Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Mourinho dumpar backar - men tror på Lindelöf

ENGLAND

englandDaily Telegraph låter Victor Moses målvolt fungera som bildmässig symbol för att ”Chelsea studsar tillbaka” (3-0 mot WBA). Som så många andra upprörs tidningen också över avslöjandet om lönen för spelarorganisationens boss. ”Löneskandalen: PFA-ordförande Taylors 44 000 pund i veckan fördöms”. Gordon Taylor hade en årslön förra året på hisnande 2,2 miljoner pund, nästan 25 miljoner kronor.

Daily Mirror gör som alla tidningar förutom Telegraph, lägger Chelseasegern i händerna på lagets belgiska kvicksilver och tvåmålsskytt. ”Hazard dämpar pressen på Conte”, summerar Mirror matchen på Stamford Bridge. ”Lika bra som Messi” är annars dagens stora rubrik. Den följs av ”Juves stjärna Chiellini placerar Kane på samma nivå som Barças stjärna, Cristiano Ronaldo och Neymar”. Mirror har också uppgifter som berör Victor Nilsson Lindelöf. ”Manchester United redo att göra sig av med Phil Jones och Chris Smalling, Mourinho planerar stora försvarsförändringar”. Och den svenske backen? ”Även om Lindelöf fortfarande inte etablerat sig efter en skakig inledning i engelsk fotboll, så är Mourinho beredd att behålla förtroendet på honom”. Lindelöf väntas också starta FA-cupmötet bort mot Huddersfield på lördag.

ANNONS

Manchester Evening News tror också på Lindelöfs framtid i klubben. I går undrade tidningen ”Hur dålig måste inte Lindelöf vara?”, som inte får spela när Uniteds försvar är så svagt (se Headlines webb-tv i går). I dag svarar MEN på sin egen fråga; Mourinho vill skydda Lindelöf och ge honom tid att anpassa sig. ”Frustration är förståelig. Men det är också Mourinhos sätt att skydda en spelare som han hoppas ska bli en ledare i försvaret”, skriver MEN, ”Situationen kommer att förändras i sommar. Lindelöf har då ett års erfarenhet i England, samtidigt som transfermarknaden kommer att föra med sig att minst två defensiva spelare lämnar och minst en anländer. Rangordningen nästa säsong kommer att avslöja Mourinhos tankar kring Lindelöf och om de betalat sig”.

The Times uppger att ”Domare ska bli hårdare mot fula tacklingar”. Uefas domarbas Pierluigi Collina har uppmanat domarna i Champions League och Europa League att välja det röda kortet framför det gula vid tacklingar som kan orsaka skada.

ANNONS

Sky Sports Spanienkännare Guillem Balague har stjärnglans men sätter gärna sina landsmän på piedestal. I dag är det ”Luis Enrique har blivit kontaktad av Chelsea och PSG” som gäller. Kontakterna med den forne Barçatränarenska ha skett via mellanhänder. Däremot uppger Balague att han inte hört något om Arsenals påstådda intresse.

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Kan Man City vinna ett fyrtal i titlar?”

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tycks ha en uppmaning till Gonzalo Higuaín inför Juventus match med Tottenham, ”Pipita, skräm bort Kane” (”cane” är också ”hund” på italienska). Tidigare Milantränaren Arrigho Sacchi skriver krönika under rubriken ”Den gamla damens erfarenhet och engelsmännens begränsningar”, och ger Juventus ett övertag. ”Det regnar ungdomsmål” handlar om att en rad talanger presenterar sig på den stora scenen i Italien. ”Cutrone, Karamoh, Ünder…” nämner Gazzettan.

ANNONS

Corriere dello Sport har också Kane i fokus men med Buffon bredvid och uppmaningen ”Blocka honom”. Tidningen sammanfattar tränare Allegris ord med ”Jag har Higuaín, vi vinner”. Liksom Gazzettan finns ett ungdomsfokus på CdS förstasida, här med allt ljus på en spelare, ”Giganten Crutone, Milan firar”. Sedan lägger tidningen ribban högt med ”Under de sex första månaderna har han gjort fler mål än Van Basten: han är en juvel”.

Tuttosport har bildligt sett motsatt budskap till Gazzettan. I stället för att skrämma iväg Kane/”hunden” gäller här ”Juve, fånga Kane”. Turintidningen varnar sedan för Tottenhamanfallaren men menar att ”Allegri har motåtgärder…och Higuaín”. På annat håll skriver Tuttosport om ett initiativ från Torinofans. Det går ut på att lag och fans möts på hemmaarenan Filadelfia för gemensam kortege till Juventus Stadium och söndagens derby.

ANNONS

Läs även Erik Hadzics Italienblogg, ”Napolis vrål hördes till Turin i återkomsternas helg”

 

SPANIEN

spanienMarca låter sitt Madridhjärtat pumpa för fullt inför Real Madrid-PSG i morgon. Det är en för alla, alla för en, och citat som ”PSG är bra, men vi är Real”, ”Tro på oss”, ”Med våra fans är ingenting omöjligt” och annat nonsens. På förstasidan finns också en notis om att det till slut blivit bestämt att cupfinalen Barcelona-Sevilla spelas i Madrid men (förstås) inte på Santiago Bernabéu utan på Atléticos hemmaarena Wanda Metropolitano. Speldatum blir lördag den 21 april.

Cadena Ser flikar in att Atlético-Real Betis kommer att spelas på samma arena redan dagen efter, söndag den 22 april. Det var villkoret från Atlético för att cupfinalen skulle spelas på klubbens arena.

AS har något oväntat Spaniens premiärminister Mariano Rajoy som dagens omslagspojke. Han sprider citat på förstasidan. Det största, ”Jag skulle inte vilja se Neymar i Real Madrid”. Trots att han är Real Madrid-supporter säger Rajoy också ”Jag skulle vilja se Atlético vinna Champions League en gång”. Vidare tycker han att ”Valverde handskas klokt med Barça”. Premiärministern levererar också sin spanska startelva till VM: De Gea – Carvajal, Ramos, Piqué, Alba – Busquets – Koke, Iniesta – Silva, Iago Aspas, Mata. Tidningen uppmärksammar också en intervju med Alvaro Morata i Movistar +. Där säger den spanske anfallaren om en eventuell återkomst i Real Madrid en dag, ”Jag respekterar Chelsea och är mycket glad över att vara här, men Madrid är Madrid”.

ANNONS

Sport lockar sina Barçafans med intervju med Philippe Coutinho. ”Jag har kommit hit för att vinna titlar”, lyder citatrubriken. En elak människa hade tolkat det som en passning till Liverpool.

Mundo Deportivo lockar sina Barçafans med en intervju med…Philippe Coutinho. Här finns i alla fall en nyhet. Brasilianaren ska ansöka om portugisiskt pass, vilket kan underlätta situationen för Barcelona i framtida värvningar. Truppen har bara plats för tre icke-EU-medborgare. Det är rimligt att anta att det är ett sätt för Barça att bereda plats för Gremios Arthur som klubben under längre tid uppgetts ute efter.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe viker i dessa OS-tider bara en mindre notis på förstasidan åt ”Jättarnas möte”, Real Madrid-PSG. En sida ägnas åt att på nytt beskriva varför Mbappé i slutändan valde bort Real Madrid förra sommaren. Enligt L’Equipe har Real inga planer på att återuppta intresset för den unge fransmannen i sommar. Däremot står Eden Hazard och Neymar fortsatt högt på listan. L’Equipe skriver att Reals president Pérez har ”beslutat sig för att locka Neymar och är i intensiv och regelbunden kontakt med brasilianarens pappa”.

ANNONS

Le Parisien menar att ”Den här gången spelar de på samma planet”, att PSG numera ekonomiskt är nära att komma ifatt Real Madrid.

France Football synar inför Real Madrid-PSG hur nära det var att Mbappé hamnade i Real och Cristiano Ronaldo i PSG. Sommaren 2012, då Zlatan Ibrahimovic flyttade till PSG, var det närmast att Cristiano tog steget från Spaniens till Frankrikes huvudstad. Han var missnöjd med att klubben inte gav honom det stöd han ansåg Messi fick av Barcelona och övervägde att lämna. Ett möte med Reals president Florentino Pérez slutade med en kontring. ”Och det säger du nu när fönstret håller på att stänga? Okej! Hitta mig en klubb som betalar 200 miljoner euro så ska jag ta pengarna och lösa Messis utköpsklausul för dem så kan han ta din plats”, sa Pérez. I slutändan var det mest ett pokerspel mellan de båda, som fortsatt ända fram till i dag. Den här sommaren väntas Pérez beredd att på allvar släppa Cristiano. Men det är ytterst tveksamt om PSG – eller någon annan klubb – är intresserade. Tidningen har också en intervju med PSG:s Thiago Motta. Om onsdagens match: ”Om vi åker till Madrid för att spela 0-0 kan vi lika gärna stanna hemma”. Om Neymar: ”Om jag så tränade 24 timmar om dagen hela året skulle jag ändå aldrig nå upp till hans nivå. Nu när vi har en spelare som är i den dimensionen så är det kollektiva målet att underlätta för honom så mycket som möjligt. Se till så att han har bästa möjliga förutsättningar att visa vad han kan. Det är likadant för Leo Messi i Barcelona och för Cristiano Ronaldo i Real Madrid”.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild tror inte Artur Vidals plötsliga utspel att han vill stanna i Bayern München spelar någon roll. ”Det är klart jag vill förlänga, det är ett alternativ”, sade han bland annat. Bild svarar att ”Det är ett definitivt nej från Bayern, klubben vill satsa på yngre spelare, som Goretzka”. Chilenaren har ett kontrakt till 2019, men Bayern vill sälja, skriver Bild, och pekar ut Chelsea som främsta alternativ i dagsläget.

Lattenkruetz skriver att RB Leipzig väntar in i det längsta med att fatta beslut om Emil Forsberg följer med till Italien för torsdagens EL-match mot Napoli. Svensken har varit borta nästan tre månader på grund av en besvärlig magmuskelskada. Kicker uppgav i gårdagens nummer att Forsberg kan vara aktuell för matchen i Neapel, samtidigt som tidningen poängterade att klubben går försiktigt fram. ”Vi tänker inte ta några risker med att forcera honom från noll till 200”, sa tränare Ralph Hasenhüttl till tidningen.

ANNONS

Nürnberger Zeitung-journalisten Stefan Jablonka skrev i går kväll att Mikael Ishak kommer att röntgas under tisdagen. Svensken fick utgå skadad i gårdagens match (0-0 mot St Pauli). Nürnberg bekräftade i natt uppgifterna, och skriver att det rör sig om en ledbandsskada i höger knä.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) sätter rubriken ”Sana bröt förbannelsen och skrev historia”. AGF vann för första gången sedan 1999 en vårpremiär (1-0 mot Hobro), och segerskytten var svensken Tobias Sana. ”Det var ett fint mål men inte något av de bästa i min karriär. Å andra sidan var det ett av de viktigaste. Med de här tre poängen skapar vi avstånd till bottenlagen och har bara fem poäng upp till Hobro bland topp-sex”, säger Sana till BT. Ex-MFF:aren får också beröm av sin tränare David Nielsen. ”Det är inte tack vare mig som Sana är så stark för närvarande. Uppsvinget beror på honom själv. Hans karriär har varit speciell men perioder klubbar på övre halvan i Europa. Nu är han i AGF. Han visar att han som fotbollsspelare är hungrig, och att han har ledaregenskaper. Kort sagt, han guidar de unga spelarna och har en fantastisk mentalitet”, säger Nielsen. Tipsbladet hyllar också Sanas insats och särskilt ans segermål. ”Sanas drömmål efter 65 minuter påminde om en viss brasilianare som nyligen skiftade från Liverpool till Barcelona. På det sättet han tog emot bollen på vänster sida, sökte sig inåt på planen och skickade in bollen i motsatta hörnet var en klassisk Philippe Coutinho, och det vill man förstås gärna se mer av i Superligan”, skriver Tipsbladet.

ANNONS

Dagblad 010 (Nederländerna) uppmärksammar beskedet från Feyenoord: Sam Larsson väntas bli borta fyra till sex veckor på grund av skadan i baksida lår han ådrog sig i förra matchen.

TyC Sport (Argentina) vidarebefordrar uppgifter som kan reta upp Barcelona. ”Vi har talat med Messi om att vara försiktig, om att spela mindre i Barça”, säger Claudio Tapia, ordförande i det argentinska fotbollsförbundets (AFA). Anledningen är stundande VM.

Publicerad 2018-02-13 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto