Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppmaningen: Spana in Guidetti, Chelsea

DUqSSTeW4AMj59A.jpgENGLAND

The Sun borstar sav sig tabloidsörja, kastar sig upp i sadeln på en hög häst och rider ut i moralisk indignation. ”Bootiful shame”, är en ordlek och en motsats till ”Beautiful game”. Det är Cardiffs ”ligistfasoner” i allmänhet (0-2 mot Man City), och Joe Bennetts våldsamma tackling på Leroy Sané i synnerhet som tar över sportettan.

The Times drar paralleller. ”Den här tacklingen: Gult kort”, med bild på Bennetts toktackling. ”Spottloska: Sex matcher”, med bild på Leeds Samu Saiz. Citytränaren Pep Guardiola var rasande och vill se tydligare åtgärder från domaren. ”Spelarna är artister. De är anledningen till att vi är här, och vi måste skydda dem, jag vill inte se sådant här”, sa han.

ANNONS

The Guardian låter Cardifftränaren Neil Warnock ge svar på tal. ”City höll inte heller igen. Han (Guardiola) är i England. Vad förväntar man sig? Jag antar att när man är sådan så vill man att allt ska vara fint och vackert, men det får man inte i England. Man får olika typer av utmaningar, eller hur?”, menar Warnock.

Daily Mirror leker med blåmärken och Cardiffs smeknamn i ”Black and Bluebird”. Men tidningen byter också feltajmade fötter på Cardiff City Stadium mot kvicka fötter på Camp Nou. Matchen Barcelona-Alavés (läs mer under Spanien) skildras i fem nyckelpunkter. En av dem är ”Gyllene Guidetti”. Svensken uppmärksammas inte bara för lite flyt vid sitt mål, ”Det var den enda tursamma med hans framträdande – resten handlade om kvalitet och hårt arbete. Hans arbetsinsats var hög, och hans passningsspel på toppnivå, med en läckert skruvad framspelning till Ibai Gómez, som blev till en fin målchans men yttern fick inte till avslutet. Med tanke på att Chelsea jagar en anfallare som kan förstärka truppen innan matchen på Camp Nou i Champions League, så kanske detta fångade deras blickar. Guidetti har nu tre mål mot Barcelona – fler mål än han gjort mot något annat lag”. Är förslaget att Chelsea borde värva Guidetti som nyss lånats in av Alavés? Eller bara en omskrivning för att svensken borde fungera som inspiration?

ANNONS

The Independent ser ingen tvekan kring Edin Dzeko och Chelsea. ”Antonio Conte är nöjd med att Michy Batshuayi stannar samtidigt som Edin Dzekos flytt från Roma inte blir av”. Enligt artikelförfattaren Miguel Delaneys källor så har ”flytten gått om intet” för Romaanfallaren. Efter gårdagens segermatch (3-0 mot Newcastle). där Batshuayi gjorde två mål, sa Conte att han tror belgaren kan bli kvar i Londonklubben.


ITALIENDUqlOBlXkAMSB6S.jpg

La Gazzetta dello Sport menar att ”Milan höjer huvudet…och armbågen”. Det syftar dels på ännu en seger (2-1 mot Lazio), och dels på att Crutone gjorde mål just via armbågen. ”Det är otroligt att det inte upptäcktes”, säger Lazios tränare Simone Inzaghi. Filip Helander var tillbaka i Bolognas startelva. Det gav godkända sex i betyg, men också en förlust (0-1 mot Napoli). Emil Krafth var bänkad igen. Svenskens agent Patrick Mörk sa igår till Fotbollskanalen att ett lån kan bli aktuellt. Gazzetta dello Sport skriver i dag att ”Kraft är fortfarande på väg bort och synas nu av Verona”. Även Marcus Rohdén var på nytt bänkad i Crotone (1-1 mot Cagliari).

ANNONS

Corriere dello Sport lockar med ”Magikern Mertens”, som låg bakom Napolis seger. Tidningen bär också på budskapet om ”Emerson till London, men inte Dzeko”. Uppgifterna om Dzeko ligger i linje med The Independents (se under England). Enligt CdS är det tränare Di Francescos ord samt Dzekos krav som ligger bakom att anfallaren inte flyttar med Emerson till Chelsea. Emerson väntas kosta Chelsea 24 miljoner euro, inklusive bonusar.

Sky Italia noterar att Oscar Hiljemark fanns på läktaren när Genoa spelade i går (0-1 mot Udinese). Tv-kanalen noterar att lånet hos Panathinaikos nu är avslutat, och svensken återförenas med Genoatränare Davide Ballardini, som han också hade i Palermo.

ANNONS

DUqqpBjWAAAYovJ.jpg

SPANIEN

Marca och annan Madridpress är påfrestande om man gillar handboll och har ett hjärta som dunkar blågult. VM-finalsegern mot Sverige tar upp nästan all plats. Tidningen försöker i en liten sidoartikel gjuta lite mod i Reals supporterskara med ”Marcelo tillbaka i bästa form”. Rubriken ”Comeback med polemik” beskriver Barcelonas seger (2-1 mot Alavés) efter en rad omdiskuterade handsituationer. ”Jag har pratat med mina lagkamrater, och det var en klar hands”, sa Guidetti om en av dem, ”I mina ögon behöver Spanien VAR (videodomare)”.

AS ger fotbollen i alla fall aningen mer utrymme bakom de guldfirande handbollsherrarna. ”Atlético ger löfte om kontringar”, är en hyfsat stor rubrik sedan laget vunnit på snabba omställningar (3-0 mot Las Palmas). Tidningen ger Alavés målskytt John Guidetti en tvåa på en skala från noll till tre. Han är en av sex Alavésspelare som når upp till det betyget. En spelare får en trea, Andrés Iniesta i Barça.

ANNONS

Cadena Ser har en av de Alavésröster som var ännu hårdare än Guidetti om domarinsatsen. ”Domaren visste att om han skadade Barcelona igen skulle han skapa en skandal. Därför var det säkrare att blåsa till fördel för Barça”, säger Víctor Laguardia, och syftar på att domaren var densamma som missade en boll som var innanför mållinjen när Barça mötte Valencia tidigare under säsongen.

Sport bryr sig inte om några tveksamma handssituationer. ”Alltid Messi!” är tidningen hyllning till argentinaren som avgjorde på nytt. Liksom tyska Kicker (se nedan) uppger tidningen att Dortmund plockar Barçatalangen Sergio Gómez, och betalar 17-årigens utköpsklausul på tre miljoner euro.

 

FRANKRIKEune29012018_hd.jpg

L’Equipe viker förstasidan åt Roger Federers seger i Australian Open. ”Slag för slag” låter som en ämnesanpassad rubrik, men handlar om Marseille-Monaco (2-2), en match i kampen om andraplatsen i ligan. Från transfermarknaden skriver L’Equipe att både Roma och RB Leipzig är ute efter Montpelliers back Nordi Mukiele, 20 år. På annat håll understryker tidningen att Toulouse är nära att värva anfallaren Firmin Mubele från Rennes. Ola Toivonen, som var bänkad senast, får det ännu tuffare. Liksom Bild (se nedan), tror L’Equipe att Olivier Giroud är aktuell för ett lån till Chelsea om klubben i sydvästra London går miste om Edin Dzeko.

ANNONS

RMC Sport fångar upp Jean-Michael Aulas missnöje med domare Letexier. En månad efter att han gett Toulouse en ytterst tveksam straff mot Lyon drabbades Lyon på nytt av ett mycket tveksamt straffbeslut, den här gången i Bordeauxs favör. Till pressen påpekar Aulas att Malcom ”gjorde det mesta” av situationen för att få straff. På Twitter vänder han sig till förbundet, ”Varför utsåg ni herr Letexier till domare när Lyon-Toulouse inte gett honom de bästa möjliga psykologiska förutsättningarna?”.

 

19587_ytbicfvolvcejgn6qrhu0doi_fjj2q__.jpgTYSKLAND

Kicker ger anledning att tro att det bra är en tidsfråga innan vi får höra Pierre-Emerick berätta att det alltid varit hans dröm att spela för Arsenal. Enligt tidningen är i alla fall Londonklubben och Dortmund nu överens om gabonesens övergång. Prislappen landar på 63 miljoner euro. Övergången får också andra konsekvenser. Dortmund hämtar in anfallaren Anthony Modeste, tidigare Köln, från Tianjin Quanjian som ersättare. Olivier Giroud, som tidigare uppgetts aktuell som motvikt Aubameyangövergången, vill vara kvar i London och placeras av Kicker i Chelsea. Enligt tidningen så har Dortmund också gjort klart med Sergio Gómez från Barcelona. Arsenal, Chelsea och Man United var också intresserade. Övergångssumman uppges vara tre miljoner euro, och en läkarundersökning väntar i dag. Fler transferuppgifter. Både Wolfsburg och Werder Bremen är intresserade av Middlesbroughs danske anfallare Martin Braithwite. Dagens förstasida går annars i blått. ”Mr Germany” är Schalkes brasilianare Naldo. Han har nu spelat 337 Bundesligamatcher.

ANNONS

Ruhr Nachrichten uppger också att Arsenal och Dortmund i stort sett är överens. Tidningen sätter övergångssumma något högre än Kicker, till ”cirka 65 miljoner euro”.

RB Live ger skrämselhicka. ”Blir Forsberg borta hela andra halvan av säsongen?”, undrar sajten. Bakgrunden är ett uttalande från tränare Ralph Hasenhüttl. ”Om Emil Forsberg skulle missa hela andra halvan av säsongen, så är det inte heller en position vi har det särskilt välbeställt på”. Forsberg har på grund av en besvärlig magskada inte spelat sedan i början av december. Svensken har börjat träna igen, men en comeback dröjer. ”Han är på gång, men man vet aldrig hur han reagerar på belastning. Vi bör inte vara hoppfulla om att det går alltför snabbt”, säger Hasenhüttl och dämpar förväntningar ytterligare, ”Vi vet att Emil varit borta länge. Även om han är smärtfri kan det dröja länge innan han är tillbaka på den nivå han var på förra året”. Inte särskilt upplyftande kommentarer inför VM i sommar.

ANNONS

Hamburger Morgenpost noterar att ”Ekdal är tillbaka i bollträning”. Det var ett individuellt program han genomförde i går. Tidningen skriver att det tar några dagar till men att en comeback närmar sig.

 

ÖVRIGT

ESPN (USA) trummade under natten till måndag ut att ”Zlatan närmar sig flytt till MLS och LA Galaxy”. Tv-kanalen hänvisar till ”ett flertal källor”. En av källorna hävdar att förhandlingarna ”kommit längre än någonsin tidigare”. Tidpunkt för en eventuell flytt behandlas inte. Det har tidigare spekulerats i att Zlatan kan flytta redan under Man Uniteds pågående säsong, medan andra uppgifter gjort gällande att han stannar säsongen ut.

Ekstra Bladet (Danmark) har haft en pratstund med Bröndbys Johan Larsson, som nyligen också medverkade i Olof Lundhs podd. Lagkaptenens framtidsplaner är fortsatt ovissa. ”Det pågår inga kontraktsförhandlingar även om kontraktet går ut den 31 december. Jag har inte befunnit mig i en sådan här situation tidigare, då man gärna förlänger tidigt med spelare i Sverige. Med tanke på mina VM-chanser är det helt säkert att jag stannar i Bröndby till sommaren. Jag stortrivs också i klubben och i Danmark. Därför är jag inte avvisande till att förlänga, men jag har inte hört från klubben ännu, så bollen ligger hos klubben”, säger Larsson till Ekstra Bladet. En flytt till ett annat land välkomnas också. ”Det har aldrig varit planen att avsluta karriären i Danmark, och kan jag hålla nivån och komma med till VM, så vill jag gärna pröva en större liga”.

ANNONS

The Punch (Nigeria) följde i helgen upp Thomas Dennerbys utnämningen som förbundskapten för damlandslaget med en hård dom från Adegboye Onigbinde, tidigare förbundskaptenen för Nigerias herrlandslag: ”Ett totalt misslyckande av förbundet”, menar han. Onigbindes och andra kritiska kommentarer i artikel på Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-01-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto