Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
38v

Zidane efter cupfiaskot: Mitt jobb står på spel mot PSG

ENGLAND

1 The Guardian speglar Arsenal triumf i ligacupderbyt med”Arsenals Granithjärta” (2-1 mot Chelsea). Det syftar på segerskytten Granit Xhaka och att Arsenal lyckades vända matchen. Nu väntar final mot Manchester City.

The Times såg något annat. ”Chelsea tvåa på bollen som ett fattigmans Arsenal”, som rubriken lyder. Tidningen menar att ”Hemmalaget kunde roat se på medan Contes lag försökte härma värdlagets spel”.

Daily Telegraph har ett tredje perspektiv, ”Arsenal har tur”. Tidningen menar att ”Arsenal bokade plats på Wembley sedan två styrningar av Rüdiger hjälpt Wenger att tysta hans kritiker”.

The Sun nöjer sig med ”Archenal”, som en referens till bågen (arch) på Wembley. Förutom engelska mediers sedvanliga ”vi-kopierar-vad-som-står-i-utländska-medier-och-låtsas-att-det-är-våra-nyheter, så letar The Sun också fram sin ”Exklusivt”-stämpel till ett eget (hast)verk: ”Sergio Agüero aktuell för chockcomeback i Atlético samtidigt som Pep Guardiola kastar lystna blickar på Antoine Griezmann”.

Daily Mirror riktar Guardiolas blickar åt annat håll. ”Pep och José i kamp om Seri för 35 miljoner pund”. Det är Nice mittfältare Jean Michaël Seri som de båda Manchesterklubbarna uppges spänna muskler för. Dagens största rubrik sparar Mirror till Leeds dödsdömda försök att lansera ett  groteskt klubbmärke. ”Nobbat”, skriker sportettan ut, till en bild på märket, som efter supporterstorm lär hamna på soptippen.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport känner vinddraget från ett Lazio som trycker på gasen som i ”Forza 3” (3-0 mot Udinese). Roma är inte lika fartfyllt och får förlita sig på ”Dzegol”. Det var en kvittering på tilläggstid (1-1 mot Sampdoria) av Edin Dzeko, som ryktas till Chelsea. På tal om den flytten. Gazzettan håller fast vid att klubbarna är överens (trots dementier, se Sport Mediaset nedan): en dubbelvärvning med Emerson för 50 milj euro plus tio milj i bonusar. Men det är kontraktslängden för bosniern som är stötestenen. Dzeko vill ha till kontrakt till 2021, Chelsea erbjuder till 2020. Ytterligare en rubrik som spelar mot Romas match är ”Lättnad och Pastore” för Inter. Laget ligger kvar på fjärde plats och har samtidigt fått ”uppmuntrande signaler från PSG:s argentinare”. Spelare lämnar också Milanolaget, Joao Mario för West Ham, Gabigol för Santos.

Corriere dello Sport tar Dzekos förmodade flytt hårdare. ”Men hur kan ni sälja honom?”, undrar tidningen, ”Dzeko spelar och räddar Roma på tilläggstid, men ett farväl är inte uteslutet”. I gårdagens pappersupplaga skrev CdS om ett överenskommet ”monsteravtal” för Dzeko. I dag menar tidningen att detaljer kvarstår både mellan anfallare och Chelsea, och mellan de båda klubbarna. Som tillägg till Roma har tidningen ”Monchi vill ha Vidal och Sanson”. Det handlar om Romas sportchef och om Aleix Vida (Barça) och Nicola Sansone (Villarreal). ”Napoli plockar Younes” är Amin Younes från Ajax. Pris: fyra miljoner euro (plus en milj euro i bonusar). Kontraktslängd: 2022. Ankomst: ”inom de närmaste timmarna”. Däremot blir det ingen Ingelson i Pescara, om man får tro Corriere Dello Sport. Serie B-klubben uppgavs häromdagen som en aktuell klubbadress för den svenske mittfältaren, men Ingelsson ”stannar nu på Friuli och blir aktuell för en flytt först i juni”.

Sport Mediaset stack en mikrofon under näsan på Monchi i går kväll – som dementerar avtal med Chelsea om Dzeko. ”För närvarande är Dzeko här och vi är nöjda. Det innebär att fram till och med nu så har inget erbjudande kommit som vi anser intressant”, sa Romas sportchef.

 

SPANIEN

3.jpg Marca väljer ”Bedrift och bedrövelse” (ungefär) som rubrik för Leganés oväntade cuptriumf (2-1 mot Real Madrid). Därmed än tidningen en av få som överhuvudtaget nämner den starka insatsen av Leganés, som nu är i semifinal. Nästan allt handlar om Real Madrid, som beskrivs som ”smärtsamt” dåligt. Frågan ställs till tränare Zinedine Zidane om jobbet står på spel mot PSG (i Champions League). Svaret: ”Det är helt klart. Jag är ansvarig för det här, det är jag som måste hitta lösningar”.

Sport lägger för en gång skull Barça åt sidan. Men så handlar det om att njuta av en ”Fullständig katastrof” för Real Madrid. Trots att det är avgörande cupderby i kväll få Barça-Espanyol bara ett litet hörn med rubriken ”Mer än ett derby”…men helt klart mindre än ett Real Madrid-fiasko.

Mundo Deportivo speglar sin katalanska tidningskollega med att ägna i stort sett hela förstasidan åt att begrava Real Madrid. ”Varken liga eller cup”, myser MD. Tidningen konstaterar att ”För Zidane är bara Champions League kvar att rädda en katastrofal säsong”. Tidningen ger betydligt mindre utrymme till cupderbyt, men påpekar att nyförvärven Coutinho och Yerri Mina är aktuella för spel.

Cadena Ser levererar tvärsäkra besked om Real Madrids målvaktjakt. Real Madrid kommer att göra ett tredje försök med David De Gea. Operationen har redan inletts. Man United-målvakten är redan medveten om det, hans agent Jorge Mendes informerade honom om förra veckan. Priset lär landa på cirka 100 miljoner euro.

Noticias de Alava sörjer att ”Alavés dröm försvann på straffar mot Valencia” (2-1, därefter 2-3 e str). John Guidetti blev mållös igen och byttes ut efter 72 minuter. Han må ha charmat Vigo och redan visat energi i Alavés, men nyhetsbyrån EFE, som ligger bakom matchrapporten, beskriver honom efter två och ett halvt år i La Liga som ”den schweiziske anfallaren”.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe skriver om ”Lyons hunger”, som bara dagar efter att ha besegrat PSG i ligan välte ny storklubb i cupen (3-2 mot Monaco). Edinson Cavani får också en rubrik. Men inte för att han passerat Zlatan Ibrahimovic utan i stället är ”I väntan på rekordet” som PSG:s bäste målskytt genom tiderna. För han hamnade inte i målprotokollet i går heller trots målfest (4-2 mot Guingamp). Trots fyra insläppta mål får Guingampmålvakten Karl-Johan Johnsson respektabla sex av tio i betyg. Cavani får fyra. Från transfermarknaden skriver L’Equipe att Monaco säljer Guido Carillo till Southampton för 22 miljoner euro (överenskommelse i går), och också hoppas hitta hans ersättare i Premier League: Islam Slimani. Leicester är tveksam till ett lån och vill hellre sälja för 20 milj euro. Samtidigt har Monaco nobbat Napolis bud på 45 milj euro för Keita Baldé.

RMC Sport gör rubrik av ”Mbappé tror på comeback ’senast’ i början av februari”. Den unga världsstjärnan fick en våldsam smäll mot huvudet när han krockade med målvakten i helgens match. PSG-tränaren Unai Emery säger att Mbappé ville spela redan i går, men att det får dröja lite till. ”Vi får se om han är tillbaka på lördag eller tisdag, men jag räknar med att han senast är tillbaka mot Lille (den 3 februari)”. Någon fara för Champions League-mötena med Real Madrid senare i februari föreligger alltså inte.

Le 10 Sport lockar med ”Tottenham ökar trycket för att få Lucas”. Enligt sajtens uppgifter har Tottenhams ordförande Daniel Levy själv varit i kontakt med PSG-ledningen. Den franska klubben hoppas få 25-30 miljoner euro för brasilianaren.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild lämnar besked i Bayerns tränarfråga. ”Nagelsmann är för ung för Bayerns stjärnor”, anser en del inom klubbstyrelsen, och därmed är Hoffenheimtränaren ute ur bilden, menar Bild. Nagelsmann är däremot en toppkandidat för Dortmund. Toppkandidat i Bayern är nu Thomas Tuchel. Om övertalningsförsöken av Jupp Heynckes att stanna en säsong till misslyckas.

Kicker skönjer en morot och piska i händerna på Albin Ekdals nya tränare. ”Hård och hjärtlig” följs av ”Så friskar Hollerbach upp HSV”. Tidningen undrar också, ”Kan Aubameyangdealen spricka?”. Dortmund uppges frustrerad med förhandlingarna med Arsenal. Dortmund står fast vid minst 70 miljoner euro för anfallaren. Londonklubben har bara marginellt rört sig uppåt i budgivningen, för närvarande på 58 milj euro. Kicker skriver också att Werder Bremen i dag väntas bekräfta lånet av Bayern Münchens 19-åriga vänsterback Marco Friedel. Han ringas in i flera olika positioner, bland annat som en backup till Ludwig Augustinsson.

 

ÖVRIGT

O Jogo (Portugal) hävdar att Benfica är fortsatt intresserade av Ludwig Augustinsson. Tidningen tror att nio-tio miljoner euro skulle räcka för att locka Werder Bremen till försäljning. Augustinsson ses som en ersättare till Girmaldo, som uppges klar för Napoli till sommaren. I går skrev italienska Calciomercato om Milans fortsatta intresse för Augustinsson och satte en förmodad prislapp till 15 milj euro.

Sydney Morning Herald (Australien) har dåliga nyheter till Sven-Göran Eriksson och andra som hoppats höra ifrån det australiska fotbollsförbundet. Bert Van Marwijk har fått jobbet att guida landslaget i VM. ”Vi åker inte till VM bara för att vara konkurrensdugliga, vi åker dit för att vinna matcher”, säger Van Marwijk, som har ett förflutet som bland annat förbundskapten för Nederländerna och senast Saudiarabien. Australien har Frankrike, Danmark och Peru i sin VM-grupp.

Publicerad 2018-01-25 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons