Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
40v

Arsenal ”överens” med Ancelotti - Chelsea efter Allegri

ENGLAND

Metro använder ”VAR from over” för att beskriva två saker. Dels att ligacupsemin mellan Chelsea och Arsenal lever inför returen, även om första mötet var närmast livlöst (0-0). Dels att videodomare användes för första gången.

The Times ser just videodomare som enda chans att dramatisera gårdagens match på Stamford Bridge. Rubriken ”Conte stormade in på planen efter Chelseas bekymmer”, syftar på att tränaren var missnöjd med att domaren inte använde VAR vid en straffsituation i slutminuterna. En annan rubrik är ”Lukaku kan stämma Moshiri”. Man United-anfallaren är förbaskad på Evertonägarens voodoosnack (se Daily Telegraph i går), och en talesperson för Lukaku säger att belgaren överväger rättsliga åtgärder.

The Sun hittar en annan vinkel på Londonmötet och en annan ordvits. ”Alexit strategy”. Tidningen anser att Wengers petning av Alexis Sánchez visar att chilenaren är på väg bort i januarifönstret, även om Arsenaltränaren förnekade det.

englandDaily Telegraph låter också Arsenals nummer sju hamna i fokus. ”Sánchez sista strid” följs av ”Anfallaren hjälper Arsenal till fördel inför returen, men kommer han att vara kvar då?”. På annat håll uppger Telegraph att Chelsea vill låna ut kvicksilvret Charly Musonda Jr resten av säsongen. Belgaren, som tidigare visat missnöje över utebliven speltid, är önskad av Bournemouth, Watford, Newcastle och West Bromwich.

Hull Daily Mail tar fotbollen ner en division. Där återfinns en hyllad Sebastian Larsson, som mot Reading väntas göra comeback i Hulls startelva efter skada. Hull Daily Mail skriver att den 32-årige landslagssvensken ”blivit allt mer inflytelserik under Adkins”, och tränaren hyllar också Larsson. ”Jag har lyft fram för alla spelarna att attityden och professionalismen varit första klass, och Seb som en av de erfarna spelarna har visat det tiofalt för mig”, säger Adkins, ”Han har en otrolig förmåga och vilja att göra bra ifrån sig för gruppen”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar stort på ”Mancini: Jag vill bli förbundskapten”. Till rubriken lägger tidningen till citaten, ”Jag skulle vilja vinna VM eller EM. Problemen är inte pengar. Vi har väldigt duktiga unga spelare: Romagnoli, Pellergrini, Belotti”. Han vill också ha tillbaka en veteran, Balotelli. ”Han är bara 27 år. Han måste tillbaka i landslaget. En  spelare som han kan vinna en del matcher på egen hand”. Mancini, nu i Zenit, får också frågor om sin gamla klubb Inter, och tror på en tredje plats i år. ”I mina ögon är de starkare än Roma och Lazio”. Milans sportchef Mirabelli har besked till de fans som hoppas på förstärkningar: ”Mercaton är stängd, i varje fall vad gäller inkommande spelare”.

Corriere dello Sport nynnar kanske på Clash. Här finns ”London kallar” i stora bokstäver. ”Chelsea efter Allegri som ersättare till Conte, och landslaget kan italiengå miste om Ancelotti: Arsenal redo med jätterbjudande”, förklarar CdS. Evening Standard hade i går uppgifter om Ancelotti som en möjlig ersättare till Wenger. CdS preciserar med kontraktserbjudande på fyra år värt 40 miljoner euro, exklusive bonusar. Det ska vara en form av principöverenskommelse. Ancelotti uppges i texten också tidigare ha nobbat ett erbjudande på hela tio miljoner euro för att leda Saudiarabien fram till och med VM. Några siffror vad gäller Allegri och Chelsea finns inte, men Corriere dello Sport bedyrar att den nuvarande Juventustränaren är ett hett ämne i Stamford Bridges korridorer. För att sluta cirkeln så har tidningen kring diskussionen om ny förbundskapten rubriken ”Utan Ancelotti – Conte på nytt?”. Även Mancini, Ranieri och Di Biagio nämns.

Tuttosport ser kampen om den italienska ligatiteln som ”Fyra Juve mot ett Napoli”. Turintidningen menar att Juventus har ”fyra olika spelmodeller för att få ut det bästa ur mästarlaget och överraska motståndarna”.

 

SPANIEN

Marca suckar, ”Inte ersättarna heller”. Real Madrid, med flera bänkspelare i startelvan, lyckades inte vinna den här gången heller (2-2 mot Numancia). ”Zidanes samtal hjälpte inte i cupmatchen, Real gick vidare efter en trist oavgjord match. Luis Vázques två mål var enda ljuspunkten. Stark insats av Numancia”. Så summerar Marca matchen på förstasidan.

Sport ser Barças match mot Celta i kväll som ”En första final”. Tränare Valverde mönstrar bästa lag för att Barcelona ska ta sig vidare till kvartsfinal. Det blev oavgjort i första mötet. Tidspanienningen skriver också om ”Tio miljoner euro för Mascherano”. Barça uppges nu helt överens med Hebei Fortune om övergången. I mindre stil finns ”Nu är Yerry Mina klar för Barça”. Den totala övergångssumman till Palmeiras anges till 12,3 miljoner euro.

Mundo Deportivo låter Minas övergång dominerar hela förstasidan, men har en aning annan övergångssumma: 11,8 miljoner euro. Sedan publiceringen av papperstidningen har Barça gått med på att betala en utbildningskostnad på 600 000 euro, så MD anger på nätet priset till 12,4 milj euro. En summa som betalas i sin helhet. Colombianen, den första i Barças färger, väntas genomgå läkarundersökning under fredagen och skriver på för fem år.

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att ”PSG slickar såren” med ytterligare en seger (2-0 mot Amiens). Klubben är nu i semifinal i ligacupen. Där väntar Rennes, som slog ut Toulouse (4-2). L’Equipe utser två floppspelare. En är Ola Toivonen. Han får fyra av tio i betyg. ”Han fick vid sin återkomst i Rennes applåder av publiken när han byttes ut i den 59:e minuten. Men det är ungefär allt man kommer ihåg av hans afton. Osynlig större delen av matchen”. Jimmy Durmaz är tillbaka och fick göra ett inhopp tidigt i andra halvlek. På annan plats uppger tidningen att PSG:s klubbledning uppmanade spelare och persofrankrikenal att inte resa till populära semesterorten Dubai under vinteruppehållet. Orsak? PSG-ägarna är från Qatar, som är i fejd med Förenade Arabemiraten. Koll på Cedric Bakambu? Det blir världens dyraste afrikanska spelare. Beijing Guoan köper honom från Villarreal. Men övergångssumman stannar inte på de 40 miljoner euro som utköpsklausulen var satt till. Den kinesiska klubben måste också betala en inhemsk skatt på 34 miljoner euro, vilket gör att den totala övergångssumman når rekordhöga 74 milj euro. Bakambu kommer att tjäna 18 milj euro om året i Beijing Guoan.

RMC gör artikel på lagkaptenen Thiago Silvas uttalanden efter PSG-matchen i går. Av den kan utläsas dels en liten varning till Edinson Cavani och dels en bekräftelse på att Javier Pastore längtar bort. Båda spelarna var enligt uppgift avstängda från gårdagens match på grund av sen ankomst efter vinteruppehållet. ”Man måste tänka till innan man gör på det viset. Det är inte bra för någon. Men skillnaden mellan Pastore och Cavani är att jag tror att Pastore sagt till klubben att han vill lämna. Cavani är lite annorlunda, men man måste sköta jobbet och återvända så snabbt som möjligt, för det är viktigt för klubben”, sa Thiago Silva.

 

TYSKLAND

Hamburger Morgenpost beklagar sig över Ekdals skadeproblematik. Under ”Ekdals ändlösa historia av lidande” skriver tidningen att gårdagens magnetröntgen bekräftade fotledsskadan och att svensken blir borta minst januari ut. Hamburger Morgenpost synar statistiken och kommer fram till att Ekdal bara spelat 46 av 85 möjliga Bundesligamatcher, alltså mindre än hälften. ”Mönstret är alltid detsamma: efter ett uppehåll som ofta är för kort kommer nästa skada. Ekdal hinner knappt komma i toppskick”, skriver tidningen.

Bild ger också Ekdal oönskad uppmärksamhet. ”Är HSV-spelaren den mest skadedrabbade i Bundesliga?”, undrar tidningen över en på den svenske landslagsmittfältaren. Bild har sammanställt skadorna sedan sommaren 2015. Sammanlagt har Ekdal varit borta vid 16 tillfällen, vilket gett 283 skadedagar och 37 missade matcher. Av 91 tävlingsmatcher har han missat 40,6 procent på grund av skada, skriver Bild. ”Augustinsson drömmer om England och Spanien”, är rubriken på ytterligare en svenskartikel. ”Alla spelare har drömmar och mål, även jag, och för mig är det Spanien och England”, säger Augustinsson, ”Jag är 23 år och det är VM i sommar, så det är förstås en del intresse för mig. Min mitt eget intresse just nu är bara Werder Bremen”. På annan plats sätter Bild ett pris på Liverpools försök att värva Naby Keita i förtid. Den engelska klubben erbjuder enligt tidningen ytterligare 15 miljoner euro till RB Leipzig för att mittfältaren ska anlända redan i januari. Sedan tidigare är det klart att 22-åringen byter Leipzig motysklandt Liverpool i sommar för 75 milj euro.

Kicker skriver också att ”Liverpool är seriösa i sina försök med Keita”, att få honom redan i januarifönstret. Mer silly season som rör Liverpool. Enligt tidningen har Emre Can ännu inte bestämt sig om kommande klubbadress, även om Juventus är hetaste alternativ. Tysken kommer att lämna Liverpool på fri transfer i sommar. Annars bullar Kicker upp inför omstarten i Bundesliga. ”Alla 18 lag synas”, lovar Kicker på förstasidan. Tidningen skriver också att Robert Lewandowski på grund av skada inte kommer att kunna spela mot Leverkusen på fredag. Det innebär att nyförvärvet Sandro Wagner debuterar för Bayern München.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) ser nya problem för Panathinaikos. Inte nog med att laget åkte ur grekiska cupen (1-0 mot Lamina, 2-4 sammanlagt), ex-MFF:aren Guillermo Molins skadade sig och blir borta två veckor. En ljuspunkt i det gröna laget var Oscar Hiljemark, som enligt SDNA gjorde ”ett bra framträdande”.

Publicerad 2018-01-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons