Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
39v

Sanchéz Unitedtröja säljs redan

DT219SUXcAAEUQO.jpgENGLAND

Daily Mail skulle kunna använda slagkraftiga Edwin Starr-refrängen ”VAR, huh, what is it good for?”. I stället använder tidningen ”Det misslyckades” följt av ”Exklusivt: Videodomare fick inte se viktiga Chelsearepriser”. Det är en utebliven straff i cupmötet Chelsea-Norwich i onsdags som fortsätter att knipa rubriker. Ex-domaren Graham Poll kommenterar hela händelseförloppet med att ”Straffblundern med Willian visar att VAR är långtifrån redo att användas i Premier League”.

The Guardian ger utrymme för en helt annan Chelseakontrovers. ”Chelsea anklagade i Fifa-granskning: Mästarna riskerar ett transferförbud med frågetecken kring 25 övergångar”. Tidningens uppgifter kom i går eftermiddag, men täcker nästan hela dagens sportetta.

Daily Mirror ger Chelseafans anledning att hoppas på ett transferförbud. ”Blue Peter” syftar på uppgifterna om att Londonklubben skulle vara intresserad av 36-årige Peter Crouch. ”Transferfönstrets mest otroliga deal”, skriker Mirror ut.

Daily Star har ännu ett Chelseaämne. ”Exklusivt: Chelsea kopplas samman med Luis”. Det är Luis Enrique som ersättare till Antonio Conte som pekas ut. Ryktet är inte nytt. Det är däremot Stars kompletterande uppgift att Juliano Belletti skulle återvända, nu inte som spelare utan i en sportchefsroll. Dagens stora rubrik är dock att Manchester United hoppas få klart med Alexis Sánchez redan i dag, och därmed spelklar till matchen mot Burnley i morgon. Tidningen noterar också att Unitedsponsorn Adidas flaggskeppsbutik på Oxford Street i London redan börjat sälja Alexis tröjor med nummer 7 på ryggen.

Daily Express tar fasta på just den påbörjade butiksförsäljningen, kombinerar den med den stundande övergången och levererar rubriken ”Ta på dig tröjan, Sánchez”.

The Times skriver, som ett par andra tidningar, att Sánchez i väntan på affären tvingas träna med Arsenals reservlag. Men det når inte sportettan. Den domineras av en intervju. ”Staveley: Mitt bud på Newcastle ligger fortfarande på bordet”. Tidningen menar att ”Investeraren bakom budet på 250 miljoner pund slår tillbaka mot Ashley”, den nuvarande ägaren. Staveley kallar påståendet att hon bara varit ute efter publicitet för ”sårande och absurt”.

 

ITALIENDT3IvcQW0AIjO4p.jpg

La Gazzetta dello Sport synar en välkänd profil. Bokstavligt. På bild finns Mario Balotielli i mohikan som Gazzettan pimpat grön, vit och röd. Till det rubriken ”Balo är tillbaka!”, och tillägget ”Men är han redo för en storklubb i Serie A?”. Gazzettan skriver att ”I Frankrike är han som pånyttfödd, gör mål på löpande band och funderar på Italien igen”. Vidare påpekar tidningen att hans kontrakt med Nice går ut i juni, samt att ”Serie A och landslaget saknar honom”. Sedan lanseras hans gamla klubb Milan samt Napoli som två potentiella klubbar Balotelli själv skulle vara sugen på.

Corriere dello Sport har en helt annan anfallsstjärna från Ligue 1 i Serie A-fokus. En bild på Cavani och rubriken ”En dröm för Juve”. Tidningen hävdar att ”Cavani står inte ut med PSG längre, han har beslutat sig för att byta lag, och de vitsvarta är redo…”. Artikeln andas inte samma övertygelse, men lutar sig mot att uruguayanen tröttnat på Neymar och att Juve ”håller honom mycket högt”. En övergångssumma beräknar CdS till ”inte under 60 miljoner euro”. Mer mercato. ”Roma: Emerson till Chelsea öppnar dörren för Darmian”. Tidningen lägger till att ”Den brasilianske ytterbacken är mycket nära en övergång till Contes lag. De vill också ha Dzeko, men Roma säger nej”, även med Michy Batshuayi som del i affären. För Emerson handlar det om cirka 25 milj euro, för Dzeko om cirka 50 milj euro. På sportettan finns också ”Inter: I mål med Rafinha, i dag kommer tummen upp från Barça”.

Tuttosport ser en Stjärnornas krig-sköld i De Vrij till Juve. ”Marotta på offensiv för att säkra Lazios mittback: med honom kommer Juventus att ha ett ännu starkare försvar. Och det är inte bara holländaren. Pellegrini, Praet och Can är också i sikte: fundamentet lagt för sommarens transfermarknad”, skriver Tuttosport.

 

DT3IjglXkAIxwA1.jpgSPANIEN

Marca konstaterar att ”Asensio skjuter Real närmare semi”. Det var hans sena segermål som säkrade seger i första kvartsfinalen (1-0 mot Leganés). Samtidigt påpekar tidningen att det var ”ännu en dålig match för Zidane” och att Leganés ”förtjänade bättre”. På minussidan finns också att Jesus Vallejo blev lårskadad.

AS är inne på precis samma linje om Reals insats, ”Ett läckert mål och inget mer”. Även AS lägger till att ”Leganés förtjänade ett bättre resultat”. AS uppger på annan plats att Mourinho fått grönt ljus att gå vidare med en affär med Cristiano Ronaldo. Tidningen hänvisar till  La Sexta. Enligt tv-kanalen ska Manchester United ha synat kostnaderna för en affär som totalt skulle landa på 400 miljoner euro, lön och övergång inkluderat, och ansett det rimligt sett också till effekter vid sidan av planen. Tveksamma uppgifter, för att uttrycka det milt. AS vidareförmedlar även uppgifter om Atléticosupporter som blev svårt knivhuggen inför matchen mot Sevilla i onsdags. En annan Atléticosupporter har gripits för attacken. Den gripne förekom också i utredningen kring mordet på en Real Sociedad-supporter 1998, men släpptes den gången.

Mundo Deportivo jublar åt Piqués kontraktsförlängning i går med ”2022” i stora siffror. Dessutom lägger MD till, ”Sergi Roberto också mycket nära att förlänga”.

Sport fortsätter på temat. ”Operation förlängning” förtydligar att Sergi Roberto också väntas skriva på till 2022, samt att Jordi Alba och Samuel Umtiti är nästkommande spelarna att plussa på sina kontrakt.

 

FRANKRIKEune19012018_hd.jpg

L’Equipe ser Neymar som ”På en annan planet” än Edinson Cavani. Det handlar inte om det fotbollsmässiga. Det handlar om efterspelet av straffen i onsdags som många tycker Neymar borde lämnat över till Cavani, så att uruguayanen kunde ha passerat Zlatan Ibrahimovic som PSG:s främste målskytt (båda nu 156 mål). Tidningen spekulerar sedan i om Neymar kände till rekordet, om klyftan mellan de båda kan växa och om visslingarna kan påskynda en flytt för Neymar. ”Kanske”, tycks de luddiga svaren vara på samtliga frågor. För att gjuta olja på vågorna finns också ”PSG lockar Mancini”. Den italienske tränaren, nu i Zenit, säger på en direkt fråga att ”Jag skulle verkligen gilla att träna PSG. Och varför inte, om det är möjligt? Där finns en bra tränare som gör ett bra jobb, men i fotbollen kan allt förändras i ett huj…”. Från transfermarknaden rapporterar L’Equipe bland annat att Southampton ”intensifierat kontakterna” med Guido Carillos rådgivare, och Monacoanfallaren är sugen på en flytt.

Le Parisien har suttit ned med Jean-Michael Aulas, Lyons färgstarke president och frän kritiker av PSG. Nu vill Aulas vara tydlig. ”Jag beundrar Nasser (Al-Khelaïfi, PSG:s president), det är en charmerande person, och han har massor med kvaliteter. Det är modellen han representerar jag anser vara farlig för den franska fotbollen”, understryker Aulas, ”Jag vill inte åt Nasser, jag slåss mot systemet han företräder. Personen är det absolut inget fel på. Om jag vore 30 år yngre hade jag gärna varit lik honom. Han intelligent, elegant, behaglig. Dessutom har han inga ekonomiska problem (skratt)”.

 

TYSKLAND

Bild skriver att Mikael Ishak har två mål den här säsongen; att ta sig upp med Nürnberg till Bundesliga i maj och att komma med i Sveriges VM-trupp i juni. ”Båda delar vore en dröm för mig. Jag vet att om jag fortsätter att spela bra och göra mål, så är det möjligt att komma med till VM”, säger Ishak. Han ser inte någon paradox i att hans idol Zlatan Ibrahimovic i teorin skulle ta en plats han själv har chansen på i en svensk trupp. ”Man kan inte göra den jämförelsen. Ibra rör du inte. Om han vill spela så spelar han”, säger Ishak, och roas av förslaget om de båda i anfallet tillsammans. ”Jag tror vi hade passat ihop, han som striker och jag runtomkring, jag gillar djupledslöpningar”. Bild ruvar inte på några sensationella uppgifter under ”Det här är anledningen till att Aubameyang inte följde med”. Den omskrivne gabonesen skulle i går först ha rest med Dortmundtruppen till kvällens match i Berlin. Men enligt Bild ändrade sig Dortmundledningen för att han var så håglös under träningen. ”Har Arsène Wenger ingripit?”, undrar tidningen misstänksamt. Dortmund är irriterad över att Wenger redan börjat prata om Aubameyang. ”Respektlöst”, grymtade sportchefen Michael Zorc i går. Trots att det fortfarande inte finns något konkret bud väntas övergången till Arsenal bara vara en tidsfråga.

Sky Sport anger den förväntade övergångssumman till 60 miljoner euro, och Aubameyangs kontrakt till tre och ett halvt år med en lön på tio miljoner euro netto. Uppgifterna har de tagit från kollegan Gianluca Di Marzio på italienska Sky Sport. Om övergångssumman stämmer är det tio miljoner euro mindre än vad som tidigare i tysk press utmålats som Dortmunds bestämda prislapp.

Ruhr Nachrichten ger anledning att ändra ordspråk till ”Den ene röd, den andres bröd”. Medan Aubameyang inom kort väntas dra på sig Arsenals tröja, så ser Alexander Isak ut att får chansen i hans ställe igen. Ruhr Nachrichten har i alla fall svensken i sin troliga startelva för kvällen.

Sport1 tar upp frågan om ersättare till Aubameyang bortanför dagens match. Tv-kanalen menar att Dortmund tvekar på Olivier Giroud (Arsenal) på grund av ålder och skador, och lutar åt Michy Batshuayi (Chelsea) i dagsläget. En mer intensifierad jakt väntas först när Aubas övergång är klar, vilken Sport1 anger till ”troligen i början av nästa vecka”.

Allgemeine Zeitung har rubriken ”Robin Quaison, den självutnämnde soffpotatisen”. I en intervju med tidningen gör Mainzsvensken klart att han nästan all ledig tid chillar mellan hemmets fyra väggar. Intervjuspannet är brett. Man får veta allt från att Quaison inte sopsorterar till att han såg Sveriges VM-playoffmatch hemma vid tv:n (förstås). Drömmen om att själv få resa med landslaget till Ryssland verkar inte stark. ”Jag vet inte. Jag har inte spelat i landslaget sedan 2015. Även när jag spelat bra så har jag inte hört något sedan dess. Men det är inte i fokus för mig, det är bara Mainz”.

 

DT4RWwEWAAAVstF.jpgÖVRIGT

A Bola (Portugal) njuter av Benficas ”Guldgruva”. Klubben har tjänat 240 miljoner euro på spelarförsäljningar de senaste sju åren, upplyser tidningen. Till det finns bilder på spelarna, givetvis också på Victor Nilsson Lindelöf. En annan svensk förekommer på förstasidan, ”Rakip utlånad till Crystal Palace”. Uppgifter som kom i går. A Bola skriver vidare att ”Rakip ses som en investering för framtiden, så småningom en efterträdare till Pizzi på mittfältet”.

Al Ittihad (Förenade Arabemiraten) uppmärksammar morgonenens besked: Dubaiklubben Al Nasr har sparkat tränaren Cesare Prandelli. Prandelli, tidigare bland annat förbundskapten för Italien, hade varit i klubben åtta månader. Al Nasr ligger efter tolv omgångar på fjärde plats i Arabian Gulf League.

Publicerad 2018-01-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons