Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Italien efter Conte - Chelseajobbet i fara

ENGLAND

englandThe Guardian har påbörjat normaliseringsprocessen, vinterfönstret bommas igen och skandalerna sportsidorna tapetseras med skandaler igen. ”West Hams kris: transferansvarige Tony Henry avstängd efter att han ska ha påstått att afrikanska spelare ’orsakar kaos’”. Det var gårdagens Hammerssnacksis.

Daily Mirror har mer från östra London. Bakom ordvitsen ”Slim Chance, No chance” döljer sig uppgiften att Leicester vägrade sälja Islam Slimani. I alla fall till just West Ham. Orsak: Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha är fortfarande sur på West Ham-bossen Karren Brady för att hon i en tidningskrönika kritiserat Leicesterledningens behandling av tidigare tränaren Claudio Ranieri. Leicester har sina egna problem. Ett stort sådan, Riyad Mahrez. ”Exklusivt: Oro för att stjärnan som tagit bondpermis ska missa dopningstest”. Han surar efter flytten till Man City som inte blev av, hoppar över träningen i dag igen och West Ham kan inte informera dopningstestare om var han håller hus, vilket krävs.

ANNONS

The Sun fyller på med ”Riyad had enough” (omskrivning av ”We’ve had enough”, alltså nu får det räcka”). Enligt tidningen kan Mahrez ”räkna med sina lagkamraters vrede när han återvänder till träningen”. När nu det blir. Liksom andra tidningar påpekar The Sun att algeriern efter att ha uteblivit från träningarna riskerar 200 000 pund i böter för kontraktsbrott. Det finns fler som uppges missnöjda med sin arbetsgivare. ”Exklusivt: Contes italienska flyktväg” tar upp det faktum att det från italienskt förbundshåll i går bekräftades att Chelseatränaren är ett av fyra namn som finns i tankarna som ny förbundskapten. Det exklusiva innehållet i artikeln lyser däremot med sin frånvaro.

Daily Star satsar också på exklusivt, Conte och den där förbundskaptensposten. ”Exklusivt: Italien väntar på att Conte ska får sparken”. Till skillnad från The Sun så lanserar tidningen en rad påståenden. Conte är nära att få sparken, spelare är missnöjda med hans hårda träning och ”en källa nära Abramovitj” säger ”Jag tror inte han överlever”. Och på följdfrågan om Conte kan tvingas bort snart svarar källan, ”Kanske”.

ANNONS

Daily Telegraph, vars sportetta är kliniskt befriad från fotboll, har andra uppgifter. Enligt vanligtvis välunderrättade Matt Law så ”hoppas Chelsea att spänningarna försvinner nu när vinterfönstret stängt, klubben försöker avsluta säsongen i mer positiv ton med sin tränare”.

Bristol Post skriver att ”Gustav Engvall kan fortfarande lämna Bristol City, utländska möjligheter öppna”. Enligt tidningens uppgifter så: kan en flytt bli aktuell de närmaste veckorna, är Engvall ute efter regelbunden speltid och överväger en flytt utomlands samt ”en flytt tillbaka till Sverige, där transferfönstret inte stänger förrän 4 april, kan nu bli aktuell”. Bristol Post påpekar också att det är fler länder som han öppna fönster.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport fortsätter på temat kring Inter som sjunker och Milan som lyfter. I dag uttryckt i ”Förvirrad” och ”Lycklig”. Det första står för Inters Spalletti, som inte ficsk spelarna han ville från transfermarknaden. Bakom det vilar politiska skäl från den kinesiska ägaren Suning samt Financial Fair Play-oro. Det andra uttrycket står för Milans tränare Gattuso, som fått ordning på laget ”och tagit in åtta poäng på kusinerna sedan december”. Puffen för Milanoklubbarna är snygg men det fortsatta innehållet i den spretar åt alla håll. Det stundar hur som helst derby, påpekar GdS. Om en månad alltså.

ANNONS

Corriere dello Sport följer upp de fyra aktuella namn för förbundskaptensposten som förbundet bollat upp; Mancini, Conte, Ancelotti och Ranieri. Tidningen tar fasta på ett. Med ”Azurblå Mancini” ringar CdS in Zenittränaren i ”pole position”, som det så ofta benämns i Italien. Sedan må vinterfönstret ha stängt, men CdS använder en förmodad övergång som nästa största rubrik. ”Emre Can-Juve: ja”, betyder att ”Liverpools mittfältare har valt Allegri, bara officiell bekräftelse saknas”. Cans kontrakt med PL-klubben går ut i sommar. Tidningen fortsätter också att elda på om att det kliar i fingrarna på Roman Abramovitj. I går skrev tidningen att Chelsea hade ett krismöte efter förlustmatchen mot Bournemouth, i dag följer CdS upp med ”Conte i fara”. Tidningen lägger till att ”Blir det förlust mot Watford kan tränaren få sparken omedelbart”. Noterbart är att artikeln är skriven av Englandsbaserade Gabriele Marcotti, en vanligtvis balanserad skribent.

ANNONS

Tuttosport har inte bara Emre Can som förstärkning till Juventus i sommar. Till ”Fyra klipp i juni” har Tuttosport förutom Can även Lorenzo Pellegrini (Roma), Kwang-Song Han (Cagliari) och Matteo Darmian (Man United).

Ottopagine, är en internettidning med inriktning på Avellinoregionen och därmed med koll på Benevento. Den säger sig ha svaret på vad som händer med Samuel Armenteros. Den svenske anfallaren stoppades från ett lån till FC Utrecht men blir heller inte kvar i Benevento. ”Armenteros utlånad till Portland Timbers”, är dagens rubrik. MLS-klubben uppges också ha en utköpsklausul. Den amerikanska ligan startar i mars. Klubbarna har ännu inte bekräftat uppgiften.

 

SPANIEN

superdeporte_1-1Marca fortsätter Operation Peppning för Real Madrid. I dag med gigantisk bild på CL-bucklan och texten ”Real Madrid kan vinna den igen”. Tidningen har pratat med Mijatovic, Savio och Del Bosque, som alla varit med vunnit CL-titlar tidigare, och drar slutsatsen ”Hjältarna från förr tror på att det går att rädda säsongen”.

ANNONS

AS synar anfallet med ”BBC ända till slutet”. Tidningen skriver att ”Zidane avstod värvningar för han tror på sin anfallstrio”. Det följs av en framåtblick och en tillbakablick med Bale, Benzema och Cristiano i fokus: ”Generalrepetition mot Levante med tankarna på PSG” och ”De har inte spelat ihop två matcher i rad sedan april 2017”.

Sport konstaterar att ”De pekar på final” med bild på just en pekande Luis Suárez, som också blev Barcelonas målgörare i gårdagens cupsemifinal (1-0 mot Valencia). En retur på Mestalla återstår. Suárez, Messi och Raktic får de högsta spelarbetygen hos hemmalaget, åtta av tio. Tidningen blickar också mot Barças CL-åttondelsfinal. ”Det brinner hos Chelsea”, skriver Sport, med den turbulenta situationen kring tränare Antonio Conte i tankarna.

Super Deporte, sporttidningen i Valencia, hoppas på en ”ReAMUNTada”. Ordet är en hopslagning av ”vändning” (remontada) och den lokala dialekten för ”kom igen” (amunt). Anledning till förlusten på Camp Nou har tidningen klart för sig, ”Valencia hade allt och alla emot sig”. För Super Deporte påpekar att ”Domaren lät bli att visa ut Sergi Roberto och Luis Suárez”, som tidningen tycker förtjänade att syna det röda kortet.

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe undrar, ”Kan Bielsa sänka Lille?”. Tidningen fortsätter med ”Marcelo Bielsas era i Lille varade i bara några månader men konsekvenserna av att han fick sparken i december kan bli förödande. Argentinaren har stämt klubben, som kanske inte kan återhämta sig”. Bielsa kräver Lille på 13,6 miljoner euro i utebliven lön och fem milj euro i skadestånd. Sammanlagt 18 682 958 euro, för att vara exakt. Tidningen tar också upp att ”den tacklande domaren”, Tony Chapron, nu fått sitt straff: tre månaders avstängning. Det innebär att han kan döma igen den 6 maj. Det här är hans sista säsong, och han kan därmed få avsluta den på planen.

RMC Sport rapporterar att det inte bara är PSG som är i trubbel med Uefas Financial Fair Play-regler. Marseille granskas också, ”Enligt Uefa är det mycket liten chans att Marseille kommer att möta regelkraven till juni”, skriver RMC.

ANNONS

 

TYSKLAND

Revier Sport har dåliga nyheter för Alexander Isaks spelchanser, ”Batshuayi uttagen till Europa League – Akanji får titta på”. Som Headlines berättade i går hade Dortmund till midnatt på sig att välja ett av de två nyförvärven till Europa League-truppen. Uefa regelverk tillåter bara en komplettering. Dortmund hade både tunt med mittbackar och bara Alexander Isak som renodlad anfallare, så valet Akanji eller Batshuayi ansågs klurigt. Nu blir det Batshuayi som tas ut och det minskar förstås möjligheterna för Isak att få mer speltid.

Kicker ser också en Isakdörr som kan stängas redan i kväll. Tränare Peter Stöger berättade i går att Batshuayi är ”full av energi” och redo redan till bortamatchen mot Köln i kväll. ”Om han spelar från start vet jag inte ännu, men han är definitivt med i truppen”, sa Stöger.

ANNONS

Hamburger Morgenpost uppmärksammar en svensk som däremot närmar sig spel. ”Ekdal i Hollerbachs a-elva” är rubriken på en notis. Det var i den som den comebackande mittfältaren spelade i på träningen i går. Tidningen skriver också om en annan svensk, och gör det med förvåning, ”HSV:s miljonflopp Berg också i emirattopp”. Hamburger Morgenpost påminner om att Marcus Berg på sin tid (2009) var HSV:s dyraste köp men misslyckades – bara för att därefter göra succé i Panathinaikos och nu har elva matcher på 13 mål med Al Ain samt plats i Sveriges startelva i VM i sommar. Notisen avslutas med, ”Man undrar: vad var det som gick fel i HSV?”.

 

ÖVRIGT

FOX Sports (Nederländerna) presenterar Månadens elva. I den finns två svenskar: Sam Larsson (Feyenoord) och Simon Gustafson (Roda). Gustafson började också februari lovande med ett mål i går, men Roda åkte ur den holländska cupen (2-2 mot Willem II, förlust på straffar).

ANNONS

ESPN (USA) har pratat med LA Galaxys Giovanni Dos Santos som entusiastiskt lyssnar till djungeltrummornas budskap om att Zlatan Ibrahimovic är på gång. ”Jag vet inte om det kommer att hända, men han är en legendar, en av de bästa anfallarna i fotbollens historia. Om han flyttar är han hjärtligt välkommen, och alla skulle förstås vara överlyckliga över att ha honom i laget”, säger Dos Santos, ”Det skulle vara som en dröm som gick i uppfyllelse. Jag har haft förmånen att spela med några av de bästa anfallarna i världen. Jag har spelat med Robbie Keane, så att få med en komplett spelare som Zlatan i anfallet vore hur stort som helst”. Vem hade kunna ana det, att Zlatan en dag skulle nå sådana höjder att han jämfördes med Robbie Keane.

Publicerad 2018-02-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto