Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Reals mångmiljardplan för Neymar - United utmanar?

ENGLAND

The Guardian slänger fram ”Manchester United lägger bud på 25 miljoner pund för Alexis Sánchez i försök att kapa Citys värvning”. Budet är högre än vad City sägs erbjuda, 20 milj pund. Dessutom erbjuder United högre lön, samt möjligheten att inkludera Henrich Mchitarjan i Sánchez-affären. Guardians uppgifter är starten på morgonens digra ryktesflora kring Arsenalstjärnan.

Daily Mirror låter ”Uniteds kapning för 124 miljoner pund” explodera på sin sportetta. Det är den totala kostnaden för Alexis Sánchez om man ser till de 35 miljoner pund Arsenal är ute efter, lönen på 400 000 pund i veckan som chilenaren vill ha över tre och ett halvt år, samt sign-on-bounsen på nätta 15 miljoner pund. På tal om kontrakt. Sent i går kväll lyckades Mirror fånga Chelseastjärnan Eden Hazard vid en NBA-gala i London. Frågan: Kommer du att skriva på nytt kontrakt med Chelsea? Svaret: ”Ja. Jag tror det blir Thibaut först, sedan jag”. Några ytterligare citat finns inte, vilket inte direkt ökar tilltron till det oväntade svarets utformning.

ANNONS

englandThe Sun har inte så mycket att säga om Hazard men däremot om Sánchez. ”Alexis Sánchez nobbar Man United-bossen José Mourinhos sensationella försök att kapa Man Citys värvning”. Enligt The Sun vill Arsenalspelaren bara återförenas med Pep Guardiola, som han hade i Barcelona.

The Independent håller med, ”Manchester United redo att trumfa City, men chilenaren inställd på en återförening med Pep Guardiola”.

Daily Telegraph ser fler möjligheter för Mourinho. ”Manchester United ringar in Alexis Sánchez, Jamie Vardy och Javier Hernandez som anfallsalternativ”. I fokus hamnar Zlatan Ibrahimovic. Telegraph skriver att United ”överväger en värvning i detta fönster för att ge Romelu Lukaku lite backup under de avslutande månaderna av säsongen” och sedan ”United känner att efter Zlatans problem efter korsbandsskadan, så är backupen till Lukaku inte tillräcklig, och det har fått som följd att hans form sviktat”.

ANNONS

Daily Mail har förstås med Uniteds Sánchez-kapning, men bjuder även på ”Exklusivt: Conte inställd på att lämna efter säsongen”. Corrire dello Sport nämnde i går Max Allegri som en möjlig ersättare, Daily Mail tar med Juvetränarens namn och lägger till Luis Enrique (sabbatsår) och Maurizio Sarri (Napoli).

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser det som ”Inget Champions League, ingen Icardi” för Inter. Kniper Milanoklubben inte minst en fjärdeplats kommer Real Madrid slå till, menar Gazzettan. Inter väntas diskutera nytt kontrakt med sin anfallsstjärna efter säsongen. Det finns mer Inter på förstasidan, ”Lisandro Lopez säkrad, nu dags för Rafinha”. Det förklaras med ”Blitz i Lissabon för backen: kommer på lån. Nära även med Barcelonaspelaren. Sedan är det Ramires tur”.italien

Corriere dello Sport trycker ”Inter boom, boom” på förstasidan, och det smäller för just Lisandro Lopez och Rafinha. Långt in i mercatodjungeln glimtar något blågult till: Pa Konate. Han sitter fast på Spals bänk men kan enligt CdS kanske hitta en utväg längre söderut i landet och lägre ner i divisionerna. Spal är ute efter Thiago Cionek hos Serie B-ligaledaren Palermo, och har erbjudit ex-MFF:aren i utbyte. Men Palermo vill dock så här långt inte släppa Cionek.

ANNONS

Tuttosport lockar med ”Juve: Uppdrag Pellegrini”, som följs av ”Inte bara Emre Can till det framtida mittfältet”. Förutom mittfältet skriver Tuttosport om att ”Till anfallet är målet gigantiske norrmannen Braut Håland”, Alf-Inge Hålands 17-år gamle och 191 cm långe son, som spelar i Molde. En annan mercatorubrik är ”Målvaktsvalsen: Gigio till PSG, Reina till Milan”. Tidningen skriver att ”Utan Champions League offras Donnarumma på Uefas Fair Play-altare, och Raiola arbetar på att ta honom till Paris”.

Tuttomercatoweb hävdar att Mino Raiola fick ett samtal i förra veckan från Besiktas klubbledning, ”som la upp sitt projekt och sin dröm på bordet: Zlatan Ibrahimovic i Turkiet”. Klubben letar efter ersättare till Cenk Tosun (nu i Everton).

 

SPANIEN

spanienMarca plockar upp bilden med Neymar som balanserar en sko på huvudet (förklaring i gårdagens Headlines webb-tv). Men ”Med Neymar i tankarna” handlar om vad Real Madrid har i skallen. Marca uppger att klubbledningen ringat in PSG-spelaren, har 200 miljoner euro i skattkistan till ett köp och är beredd att lägga ut totalt 400 miljoner euro (se även Le 10 Sport under ”Frankrike” nedan). ”Harry Kane, Eden Hazard och Timo Werner når inte samma höjder som brasilianaren, vars ankomst dessutom skulle var ett slag i magen på Barcelona i stil med värvningen av Luis Figo”. Relationen mellan Real och PSG är mycket bra, och även om PSG inte vill sälja Neymar, så menar Marca att spelare i utbyte kan locka, som Cristiano Ronaldo.

ANNONS

Cadena Cope antyder att John Guidetti kommit till en klubb med problem. Ekonomiska problem. ”Bojan, Katai och Christian Santos har inte fått betalt sedan november på grund av Alavés problem med lönetaket. Förutom Guidetti (betalar Celta delar av/hela hans lön?) har Alavés i dagarna förstärkt laget med Hernán Gómez, och sägs ute efter Walace i HSV. Det tyder på att klubben måste göra sig av med spelare.

Sport jublar med Lionel Messi och Jordi Alba efter Barcelonas cuptriumf (5-0 mot Celta Vigo), ”Detta är lycka”. Tidningen påpekar att ”firma Messi-Alba låg bakom tre mål och Luis Suárez bakom ett fjärde i en spektakulär första halvlek”. De övriga sju lagen i dagens kvartsfinallottning är Real Madrid, Atlético, Valencia, Sevilla, Espanyol, Alavés och Leganés. ”Jag vill inte möta Real”, säger Barças tränare Ernesto Valverede.

ANNONS

Mundo Deportivo tycks utse Messi till ”Förgöraren”, och påpekar att Barça nu spelat 28 raka matcher utan förlust.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser sprickor i PSG:s omklädningsrum som växer och beskriver läget som ”Osämja”. Först kom Edinson Cavani och Javier Pastore tillbaka flera dagar sent till träningen efter vinteruppehållet, sedan var de inte uttagna till cupmatchen i förrgår, därefter sa lagkaptenen Thiago Silva att alla måste respektera reglerna samt att Pastore upplyst att han vill lämna, och i går dementerade Pastore sin lagkaptens påstående. ”Jag har aldrig pratat med T Silva om mitt problem eller om min framtid”, skriver Pastore på Instagram, L’Equipe sätter på nytt frågetecken för ledarskapet i klubben.

Le Parisien använder samma begrepp som L’Equipe, ”osämja”, i dagens största rubrik. Men tidningen ser en syndabock, så rubriken blir ”Pastore sprider osämja”. Tidningen undrar om argentinaren ”håller på att förvandlas till en pyroman”. Le Parisien vänder sig mot att Pastore valde att gå ut med sin dementi i sociala medier. En annan PSG-relaterad artikel: ”PSG är fortfarande ute efter Seri”, mittfältaren i Nice, som klubben försökte värva förra sommaren. PSG uppges alltmer tveka om att värva Lassana Diarra och hoppas på försäljningar som kan möjliggöra ett bud på Seri på 25 miljonefrankriker euro. Hans utköpsklausul är dock 40 milj euro, och även Manchester City är intresserade.

ANNONS

Le 10 Sport slänger fram en sanslös förstasida. Men så är det sanslösa tider. Bild: Neymar. Rubrik: ”500 miljoner euro”. Grafik: Real Madrids och Man United klubbmärken. Meningen är glasklar, de båda klubbarna är beredda att pulverisera världsrekordet för en övergång. Men uppgifterna i texten är luddiga, och ett eventuellt bud inte heller aktuellt förrän nästa sommar. Le 10 Sport kryddar även förstasidan med ”PSG – N’Golo Kanté har första prioritet!”.

 

TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung skriver att Emil Forsberg ännu inte tränat för fullt med RB Leipzig efter sin magmuskelskada, och något spel mot Schalke i omstarten av Bundesliga i helgen är inte aktuellt. ”Bortsett från Emil Forsberg och Marcel Hastelberg är alla tillgängliga”, sa tränaren Ralph Hasenhüttl i går.

Allgemeine Zeitung har en dementi från Mainz på uppgiften om att Alexander Isak är aktuell på lån från Dortmund.

ANNONS

Sport Bild upprepar tidigare klarläggande om att Dortmund är beredd att släppa Isak på lån, men enligt tidningens källor finns det i nuläget (i går) inte något konkret erbjudande. På annat håll finns rubriken ”Tottenham jagar Amiri. Han kan lämna för 17 miljoner euro”. Det är 21-åringens utköpsklausul i Hoffenheim. Sport Bild tror att Amiri lämnar i sommar, och uppger att även Man United och Arsenal vill ha honom.

Kicker har i sin ranking över 2 Bundesliga Mikael Ishak (Nürnberg) som ligans bäste anfallare under första halvan av säsongen.

 

ÖVRIGT

Fædrelandsvennen (Norge) uppger att ”Start har lagt ett nytt bud på svensk anfallare”. Det handlar om Brommapojkarnas Kevin Kabran. Expressen uppgav i december att Start lagt ett bud på tre miljoner kronor, men att BP ville ha 3,5 miljoner kronor. Fædrelandsvennen skriver att Starts bud nu är högre än det första, men nämner inte någon summa. Tidningen skriver också att det finns intresse för 24-åringen från klubbar i Turkiet och Grekland, och att ”Kabran ska vara frestad av att fortsätta karriären utanför Norden”. Östersunds FK har annars upprepade gånger uppgetts ute efter Kabran. Varken BP, Start eller Kabrans agent Blash Hosseini vill för Fædrelandsvennen kommentera uppgifterna. I går blev för övrigt Åtvidabergs Isac Lidberg, 19, klar för Start.

ANNONS
Publicerad 2018-01-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto