Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vändningen: Benfica vill stoppa Rakip

Headlines Blogg

ENGLAND

englandThe Sun använder ”Glad Al over”, som ett uttryck för att Arsène Wenger ”medger att transferhistorien skadat Arsenal”. Wenger är emellertid bara en birollsinnehavare, det här handlar om Alexis Sánchez. En suddig bild på sportettan visar chilenaren på Carrington, Man Uniteds träningsanläggning. Ett annat foto visar honom bakifrån iförd Unitedtröja med nummer sju. Bilden, skriver The Sun, är hämtad från sociala medier.

Manchester Evening News Unitedkolumnist Samuel Luckhurst använder samma bild med luddiga beskedet att ”det kan vara första bilden på Alexis Sánchez i en Unitedtröja” (se nedan). Tydligare är tidningen i beskedet om att chilenaren i går genomgick läkarundersökning. Alexis Sánchez kan bli presenterad som Unitedspelare i dag.

Annons

Daily Mail uppdaterar Sánchez lön, som känns som stigande för var dag. Enligt tidningen kommer han att tjäna nästan 600 000 pund i veckan, fördelat på 350 000 pund i baslön, 100 000 i bildrättigheter och 144 000 i bonusar. Krönikören Martin Keown tycker till: ”United har genomfört en lyckad kupp genom att värva Sánchez – han är det närmaste som finns av en modern Ian Rush”. Jamie Redknapp tycks lika entusiastisk: ”Sánhez är som skapt för att spela för Man United – han klarar av pressen som det medför att spela för klubben”. Chris Sutton blir motvikt: ”City drog sig ur i vetskap om att de är mer attraktiva än United – det är han som gjort en miss”. För den som gillar tabloidrubriker och nya Zlatantatueringar finns ”Tatt’s amazing”.

Daily Mirror väljer ett klassiskt spår, ”GIRIGA SANCH£Z”. Det ger en rekyl till Wenger. ”Jag kan inte förstå att någon vill lämna Arsenal. Men under mina 30 år som tränare lär man sig mycket om människor”, sa Arsenaltränaren, ”Det var kanske hans sista stora kontrakt på toppen. Vi gjorde vad vi kunde, gick så långt vi kunde. Till och med Manchester City drog sig ur till slut. Det talar sitt tydliga språk, att vi inte hade någon chans att ge honom ett kontrakt”. Tottenhams match (1-1 mot Southampton) var så intetsägande att rubriken som täcker sportettan är ”200 miljoner pund? Harry är ovärderlig”. Det är Mirrors sätt att spegla att tränare Pochettino inte är sugen på att sälja sin bäste spelare.

Annons

Daily Telegraph har samma match men annat perspektiv. ”Pellegrino överlever ’elektrisk stol’”. Southamptons tränare är i ett trängt läge, och sa efter matchen, ”I Argentina säger vi att tränarjobbet är som en elektrisk stol, det är inte lätt att stanna länge”. Samtidigt påpekar Pellegrino att han inte är orolig för att få kicken.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport känner ”Vind i seglen, Milan” (2-1 mot Cagliari). Tidningen placerar ”Super-Kessie i mistralen, Europa i sikte”. Det var andra raka segern (ej att förakta i Milans fall dessa tider) och laget är nu uppe på sjunde plats. Noterbart från veckans omgång är att Filip Helander, Emil Krafth (båda Bologna) och Marcus Rohdén (Crotone) alla var bänkade, samtidigt som deras respektive lag vann. Från mercaton skriver GdS bland annat att ”Empoli är mycket nära Gustafson”, Torinos svenske mittfältare har en tid ryktats till just Serie B-klubbarna Empoli eller Brescia på lån.

Annons

Corriere dello Sport sätter inte fingret i luften och ser hur det blåser, i stället känn

italien

er tidningarna vibrationerna från ”Turbo-Napoli”. Tidningen ser en ”Fantastisk seger i Bergamo, Mertens avgörande” (1-0 mot Atalanta). Napoli är nu fyra poäng före Juventus, som möter Genoa i kväll. ”Mellan Inter och Roma är Lazio vinnare”, är en rubri

k som summerar 1-1-matchen i Milano, samtidigt som Lazio hade lekstuga (5-1 mot Chievo). Från mercaton rapporterar CdS att ”Roma och Chelsea kommer inom de närmaste timmarna att göra klart affären (värd 55-60 miljoner euro) som tar Dzeko och Emerson till London”.

Tuttosport blickar med spänning mot kvällen, ”Juve, vila inte på lagrarna, seger behövs”. Samtidigt skjuter tidningen in citatet ”Men titelkampen avgörs i april”. Juventus möter Napoli hemma den 22 april (och har sedan Inter borta i omgången efter).

Annons


SPANIEN

Marca slår belåtet fast att ”Real Madrid är åter Real Madrid” efter gårdagens storseger (7-1 mot Deportivo de La Coruña). Bilden på Cristiano Ronaldo som torkar bort blod och till sin hjälp har spegelbilden i en mobilkamera blev snabbt viral. Marca använder bilden till rubriken ”Cristiano läker sina sår”, men i dubbelmeningen att också portugisen äntligen fick göra lite mål igen, två stycken.

AS kallar segern för en ”Festival”, att det var ”ett terapeutiskt målkalas” för Real Madrid, men också att det var mot ett ”mycket slappt Deportivo”. John Guidetti spelade från start för Alavés (2-2 mot Leganés), och trots att han igen fick gå mållös från planen fick han ett hyfsat betyg. Han var en av sex spelare i Alavés som fick två av tre (skala noll till tre), de högsta betygen för kvällen.

Annons

Sport menar nog att Real Madrid kan göra vad de vill, för Barça är det nu ett ”Triumftåg”. Storsegern i går kväll (5-0 mot Real Betis) innebär att laget utökar försprånget och Sport sätter det i stora siffror, ”+11 till Atlético, +14 till Valencia, +19 till Real Madrid”.

spanien

Cadena Ser har med Betismålvakten Antonio Adán som beundrande konstaterar, ”Messi gör den här idrotten bättre”.

El Confidencial uppger att Kepa Arrizabalaga är på väg att skriva nytt kontrakt med Athletic. Det är en kraftig vändning i historien. Tidigare uppgav Madridmedier att Real skulle betala Kepas utköpsklausul på 20 miljoner euro, och att målvaktens övergång bara var en formalitet. El Confidencial påpekar att Reals intresse för David De Gea och Thibaut Courtois nu stärks.

Cadena Cope uppmärksammar vinterns hittills kanske mest udda övergång. Och, nej, det är inte Peter Crouch som blivit klar för Chelsea. Det är sex saudiska spelare som presenterats av sex La Liga-klubbar samtidigt – Villarreal, Leganés, Levante, Sporting Gijón, Rayo Vallecano och Real Valladolid. Övergångarna är en del av ett avtal mellan La Liga och det saudiska fotbollsförbundet.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe låter Lyons fina skalp (2-1 mot PSG) ta över förstasidan, fast med rubriken ”I ansiktet på Lyon”, och bild på Memphis Depay. Holländaren ha

frankrike

r varit petad, men hoppade i går in och avgjorde på tilläggstid. Lyon är nu åtta poäng efter PSG (och firade  – klipp nedan). PSG får i alla fall förstärkning. Lassana Diarra kommer att genomgå läkarundersökning i dag, innan mittfältaren skriver på ett kontrakt på ett och ett halvt år.

Le Parisien konstaterar att ”PSG klarade inte av smällen”. Bilden är på Kylian Mbappé, som krockade med målvakten och fick utgå, men inte fick någon

 

allvarlig skada. PSG var utan Neymar, och PSG-backen Marquinhos berörde det med ”Utan Messi är Barça också sämre”.


TYSKLAND

Bild ger under ”Exklusivt: Hemligt Auba-mötet i Dortmund” en detaljerad och ändå ganska meningslös beskrivning av senaste kapitlet kring Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmunds- och Arsenals ledning träffades i går för att förhandla. Om själva innehållet i mötet kommer inget fram. Jo, en sak. I sista raden står ”Vad Bild erfar sköts beslutet om en övergång för Auba upp. Parterna står fortfarande för långt ifrån varandra”. Arsenal sägs bjuda 50 miljoner euro, Dortmund vill ha 70 milj euro. Aubameyangs uppträdande har rört upp känslor i Dortmund. Men Leon Goretzka i rivalklubben Schalke gör det ännu mer. Bild sätter rubriken ”104 decibel mot Goretzka”. Det var så högt Schalkepubliken visslade ut Goretzka i går (1-1 mot Hannover), som skrivit på för Bayern München till sommaren. ”Det

Annons

tyskland

 är nästan lika högt som en motorsåg eller diskoteksmusik!”, tillägger tidningen med tveksamt vetenskaplig pondus. ”När de egna fansen buar gör det förstås ont, men jag kan förstå det lite”, sa Goretzka efteråt.

Sky Sport hade innan matchen röster från Schalkes ledning som knappast dämpade anti-Goretzka-stämningen. ”Min första reaktion var att Leon inte längre skulle få bära Schalkes tröja”, sa Schalkes styrelseordförande Clemens Tönnies om beskedet att Goretzka ska till Bayern, ”Supportrarna kommer att spela en stor roll. Om deras reaktion får en negativ effekt på laget, så är det möjligt att Leon får sitta på läktaren fram till sommaren”. Klubbens sportchef Christian Heidel sa tidigare i helgen att han skulle svara i telefonen om Bayern Münchens ringde och ville köpa Goretzka redan i januari. Intentionen tycks tydlig: klubben vill sälja Goretzka redan nu.

Annons

BR Sport har dåliga nyheter till Schalke. ”FC Bayern kommer inte att värva några fler spelare i januari”, var klubbpresident Uli Höness tydlig med i ett direkt svar på frågan om Goretzka.

Kicker plockar upp tråden om de temporärt avbrutna förhandlingarna kring Aubameyang. Enligt tidningen väntas Arsenal lägga ett andra bud på 60 miljoner euro, och är beredda att slänga in Olivier Giroud på lån för att göra Dortmund mer medgörligt. Kicker uppger också att en övergång för Aubameyang till Arsenal var i planerna för sommaren, men att anfallarens uppträdande påskyndat den. På förstasidan är huvudrubriken ”Det kommer att sluta i anarki” från en intervju med Eintracht Frankfurts tränare Niko Kovac. Men även den knyter an till Aubameyang, för det är en upprörd kommentar på spelarnas uppträdande. ”Vad har ansvaret tagit vägen? Var finns kontraktet som räknas? Förr i tiden räckte en muntlig överenskommelse”, säger Kovac. Hans namn har förekommit i spekulationer kring arvtagare till Jupp Heynckes. ”Jag kan garantera till 100 procent att Bayern inte varit i kontakt”, säger Kovac.

Annons

Ruhr Nachrichten ger anledning att tro att det mest troliga nyförvärvet som Alexander Isak får slåss med om anfallsplats är Giroud. Enligt tidningens uppgifter föredrar Chelseas Michy Batshuayi en flytt till Sevilla.

Hamburger Morgenpost är bara en av flera tyska medier som uppger att Albin Ekdals nya tränare i Hamburg efter sparkade Markus Gisdol blir Bernd Hollerbach. Han kommer närmast från tjänsten som tränare för Würzburger Kickers, men har ett förflutet som spelare i HSV. Hollerbach väntas hålla i sin första HSV-träning redan i dag.

Weser Kurier ger Max Kruse finfina ett av sex, alltså högsta betyg, trots Werder Bremens förlust (2-4 mot Bayern München). Ludwig Augustinsson som får nöja sig med en trea från lokaltidningen.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) låter Benficas svenska nyförvärv stjäla förstasidans strålkastarljus igen. ”Rakip vänder tillbaka”, lyder rubriken, som kopplas med att Benfica ”Försöker stoppa utlåningen av svensken till Crystal Palace”. Anledningen bakom denna

Annons

portugal

plötsliga vändning är att Benficas mittfältare Krovinovic blivit skadad. Record håller med och skriver på sin förstasida att ”Krovinovics skada bromsar Rakip”, att svensken övergång är i ”stand by”.

La Tercera (Chile) har en intervju med Robert Pirès, som fortfarande är involverad i Arsenal och dagligen hänger på klubbens träning med Arsène Wenger goda minne. Pirès understryker att Sánchez inte säljer sig för stålat, att han var fullständigt professionell på träningarna in i det sista, berömmer hans krigarinstinkt och ställer sig frågande till hur Arsenal kan tappa sina stora spelare. ”I mina ögon vill Alexis stanna i Arsenal. Jag har inte pratat med honom om det, men jag ser och känner, och han trivdes i London, trivdes i Arsenal. Vad Alexis ville var att Arsenal skulle spendera pengar på nya spelare”, säger Pirés, ”Det finns ett nära band mellan Sánchez och Özil. Men när de ser att allt inte står rätt till, känner de ”Vad ska vi göra? Vi försöker hjälpa till, men ingen följer vårt exempel”. Det handlar inte om attitydproblem, det handlar om att andra måste följa efter. Båda har vunnit titlar”. Pirès har redan tidigare beklagat sig över avsaknaden av krigare i laget. ”Jag tycker att det här laget har mer kvalitet än lagen jag spelade i. Till och med laget 2003-2004. Men de behöver mer karaktär, mer attityd, fler krigare. Det kommer från hjärtat”, sa Pirès till Daily Mail för en månad sedan. Däremot tycker han Wenger ska stanna.

Annons
Publicerad 2018-01-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto