Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
39v

Neymar glänste men buades ut – ”Otacksamma fans”

ENGLAND

Daily Telegraph var först ut i går kväll, och får vara först ut här. Det handlar inte om några fotbollsresultat utan förhandlingsresultat. Rubriken: ”180 miljoner pund! – United överens med Arsenals anfallare Sánchez om häpnadsväckande avtal”.

Daily Mirror plussar på en aning under rubriken ”Århundradets försäljning”, och skriver 182 miljoner pund. Sedan specificerar tidningen avtalet på fyra och ett halvt år med ”117 miljoner pund i lön, 35 miljoner i övergångspengar, 10 miljoner pund till chilenarens agent, 20 miljoner pund i sign-on-bonus”. Tidningen stämplar vidare uppgiften att ”Carroll vill inte träna med West Ham” med ”exklusivt”. Den Chelseaaktuella anfallaren ska ha sagt till klubbledningen att han har problem med foten, men undersökningar visar ingen skada. Även tidningens nyhetsetta domineras av fotbollsrelaterade uppgifter. ”Fyra fotbollsspelares död kopplas till pedofiltränare”. En av dem är Gary Speed, Wales tidigare förbundskapten, som tog sitt liv. Han tränades som ung spelare av Barry Bennell, som för närvarande står inför rätta för sexuella övergrepp. Ett vittne sa under gårdagen att ”Fyra spelare som jag spelade med, och som hade Bennell som tränare, har tagit sina liv. Om de tagit sina liv bara på grund av Barry vet jag inte, allt jag vet är vilken inverkan det hade på mig och vilken inverkan det kan ha haft på andra”.

The Sun låter ”505 000 pund” glittra i guld. Det är vad Sánchez kommer att få i veckopeng hos United. Samtidigt varnar tidningen att ”Arsenal kan fortfarande knocka avtalet”, om laget inte får klart med ersättare. Det spelades också fotboll i går kväll, ”VARsartad” sådan, tycker The Sun och Chelsea. Londonlagets FA-cupavancemang kom på straffar (5-3 mot Norwich, 1-1 efter full tid), men Chelseas tränare Conte, hans spelare och tv-experter ansåg att Chelsea skulle haft en klar straff i slutminuterna. I stället gav domaren Willian gult kort för filmning och någon reaktion kom inte från videodomaren.

Daily Mail ger näring åt kritiken genom ex-domaren Graham Poll. ”Chelsea förtjänade en straff för Timm Kloses fällning av William…Vad är poängen med VAR om beslut som dessa inte ändras?”, lyder rubriken på Polls krönika, där han annars ger domare Scott rätt i de röda kort som han delade ut till Chelseaspelarna Pedro och Morata.

Metro orkar inte bry sig om VAR och utvisningar, för tidningen tycker nog att man redan hade en så bra rubrik i ”WILLjestyrka räddade Chelsea i straffläggning”. Will förstås efter målvakten Willy Caballero, som vaktade Londonlagets mål för kvällen.

The Guardian hann inte få med Chelseas match i sin tidiga upplaga. I stället finns en cupskräll i fokus. ”Minnenas allé – Wigan låter tankarna vandra iväg till 2013 efter att tagit Bournemouths skalp” (3-0). Wigan vann för fem år sedan FA-cupen efter att ha slagit Man City i finalen.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”Inter kollar in Sturridge”, att Liverpool erbjudit anfallaren, men att Milanoklubben bara vill ha honom på lån. Samtidigt kommer Rafinha allt närmare. Inters senaste bud är lån med köpoption på 35 miljoner euro, Barcelona vill ha 38 milj euro. Tidningen hade i går kväll också med en artikel om Zlatan Ibrahimovic, signerad bland annat Jennifer Wegerup. Som ett svar på Daily Mirrors uppgifter i går om en möjlig MLS-flytt i mars, skrev Gazzettan att Zlatan inte kommer att röra på sig förrän kontraktet går uti juni och först därefter kan en eventuell USA-flytt bil av. Tidningen lägger till att svensken sedan gärna skulle fortsätta i Serie A-

Corriere dello Sport skriver ”Alla med Gigio”, och undrar ”Är det verkligen hans sista säsong?”. Juventus vill att han fortsätter och enligt tidningen kommer ett möte med Andrea Agnelli att bli avgörande. ”En Cannavaro i Benevento”, syftar på att Fabios son Christian värvats av Serie A-klubben från Sassuolo, först och främst till Primaveralaget. CdS tar också upp ämnet som dominerade Headlines webb-tv i går: Neymar in, Cristiano Ronaldo ut i Real Madrid. Tidningen gör det under rubriken ”År noll för Real Madrid: framtiden är Neymar – CR7, Bale och Benzema bort, Florentinos revolution”.

Sky Sport Italia gästades i studio av Juventus sportchef Beppe Marotta. Frågorna handlade förstås om mercaton. Om Emre Can: ”Vi har tagit en del kontakter men det är uteslutet att han anländer i januari. Han skulle vara mycket bra för vårt mittfält och vi kommer göra allt vi kan för att få honom, men samtidigt respektera Liverpool och spelarens önskan”. Om Paolo Dybala: ”Han kommer att stanna hos oss. Juve säljer bara om spelare önskar att bli såld”. Om Cristiano Ronaldo: ”Ronaldo i Juventus? Det kostar inget att drömma, drömmar kan få sin näring i all stillhet, det är en tanke, även om det är omöjligt”. Tv-kanalens Gianluca Di Marzio uppmärksammar Beneventos försök att få Fifa att acceptera utlåningen av Samuel Armenteros till FC Utreht. Ett samtal med en sportjurist, Stefanio Malvestio, ger inga större förhoppningar. ”En återkomst till Eredivisie är mycket osannolik, om inte något väldigt överraskande händer”, är hans analys av situationen. Om Armenteros inte vill stanna i Benevento, ser Malvestio ligor som börjar ny säsong nu som möjlighet, och nämner Japan och Brasilien. Det vore frestande att lägga till allsvenskan.

 

SPANIEN

Marca dramatiserar kvällens Leganés-Real Madrid med ”Mycket står på spel”. Tidningen menar att ”cupen är en av lagets räddningsplankor”. Asensio, som Marca påpekar inte gjort mål på 69 dagar, spelar från start. Tidningen noterar även att ett ”Modigt Sevilla” vann i Madrid i går (2-1 mot Atlético), samt att en Atléticosupporter innan matchen blev knivhuggen (tre gånger) och är allvarligt skadad.

AS drar på de senaste dagarnas flyttrykten kring Cristiano Ronaldo med tränare Zinedine Zidanes reaktion på dem. ”Jag kan inte tänka mig ett Real Madrid utan Cristiano”. Som motvikt finns resultatet från webbomröstning där drygt 125 000 röstat. ”67,5 procent av fansen för att han lämnar”.

Sport menar att Barça visade att ”De är mänskliga” sedan lagets långa förlustfria svit till slut brutits i cupderbyt (0-1 mot Espanyol). Tidningen noterar också att ”Straffar har blivit som kryptonitt för Messi”. Argentinaren missade mot Espanyol ännu en. Det finns en returmatch på Camp Nou för Barça och Messi att ta revansch i.

Cadena Ser har reaktion från Barças lagkapten Gerard Pique på förlusten. ”Det är inte så farligt. Om man ska välja en match att förlora så kan det vara denna, för det finns en retur att spela om en vecka”, sa han, och försökte vara återhållsam i kritiken av Espanyolpublikens uppträdande. Både han, hans fru och barn fick ta emot förolämpningar, och målvakten Cillesen träffades av inkastade föremål. ”Vi förväntar oss alltid den här typen av stämning. Jag kan bara be Barças fans att inte kasta in saker och inte vara förolämpande under returen. Jag kan inte göra något”, sa Piqué. Cadena Ser har även rubriken ”Real Madrid kommer inte att erbjuda Cristiano Ronaldo en lön som Messi”, men utesluter inte en höjning. Liksom uppgifter i går gjorde gällande, så menar radiokanalen att kontraktssamtal väntar först efter säsongen men att Real också håller dörren på glänt för bud från andra klubbar.

 

FRANKRIKE

L’Equipe såg en ”One man show” när PSG hade målfest på Parc des Princes (8-0 mot Dijon). Neymar var delaktig i sex av målen. Ändå buade delar av hemmapubliken för att han inte lät Edinson Cavani ta straffen som hade gjort att uruguayanen kunde slå Zlatan Ibrahimovics målrekordet (båda har nu 156 mål). ”Det är utan tvekan första gången en spelare som är på väg att göra fyra mål hör det. Även på det viset var det en historisk afton…”, skriver tidningen, som tröstar Neymar med tio av tio i spelarbetyg. På tal om betyg, i svenskmötet Toulouse-Nantes (1-1) blir det medelbetyg för de blågula inslagen. Kacaniklic, som äntligen kom in i värmen i Nantes och fick spela en halvlek, får en femma. Det får också Jimmy Durmaz, som byttes ut efter 70 minuter. Ola Toivonens inhopp betygsätts inte. Den som däremot får högt betyg är Guingampmålvakten Karl-Johan Johnsson (0-2 mot Lyon). Han får en åtta och kommer med i omgångens lag. ”Utan en storartad Kalle Johnsson hade förlusten blivit den största den här säsongen”, skriver L’Equipe i matchrapporten. Från transfermarkanden uppger tidningen att ”Tottenham ger sig efter Lucas”. Kontakter är tagna, och relationen med PSG anses god efter Serge Aurier-affären. Tidigare har Man United uppgetts intresserad av brasilianaren.

Le Parisien summerar PSG:s jätteseger med ”Cavanis rekord, Neymars show”. Dessutom har tidningen uppgiften att PSG:s jakt på Lassana Diarra går vidare men att den nu blivit störd av Manchester United. José Mourinho har haft mittfältaren i både Chelsea och Real Madrid tidigare. Även Inter ska ha visat intresse för 32-åringen, som är utan kontrakt. Le Parisien menar dock att ”Diarra verkar fortfarande föredra PSG”.

RMC har med Thomas Neuniers kommentar om Neymars reaktion på visslingarna. ”Kanske bitter vid tillfället. De flesta spelare skulle reagera på samma sätt: när du gör fyra mål, två assist och bidrar med så mycket till laget, och sen blir utvisslad bara för en straff. Jag tycker det är lite otacksamt av fansen. Jovisst, det hade varit en fin gest av Neymar (att låta Cavani ta straffen) men han var utsedd till straffläggare. Han gjorde bara vad han skulle göra”, säger Meunier.

 

TYSKLAND

Bild sätter rubriken ”Stöger förlåter Aubameyang”. Med det menar tidningen att den tidigare straffade anfallsstjärnan är tillbaka i startelvan (och därmed Alexander Isak tillbaka på bänken). Bild menar också att ”För Stöger är det en risk: Om Auba blir skadad mot Berlin, så kan klubben gå miste om 70 miljoner euro. Men Stöger behöver också Aubas mål för att nå en Champions League-plats”.

Kicker uppger just att 70 miljoner euro är vad Dortmund kräver och inte en euro mindre. Dessutom skriver tidningen att det finns tre möjliga ersättare i planerna: Olivier Giroud, Michy Batshuayi, som båda nämndes på annat håll i går, samt Fedor Smolov (Krasnodar). Tidningen bjuder vidare på en intervju med Kingsley Coman, som etablerat sig i Bayern München och fått självförtroende. ”Om man bara får chansen då och då, och man sitter på bänken, då ökar trycket och det kan vara svårt för en ung spelare. Nu känner jag mig fri i huvudet. Jag känner också att jag tillåts göra misstag”, säger fransmannen.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att Panathinaikos satt en deadline till Anderlecht för att värva Niklas Hult: fredag. Den belgiska klubben uppges beredd att betala 250 000 euro. Det är 50 000 mindre än Nottingham Forest, men Panathinaikos vill helst inte sälja till Forest som ägs av Vangelis Marinakis, som också styr PAO:s bittra rival Olympiakos.

De Telegraaf (Nederländerna) menar att ”VM hägrar för Van Marwijk”, som tidigare bland annat tränat Feyenoord och Hamburg samt varit nederländsk förbundskapten. Van Marwijk är nämligen favorit att ta över som förbundskapten för Australien, skriver De Telegraaf. Louis Van Gaal, Slaven Bilic och Graham Arnold finns också med i bilden. Sven-Göran Erikssons namn lyser med sin frånvaro.

KingFut (Egypten), vanligen ganska initierad, ståtar med ”Exklusivt: West Brom lägger bud på Ali Gabr”. Hur stort budet Zamalek fått för landslagsbacken framgår inte. Sedan tidigare spelar i WBA landsmannen Ahmed Hegazi, med det underbara smeknamnet ”Pyramidernas Nesta”.

Publicerad 2018-01-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons