mercatonotiserna finns en med svenskintresse. Den gäller Genoa. ”Till mittfältet närmar sig klubben Hiljemark”, skriver Gazzettan utan att precisera ytterligare. Hiljemark har ryktats på väg bort från Panathinaikos, och den gamla klubbadressen i Italien har även tidigare cirkulerat i ryktessvängen.

Annons

Corriere dello Sport har mercatouppgifter av annan dimension som täcker förstasidan. ”Juve efter Özil”, skriver tidningen i stora bokstäver, ”Tysken är på Allegris lista: United försöker men om de inte lyckas står de vitsvarta redo”.

Tuttosport lyfter liksom Gazzettan VAR, men ur ett lokalt perspektiv. ”Vill ni verkligen snacka om domare?”, undrar Tuttosport provokativt, efter vad den kallar ”Nya attacker mot Juve”. Turintidningen syftar på kritik mot att en straff inte dömdes mot Bernardeschis efter en handsituation. Tuttosport pekar på att titelrivalen Napolis Dries Mertens också slapp undan en straff efter en hands mot Crotone.

 

DS-dqHQX4AApvry.jpgSPANIEN

Marca hänger med huvudet. ”16 poäng från Barça”, summerar tidingen läget i ligan efter det att Real Madrid tappat ytterligare poäng (2-2 mot Celta Vigo). Marca tillägger att ”Och ännu har serien inte vänt…”.

Annons

AS har med en intervju med Marcelo efter matchen. ”Det är en av de värsta situationer jag upplevt”, säger Real Madrid-veteranerna när han synar avståndet till Barcelona. Marcelo beklagar sig över att laget inte lyckas få med sig fler poäng. ”Vi kan inte göra mer. Vi gör vad vi kan; försöker spela bra fotboll, försöker göra mål, men vi får inte ut något av det”, säger han.

Sport parar ihop en bild på en till synes retfullt vinkande Luis Suárez med resultatet i Vigo, och sätter skadeglatt rubriken ”Farväl, Real, farväl”.

Mundo Deportivo konstaterar nöjt att ”Real är 16 poäng efter Barça”. Störst utrymme på förstasidan får Philippe Coutinho, som i dag kommer att presenteras som ny Barcelonaspelare. ”Det är en dröm”, lyder den förutsägbara citatrubriken.

 

FRANKRIKEune08012018_hd.jpg

L’Equipe skriver om ”Ett professionellt jobb” när ”amatörlaget” Granville (fjärde divisionen) slog ut ”proffslaget” Bordeaux i cupen (2-1). Roligare rubriker för Frankrikes bästa lag, ”PSG har kul” (6-1 mot Rennes). Alexander Kacaniklic fick för en gång skull chansen för Nantes (4-0 mot Senlis, div 3). Det verkar inte ha varit någon succé. L’Equipes skriver att ”Kacaniklic kunde också gjort bättre ifrån sig. Han snubblade på sista hindret i den 50:e minuten, sedan missade han målet när han hade det öppet i 53:e minuten”.

Annons

Le Parisien ifrågasatte i fredags Edinson Cavanis och Javier Pastores försening att ansluta till PSG-truppen. De spelade inte heller mot Rennes, men Thiago Silva avvisar misstankar om att deras förlängda semester skapar irritation. ”Vi står fortfarande bakom honom och Pastore”, bedyrar brassebacken. Han är osäker på om förseningen får disciplinära efterräkningar för de båda spelarna. ”Jag vet inte om det blir någon bestraffning. Det får ni kolla med Antero”, säger Thiago Silva, och syftar på PSG:s sportchef Antero Henrique.

 

TYSKLAND

Kicker uppger att Dortmund är beredd att släppa Pierre-Emerick Aubameyang, men inte förrän i sommar. På tal om Aubameyang. Han är tvåa på Kickers rankinglista över anfallare. I topp är Robert Lewandowski (Bayern München), och tre är Timo Werner (RB Leipzig). På fjärde plats är Mark Uth. Hoffenhimanfallare dyker upp i transferkarusellen också. Enligt Kicker nobbar Uth inviter från Premier League-klubbar för att skriva på för Schalke i sommar. Mer Dortmund. Peter Stögers snabba uppdykande i Dortmund efter att ha fått sparken i Köln har väckt en del förundran. På sina håll i Kölnlägret även lite irritation, liksom att han direkt dragit på sig Dortmudfärgade träningskläder på matchdagarna. Stöger säger sig ha viss förståelse för den åsikten, men påpekar också ”Vad skulle jag göra? Jag har alltid jeans och sneakers vid sidlinjen, tillsammans med kläder från klubbens sponsor eller fansshop. Vad skulle jag ta på mig: Kölnkläder? Eller lackskor? Då hade folk sagt, ’nu har han tappat det’”.

Annons
Publicerad 2018-01-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto