Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Twitterstorm: Neville stänger ner sitt konto efter kritik

ENGLAND

1111.jpgMetro menar att Manchester City är ”FYRmidabelt”. Det syftar på att efter gårdagens säkrade ligacupfinalplats (3-2 mot Bristol City), så har Peps gäng fortsatt chansen att vinna fyra titlar: Champions League, ligan, FA-cupen och ligacupen. Headlines stämmer in i Bristol Cityfansens ramsa, ”Johnstone’s Paint Trophy, you’ll never win that”.

ANNONS

The Sun skriver också om Citys kvadrupeljakt via ”Pep’s Quad Squad”. Men störst rubrik får ”Ärrad”, med underrubriken ”Wenger befarar att United skadade Mchitarjan”. The Sun grundar analysen på spelarens tuffa tid i United och Arsenaltränarens svar, ”Det är klart att man oroas över hur mycket det påverkat honom. Jag kanske behöver sitta ner tillsammans med honom och analysera hur det gått tidigare, vad vi kan göra och hur vi kan hjälpa honom. Men det här är en ny chans för honom, något alla vill ha sitt liv”.

The Guardian har förutom Man Citys seger, två andra fotbollsämnen som dyker upp på flera andra sportettor. Det ena är ”Twitterstorm: Kontrovers sedan Phil Neville blivit förbundskapten för damlandslaget”. Den forne Man United-spelaren har vid ett par tillfällen skrivit mindre smickrande kommentarer om kvinnor. Efter kritiken i går stängde han helt sonika ner sitt Twitterkonto. Fortsättning följer. Det andra ämnet är ”Conte: Pengarna placerar City och United i en egen liga”. Chelseatränaren menar att Londonlaget inte kan konkurrera med Manchesterklubbarnas ekonomiska muskler.

ANNONS

Daily Telegraph har bland sportsidorna med ”Arsenal är i pole position att värva Johnny Evans och Pierre-Emerick Aubameyang för sammanlagt 75 miljoner pund”.

Bristol Post låter ilska ta störst plats på sportens webbsida efter Citys förlust mot City. ”Fans och Sky Sports tittare fördömer Leroy Sanés målfirande”. Tysken hyschade publiken med ett finger mot munnen. Tidningen ger vidare anledning att tro att Johan Larsson och Simon Tibbling kanske kan få svenskt sällskap i Bröndby. Gustav Engvall är i Köpenhamnsklubbens sökljus. ”Panathinaikos uppges intresserad av anfallaren, men Bristol Post erfar att även Bröndby sägs vara intresserade av honom”, skriver tidningen vagt.

Hull Daily Mail sätter rubriken ”Seb Larsson nöjd med att vänta med kontraktssamtal medan kampen för att undvika nedflyttning pågår”. Den 32-årige landslagsmittfältaren skrev förra sommaren på för ett år med Hull, som nu riskerar att åka ur Championship. ”Inga samtal är planerade ännu. Ärligt talat har jag inte funderat på det”, säger Larsson, ”Det har varit en tuff säsong så de tankarna får flyttas fram i tiden. När vi löst situationen (med att undvika nedflyttning) och allt har lagt sig, då kan vi syna min situation”.

ANNONS

Yahoo Sports ger utrymme för Duncan Castles transferuppgifter: ”Liverpool inleder samtal om brasiliansk stjärna, Klopp hoppas på ännu en sydamerikansk legendar”. Dt handlar om Gremios anfallare Luan. 24-åringen var Germios bäste målskytt när klubben vann sydamerikanska klubbmästerskapen Copa Libertadores förra året, och har en utköpsklausul på 18 miljoner euro.

 

ITALIEN

2.jpgLa Gazzetta dello Sport menar att ”Spalletti sitter som på nålar”. Anledningen är Intertränaren ”väntar svar från klubbledningen om spelare han bett om. Förutom Ramires, så jobbar man på Pastore. I anfallet är Sturridge i pole position. Och i kväll måste man se upp för hotet från romarna” – CL-platsrivalerna Roma och Lazio har båda matcher i kväll (mot Sampdoria respektive Udinese). Gazzettan rapporterar från mercaton, Dzeko-Chelsea – i dag kommer ett ja”. Dubbelvärvningen från Roma, den bosniske anfallaren plus Emerson, väntas kosta Chelsea 50 miljoner euro, plus tio milj euro i bonusar.

ANNONS

Corriere dello Sport följer upp med att Chelsea lockar Edin Dzeko med ett ”monstererbjudande”: 7,9 miljoner euro per säsong och kontrakt till 2021. På förstasidan lockar CdS med Juvemittfältaren Douglas Costa, som låter adrenalinet flöda. ”Vi ska vinna Champions League”, tror brasilianaren, ”Vi har kvaliteten för att fixa det”.

Tuttosport bidrar med dagens i särklass mest märklig förstasida. Tidningen ha photoshoppat in dreads på Napolis tränare Maurizio Sarri, satt överrubriken ”Som Bob Marley” och sedan huvudrubriken ”No Sarri, no cry”. En variant på reggaelegendaren jättehit. Det förklaras med att ”Napolis tränare fortsätter att gnälla och beklaga sig över: spelschemat, ekonomiska skillnader, fotbollsplaner och avsparkstider…”.

Calciomercato understryker att Milan står inför skifte på ytterbackspositionerna i sommar. Om platsen till vänster skriver sajten att ”Första namnet i sportchefen (Massimiliano Mirabelli) anteckningshäfte är fortsatt Ludwig Augustinsson”. Enligt sajten har Milan kontinuerlig koll på svensken, och Werder Bremen värderar honom till 15 miljoner euro.

ANNONS

La Stampa meddelar att Torinos Samuel Gustafson efter uppgifter om Pro Vercelli , Empoli och Brescia, till slut fått klart med en annan Serie B-klubb: Perugia. Laget som för närvarande ligger på 14:e plats, lånar den svenske mittfältaren resten av säsongen med köpoption. Andra italienska medier rapporterar att det handlar om ett lån rakt av, och att Torino efter säsongen fattar beslut om klubben ska förnya kontraktet.

La Notizia Quotidiana, regionaltidning i Umbrien, skriver att Gustafson anlände till Perugia i går. Enligt tidningen väntas en bekräftelse på lånet i dag.

 

SPANIEN

3.jpgMarca klistrar textraden ”Han kräver mer” över en bild på Real Madrids tränare Zinedine Zidane som talar med Marco Asensio. Anfallaren, vars form dalat, väntas få chansen i returmötet med Leganés i kväll. En annan rubrik är ”Sevilla flyger i Nervión”, alltså i sina hoods. På hemmaplan säkrade nämligen laget avancemang till semifinal i cupen (3-1 mot Atlético).

ANNONS

AS drar i stället på att ”Sergio Ramos är redo” för spel. Det följs av ”Zidane plockar med kaptenen till matchen mot Leganés”. Och så har tidningen en liten bild på Reals portugisiske fixstjärna till orden ”Cristiano tränade med svullet öga”, efter sparken han fick i söndagens ligamatch.

Sport är redan framme vid morgondagens cupmöte för Barça, ”Alla med för att vinna cupen”. Tidningen påpekar att tränare Valverde prioriterar cupen och kommer inte att vila någon spelare när Barcelona ska vända förlust till avancemang mot Espanyol.

Mundo Deportivo hänger på transfercirkusen. ”Arthur ger sitt okej”. Det följs av ”Gremios brasilianare väljer Barça och kan anlända i sommar för att lånas ut”. Barcelona hoppas betala cirka 25 miljoner euro för den 21-årige mittfältaren.

Cadena Ser kan ha en förklaring till varför det blivit så tyst om Robin Olsen och Crystal Palace. En hög prislapp från FC Köpenhamn har nämnts. Men enligt radiokanalen värvar nu hur som helst Londonlaget Vicente Guaita, Getafes keeper. Övergångssumman anges till åtta miljoner euro. 31-åringen ska redan ha genomgått läkarundersökning hos Palace.

ANNONS

El Correo levererar dramatiskt att ”Aymeric Laporte kommer inom några timmar inte längre att vara en Athleticspelare”. Mittbacken ska enligt den baskiska tidningen i går kväll ha kommit överens om ett sexårskontrakt med Manchester City, som betalar hans utköpsklausul på 65 miljoner euro (inkl utbildningsbidrag blir summan 70 milj euro).

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe ger bara utrymme åt en mindre fotbollsrubrik på förstasidan, ”Den galna cupen”, följt av ”Auxerre, Bourg-en-Bresse, Chambly och Granville stod för skrällar”. Jimmy Durmaz spelade från start när Toulouse föll (0-2 mot Bourg-en-Bresse) och Alexander Kacaniklic gjorde ett kort inhopp för Nantes (3-4 mot Auxerre). Karl-Johan Johnsson slipper i kväll Mbappé och Neymar när Guingamp ställs mot PSG på Parc des Princes. Båda är skadade. Men brasilianarens fortsatta frånvaro är tillräcklig för L’Equipe att på nytt lyfta frågan om en flytt i sommar. PSG har absolut inga planer på att släppa Neymar, ”men vad gör klubben om han vägrar spela?”, avslutas artikeln spekulativt.

ANNONS

RMC Sports mest lästa artikel på onsdag morgon är ”Izabel berättar om sitt sexliv med Kevin Trapp”, PSG:s reservmålvakt…trots att artikeln har något dygn på nacken. I en intervju av typen sanning-eller-konka med en brasiliansk youtuber, är Trapps flickvän Izabel Goulart öppenhjärtig. ”Vi älskar mycket, fyra-fem gånger i veckan, men om laget förlorar en viktig match som han spelat i, så kan jag vara attraktiv, göra mig vacker, ha läckra underkläder eller ha på mig högklackat, men det blir ändå inget sex den dagen. Om han däremot vinner, då sover ingen av oss!”. Kevin Trapp har bara fått stå två gånger i ligan den här säsongen. PSG:s enda förlust kom då han inte stod i mål

Le Parisien uppmärksammar just Kevin Trapp och hans framtid. Både han och Alphonse Areloa kan komma att se sig om efter ny klubb. PSG sägs jaga ny målvakt, enligt Le Parisien är målet Jan Oblak (Atlético), Thibaut Courtois (Chelsea) eller Gianluigi Donnarumma (Milan). Om Financial Fair Play tillåter det. Men just i kvällens cupmatch mot Guingamp väntas Trapp stå. Med allt vad kan få för konsekvenser hemma i Casa Trapp.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild plockar med ”Nytt bud på Auba” på nyhetsettan. Arsenal är på väg att höja budet på Aubameyang, men det är en i sammanhanget mager justering. Från 55 miljoner euro till 58 milj euro. Dortmund vill ha 70 milj. ”Leipzigstjärnan Forsberg tillbaka med boll” är en annan rubrik. Svensken körde ett individuellt bollpass i går. Forsberg har inte spelat sedan början av december på grund av en segdragen magmuskelskada. Lördagens match mot HSV väntas dock komma för tidigt.

Sport Bild säljer veckans nummer på ”Sanningen om Goretzka”, och dennes omskrivna transfer till Bayern München. Bland annat vädjar Schalkes tränare Christian Heidel till fansen, som buade ut honom kraftigt i senaste matchen. ”Jag vet att Leon är beredd att ge allt för Schalke ända till slutet”, säger Hediel, ”Jag kan förstå fansens missnöje, men nu handlar det om Schalke. Leon är en fantastisk spelare. I slutändan handlar det om att skap bästa möjliga förutsättningar för Schalke att nå sina mål, genom att ha en så fridfull miljö som möjligt”. Sport Bild uppger på annan plays Stoke och Newcastle är ute efter Hertha Berlins anfallare Davie Selke. Tidningen tror dock PL-klubbarna får svårt att köpa loss 23-åringen.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Het Laatste Nieuws (Belgien) har ett för Isaac Kiese Thelin kittlande möte. Hans Waasland-Beveren gästar Anderlecht, som svensken tillhör. Kiese Thelin har öst in mål för Waasland-Beveren, elva stycken. ”Att han spela mot oss? Det håller mig inte vaken om nätterna, sånt är livet”, säger Anderlechts tränare Hein Vanhaezebrouck till HLN, ”Jag kan förstå att klubbar ibland undviker det, men Waasland-Beveren betalar för att ha Thelin. Då är det logiskt att han får spela fotboll”.

Publicerad 2018-01-24 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto