Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
39v

Contes och Mourinhos senaste strid: Alexis Sánchez

ENGLAND

1The Sun har firande Unitedspelare men till motsägelsefulla rubriken ”Fullt krig”. Gårdagens promenadseger (3-0 mot Stoke) blir nämligen just en parentes. The Sun kastar sig i stället ut i transferdjungeln, hittar Chelsea och slänger in den i Alexis Sánchez-buren. Där väntar sedan tidigare ett morrande Man United, medan Man City dragit sig undan i ett hörn. Fullt krig, så klart, Mourinho och Conte är inblandande.

The Times visar att The Sun är långt ifrån enda tidning att se Chelsea som ett plötsligt hot till United i kampen om chilenaren. Ett intresse ”som blev känt sent i går kväll”, som Times skriver.

Daily Telegraph klär sin sportetta med jublande Unitedspelare. ”Kom till festen” är en uppmaning till Alexis Sánchez, men även här finns tillägget ”Chelsea försöker kapa värvningen”. Telegraph menar dock att United har ett trumfkort i Henrich Mchitarjan, som hölls utanför truppen i går. ”Jag skulle ljuga om jag sa att det var ett enbart taktiskt beslut”, sa Mourinho då. Tidningen skriver på annat håll att ”Emre Can ger Liverpool hopp om att han stannar efter att han avfärdat påstående om avtal med Juventus”. Tysken, som har ett utgående kontrakt i sommar, sa ”Jag har inte skrivit på något (med Juventus) eller någon annan. Jag pratar med alla. Jag pratar förstås också med Liverpool, varför inte?”.

The Guardian har ny layout men ungefär samma rubriker som övriga. Man Uniteds match tar plats, liksom dagens mantra ”United går till krig mot Chelsea om Sánchez sedan City dragit sig ur”.

Daily Mail hävdar att ”Manchester United får betala 20 miljoner pund till Arsenal plus 15 milj pund till Sanchezs agent” (som jobbar hårt för sin lön med alla viskningar i journalistöron). Däremot menar tidningen att Mchitarjan är ovillig att flytta till Arsenal. Rykten gör gällande att Arsenal vill ha 20 miljoner pund från Chelsea plus Londonrivalens CL-buckla (sorry).

Manchester Evening News ger tre Unitedspelare fina åtta av tio i betyg efter gårdagens match: Phil Jones, Paul Pogba och Anthony Martial. Lägst betyg i hemmalaget får Nemanja Matic, en femma.

BBC Radio Leeds låter kanalens fotbollsexpert Noel Whelan uttrycka sin frustration med Leeds som förlorade igen och med Pontus Jansson som klagade på motståndarnas hårdföra spel. ”Det är barnsligt, Janson beklagar sig men är den första att dela ut en tackling. Om man inte kan ta så ska man inte ge”, menar Whelan, med ett förflutet i klubben.

 

ITALIEN

2.jpgLa Gazzetta dello Sport skriver om ”Kinesisk humor”. Det handlar om grus i maskineriet för två förväntade övergångar mellan Italien och Kina. Dels gäller det Ramires till Inter. ”Suning TV fryser Spalettis förhoppningar. ’Han lämnar inte, han stannar i Jiangsu’”, skriver GdS. Dels gäller det Romas Radja Nainggolan till Guangzhou Evergrande, ”men igår blev det ett plötsligt stopp”.

Corriere dello Sport låter Lazios president Lotito komma till tals. ”Milinkovic stannar hos oss. Vi tar oss till Champions League. Förbundet? Jag valde att stanna och skydda mitt Lazio”, är de lossryckta fraser CdS lockar med på förstasidan. Sedan slänger tidningen fram ”Real efter Icardi, här är erbjudandet”. Det följs av ”Spanjorerna redo att betala utköpsklausulen på 110 miljoner euro”. Tidningen har sedan ett uppslag om stjärnanfallare på väg att flytta i sommar. Zlatan Ibrahimovic får en liten egen rubrik, ”Framtiden i USA eller Kina”. Tidningen nämner uppgifterna om att svensken kan vara på väg bort redan i januari, men vill stanna säsongen ut. ”Zlatan kan sedan spela en eller två säsongen i en växande men mindre krävande liga, som amerikanska MLS eller kinesiska Super League. Ett sista lukrativt avtal, för att avsluta vackert”. På annan plats skriver CdS att Empoli, trea i Serie B, är ute efter Samuel Gustafson på lån. ”Ett avtal med Torino kan träffas inom de närmaste timmarna”, menar tidningen.

Tuttomercatoweb ståtade i går kväll med ”Exklusivt: Empoli också ute efter Gustafson”. Tidigare har Brescia nämnts, och enligt TMW är Brescia, som kämpar för överlevnad i Serie B, fortfarande favorit till den svenske mittfältarens namnteckning.

Sky Sport Italia-journalisten Gianluca Di Marzio menar att ”Det lutar åt ett nej från Verdi” till Napoli. Bolognaanfallaren får ytterligare ett dygn på sig av Napoli att bestämma sig, men den syditalienska klubben har ett alternativ: Lucas Moura. PSG vill ha tre miljoner euro för ett lån, samt en obligatorisk köpklausul på 25 milj euro efter ett bestämt antal matcher.

 

SPANIEN

3.jpgMarca skriver att det blir ett Real Madrid ”Utan Cristiano (men med Benzema) i cupen”. På onsdag väntar Leganés.

AS synar statistiken. ”Real faller ihop i andra halvlek”, konstaterar tidningen. AS ställer upp tabeller för första och andra halvlek. ”Real skull leda om det bara spelades första 45 minuterna och ligga elva om bara spelade andra halvlek”.

Sport njuter av situationen. Lika mycket av Barças framgångar som av Reals motgångar. ”Drömmar och drama” delar dagens förstasida. Medan Barças succé paketeras i färg och Reals fiasko i svartvitt. Barçapilen pekar rakt upp, Realpilen rakt ned. Fast allt är inte uppåt i Barcelona. ”Dembélé skadad igen”, påpekar Sport. Fransmannen har en skada i baksida lår och väntar bli borta tre till fyra veckor. Sport ser nu Dembélé som ett frågetecken inför första mötet med Chelsea i CL-åttondelsfinalen den 20 februari.

Mundo Deportivo vältrar sig också i Barcelonas framgångar med ”Barça The Best”. Om någon av outgrundlig anledning missat att Barcelona efter Man Citys förlust i söndags är den enda klubben i de fem stora ligorna som är obesegrad, så nämner MD det en gång till.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe ser ett ”OM med trumf i hand” efter den senaste omgången och med Strasboutg på programmet i dag. Bland transferuppgifterna nämner L’Equipe att Dortmunds Neven Subotic inom kort väntas göra Paul Georges Ntep (Wolfsburg) sällskap från Tyskland på lån till Saint-Etienne. Tidningen uppger vidare att Kevin Gameiro inte har några som helst planer på att lämna Atlético. I alla fall inte i vinter.

Le Parisien menar att ”Guedes är guld värd”. PSG behöver tjäna pengar på övergångar  för att hålla sig i linjen med Finanacial Fair Play, och medan Guedes gör succé på lån i Valencia stiger hans värde. Engelska klubbar börjar nu kasta lystna blickar. PSG köpte honom för 30 miljoner euro för ett år sedan men han kan bli värd betydligt mer.

France Football slänger fram en pengapåse med texten ”100 miljoner euro”. Till det kommer frågan ”Vem härnäst?”. Lemar, Dybala, Agüero, Hazard, Bale, Kane, Cavani och Griezmann är namn som synas. ”Man får koppla bort tankarna på prislappen. Det är som på konstmarknaden”, säger Damien Comolli, tidigare sportchef i Tottenham och Liverpool. ”Mer än någonsin sitter en klubbs styrka i dess spelarkapital”, menar Jena-Pierre Bèrnes, agent.

 

TYSKLAND

5.jpgBild hävdar på sin förstasida att ”Auba kräver att få bli släppt”. Enligt tidningen kommer klubben också att öppna dörren – om den får ett bud på 70 miljoner euro. Enligt Bild är Arsenal beredd att slänga upp 65 milj euro. Möjligen kan Olivier Giroud ingå som motvikt. Fransmannens värde beräknas till 20 milj euro. Tidningen skriver också att Dortmund gett honom böter på drygt 100 000 euro för den senaste incidenten, då han hoppade över lagmötet som ledde till att han petades från truppen inför matchen mot Wolfsburg.

Kicker avvisar uppgifter om bud på Aubameyang. Kinesiska klubbar är intresserade, men Dortmundanfallaren vill till en stor liga, skriver tidningen. I går hade fortfarande inget bud kommit, ”inte ens från Arsenal, som skulle uppfylla Aubameyangs kriterier”. Kickers intervju med Emil Forsberg, som RB Live refererar till, innehåller mycket VM-snack. Forsberg hade välkomnat Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget. Ett större ansvar faller nu på RB Leipzig-spelaren i Zlatans förmodade frånvaro. ”Men jag är glad att ta på mig det. Det bör jag också göra”, säger han, och har inget emot att vara ansiktet utåt för det svenska landslaget, ”Jag har inget emot om folk ser mig som en stjärna. Framför allt försöker jag tala för mig själv på planen. Utanför är jag en väldigt stillsam typ”. Forsberg drar sedan en parallell mellan blågult och sitt klubblag. ”Vi måste vårda bollen. Det kommer att vara viktigt, särskilt mot Tyskland. Motståndaren kommer att ha mycket boll, och när vi har hand om den måste vi hitta lösningar att behålla den längre än vad som tidigare varit fallet. Precis som i Leipzig – det funkar, man måste tro på det”, säger Forsberg.

Ruhr Nachrichten har ”Efter avstängning: Aubameyang tillbaka i träning” men tror det inte det håller i sig så länge. ”Det tycks bli ett klubbyte i vinter”, skriver lokaltidningen.

 

ÖVRIGT

NOS (Nederlänaderna) menar att det är klart, ”Utrecht lånar Armenteros från Benevento”. Det bekräftar Serie A-klubben, enligt NOS. Lånet gäller säsongen ut. Den 27-årige svensken ville av personliga skäl återvända till Holland, där han fram till förra sommaren spelade i Heracles.

Publicerad 2018-01-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons