Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Arga bönder hotar PSG:s match

DVd5OrPWAAA4TOY.jpgENGLAND

Metro drar efter Eric Lamelas mål för Tottenham (2-0 mot Newport) till med ”Lam’s The Man”. Det kan inte bli mycket mer tabloidstereotypt än så.

Daily Telegraph har med ”Lamela’s timely return” i alla fall en ordlek som spelar på att det var nästan 17 månader sedan argentinaren senast gjorde mål. Tidningen går inte lika långt som spanska Sport med uppgifterna om att det i princip är klart med Luis Enrique i Chelsea till sommaren. Men Telegraph har ”Luis Enrique favorit att ta över efter Antonio Conte – den förre Barcelonatränare förbereder sig för att flytta till Premier League”. Enligt tidningens källor har spanjoren just den engelska ligan i sikte när han ska göra sin comeback efter ett sabbatsår.

ANNONS

The Sun kommer på omvägar också fram till Chelsea. Fotbollsagenten Federico Pastorello har fått oförklarligt mycket rubriker för sina åsikter i en intervju med Tuttosport häromdagen. Nu är det The Suns tur att lyfta ett Pastorello-uttalande. ”Bästa januarivärvning? Emerson Palmieri till Chelsea, och det säger jag inte bara för att jag själva var inblandad i den”. Så klart du inte gör. Till förstasidan når dock inte intervjun. Där tronar Manchester Uniteds-spelare som har problem med rättvisan. Dels genom Alexis Sánchez som i går fick en villkorlig dom för skattebrott. Dels genom Ander Herrera som riskerar att dras in i en rättsprocess efter en matchfixningsskandal i hemlandet Spanien. Han nekar till inblandning.

Daily Mirror går från kalla rättssalar till varma relationer med en faderlig blick från José Mourinho till Luke Shaw och ”The Luuk of Love”. Efter att ha varit Unitedtränarens hackkyckling har Shaws fullfjädrade framträdande på senare tid lyft hans anseende hos portugisen. Vänsterbacken väntas nu bli erbjuden ”ett lukrativt långtidskontrakt innan säsongen är slut”. Sämre nyheter för Riyad Mahrez. ”Guardiola iskall till Mahrez” betyder att Man City inte längre är intresserad av algeriern, som i sin tur är på fortsatt bondpermis från Leicester.

ANNONS

Yorkshire Evening Post meddelar att ”Jansson redo att ge Leeds ett lyft – kan vara med mot Sheffield United”. Källa? ”Enligt en släkting till Jansson på Twitter” (hans bror Peter Jansson). Den svenske landslagsbacken fick lämna planen mot Cardiff i helgen med en skada.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport gör störst fotbollsrubrik på Ronaldo, inte Cristiano Ronaldo. Brasilianaren får bland annat frågan om Italiens misslyckade mot Sverige på San Siro. ”Jag var inte hemma den kvällen, men när jag sedan läste om den missade VM-kvalificeringen högg det till i mig. I Brasilien tror man fortfarande inte på det. Italien är som en av de där vännerna man alltid hoppas träffa på en fest. Man vänjer sig vid det mesta, men det här är tungt”, säger Ronaldo. Den gamla Interspelaren peppras förstås också med frågor om sin gamla klubb. Om Icardi, ”Jag tror han trivs i Inter, men Real Madrid är en dröm för alla”. Om Inter: ”Det här bör vara året att säkra en plats och en comeback i Champions League. Det är en nödvändig fas för att göra en nysatsning i Europa och i Italien”. Och på frågan om vem han vill vinner ligan, Juve eller Napoli, svarar Ronaldo, ”Efter all Juventusdominans hade jag tyckt det var trevligt om det var Napolis tur, även om jag som Intersupporter skulle vilja svara Inter”.

ANNONS

Corriere dello Sport synar italienska spelare. Under ”Made in Italy” presenteras i vilka lag de 700 spelarna i Serie A och Serie B fostrats. ”Varannan kommer från lag i Serie A men 64 procent spelar i Serie B. Talanfabrikens nummer ett är Roma, därefter Milan och Inter”, lyder slutsatsen. Tidningen har sedan bland rubrikerna att tillfällige förbundskaptenen ”Di Biagio tar med Balotelli” i landslagstruppen till matcherna mot Argentina och England i mars. Även Ginaluigi Buffon väntas tas ut.

Tuttosport har besked från Fiorentinas Giovanni Simeone inför morgondagens match, ”Juve, det kommer att bli ert Waterloo”. Simeone noterar också att ”Mot Buffon har jag redan gjort två mål, i Genoas tröja”.

Il Secolo XIX har mer beröm till Oscar Hiljemark efter Genoacomebacken i helgen. Den kommer från klubbpresidenten Enrico Preziosi, som kommenterade lagets debutanter mot Lazio. ”Kanske har vi letat efter något vi redan hade, att döma av Hiljemarks insats. Han började försiktigt men spelade sedan en dominerande roll, och gav mig, laget och tränaren ett övertygande besked”, sa Preziosi.

ANNONS

 

DVeRUalXUAAHfejSPANIEN

AS täcker hela förstasidan med ”Zidane vill sälja Isco”. Real Madridtränaren påstås besviken med mittfältarens inställning. ”Om försäljningen går i lås vill Real Madrid värva Hazard”, fortsätter tidningen. Sedan ser man att AS använder El Chiringuito som källa och undrar varför man brydde sig om att skriva raderna.

Marca har Sevillas målskytt Joaquin Correa i ett segersprång (2-0 mot Leganés) och rubriken ”Flyger!”. Hans lag är i final i spanska cupen, ”den 17:e finalen på 12 år”, alla cuper inräknade. Not bad. I den andra semin möts i kväll Valencia och Barcelona, och Marca menar att det ”Spänningen är hög på Mestalla”. Valencia tränaren ”Marcelino om Suárez: Vi kan honom, vi får inte falla för provokationer” och Barça tränarens svar, ”Valverde: Suárez? Det är som om vi skulle prata om Zaza…”.

ANNONS

Sport skriver också om hög spänning inför Valencia-Barcelona, men gör dagens största rubrik på ”Slutliga striden – med Piqué”. Backen uppgavs skadad efter Slaget på Cornellà i helgen, men är aktuell för spel i kvällens match. Tidningen har även ”Exklusivt: Barça erbjuden Kurzawa”. Vänsterbacken hamnar allt mer i skuggan av Yuri Berchiche i PSG, har bytt agent och hans nya rådgivare sonderar terrängen. Barça tittar sig för närvarande om bland stånden på marknaden efter en ny vänsterback, en ersättare till Lucas Digne. Sport uppmärksammar också ”Den sympatiska intervjun med John Guidetti som blivit viral”. Svensken får beröm för sin spanska och för sin öppenhet.

Cadena Ser noterar ett publikrekord för Uefa Youth League. De sattes i Ryssland. 33 000 åskådare kom till matchen FC Krasnodar-Real Madrid. Matchen slutade dock 0-0 och Real gick vidare på straffar. ”Vi har de bästa linjemännen i fotbollsvärlden”, är inte en rubrik man läser varje dag. Men det är i alla fall den spanska domarbasen Victoriano Sánchez Arminios åsikt, som framfördes i radiokanalen.

ANNONS

 

FRANKRIKEune.jpg

L’Equipe lyfter fram att ”Di Maria vill vara med i matchen”. Argentinaren, som gjorde hattrick senast, vill utmana Kylian Mbappé om platsen bredvid Cavani och Neymar i anfallet mot Real Madrid om en vecka. Tidningens expert, Raymond Domenech, fnyser dock åt tanken. ”Det finns ingen debatt”, det är Mbappé som ska starta, menar den förre förbundskaptenen.

Le Parisien har precis samma tema som L’Equipe om Di Maria-mot-Mbappé, och kommer fram till att ”argentinaren får sätta sig på bänken mot Real Madrid”. Några som aldrig nöjer sig med att sitta på bänken är franska bönder. De är på krigsstigen över nya EU-regler och facket ser PSG:s besök i Toulouse i helgen som ett utmärkt tillfälle att få mer massmedial exponering. ”Det blir en apokalyps i Toulouse om ministern inte ändrar sig. Och varför inte på fotbollsstadion på lördag”, varnar en fackrepresentant.

ANNONS

La Dépêche du Midi har senaste bondenytt från regionen. Det finns hopp. Tydligen har bönderna börjat häva en del barrikader. Fast det är gott om tid att skärpa konflikten till lördag. Det råder inget tvivel vem som är stjärnan när PSG gästar. Nästan lika stor rubrik som bondeupproret får ”Neymar startar på Stadium”.

RMC Sport pratade med förre Barçastjärnan Xavi om just Neymar. Det stormar ofta kring brassen, antingen för hans provokationer på planen mot motståndare som försöker sparka ner honom eller för hans livsstil vid sidan av. Xavi ser Neymar som nästa namn till Ballon d’Or och menar att omvärlden måste värna honom. ”Det är en spelare som förtjänar uppmärksamhet och som fotbollsvärlden måste skydda, för han sätter glans på fotbollen”, säger Xavi, ”Han har en individuell potential som knappt finns någon annanstans i världen, förutom hos Messi som man kan jämföra honom med”. Xavi påpekar också att man måste acceptera att han ”retar” motståndare. ”Han spelar för att ha roligt. Han är som brasilianare, som Dani Alves, som spelar för att det är kul. Man måste förstå det. En del säger att det är brist på respekt, men det är det verkligen inte”, säger Xavi.

ANNONS

 

19590_wfwgcejqts3ynhn6xhx_9vuthnai.jpgTYSKLAND
Sky Sports pratade med Nigel De Jong sedan hans Mainz fått storstryk i cupkvartsfinalen i går kväll (0-3 mot Eintracht Frankfurt). Den holländske veteranen var inte helt nöjd. ”Så här får det inte se ut. Vi visade ingen stake och spelade som amatörer”, sa De Jong, ”Fansen har rätt att vara arga – vi är också arga, och vi har pratat igenom det, för så här kan det inte fortsätta”. De Jongs lagkamrat Robin Quaison spelade hela matchen.

Bild har Albin Ekdal-rubriken ”Så förolämpas jag om och om i Hamburg…”. Har fansen tröttnat på hans skador och vill jaga bort honom från klubben? Knappast. Det är på en fråga om han på gatan någonsin förväxlats med en norrman, som Ekdal svarar, ”Det händer ofta i innerstan i Hamburg att man frågar om jag är norrman, det är lite förolämpande för en svensk”. I en lättsamt hållen fråga-svar får man vet saker som att det senaste Ekdal strök var en skjorta på nyårsfton, att ”Seinfeld” är favoritserien, att senast han var på Ikea var sommaren 2015 och att han för närvarande läser en faktabok om 101 världshistoriska händelser.

ANNONS

Kicker har bild på Thiago, Goretzka och Vidal till rubriken ”En för mycket”. Med nyförvärvet Goretzka tror Kicker att Bayern München kommer att sälja antingen Thiago eller Vidal i sommar, med Thiago som favorit för närvarande. Dessutom menar Kicker att beslut om Ribérys och Robbens kontrakt kommer att tas i april. Gnabry och Coman finns redan, men enligt tidningen är Bayern intresserade av ytterligare en ytter; Pulisic (Dortmund) eller Bailey (Leverkusen).

Publicerad 2018-02-08 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto