Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aubameyangs pappa rasar: ”Tror lilla apan ska flytta”

EnglandENGLAND

The Times levererar nyheten i stora bokstäver över hela sin bilaga: ”City förlorar fotbollsmatch” (3-4 mot Liverpool). Tidningen formar till och med bilagan som en ”specialutgåva”.

Daily Telegraph har mindre fokus på förlorarna och mer fokus på vinnarna. Det ger Beatlesinfluerade ”Anfields Fab Four sliter Citys ’De oövervinnerliga’ i stycken”. Paul, John, George och Ringo ersätts helt enkelt av Alex, Roberto, Sadio och Mohamed. Det finns också två förbundskaptener med bland rubrikerna. ”Giggs jobb: Utsedd till ny förbundskapten för Wales” och ”Exklusivt: Martin O’Neill nobbar erbjudande att bli ny Stokes nya tränare”. En och annan fnissning kanske följer på att ”Chelsea överväger att låna Andy Carroll för att få stopp på målkrisen”.

ANNONS

The Guardian ser en ”Red Letter Day”, ungefär helgdag (röda bokstäver) i Liverpools seger. Tidningen ser också ett Arsenal ”Utan Sánchez, utan idéer” tappa ledning till förlust (1-2 mot Bournemouth). Lite tröst till härdade Arsenalfans ges möjligen med ”Arsenal nära värva Malcolm och intresserade av Henrich Mchitarjan”. Arsenal väntas betala 40 miljoner pund för Bordeauxspelaren.

Daily Star håller med om att Mchitarjan kan hamna i Arsenal som en del av Sánchezaffären, men drar på ”Exklusivt: José närmar sig Alex – Uniteds hemliga uppdrag betalar sig”. Vad tidningen anser vara exklusivt är att United redan för nio månader kontaktade Sánchez rådgivare.

The Independent-journalisten Miguel Delaney tar upp just kontakterna United-Sánchez, men ur lite annat perspektiv. Delaney menar att pengar är långt ifrån enda orsak till att Sánchez ser ut att hamna i United. ”Avfärda på egen risk Mourinhos förmåga att övertyga en spelare att flytta”, påpekar han.

ANNONS

Goal-journalisten Sam Lee, initierad kring Manchester City-frågor, är av annan åsikt. Under ”Man City drar sig ur Sánchez-deal, Man United närmar sig”, menar Lee att vändningen i transferhistorien beror på City. Guardiolas klubb hade en överenskommelse med Sánchez. Då Sánchez agent Fernando Felicevich i helgen plötsligt berättade att chilenaren fått ett högre bud från United så vägrade City låta sig dras med i en auktion och drog sig ur. Sánchez uppges okej med att dra på sig Uniteds tröja i stället.

Daily Mirror har en del intressanta citat. Louis Van Gaal berättar att han nobbade att blir belgisk förbundskapten. Orsak? Han ville hämnas på Man United så att klubben fortsatte betala hans lön efter att han fått sparken. ”Jag var så förbittrad och hämndlysten. Det var verkligen dumt, för det sportsliga värdet bör alltid komma först”, säger Van Gaal (enligt Mirror i alla fal). Han lägger senare till att United behandlade honom ”elakt och lågt”. Uniteds nuvarande tränare Mourinho uttalar sig om mer aktuella frågor. På frågan om han tror Zlatan Ibrahimovic är slut på högsta nivå, svarar han, ”Nej. Jag var hans tränare när han var 29 år, i Inter. Vi kan inte stoppa tidens gång och för spelare betyder tiden mycket. Zlatan vet det. Han vet att han är på sluttampen på högsta nivån, men hans dröm, hans vilja, det hans slåss för, är att avsluta sin karriär i Manchester United på högsta nivå. Och, för att använda orden han själv använder hela tiden, vara till nytta för mig och för laget, och det tror jag han kan vara. Han behöver bara känna sig helt bra i knäet, med sitt tillstånd, och det tror jag han kan. Som ledare i omklädningsrummet, som ledare på planen och som kvalitetsspelare på planen, så tror jag han kan göra det, han förtjänar det, och jag är här för att hjälpa honom dit”, säger Mourinho.

ANNONS


ItalienITALIEN

La Gazzetta dello Sport använder en ordlek om att ”Mercaton görs på fyra sätt”, som egentligen betyder ungefär ”fullt ut”. Men nu är det fyra spelare och fyra klubbar det gäller. ”Napoli: Verdi ja. Vilken present till Sarri”, ”Inter: Efter Rafinha. Allt klart för en blitz”, ”Roma: Nainnggolan på väg bort? Kina erbjuder 50 miljoner euro” samt ”Lazio: De Vrij-dagen: Förlängning väntad”. Bland de korta raderna från övergångsmarkanden kan man läsa att Genoa ”rör sig bort från Hiljemark” samt att Benevento ”säger hej då till Armenteros, som lämnar för Utrecht.

Corriere dello Sport har en intervju med Napolis Marek Hamsik som ger rubriken ”Scudetton till Napoli”, och citatet ”Vi spelar på en fantastisk fotboll. Vi förtjänar titeln”.

ANNONS

Tuttosport skildrar titelstriden i siffror. ”Juve dribblar bort Napoli”, menar tidningen, och skriver sedan att ”Statistik bekräftar den avsevärda skillnaden mellan de två rivalernas filosofi: Allgeris lag är oslagbara en mot en, Sarris lag är bättre i passningsspelet”. Och så lägger Tuttosport till siffrorna, ”Juve: 258 dribblingar, 11 559 passningar. Napoli: 172 dribblingar, 14 481 passningar”.

 

SpanienSPANIEN

Marca lägger sig platt. ”Det finns ingen som kan stoppa dem”, skriver tidningen om Barcelona som vände och vann (4-2 mot Real Sociedad). ”Valverde avslutar första halvan av säsongen på 51 poäng, bara en poäng efter Peps rekord”.

Sport jublar över ett Barça ”På flykt” från konkurrenterna. Sport jublar också över ”Cristiano i sämsta formen under sin karriär”.

Mundo Deportivo ser den ”Blåröda stormen” svepa fram. Tidningen påpekar att det är nio poäng ner till tvåan Atlético och hela 19 poäng till Real Madrid (som har en match mindre spelad). MD lägger också till att Barça nu är enda lag i de fem stora ligorna som är obesegrat.

ANNONS

Cadena Ser hittar i alla fall något kontroversiellt med Barcelonas seger, ”Jordi Alba ber om ursäkt efter sitt finger”. En tv-kamera fick med att Barçaspelaren visade finger till e Real Sociedadspelare. ”De fångade det, alltså?”, erkände Alba, ”Jag ber om ursäkt om någon blivit upprörd”.

AS har med betyg från John Guidettis debut för Alavés (1-0 mot Sevilla). Tidningen är inte imponerad. På betygsskalan noll till fyra, där fyra är högst, får Guidetti en etta. Samma som tre lagkamrater. De sju andra får två i betyg.

 

FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe ger PSG förstasidan men allt handlade om domaren efter lagets senaste seger (1-0 mot Nantes). ”Surrealistiskt!” är en rubrik för att beskriva hur Tony Chapron kolliderade med Nantes Diego Carlos, sedan liggande sparkade efter honom för att slutligen dela ut ett andra gula kort och visa ut Carlos. Nantespelarna rasade efteråt. ”Han har mage att säga till mig att han halkade”, sa Valentin Rongier, ”Det är en skandal. Om vi gjorde så skulle det bli tio matchers avstängning. Jag hoppas därför bilderna talar för sig själva”. Nantes tränare Claudio Ranieri: ”Jag har aldrig sett något liknande”.

ANNONS

RMC Sport har en annan arg röst. ”Hela Europa skrattar, det är ett skämt”, säger Nantes president Waldemar Kita, ”Det här är inte seriöst, det är amatörism”. På annan plats uppger radiokanalen att Leicester lagt ett bud på Marseilles högerback Bouna Sarr. Budet uppges ha varit på tre miljoner euro, fått nobben, men den engelska klubben väntas återkomma. Även L’Equipe har samma uppgifter.

Le Parisien häpnar över att PSG trots en medioker insats utökade sitt försprång i ligatoppen. Det skiljer nu elva poäng till Monaco och Lyon. Det finns också citat från Lucas Moura, som inte tror han är kvar i klubben när vinterfönstret stänger. ”Det tror jag inte. Med tanke på vad tränaren sagt, så verkar det vara slut på min tid i PSG. Jag har erbjudanden som jag inte vill berätta om offentligt”, säger Lucas, ”Den engelska fotbollen tilltalar mig. Det är verkligen ett av de bästa mästerskapen i världen. Jag har hela tiden sagt att jag vill stanna i Europa, jag känner att jag fortfarande har något att ge här”.

ANNONS

 

TysklandTYSKLAND

Ruhr Nachrichten saknar ork att bry sig nämnvärt om Dortmunds match (0-0 mot Wolfsburg). ”Aubameyangs senaste skandal överskuggar Dortmunds oavgjorda match”, är rubriken. Att anfallsstjärnan stängdes av inför matchen. Att Aubameyang skulle ha ”glömt” lagmötet innan match, som han hävdar, avfärdar tränare Peter Stöger på uppstuds. ”Vi vet alla att så inte är fallet”, säger Stöger.

WAZ låter lika frustrerade sportchefen Michael Zorc få ordet. ”Jag känner inte igen honom”, säger Zorc om Aubameyang, och påpekar att ”Det som händer nu är oacceptabelt”. Tidningen delar i alla fall ut betyg till de som fick spela, men de är inte höga. På skalan ett till sex, där ett är högst, får målvakten Roman Bürki och Mario Götze högst med 2,5. Alexander Isak, som fick spela i stället för ”Auba”, får ett för dagen medelbetyg, 3,5.

ANNONS

Sport Bild uppmärksammar att det också stormar på annat vis kring Aubameyang. En journalist på Kicker sa i tidningens tv häromdagen att Bayern inte tillåtit en liknande ”apcirkus” som Dortmund gör med Aubameyang. Detta fick också ”Auba” att reagera på Instagram. Journalisten har bett om ursäkt för sitt ordval, men Pierre-Emericks pappa Pierre kastar sig in i debatten. ”En skitjournalist som behandlar min son som en apa. Jag har en känsla av att han vill ha tillbaka Hitlertiderna”, ska Pierre ha skrivit på Instagram enligt Sport Bild, och samtidigt spätt på ryktena om ett klubbyte. ”Jag tror att den lilla apan och hans familj ska försvinna härifrån”.

Bild har en ny klubbadress under rubriken ”Provocerar Aubameyang fram en flytt?”. Enligt tidningens uppgifter är Arsenal mycket intresserad av Aubameyang som ersättare till Alexis Sánchez nu i vinterfönstret.

ANNONS

Kicker noterar att Aubameyang nu blivit avstängd tre gånger av tre olika tränare inom ett och ett halvt år. Tidningen anser att Dortmund, för lagets bästa bör ”påskynda försäljningen av Aubameyang, även om det kan minska prislappen”. I veckans första nummer finns också en Bundesligasvensk som hoppas på en Premier League-svensk i VM, ”Emil Forsberg: ’Zlatans comeback vore toppen’”. Förstasidan tillägnas annars mest Bayerns tränare Jupp Heynckes.

Sky Sport hade under söndagen någon i sin studio som gärna också tillägnar Heynckes stort utrymme, Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge. Han vill att Heynckes stannar. ”Vi har en tränare som vunnit 16 av 17 matcher, och det vore inte ett klokt beslut att ge upp någon som inte bara är en bra tränare utan också en bra person, utan en fajt, och det kommer vi inte heller att göra”, säger Rummenigge, som har nationalitetskrav på en eventuell ersättare till Heynckes, ”Jag vill inte utesluta att han sitter kvar på bänken den 1 juli. Om inte, så kommer vi att sätta oss ned med Jupp och hitta en tysk ersättare. Den bästa tyska ersättaren vore Jupp”. Ämnet gled också in på Bayernaktuella Leon Goretzka. ”Det vore trevligt om han i slutändan valde Bayern”, sa Rummenigge, och väntade svar från Schalkespelaren ”inom ett par dagar”. På frågan om Goretzka inte redan var överens med Bayern svarade Rummenigge, ”Ett avtal är inte klart förrän en läkarundersökning är genomförd och ett kontrakt är underskrivet”.

ANNONS
Publicerad 2018-01-15 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto