Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
39v

Isak matchade Aubameyang - på träning

ENGLAND

englandDaily Mirror presenterar bytet Alexis Sánchez/Henrich Mchitarjan på det mest elaka viset. För Sánchez i stor, fet stil: ”Jag har nått toppen”. I pytteliten text ”Och Mchi har skrivit på för Arsenal”.

Daily Telegraph skickar i stället vidare en känga från Sánchez, ”Jag är ingen legoknekt”. Tidningen lägger till, ”Sánchez svarar kritikerna sedan han blivit Premier League-historiens bäst betalde spelare med 600 000 pund i veckan”. Det är samma summa som Daily Mail nämnde i går, det vill säga inklusive tutto: lön, bildrättigheter, bonusar etc.

The Times har liknande ingång som Telegraph med ”Jag flyttade inte för pengarnas skull, säger Sánchez”. Dagens enda stora bild på sportettan är dock på en annan spelare i röd tröja. Det är en deppig Mohamed Salah till rubriken ”Swansea chockade Liverpool”, där det inne i tidningen påpekas att det var ett misstag av nyförvärvet Van Dijk som hjälpte det walesiska laget att fälla ”Goliat”.

Daily Mail ger Martin Olsson en fin sjua (av tio) i betyg för sin insats för ”David”. Lagets målvakt Lukas Fabianski är matchens lirare med åtta i betyg.

The Independent sållar agnarna från vetet. I den engelska skörden av mer eller mindre kunniga tyckare kring Sánchez-affären, leverera Miguel Delaney det kanske mest läsvärda dokumentet under rubriken ”Sánchezaffären inifrån”. Delaney ser den också ur spelarens vinkel. ”Hur mycket Pep Guardiola än gillade och ville ha honom så visste 29-åringen att han bara var en i mängden av offensiva spelare i Man City och riskerade att sitta mer på bänken än han önskade”, skriver Delaney, ”I Uniteds röda tröja däremot så skulle han få spela så mycket hans fysiska tillstånd tillät. Han blev också försäkrad om att han var huvudperson. Han var stjärna. Det var avgörande. Sedan var det förstås stora pengar. Det kan inte viftas bort, men det är inte heller något att vara fixerad vid”.

The Sun använder presentationsklippet med Sánchez vid pianot till rubriken ”Sánchez is the pianoMan U”. Funkar sådär. Bland transferuppgifter märks ”Man City planerar bud på 60 miljoner pund för Athletics back Aymeric Laporte”. Sparkade Pep Clotet må vara ett bekant namn för svensk publik. Men det kan bli ett namn av helt annan dignitet som ersätter honom i Oxford United. Enligt The Sun har Oxford inlett diskussioner med Frank Lampard. Chelsealegendaren förekom också i ryktesfloran kring League One-klubben i somras, då jobbet gick till Clotet.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ”Douglas gör mål, små marginaler för

italienJuve” (ungefär). Det handlar om gårdagens segermatch (1-0 mot Genoa) som befäster lagets position en poäng bakom ligaledaren Napoli. ”Brasilianaren avgjorde, och blir allt viktigare för Allegris spel”, påpekar tidningen. Rubriken ”SMS Mercato” syftar på att Inters tränare hört av sig till ägarna i Suning, ”Spalletti: Inter skulle behöva en mittfältare”. Tidningen uppger vidare att Chelseas tränare Conte ringt och talat med Dzeko, samt att affären med honom om Emerson är klar och värd 50 miljoner euro, exklusive bonusar. Ingen av spelarna väntas finnas med i truppen som reser till Genua för match mot Sampdoria i morgon.

Corriere dello Sport ser ”Kvarnstenen Juve” som maler ner motståndet. Även CdS ser Dzekos övergång till Chelsea som förestående. Där väntas 31-åringen får en högre årslön än nuvarande på 4,5 milj euro. Kontraktet gäller till 2021. Bland de mindre mercatonotiserna märks ett svenskt namn. Udineses Svante Ingelsson kan vara på väg till Pescara, på nionde plats i Serie B. Ett lån med köpoption är aktuellt. Samtidigt skulle Udinese från Pescara låna in Francesco Zampano på samma villkor samt hämta hem Mamadou Coulibaly.

Tuttosport skildrar Juves knappa seger med ”Juve är med, släpper inte taget”, om Napoli.

 

SPANIEN

spanien

Marca lät flera gånger under slutet av förra året Kepa täcka förstasidan. Då med besked om hur nära Athleticmålvakten var Real Madrid, nu med slutsatsen ”Stoppad av Zidane”. I går förlängde han kontraktet med den baskiska klubben, trots att han var överens med Real

Madrid. Kepa kände sig inte övertygad om att Zidane ville ha honom, och Real Madrid ville att han skulle operera sin skadade fot, vilket kunde äventyra hans medverkan i VM. På förstasidan finns också ”Benzema: Visslingarna påverkar, säger hans rådgivare”, Karim Djaziri. I intervjun säger Djaziri att ”Det är orättvist att han blir utvisslad när laget vinner och han just är tillbaka efter månadslång skada”. Benzema möttes med buande när hans skulle hoppa in i matchen. På frågan om det påverkar Benzema, svarar Djaziri, ”Hur skulle det inte kunna göra det? Han har ingen förståelse för det, och det är brist på respekt mot en spelare som är laget sjunde bästa målskytt genom tiderna. Han har varit med under några av de mest framgångsrika perioderna som den största klubben i världen haft. Man kan vissla ut vem man vill, men aldrig en spelare som inte ens varit på planen, det är obegripligt”.

AS skildrar Kepas beslut med ”Zidane och Urrutia är vinnarna”, det vill säga Athletics ordförande och Reals tränare. I underrubriken ser tidningen till fortsatta målvaktsjakten för Real: ”PSG satsar på Courtois, Real vänder sig till Oblak eller De Gea”.

Cadena Ser skönjer däremot ”Total förändring i Real Madrids mål”. Enligt radiokanalen planerar Real för två målvaktsvärvningar i sommar, ”En som förstemålvakt, De Gea, och en ung, utvecklingsbar målvakt som reserv”. Man United-måvakten är enligt radiokanalens källor förstaval, medan Courtois är alternativ. Det var i den andra rollen, som den unge målvakten, som Kepa var tänkt, men är nu borta ur bilden.

Cadena Cope dämpar ”förhoppningar” i Real Madrid-lägret om att Kylian Mbappé kan missa PSG:s CL-möte med Real. ”Källor nära PSG och Mbappé försäkrar Cope att det inte är sant att spelaren kan bli borta två månader”. Mbappé kan till och med vara aktuell för en comeback redan mot Guingamp på onsdag, uppger radiokanalen. En viss skillnad.

Sport basunerar ut att ”Coutinho är redo!”. Han väntas finnas på bänken när Barcelona ska vända cupmötet med Espanyol. Kring tidningsloggan finns ”Exklusivt: PSG kontaktar Zi dane”. Enligt den katalanska (nota bene) tidningen har PSG ”tagit de första stegen för att försäkra sig om hans tjänster”. Tidningen listar tre skäl till att den franska klubben vill ha just Zidane: 1/ hans meriter, 2/ hans förmåga att handskas med stjärnor, 3/ hans nationalitet.

Mundo Deportivo försöker göra sig lustig på Cristiano Ronaldos bekostnad. Tidningen använder från i söndags, med en blodig Cristiano, som blev viral, men har klippt in en bild på Messi i mobiltelefonen som portugisen stirrar på. Därefter följer utnötta jämförelserna om hur mycket bättre Messi är, inte bara spelmässigt utan även statistiskt. Suck.

 

FRANKRIKE

L’Equipe drar på ”Den stora chansningen”. Det är PSG:s på Lassana Diarra, som väntas  presenteras i dag, men vars form är oklar. Det kommer mer PSG. Tidningen uppger att Kylian Mbappé, som fick en våldsam smäll i matchen mot Lyon i söndags och fick utgå, ska besöka en neurolog innan ett comebackdatum kan fastställas. Men tidningen utesluter inte att han kan vara spelklar redan i veckan. Är det någon som undrar om Lucas Moura är okej med mindre speltid i PSG? Svaret är nej. Eller för att använda hans egna ord, ”Chocken är hemsk. Jag mår illa av att inte få spela längre, av att inte få uttrycka mig som jag brukade”, säger Lucas till L’Equipe, och tillägger, ”Sedan jag kom till PSG (för fem år sedan) har jag spelat i snitt 50 matcher per säsong. Inte alltid som startspelare, men jag la mitt strå till stacken. Den här säsongen har allt förändrats. Jag är inte nöjd. Jag trodde jag byggt något gediget med klubben, men det är uppenbarligen inte fallet”. På annan plats skriver L’Equipe att Ola Toivonen fortsatt är skadad och missar även Toulouse cupmatch mot Bourg-en-Bresse i dag.

France Football ägnar veckans nummer åt en hyllning. ”Buffon – hatten av för 40-åringen”. Den 28 januari fyller målvaktslegendaren 40 år. ”Sluta inte, fortsätt!”, är uppmaningen från målvaktskollegan Thibaut Courtois i Chelsea. ”Du är en referenspunkt för morgondagens målvakter”, hälsar Arsenals Peter Cech. ”Jag kan inte

frankrikelängre minnas vem som var målvakt i Juve före dig”, funderar förre franske landslagsmålvakten Bernard Lama. ”Du hade förtjänat att få vara med i Ryssland för ett sista landslagsframträdande. Om jag får möjlighet vill jag gärna vara närvarande på din sista match med Juve”, säger Barças Marc-André ter Stegen. ”I Ryssland spelar vi också för dig”, säger Egyptens Essam el-Hadary. Tidningen har också en intervju med Newcastles Rafael Benítez under rubriken ”Jag är en bättre tränare i dag”. Han har inte känslan av att karriären gått bakåt. ”Med 13 titlar på 15 år går det väl inte så illa, va?”, säger han.

 

TYSKLAND

Kicker lockar med rubriken ”Isak gör reklam för sig själv, Aubameyang gör två mål”. Det var de två spelarna som stack ut under måndagens interna träningsmatch. Aubameyangs lag vann med 4-3, men Isak gjorde också två mål. Kicker menar att Isak ”gör fina framsteg under Stöger” även om det inte blivit mål i matcherna hittills, och att ”hans självförtroende har ökat markant”. Tränaren tycks hålla med. ”Jag är mycket nöjd med Alexander Isak och även Jandon Sancho. Jag ser vad de visar även om det inte blivit mål. Jag tror på dem”, säger Stöger. André Schürrle fick starta senast men Kicker påpekar att Isak ”kommit närmare startelvan de senaste veckorna tack vare sina fina insatser, särskilt när situationen kring Aubameyang är oklar”. Det är i dag för övrigt exakt ett år sedan Alexander Isak blev klar för Dortmund.

WAZ är försiktig. Under ”Isak i stället för Aubameyang som anfallsspets?” så noterar tidningen Isaks två mål med att ”i alla fall under träning har framtiden tagit över nutiden”. Men tidningen menar trots Stögers beröm Isak, Sancho och även Christian Pulisic, så garanterar den unga trion inte mål ännu. ”Därför vill Dortmund i alla fall delvis återinvestera de 70 milj euro klubben kräver för Aubameyang. Alternativet är att låna Olivier Giroud från Arsenal”. Däremot är det oklart vilken anfallare Stöger kommer att använda på lördag mot Freiburg.

Bild hävdade sent i går kväll att Arsenal och Dortmund fortfarande är 15 miljoner euro ifrån varandra i diskussionerna om Aubameyang. Dortmund vill ha 70 milj euro, Arsenal vill betala 55 milj euro. Det är här lånet Giroud kan föra parterna närmare varandra. Franska RMC Sport rapporterade tidigare under måndagen att Aubameyang och Arsenal är överens om de personliga villkoren.

Publicerad 2018-01-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons