Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
37v

Mourinho pikar City – med apelsiner

ENGLAND

1.jpgThe Sun ser födelsedagsbarnet José Mourinho (55 år i dag) kasta apelsiner på Manchester City. JoMo är tillbaka i gammal god form efter att ha skrivit nytt kontrakt med Manchester United. Bakom rubriken ”Fruit Punch” döljer sig en pik till rivalen, som uppges ha dragit sig ur en affär med Alexis Sánchez på grund av hans lönekrav. ”När man ser fantastiska apelsiner i toppen av ett träd men inte når ändå upp, då säger man ’Å, jag fick de som satt lägre ner för jag gillar inte de som är i toppen’”, säger Mourinho, och låter de saftiga metaforerna flöda, ”Man gillar de som sitter i toppen. De är så fina, så orangea, så runda, så saftiga. Men man kan inte nå dem. Så man säger, ’Jag är inte ute efter dem” eller ’Jag gillade dem inte, jag gillar de andra’. Det påminner mig om den storyn”. The Sun stoppar sedan undan juicepressen, plockar fram West Hams hammare och spikar fast två exklusivskyltar. Dels på att Diafra Sakho vill till Rennes och har upplyst West Ham om det. Dels på att Londonklubben är ute efter en annan anfallare på lån: Liverpools Daniel Sturridge.

Daily Mirror har Sánchez som huvudrubrik av andra skäl. ”Sánchez dopningschock” följs av ”Anfallaren missade slumpmässig test samma dag som han lämnade Arsenal för Manchester United” och ”Spelaren var iväg för att ändra arbetstillstånd…men klubbarna kan ändå straffas med böter”. Mer dramatisk är så är det inte. Mer Arsenal och anfallare på flykt. ”Exklusivt: Nu är Chelsea ute efter Giroud”. Giroud verkar inte ingå i dealen med Aubameyang. Chelsea letar veterananfallare. Ett plus ett är…

Daily Telegraph fortsätter på temat Chelsea och värvningar, men med inriktning på internpolitik. ”Chelsea tappar tålamodet med ’gnällig’ Conte” är dagens största fotbollsrubrik på sportettan, med tillägget: ”Stambord Bridge-ledningen är upprörd över tränarens återkommande pikar om värvningspolicy”. Klubbledningen menar, enligt Telegraph, att Conte antyder att han inte har något att säga till om kring spelarköp när de i själva verket försöker värva spelare han själv specifikt bett om.

The Times gör också störst fotbollsrubrik i samma ämne. ”Exklusivt: Conte schism med Chelsea transferboss”. Det är Marina Granovskaja, ägaren Roman Abramovitjs högra hand. Enligt tidningen är Contes och Granovskajas relation så frostig att han numera kommunicerar med henne via en av sina assisterande tränare, ex-målvakten Carlo Cudicini.

Goal-journalisten Bruno Andrade uppger att PSG-presidenten Nasser Al-Khelaïfi kan släppa Neymar i sommar, men på ett villkor: att brasilianaren levererar klubben den CL-titel som ägarna suktat efter ända sedan övertagandet.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Man Citys tio bästa spelare genom tiderna”

 

ITALIEN

2 La Repubblica har intervju med besked, ”Buffon: Ge mig ett år till, Juve”. I intervjun säger Buffon, ”Jag ska träffa president Andrea Agnelli inom kort och vi ska prata om det. Jag vill lagets bästa och vill veta hur jag bäst passar in, om Juve fortfarande anser att jag kan vara av vikt. Jag skulle tycka om det, men den bästa lösningen hittar jag tillsammans med klubben”, säger han. Buffon är också tydlig med att en fortsättning bara kan bli i Turinklubben, ”Juve eller ingenting alls”. La Repubblica drar också på målvaktens framtidsmål, ”Jag skulle inte ha något emot att bli förbundskapten. Men inte för Italien”. Av familjeskäl utesluter han också en roll som klubbtränare, med tanke på den tid det tar i anspråk.

La Gazzetta dello Sport inleder firande redan i dag. Först på söndag fyller han år. ”Buffon 40” dominerar förstasidan. Sedan får en lång rad målvakter skicka sina gratulationer. På liknande vis som France Football hade det i tisdags. ”Tre spelare för Inter” följs av summeringen ”Bud på Lucas, dröm om Pastore, väntar med Sturridge”. Vad det gäller Liverpoolanfallaren uppges klubbarna överens om ett lån med en utköpsklausul på cirka 25 miljoner euro. Men affären hänger på att Inter lyckas bli av med Eder, som hittills rynkat på näsan åt intresse från Crystal Palace och Zenit. Bland övrig mercato finns en rad om att Genoas tränare ”Preziosi hämtar hem Hiljemark (Panathinaikos)”.

Tuttmercatoweb följer upp spåret Hiljemark-tillbaka-i-Genoa. Fotbollskanalen kunde i går berätta att den italienska klubben vill ha tillbaka svensken från Panathinaikos. TMW hade sedan sent i går kväll ”Exklusivt: Klart med comeback för Hiljemark i Genoa”. I alla fall nästan. ”Avtalet är i praktiken klart”, skjuter TMW in i texten.

Corriere dello Sport väljer en ordlek som i halvtaskig översättning blir ”Politano napolitanare snart”. Sassuoloanfallaren Matteo Politano är hur som helst aktuell för ligaledaren Napoli. Ett erbjudande om Adam Ounas plus 20 miljoner euro öppnar dörren för samtal. Tidningen tar också ett större grepp. ”Kamp även om transferscudetton mellan Juve och Napoli”, skriver CdS och menar att ”Ligans två drottningar har övergångar värda 400 miljoner euro”. Tidningen radar sedan upp möjliga värvningar i en artikel över ett uppslag.

Tuttosport vill ge sina läsare goda nyheter. ”Jo, Juve, Allegri stannar”. Tidningen fortsätter att sprida frid och fröjd med ”Klubben planerar framtiden med tränaren: Marotta har fullständigt förtroende för Max, som i sin tur gärna omfamnar ett långtidsprojekt”.

Läs även Erik Hadzics blogg, ”Inzaghi gör Fotbollseuropas största tränarprestation”

 

SPANIEN

3.jpg Marca skriver att Real Madrid har ”300 miljoner euro i kassakistan att spendera”. Tidningen påpekar att klubbens beskedliga värvningar de senaste transferfönstren gör att det finns utrymme att dra på sig spenderarbyxor storlek XXL. En bild på Neymar läggs ofrånkomligen till.

AS framför budskap från Cristiano Ronaldo. ”Kom igen, Real Madridfans, det återstår många fajter”. Bildvalet är lite märkligt. Egentligen kanske inte så mycket för att det är Cristiano Ronaldo som håller i en bild av Cristiano Ronaldo, som för att han på fotografiet med knuten näve har på sig…Portugals landslagsdräkt. Bilden är från en intervju med en kinesisk tidning på Reals träningsanläggning Valdebebas, då Cristiano Ronaldo fick en utmärkelse som Årets spelare 2017. Han så då bland annat ”Kan vi vinna Champions League så kommer det att vara en fantastisk säsong”. Men citatet på AS förstasida är från portugisens Twitterkonto.

Cadena Ser uppgav i går att Real Madrid hade David De Gea som mål i sommar, och att hans agent Jorge Mendes även informerat målvakten om det. Nu har radiokanalen svar från Man United till Mendes. Klubben vill inte sälja De Gea, och tror att han kommer att skriva under den kontraktsförlängning United erbjudit honom.

Sport kan inte låta glädje komma före skadeglädje. Så för att fira Barcelonas semifinalavancemang (2-0 mot Espanyol) väljer tidningen på nytt att pika Real Madrid för cupfiaskot i förrgår. ”En del flyger, andra kraschar”, skriver tidningen belåtet. En mindre rubrik är ”Hej Coutinho, farväl Masche”. Medan en brasilianare debuterade i går vinkade en argentinsk trotjänare samtidigt hej då till Camp Nou Bäst i cupderbyt? Messi, förstås. Ett mål och nio av tio i spelarbetyg. Barças Sergio Busquets passade på att ge motståndaren Espanyol en känga. ”Efter första matchen firade de som om de hade gått vidare, men mötena är 180 minuter och vi visade att vi är överlägsna, och är klara för semifinal”, sa mittfältaren efter matchen.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Sämsta Realsäsongen sedan millennieskiftet om det blir CL-uttåg”

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe zoomar in nationalikonen Zinedine Zidane till orden ”I skottlinjen”. Det är en uppföljning på Real Madrid-tränarens egna ord efter cupfiaskot mot Leganés, om att hans jobb står på spel i CL-mötet med PSG. Tidningen kommer fram till att Zidane sitter kvar i alla fall till sommaren. L’Equipe påpekar på annan plats att klockan tickar för PSG:s försäljningar. Klubben hade för avsikt att dra in pengar i vinter. Bara sex dagar återstår nu innan fönstret stänger. Lägger Tottenham, eller möjligen Arsenal, ett tillräckligt stort bud för PSG att släppa Lucas Moura? Finns det en lösning för Javier Pastores övergång till Inter. Gonçalo Guedes väntas i alla fall skriva på permanent med Valencia, vilket kan ge upp till 40 miljoner euro innan den 30 juni. Det är till detta datum PSG behöver ha in minst 70 miljoner euro för att vara i fas med Financial Fair Play. PSG räknar till dess även att få in andra intäkter, bland annat från Champions League, för att nå den siffran.

Le Parisien synar liksom L’Equipe Zidanes situation och menar också att han sitter kvar säsongen ut, oavsett resultat mot PSG. ”För klubbledningen är spelarna främsta skäl till krisen, och stora förändringar är planerade till sommaren”, avlutas artikeln. Le Parisien meddelar också att Dani Alves stängs av tre matcher (plus en villkorligt). Det är förbundets besked efter uppträdandet mot domare Clément Turpin som gav rött kort mot Lyon i helgen.

 

TYSKLAND

Bild menar att Dortmunds tränare ”Stöger vill att Aubameyang spelar mot Freiburg”. Det innebär ny bänkplats för Alexander Isak. Som Kicker rapporterade i går morse är Dortmund frustrerad över förhandlingarna med Arsenal, som riskerar att helt avslutas. Stöger försöker nu återintegrera den bångstyrige gabonesen i truppen – och använda honom i morgon.

Sky Sport uppger att en eventuell Aubameyang-affär i alla fall inte kommer att inkludera Olivier Giroud, som det tidigare spekulerats i. Arsenal har aldrig haft med hans namn vid förhandlingsbordet. Londonklubben sägs erbjuda 60 miljoner euro, Dortmund står fast vid 70 milj euro. ”En snabb överenskommelse är inte att vänta”, menar Sky Sport.

Sport1 har en intervju med PSG-målvakten Kevin Trapp som ryktats på väg att lämna klubben. Men tysken stannar. I alla fall till i sommar. ”Jag har tackat nej till olika erbjudande i vinter, och vill fortsätta att slåss om en plats här”, säger Trapp till Sport1.

Weser Kurir upprepar vad Headlines rapporterade även i går morse: lånet av Marco Friedel från Bayern München är inte kopplad till Ludwig Augustinssons framtid eller ens direkta nutid. ”Österrikaren förväntas inte ge Moisander eller Augustinsson någon större konkurrens. Friedel är inte redo ännu”. 19-åringen är en backupspelare.

 

ÖVRIGT

NOS (Nederländerna) har dåliga nyheter. Det blir inget spel för Samuel Armenteros i FC Utrecht. Klubben får inte dispens från Fifa och det holländska fotbollsförbundet (KNVB) att låna den svenske anfallaren från Benevento. Armenteros får inte ha en tredje klubbadress under samma säsong. Alternativen för Armenteros är spel i en liga som inte påbörjat den nya säsongen (som i Norden) eller, mer troligt, blir kvar i Benevento och försöka slåss om en plats. Ingen av klubbarna har ännu kommenterat uppgifterna från NOS på sina hemsidor.

Publicerad 2018-01-26 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons