Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allegris ilska: ”Det blev 2-2, inte 0-8”

ENGLAND

1.jpg Daily Mirror tar sig an Champions League på klassiskt tabloidmanér: med svåröversatta ordvitsar. Det är ”JUVE done it, Tottenham” för Spurs (2-2 mot Juventus). Det är ”City in a Swiss stroll” (från ”swiss roll”, ”rulltårta”) för Man City (4-0 mot FC Basel).

The Sun matchar med omgjorda ordspråket ”Roses are red, starlets are Blue” för Citys seger samt (smått obehagliga) ”Onwards Christian soldiers”, som en hyllning till Tottenhamdansken Christian Eriksen, som fixade slutresultatet.

Daily Telegraph hyllar Eriksen på annat vis, som Matchens lirare. Mittfältaren får nio av tio i spelarbetyg. Tidningen beskriver på sportettan Tottenhams upphämtning som ”Strålande comeback”, och levererar citat från tränare Mauricio Pochettino, ”Det är inte många lag som kommer hit och dominerar Juventus”.

ANNONS

The Times krönikör Tony Cascarino hakar upp sig på det, på Juventus matchplan. ”Är Juventus bara ett förklätt Swansea?”. Cascarino jämför med hur Swansea försvarade sig mot Liverpool, backade hem med hela laget, lämnade bollkontrollen till motståndaren, och menar att det kommer att straffa sig i längden. ”Vad som än händer i returen är en sak säker, Juventus kommer inte att vinna Champions League. Jag tror inte ens de kommer nära”, skriver Cascarino.

ESPN-bloggaren Scott Patterson står med fötterna stadigt i närheten av Old Trafford, och tycker till om backsituationen i Man United. Rubriken är glasklar, ”José Mourinho måste ge Lindelöf chansen i Champions League”. United har Sevilla borta nästa vecka. Patterson poängterar att United behöver en bollspelande back som Lindelöf, snarare än Smalling och Jones. ”Eric Bailly är backen som alla Unitedsupportrar desperat hoppas få se mot Sevilla, men att spela honom tillsammans med Lindelöf är ingen dum idé. Mourinho vill helt klart skydda den unga mittbacken och inte kasta ut honom på djupt vatten. Men medan Uniteds chanser att vinna en titel blir allt färre, så kanske det handlar om att simma eller sjunka för Lindelöf, och han lär i alla fall inte kunna vara sämre än Smalling har varit”.

ANNONS

Manchester Evening News plockar upp en sponsorintervju med svensken och sätter rubriken ”Victor Lindelöf berättar för José Mourinho var han kan spela”. I intervjun säger Lindelöf ganska odramatiskt att ”Jag kan spela högerback, jag spelade där när jag var yngre. Men de senaste åren har jag spelat mittback och där känner jag mig mest bekväm. Men jag kan spela i många positioner och spelar där tränare vill att jag spelar, men jag föredrar att spela mittback”. Mourinho har nämnt att Lindelöf även kan användas på mittfältet. Portugisen föredrar dock honom helst som bänknötare.

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Kan Liverpool vinna Champions League?”

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport brister ut i ett ”Aj då, Juve”, efter tappad ledning (2-2 mot Tottenham), men skyndar att lägga till, ”Men det är inte över ännu”. Budskapet ”Förbjudet att deppa” från Allegri finns också med på förstasidan. Juventus tränare var irriterad över den negativa tonen på presskonferensen, och menade att en del ”tappat perspektivet”, och påpekade ”Jag accepterar inte att 2-2 i kväll ska kännas deprimerade”. Tidningen ger gästernas Christian Eriksen det högsta spelarbetyget, 7,5. Bland övriga CL-betyg märks kvällens enda svenska, fullt godkända 6,5 till Jonas Eriksson, som dömde Basel-Man City. Tidningen har också med Francesco Tottis ord från Sky Sports sändning i går, ”Jag skulle kosta 200 miljoner euro på dagens marknad”. Han beklagade sig över att ”I dagens fotboll är det för mycket business, för mig räknas kärlek”.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att ”Juve kastade bort den”, det vill säga segern. Även CdS fångar upp delar av Allegris ilska efter domedagstongångar, ”Vi spelade oavgjort, vi förlorade inte med 0-8…”. Tidningen ger en Tottenhamkvartett det höga betyget 7,5: Alli, Eriksen, Kane och tränare Pochettino. En Juvetrio får matchens lägsta betyg, 5: Chiellini, Khedira och tränare Allegri. På förstasidan finns också ”Icardis kontraktsförlängning riskerar att drabbas av mardröm från Mou”. Det betyder att Manchester United är ute efter Inters anfallare, som för närvarande förhandlar med sin klubb. Mauro Icardis fru och agent Wanda kräver åtta miljoner euro i lön åt sin man. Mino Raiola ska ha erbjudit sig som en mellanhand för att säkra en affär med United.

Tuttosport är besviken. ”Juve alltför rädda” lyder domen efter hemmamatchen. Den följs av en liten ordlek på motståndartränarens namn, ”Valevano Pochettino”, som ungefär betyder ”Det var inte värda så mycket”, respekt alltså. Matchen sammanfattas efter Higuaíns straffmiss vid ställningen 2-1 med ”Allegris lag fann inte modet att reagera och blev straffade av en absurd frispark”.

ANNONS

Läs även Erik Hadzics Italienblogg, ”Allegri chansade, chockade och gick vilse”

 

SPANIEN

3.jpg Marca sviker sällan när det gäller. Dagens jättematch på Bernabéu speglas bara med Real Madrids tröjärm. Där finns märket för CL-titlar, ”12”. Där finns order ”Respekt” (från Uefas kampanj). That’s it. Budskapet kan ses som både en markering till Real Madrid om vad man har att försvara och en markering till PSG om vilket lag man möter. Marca har också ”Exklusivt: Ander Herrera och Gabi riskerar två års fängelse och sex års fotbollsavstängning”. Det är vad åklagaren enligt tidningen kräver för en segdragen matchfixningsanklagelse kring matchen Levante-Real Zaragoza 2011. Herrera, nu i Manchester United, och Gabi, nu lagkapten i Atlético, påstås liksom en rad andra spelare ha tagit emot pengar i samband med matchen i sista omgången. Herrera har sedan tidigare avvisat alla anklagelser.

ANNONS

AS sviker nästan alltid i utförande. Budskapet är klart, ”Mästarna mot aspiranterna”, förstasidan är rörig med bilder och smårubriker. Men matchen symboliseras av ”Tridenternas krig”, det vill säga lagens tremannaanfall. AS konstaterar att BBC (Bale, Benzema, Cristiano) gjort totalt 38 mål medan MCN (Mbappé, Cavani, Neymar) gjort 70 mål.

Sport gör sitt för att hitta en negativ vinkel på stormötet på Bernabéu. Det får blir ”Scenrädsla” och matchande bilder på Cristiano Ronaldo och Neymar i bekymrade poser. ”Real Madrids och PSG:s projekt står på spel i åttondelsfinalen”, skriver Sport, och gnuggar händer.

Mundo Deportivo går på en liknande negativ vinkel, men mer på individuell nivå. Kampen mellan Cristiano Ronaldo och Neymar skulle kunna skildras som ”Vem är bäst?”. MD väljer i stället ”Vem är nummer två?”.  Tidningen följer också upp gårdagens uppgift om att Philippe Coutinho ska ansöka om portugisiskt pass med ”Avtal med Arthur till januari 2019”. En plats för en icke-EU-spelare frigörs om Coutinho lyckas få sitt medborgarskap, och Barça har sedan länge planer på att värva brasilianska landsmannen Arthur från Gremio.

ANNONS

Cadena Cope uppger att ”Bale kan bli avbytare mot PSG”. Enligt radiokanalen är tränare Zidane beredd att spräcka BBC, använda 4-4-2 i stället för 4-3-3, och ersätta walesaren med Lucas Vázquez, Isco eller Asensio.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe utropar ”Störta kungen”. Det är sättet tidningen närmar sig PSG-match mot ”kungliga” Real Madrid. Tidningen har med nyförvärvet Lassana Diarra i startelvan. L’Equipe har också låtit tränaren Roberto Mancini ta ut sin idealelva från de båda lagen. Det blir sju PSG-spelare och bara fyra från Real: Areola – Dani Alves, Varane, Tiago Silva, Marcelo – Rabiot, Casemiro, Modric – Neymar, Cavani, Mbappé. L’Equipe skriver vidare att en kvartsfinalplats är värd 13,5 miljoner euro för PSG. 6,5 milj euro för avancemanget, 2,5 milj euro i tv- och sponsorrättigheter ur Uefas marketpool samt 4,5 milj i intäkter från kvartsfinalmatch på Parc des Princes. Det skulle ta PSG ytterligare ett steg närmare att klara FFP-kraven. Enligt tidningens uträkning skulle en titelvinst i CL ge PSG ungefär 100 miljoner euro.

ANNONS

Le Parisien påpekar att det är ”Sanningens ögonblick” för PSG. Liksom L’Equipe har Le Parisien Lass Diarra i den förmodade startelvan. Tidningen har en intervju med Predrag Mijatovic, ex-Real Madrid, som summerar mötet med ”PSG spelar för sin trovärdighet, Real spelar för sin överlevnad”.

 

TYSKLAND

5.jpg Sport Bild har i veckans nummer fokus på Dortmunds tillfällige tränare Peter Stöger. Enligt tidningen har klubbens vd Hans-Joachim Watzke redan pratat med Stöger om ett nytt kontrakt. Liksom tidigare uppgifter så menar SportBild att en säkrad CL-plats i ligan innebär att Stöger behåller jobbet. Och brädar Julian Nagelsmann. Även tränarsituationen i Bayern München lyfts igen. Tidningen understryker att Thomas Tuchel ses som Plan B, om klubben inte lyckas övertala Jupp Heynckes att stanna.

Hamburger Morgenpost ger den besvärande följetongen ”Albin Ekdals skador” ännu ett avsnitt. ”Ekdal tvingas till stopp igen”, är en rubrik som följs av den bekräftade uppgiften att svensken missade gårdagens träning på grund av en fotskada. Några uppgifter om hur länge han blir borta ger varken HSV eller Hamburger Morgenpost. Tidningen noterar dock att Ekdal sedan han anlände till klubben 2015 redan missat 39 matcher på grund av skador. HSV:s nästa match är Bayer Leverkusen på lördag.

ANNONS

Bild uppger att ”Atlético scoutar Werner”. Tidningen spekulerar sedan i att RB Leipzig-anfallaren skulle kunna vara en ersättare till Antoine Griezmann. RB Leipzigs sportchef Ralf Ragnick sa så sent som i måndagens Kicker att klubben inte kommer att sälja Timo Werner i sommar.

 

ÖVRIGT

TV3+ (Danmark) stack fram mikrofonen till kvitteringsskytten Christian Eriksen. ”Det var härligt. Jag hade en frispark i helgen mot Arsenal, men Petr Cech läste den. Jag såg att Buffon tog ett steg, så jag ändrade mig i sista sekund. Det gjorde att det blev mål. Det var ett bra beslut”, sa en belåten Eriksen till tv-kanalen. Tottenhamstjärnan ser med tillförsikt fram emot returen på Wembley med tillförsikt. ”Förhoppningsvis får vi en bättre start då, och vi har redan en bättre utgångspunkt. Men allt kan hända, och Juventus kan spela mycket mer offensivt än de gjorde i kväll. Fast vi är på hemmaplan där vi har fin statistik”.

ANNONS
Publicerad 2018-02-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto