Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mahrez snor rubrikerna - ska fylla Sanés skor i City

Headlines Blogg

ENGLAND

englandThe Guardian närmar sig en sannolikt späckad Deadline Day med de filminspirerade orden ”Ombytta roller”. Det illustreras med bland annat ”Aubameyang – nära flytt för 55,5 miljoner pund till Arsenal”, ”Giroud – redo för flytt till Chelsea för 17,5 miljoner pund”, ”Batshuayi – nära lån till Dortmund” och ”Mahrez – City ute efter Leicesters mittfältare”. Och det är Mahrez som stjäl rubrikerna i dag.

Daily Express ser det som ”Mahrez, en tillfällig ersättare för 50 miljoner pund”. Det är vad Man City är beredd att betala för att fylla skadade Leroy Sanés skor i några månader.

Daily Mirror skjuter upp ribban och menar att ”Guardiola erbjuder 60 miljoner pund för Rävarnas stjärna”, en tafatt översättning på Leicesters smeknamn (”Foxes”). Tidningen är inte klar med smeknamnen där. ”Svanarna lyfter efter Cechs eländig insats” tar fasta på Swanseas smeknamn (”Swans”) efter tung seger i går (3-2 mot Arsenal). Tidningens krönikör John Cross har en annan rubrik, ”Arsenal var så dåliga att man undrar om Aubameyang inte ändrar sig på Deadline Day”.

Annons

Daily Telegraph skriver om ”Cechs skräckföreställning”, men kastar sedan tillbaka fokus på Deadline Day. ”Leicester berett att kräva 90 miljoner pund för Mahrez”, som i sin tur begärt att få lämna klubben.

The Sun synar uppgifterna och höjer budet. Under ordleken ”MAHdness” skriver tidningen att Leicester kräver 100 miljoner pund.

Daily Star har kanske lösningen på Citys bud kontra Leicester krav. ”Er för 70 miljoner pund” är tidningens förslag.

Bristol Post låter Lee Johnson svara på frågor om Gustav Engvall, om svensken stannar i klubben. ”Ett lån kanske är bästa alternativet, men det beror på vad Gus vill göra”, svarar Johnson, som också frågan om en försäljning. ”Om han ska säljas måste det vara ett bra erbjudande så vi kan återinvestera pengarna. Men magkänslan är att jag inte vill sälja Gus. Jag ser fortfarande tecken och glimtar av riktig kvalitet i hans spel”.

Annons

South Wales Echo ger Martin Olsson sju av tio i betyg för sin prestation mot Arsenal. Ett högt betyg de flesta dagar men en dag som denna ett medelbetyg. ”Sken inte lika mycket som en del andra, men fyllde sin roll mer än väl”, skriver tidningen.

Yorkshire Evening Post ger också Pontus Jansson en sjua efter Leeds oavgjorda match (0-0 mot Hull). ”Ett gult kort, och nu bara ett från en avstängning. Men han var en kämpe en kväll när laget behövde att han var det”. Bara målvakten Wiedwald får högre betyg, en nia.

Hull Daily Mail ger också Sebastian Larsson sju i betyg. ”Den svenske landslagsmannen var tillbaka som mittfältsmotor och tvingade fram misstag från Leeds. Inte tillräcklig med kvalitet med boll, särskilt inte från fasta situationer. Men inget fel på hans vilja att ge sig in i dueller”.

Annons

Sunderland Echo ger däremot tummen ner för Joel Asoro efter Sunderlands svaga insats (1-3 mot Birmingham). ”Gjorde inga avtryck på matchen”, skriver tidningen och ger honom bara en fyra. Ingen spelare i Sunderland får dock mer än fem.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter tonen för dagens förstasidor i Italien. De handlar om ännu seger för Juventus, i cupesemifinal, (1-0 mot Atalanta), men framför allt om två spelare: ”Buffon och Higuaín Juventus ljus i dimman”. Deadline Day tar avstamp i framför allt en klubb, ”Upplopp för Inter”. Det följs av ”Pastore eller Gaitan, och Martinez”. I mindre stil kan man läsa om ”Stopp för Politano: Napoli försöker med holländaren Klaasen”, i Everton, samt ”Roma efter Blind”, i Man United. På tidningens mercatosidor dyker en rad små, blågulfärgade rader upp. Hellas Verona uppges nu ”mycket nära” ett avtal med Bolognas Emil Krafth. Bologna har i sin tur lånat Kevin Lidin från Pisa, dit han kom från Lunds BK förra sommaren. Lånet bekräftas av Pisa. Sassuolo uppges sedan i förbigående ute efter Malmö FF:s talang Teddy Bergqvist. Här står också att Sead Haksabanovic, West Ham landar på Sicilien och i Serie B-klubben Palermo.italien

Annons

Giornale di Sicilia bekräftar uppgifterna: Haksabanovic kommer på lån med köpoption. Mercatospecialisten Alfredo Pedullà ska i Sportitalia sagt att det redan finns ett fyraårskontrakt på plats.

Corriere dello Sport nöjer sig med ”Nummer 1”. Det står förstås för Gianluigi Buffon. Tidningen har också en intervju med Carlo Ancelotti som på förstasidan får citatrubriken, ”Landslaget? Nej, en klubb”. I intervjun framgår att han håller landslagsdörren på glänt men att det uttalade målet är en ny klubb i sommar.

 

SPANIEN

spanienMarca står inte att känna igen. Förstasidan tillägnas förstås en Madridklubb. Men det är inte Real. Det är inte Atlético. Det är Leganés. Med ”Drömmarnas fält” låter tidningen läsarna blicka ut över klubbens lilla arena som är spelplan för kvällens cupsemifinal mot Sevilla. Marca puffar också för en intervju med Wales nye förbundskapten Ryan Giggs, ”Bale vill lyckas i Real Madrid, och det kommer han att göra”. På annan plats har Marca rubriken ”Celta är ’skyddade’ från Super Guidetti”. Det påpekas att det finns en klausul i låneavtalet med Alavés som innebär att svensken inte kan spela när klubbarna möts på lördag. På nytt prisas också Guidetti. ”Sedan han anslöt till Alavés har han visat sig vara just den anfallare Abelardos lag behövde”.

Annons

AS håller sig till Real Madrid-PSG. I dag med citatrubrik från PSG-tränaren Emery. ”Mbappé har en fantastisk personlighet. Jag har inte upplevt något liknande”. Emery fortsätter med ”Neymar har en magi som lyser upp arenor. Han är ett geni men också en lagspelare”. Citaten tycks hämtade från samma BeINSPORT-program som Marca använde till förstasidan…igår. Tidningen skriver vidare att ”Íñigo Martínez startar krig mellan Real Sociedad och Athletic” med sin kontroversiella övergång mellan de två baskiska rivalerna.

Cadena Cope har en hälsning från Real Soceidas president Jokin Aperribay, som säger att klubben inte tänker bryta relationen med Athletic, men samtidigt inte är nöjd. Inte alls. ”Real Madrids och Barcelonas presidenter ringer mig för förhandlingar, det gjorde inte Athletics”, lyder rubriken. Aperribay säger också: ”Jag är mer förvånad än sårad att spelaren lämnar två dagar innan transferfönstret stänger”.

Annons

Sport kör på i nötta spår. ”30 miljoner euro för Arthur” är det senaste budet Barcelona ska ha slängt fram för Gremiospelaren. Den brasilianska klubben vill ha 36 milj euro.

 

FRANKRIKE

L’Equipe använder ”På växelström” för att beskriva PSG:s händelserika segermatch (3-2 mot Rennes). Assisterande videodomare användes för att döma bort två mål och ge rött kort till Mbappé. Rubriken på första uppslaget är snygga ordleken ”Veni, video, vici”. Tidningens med svenska ögon sett stora uppgift kom sent i går kväll, Zlatan Ibrahimovic ska redan ha skrivit på för LA Galaxy för tre veckor sedan. Att döma av L’Equipes uppgifter så stannar Zlatan i Manchester United säsongen ut innan flyttlasset drar över Atlanten. Liksom engelska medier uppger L’Equipe att Olivier Giroud förväntas bli klar för Chelsea i dag. Tidningen har dock med större detaljrikedom än engelsk press följt förhandlingarna de senaste dagarna. Tidningen tillskriver affären Chelseas ”Marina Granovskajas kalla nerver”. Hon drog tillbaka budet på 20 miljoner euro exklusive bonusar i måndags sedan Arsenal dröjt med svar, lät sedan Arsenal komma tillbaka och lyckades då förhandla ner avtalet.frankrike

Annons

RMC Sport har en Neymar rejält på hugget efter PSG-matchen, där han på nytt fick ta emot mycket stryk. ”Medna de ger mig smällar så spelar jag fotboll. De provocerar, och jag provocerar på mitt eget sätt. Jag provocerar med bollen, genom att spela min fotboll”, sa Neymar och la till, ”Jag kommer inte att tappa huvudet, jag kommer att provocera ännu mer och se till så att mitt lag vinner”. Han tycktes också rejält besviken på PSG för försäljningen av Lucas Moura till Tottenham. ”Jag är ledsen att se en lagkamrat av hans kvalitet används så lite här. Jag tycker till och med att det är orättvist”, sa Neymar. Han önskade sedan sin kompis lycka till innan han på nytt gnisslade tänder. ”Det är inte bara en vän. Med sina kvaliteter skulle han kunnat vara nyttig för oss. Men det är inte jag som bestämmer över laget, det är inte jag som är herre över PSG, så valet är inte mitt. För om det vore det så hade Lucas fortsatt i PSG”.

Annons

Ouest France-journalisten Benjamin Idrac ger Rennes nye anfallare Diafra Sakho ordet. Efter matchen berättade han varför det blev tröjnummer 25. ”Det är min mamma som gjort valet. Det är alltid så. I West Ham valde hon 15. Jag vet inte varför. Jag frågar inte heller för då tar det ytterligare en timme för henne att välja!”. Lyssna alltid på mamma.

 

TYSKLAND

tysklandSport Bild uppger att Bayern München inleder omfattande kontraktsdiskussioner i veckan. Klubben har för avsikt att förlänga kontrakten med Franck Ribéry, Arjen Robben, Sven Ulreich och Rafinha. På förstasidan är det dock ett annat perspektiv: ”Det blir tajt för Coman, Thiago och Vidal”. Särskilt på mittfältet blir det hård konkurrens om platserna i Bayern. Dagens stora rubrik är dock ”14 heta transfernyheter”. Under den paras klubbar och spelare ihop. ”Arp & Leipzig, Pulisic & Bayern, Bailey & Chelsea, Weigl & Man City, Demirbay & Dortmund, Haller & Inter, Calhanoglu & RB” kan man läsa på förstasidan.

Annons

Sport1 ger utrymme för det senaste svaret från Bayernbossen Uli Höness om tränare Jupp Heynckes vara eller inte vara nästa säsong. Bayern vill som bekant behålla veteranen, men Höness värderar inte möjligheterna som stora. ”Chanserna att Jupp stannar är tio procent, men vi ger oss inte”, sa han vid sportkongress under tisdagen. Sedan lade han till att ”Vi kommer att försöka ’charma’ Jupp att stanna. Om jag står nästan naken framför honom, så kanske det finns en liten chans”. Den chansen är noll. Noll.

Ruhr Nachrichten håller med Kicker: det blir Michy Batshuayi som ersätter Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund lånar till att börja med Chelseaanfallaren fram till sommaren för 1,5 miljoner euro. Diskussioner pågår om att eventuellt inkludera en utköpsklausul. ”Dortmund behöver en anfallare som garanterar ett visst antal mål för att nå en Champions League-plats igen”, skriver tidningen, vilket också kan ses som en vink till Alexander Isak och övriga unga anfallare som inte är riktigt redo ännu att axla manteln efter Auba.

Annons

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att Niklas Hult lämnar Panathinaikos och i stället drar på sig AEK:s svartgula dräkt framöver. Hult uppges överens med Atenrivalen om ett kontrakt på två och ett halvt år. Den svenske backens lön blir enligt SDNA 150 000 euro för resten av denna säsong och 300 000 under de två påföljande säsongerna. AEK köper Hult för 200 000 euro.

The Sowetan (Sydafrika) har egentligen inget nytt att bjuda på i klubbspekulationerna under rubrikerna ”Svenska klubbar jagar landslagsanfallaren Rantie sedan han fått sparken i Turkiet”. Men att han kallas ”Bad boy Rantie” kan nämnas, liksom hans röriga historia. Ex-MFF:aren sa enligt artikeln helt sonika sa till sin senaste klubb Genclerbirligi för tre månader sedan att han skulle hem till Sydafrika och vårda sin sjuka mormor. Han har sedan inte återvänt till Turkiet. Han har också hamnat i schism med förbundskapten Stuart Baxter sedan han nobbat en landslagskallelse i november. Aftonbladet uppgav för ett par veckor sedan att IFK Göteborg jagade 27-åringen.

Annons
Publicerad 2018-01-31 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto