Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wenger: ”Engelsmän mästare på att filma”

DVjDPKrW0Ag_0Eh.jpgENGLAND

Daily Mirror låter i OS-gryningen Arsène Wenger dela ut en första guldmedalj. Den går till dem som inte behöver någon is för att göra en trippel salchow eller en halfpipe för att göra en Double McTwist. Den går till dem för vilka en gräsmatta och ett fiktivt motståndarben räcker. Till de engelska fotbollsspelarna. Den stora rubriken ”Mästare på att filma” kommer med bild på Harry Kane. Det är ingen slump. Kane och Dele Allie har varit i uppmärksammats för filmningar senaste dagarna, de är engelsmän och de finns på Arsenals motståndarsida. Tottenham väntar i morgon. ”Vi måste få bort filmningarna från spelet. Jag minns att det blev braskande rubriker här när utländska spelare gjorde det, men jag måste säga att engelsmännen lärt sig väl och jag tror de kanske är mästarna nu”, säger Wenger.

ANNONS

The Times känner dunken i ryggen och tar nästa sträcka i filmningsstafetten. Det syns inte på sportettan, men inne i tidningen analyserar Times Wengers påstående. Jodå, Arsenals tränare har träffat mitt i prick, sett till utdelade varningar. Engelsmän filmar mer. Till skillnad från för två säsonger sedan så får nu engelska spelare i snitt fler varningar för filmningar än utländska spelare i Premier League. Times tar också rygg på Riyad Mahrez. Under ”Låt mig lämna” skriver Times att Leicesterstjärnan vill ha garantier för att klubben släpper honom i sommar innan han återvänder till träningen.

Daily Telegraph får sistasträckan i filmningsstafetten och tar den i mål med ”Filma, filma, filma”, på sportettan. Men tidningen stakar sig också fram i Mahrez-spåret. Telegraph skriver att han av Leicester straffats med böter på 240 000 pund för sina två veckors frånvaro. Var Mahrez befinner sig? Oklart just nu, men enligt tidningen har han varit hemma i Algeriet med familj och vänner.

ANNONS

Sky Sports preppar backen för Sol Campbell. Fotbollens Johann Mühlegg kanske man skulle säga om man var Tottenhamsupporter. Ingen dopning men samma pariastämpel, och därefter en lika bisarr syn tävlande i ”fel” färger. Campbell kan hur som helst få sitt första tränarjobb. Oxford, som nyligen sparkade svenskbekantingen Pep Clotet, har inlett samtal med Campbell. Vad är i så fall oddsen på att Campbell så småningom dyker upp i Cambridge?

Croydon Advertiser tror sig ha hittat ett idealspår för Erdal Rakip in i Crystal Palace trupp mot Everton. ”En av dem (Rakip eller Jach) kommer att finnas med i truppen”, sa tränare Roy Hogdson om nyförvärven. Men enligt Croydon Advertiser har Palace det så välbeställt i backlinjen, att tidningen sätter artikelrubriken ”Erdal Rakip – inte Jaroslaw Jach – är nära chans mot Everton”.

ANNONS

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport tar på sig all vinterutrustning med ”Giochiamo con loro” (dubbelmening: ”Låt oss leka med dem/guld). Här finns skidor, gevär, skeleton, skridskor… inte en boll i sikte på hela förstasidan. Först på sidan 14 börjar calcion. Ex-förbundskaptenen Marcello Lippi bidrar med sin syn på näste förbundskapten. Han välkomnar kandidater som Conte, Mancini och Ranieri, och lägger sedan till att ”Förstavalet är Ancelotti med tanke på hans karriär, personlighet, erfarenhet och framgångar, men det verkar inte som att han är så sugen”. Lippi tror också på sin gamla klubb Juventus i Champions League. ”Tottenham har brister defensivt. Juve är bland de fem bästa lagen i Champions League”, summeras Lippis åsikt i en mindre rubrik.

Corriere dello Sport ser en italienare som flyger genom ligasäsonger i perfekt v-stil och landar vid 200-strecket. ”Fantastiskt, Allegri”, skriver CdS om Juventustränaren som i kväll leder sitt lag för tvåhundrade gången, ”Han har den högsta vinstprocenten genom tiderna”.

ANNONS

Tuttosport har Paul Dybala vid startgrinden. Han hoppas att Juve i kväll bankar Fiorentina…om inte gula och blå, så lila. Efter det är han tillbaka. Tuttosport ger bilden av att det är en argentinare som laddat batterierna under sin frånvaro. ”Möten med Agnelli och Buffon, återfunnit kärleken med Antonella och med sponsorn”, summerar tidningen Dybalalyckan.

 

DVjOricXkAQryJd.jpgSPANIEN

Marca pryder förstasidan med Eden Hazard. Han spänner inte på sig några pjäxor men väl sina nya fotbollsskor i en alltför tydligt sponsorintervju. Och intervjun bjuder på precis så tillrättalagda svar man kunnat ana. Rubriken är ”Real Madrid? Man vet aldrig i fotboll”. Det är Chelseastjärnans svar på de evinnerliga spekulationerna om en flytt söderut. ”Jag är säker på att vi kan slå Barcelona om vi spelar som ett lag”, är hans svar på kommande möte i Champions League.

ANNONS

AS låter Jean-Pierre Papin dela ut en spearing på Karim Benzema. ”Real Madrid behöver en ny nummer nio”, är Papins slutsats. Den forna skyttekungen tycker hans landsman symboliserar Reals anfallsproblem. ”Han (Benzema) gjorde många mål och nu händer ingenting. Det blir inte ens farligt, det är det mest märkliga”, säger Papin, men skyndar sedan att tillägga att tränare Zidane vet bäst vad laget behöver. Liksom Marca noterar AS att ”Barça spelar sin femte raka final” efter gårdagens seger (2-0 mot Valencia). Tidningen noterar också att någon Valenciahuligan kastade en sten eller liknande som krossade ett fönster i Barças spelarbuss, men ingen kom till skada.

Sport sätter Barça överst på pallen och hänger en guldmedalj runt halsen. ”Historiska”, påpekar tidningen, för inget lag har tidigare spelat fem raka finaler. Firandet fortsätter med matchsummeringen, ”Coutinho gör sitt första mål i Barça, Yerry Mina debuterar och Luis Suárez står för två avgörande passningar”. Högst spelarbetyg får dock Ivan Rakitic, åtta av tio.

ANNONS

Super Deporte konstaterar att Valencia missat samtliga skott från skjutvallen. ”Luis Suárez och 180 minuter utan mål ger Valencia sitt straff”, deppar regionaltidningen. Rubriken blir ”Triste final”, som ger översättningen ”Tråkig avslutning” men också dubbelmeningen att finalen nu saknar Valencias närvaro. Någon form av straffrunda väntar säkerligen.

 

FRANKRIKEune09022018_hd.jpg

L’Equipe hackar tänder till ”Kylans stora show” där borta i Sydkorea. Fotbollen söker värmen längre in i tidningen, men tar med sig den olympiska känslan. ”De Gröna innan den svarta pisten” är en rubrik som beskriver ligatvåan Marseilles svåra spelprogram efter kvällens match mot grönklädda Saint-Etienne. Neven Subotic tar färgskalorna vidare när han jämför fotbollspassionen i Saint-Etienne med hans förra hemvist, Dortmund. ”Den enda skillnaden är färgerna”, menar den tyske backen. L’Equipe noterar vidare att Kylian Mbappé kom undan med två matchers avstängning för utvisningen mot Rennes i ligacupen den 30 januari. Han har avtjänat en. Han får sedan stå över mötet mot Strasbourg, men är spelklar till rivalmötet med Marseille den 25 februari. PSG möter för övrigt Marseille igen tre dagar senare, i kvartsfinal i franska cupen.

ANNONS

Le Parisien känner av kylan kring Thiago Silva med ”En oälskad lagkapten”. Tidningen skriver att ”Hans personlighet delar även omklädningsrummet”. Sedan levererar Le Parisien en boarding från en tidigare spelare i PSG, som vill vara anonym: ”En del lagkaptener är älskad, andra är respekterade, Thiago är varken det ena eller det andra”. Ouch.

 

TYSKLAND

Sport1 följer i spåren på Dortmund som går på offensiven för att behålla Christian Pulisic. Enligt tv-kanalen kräver Dortmund minst 100 miljoner euro för att släppa amerikanen, och jobbar samtidigt med att skriva nytt kontrakt med honom. Pulisics nuvarande kontrat sträcker sig till 2020.

Sky Sport möter Lewandowski. Han är som en liggsten i Bayerns bo när det kommer till rykten. Marca uppgav häromdagen att hans rådgivare varit i kontakt med Real Madrid, Lewandowski svarar med ”Jag känner igen situationen mycket väl, det förekommer spekulationer varje år. Rykten intresserar mig inte, och jag har inget mer att säga om saken”.

ANNONS

 

DVi6YvcX0AAV5_i.jpgÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) jublar åt Feyenoords klapp-klappspel (3-0 mot Groningen) och åt Van Persies fina mål (rubriken ”Genialisk”). Bara i förbigående nämns att Feyenoord ”under fredagen får en klarare bild” av skadan på Sam Larsson, som fick bytas ut. Men AD-journalisten Mikos Gouka skriver på Twitter, ”Risk för lång frånvaro för Sam Larsson. Van Bronckhorst: verkar vara en skada i baksida lår, det ser inte bra ut”.

Publicerad 2018-02-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto