POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zidane efter bakslagen: ”Jag kommer inte att ändra mig”

DTDa8WcXkAApx4H.jpg_large.jpgENGLAND

Daily Mirror tar steget norrut, följer upp rasismanklagelserna mot Newcastlelegendaren Peter Beardsley. Med exklusivstämpel levererar tidningen vad Beardsley, numera U23-tränare i klubben, ska ha sagt till ett par färgade spelare vid en klätterövning: ”Ni borde vara bra på det här”. Annars är Arsenals Alexis Sánchez namnet för dagen. ”Exklusivt: 23 dagar på sig att värva Sánchez”, skriver Mirror, och menar att Man City tagit de första kliven för att säkra övergången.

The Independent använder en annan tidsram. ”Alexis Sánchez kan bli klar för Manchester City inom en vecka”. Tidningen hänvisar till källor nära spelaren, samt menar att tränare Arsène Wenger nu är villig att sälja.

Daily Telegraph skriver att Arsenal väntar på ett bud från City och vill ha minst 30 miljoner pund för en affär i januari. Alexis Sánchezs kontrakt går ut i sommar.

The Sun sätter övergångssumman till 35 miljoner pund, men har en annan vinkel på ämnet med ”Glöm mina 25 miljoner pund”. Tidningen menar att Alexis Sánchez är ivrig att komma till Man City redan i januari, och därmed ignorerar en signing-on-bonus med Arsenal nämnda summa. En gissning är att han inte går helt barskrapad från ett avtal med Man City.

The Times beskriver gårdagens FA-cupmatch som en ”Seger för videodomare”. Det var Brightons segermål (2-1 mot Crystal Palace) som godkändes när VAR användes för första gången. En avstickare till Silly Season ger ”Arsenal intensifierar jakten på Evans”. Enligt tidningen har Londonklubben, liksom Man City, varit i kontakt med West Brom sedan fönstret öppnade. Ytterligare samtal väntar. Wenger uppges beredd att närma sig de 25 miljoner pund West Brom begär, och även att slänga in Mathieu Debuchy i en deal.

 

ITALIENDTDt45bWkAMjCvc.jpg

La Gazzetta dello Sport kastar sig huvudstupa in i mercaton med ”Deulofeu & Verdi”. Det följs av ”Kamp Inter-Napoli” och ”Spanjoren vill återvända till Italien: och de två klubbarna kämpar om honom. Men Sarri föredrar Bolognas anfallare, som Spalletti har i åtanke för sommaren”. Tidningen firar också Milans tränare Gennaro Gattuso som fyller 40 år. ”En bra present? Att få bli kvar i mitt hem, som är Milan”, säger han.

Corriere dello Sport firar i stället att ”BBC är återfödd”. Bonuccia har ersatts med Benatia tillsammans med Barzagli och Chiellini i Juventus backlinje. ”Bara ett insläppt mål på elva matcher”, påpekar CdS.

Tuttosport är i ständigt behov av att hävda Juventus storhet. Turintidningen gör det i dag med ”Coutinho kostade 160 miljoner euro – Dybala är värd 175 miljoner euro!”. Det baseras på en beräkning från CIES Football Observatory. Samtidigt påpekar Tuttosport att Juventus inte kommer att sälja sin argentinska juvel.

Sky Sport Italia menar att dragkampen om Samuel Gustafson är över. Svensken lämnar Torino på lån till Brescia. Tidigare hade Serie B-rivalen Pro Vercelli uppgetts nära att knyta till sig Gustafson. Båda lagen slåss om att undvika nedflyttning till Serie C.

Sport Italia uppger att Inter förhandlar med Barcelona om Rafinha. Spanska källor uppger samtidigt att det finns intresse från just Italien, se Cadena Ser under ”Spanien”.

 

DTDuQbfX4AIXctj.jpgSPANIEN

Marca täcker förstasidan med ett citat från Real Madrids tränare Zidane, ”Jag vill visa att jag är en bra tränare även i svåra tider”. Det är hämtat från France Football, se under ”Frankrike” nedan. Tidningen har också ringat in Reals problem i fem punkter; tappad känsla för gruppen bland en del spelare, svårigheten att göra mål, fysiska tillkortakommanden, minskad i speltid för en del spelare mellan sommar och nu (ex Asensio, Lucas Vásquez, Kovacic) samt bristande ambition.

Onda Cero menar att Reals planer på en målvakt redan i januari är i fara. ”Värvningen av Kepa kan försenas på grund av en eventuell operation av högerfoten som kan hålla honom borta från spel till mars”, uppger radiokanalen. Real har tidigare sagts ha en verbal överenskommelse med Athleticmålvakten.

Sport myser åt att ”En dröm har blivit verklighet” för Philippe Coutinho i och med övergången till Barça. Fler spelare är på ingång till klubben. ”Yerry Mina är klar och anländer till Barcelona i dag”, uppger tidningen. Barça är överens med Palmeiras om en övergångssumma på 11,5 miljoner euro för den colombianske mittbacken.

Cadena Ser kollar i stället på spelare på väg bort. Radiokanalen uppger att ”fyra-fem spelare kommer att lämna Barcelona i vinterfönstret”. Javier Mascherano är på väg till Hebei Fortune och Aleix Vidal är nära Sevilla. Gerard Deulofeu har hamnat i kylan och vill bort och Arda Turan är en annan spelare som är iskall och behöver ny klubbadress. Dessutom väntas Rafinha lånas ut, troligen till Italien. På annat håll uppger Cadena Ser att Valencia och Arsenal förhandlar om mittfältaren Francis Coquelin. Ett lån med en köpoption är aktuellt.

Cadena Cope preciserar uppgifterna. Radiokanalens lokala redaktion i Valencia anger att ”Valencia förhandlar om att köpa Francis Coquelin för 11 miljoner euro”. Dessutom uppges klubben ute efter Inters högerback João Cancelo.

 

FRANKRIKEune_hd.jpg

L’Equipe uppmärksammar att ”Spänningen stiger i Bordeaux”. Det är inte av förväntningar utan av ilska. Ett tiotal poliser skyddade laget från fans under lagets träning i går. Fansen kräver bland annat tränare Jocelyn Gourvennecs avgång. Han har tills vidare fortsatt president Stéphane Martins förtroende, skriver L’Equipe. Från transfercirkusen rapporterar tidningen att Tottenhams Georges-Kévin Nkoudou ”inom de närmaste timmarna” kommer att lånas ut till Burnley för resten av säsongen.

RMC Sport hittar kanske en hjälpande hand åt Gourvennec och hans gäng i Bordeaux. Enligt radiokanalens uppgifter är klubben i samtal om att Newcastles Aleksander Mitrovic. Men RMC påpekar samtidigt att den serbiske anfallare skulle bli dyr, både som lån och köp.

Le Parisien skriver ”40 miljoner euro för Lucas”. Det är prislappen PSG ska ha satt på brasilianaren. 25-åringen vill bort från klubben, helst till England, och allra helst till Liverpool, skriver Le Parisien, men inga förhandlingar pågår ännu med Klopps gäng. Även Man United har uppgetts intresserad, men då av ett lån, något varken Lucas eller PSG är intresserade av.

France Football känns kanske inte så tajmad med Zinedine Zidane framröstad som Årets tränare av tidningens expertpanel. Real Madrid hackar för närvarande betänkligt. Men tränaren tar det goda med det onda i en resultatinriktade business. ”Jag är förberedd, väl förberedd på det. På samma gång som jag förbereder mig för motgångar. Jag blir alltså inte överraskad när det går lite mindre bra, jag kan reagera. I dag finns faror, men jag kommer inte att ändra mig”, säger Zidane, ”Jag vill visa att jag är en bra tränare även i svåra tider. Jag är inte rädd för dem. Folk får lov att tro att allt alltid är enkelt för mig. Att jag göra allt på instinkt, men det är inte sant!”. Han tonar också ner vikten av sitt namn. ”Zinedine Zidane är inte längre en spelare i Real. Den Zidane existerar inte längre. Det är numera tränaren Zinedine Zidane som måste skapa sin karriär. Jag är inte skyddad av vad jag åstadkom som spelare i klubben”.

 

TYSKLAND

Ruhr Nachrichten noterar två missade chanser för Alexander Isak. Svensken hoppade in i ett reservbetonat Dortmund med en halvtimme kvar i den avslutande träningsmatchen i Marbella mot Zulte Waregem (3-2). De två chanserna var de sista stora i matchen och Isaks skott gick över vid båda tillfällena. Pierre-Emerick Aubameyang, som skapat rubriker igen med familjeklanen på plats på spelarhotellet (se Headlines webb-tv i går), visade på nytt varför Dortmund låter honom göra lite som han vill vid sidan av planen. På planen var han med två mål ännu en gång avgörande.

Sky Sport-krönikören och tidigare storspelare Lothar Matthäus påpekar att Aubameyangs uppträdande ”aldrig skulle accepteras i Bayern München”. Själva artikeln tar dock fasta på att ”Aubameyang är för dyr för Guangazhou”. Matthäus skriver att ”ryktet om att Aubameyang till Guangzhou Evergrande för 72 miljoner euro i vinterfönstret är troligen inte sant. Jag talade nyligen med Fabio Cannavaro (Guangzhou tränare) om det. Han sa till mig att han gärna ville ha Aubameyang i sitt lag men inte för sådana summor”. Guangzhou har också i ett uttalande på morgonen uteslutit övergångar på den prisnivån. Matthäus tror dock inte gabonesen blir kvar länge till i den gulsvarta Dortmundtröjan. ”Han kommer att lämna klubben i sommar eller kanske till och med inom de närmaste veckorna. Även om jag gillar honom och hans extravaganser, så är det rätt beslut. Om Dortmund redan nu får ett bra erbjudande så är det rätt att släppa honom”.

 

ÖVRIGT

TV2 (Danmark) har roat sig med att ta ut en nordisk elva för 2017. I VG:s elva häromdagen fanns det plats för fyra svenskar, i TV2:s bara för tre. VG hade Victor Nilsson Lindelöf. Ludwig Augustinsson, Emil Forsberg och Zlatan Ibrahimovic, medan TV2 har Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson och Emil Forsberg. Nilsson Lindelöf är inte ens med bland de sju avbytarna, där Zlatan, Mikael Lustig och Robin Olsen återfinns. TV2-laget: Kasper Schmeichel (Danmark) – Simon Kjær (Danmark), Andreas Christensen (Danmark), Andreas Granqvist (Sverige), Ludwig Augustinsson (Sverige) – Thomas Delaney (Danmark), Christian Eriksen (Danmark), Emil Forsberg (Sverige) – Gylfi Sigurdsson (Island), Pione Sisto (Danmark), Nicolai Jörgensen (Danmark).

Record (Portugal) uppgav häromdagen att en omedelbar utlåning av Erdal Rakip är aktuell vid den förmodade Benficaövergången. Tidningen ringar nu också in att det lär handla om en klubb ligan, för att ex-MFF:aren ska vänja sig vid spelmiljön.

Publicerad 2018-01-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå