Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

L’Equipe: ”Pogba vantrivs med Mourinho”

ENGLAND

DWB_T2kWkAA-q9C.jpg Daily Mail tar ton med ”Manné, Mané, Mané” som en hyllning till Liverpools hattrickskytt (5-0 mot Porto) och som en flört med Abba. Mer svenska tongångar finns i ”Zlatan förbereder sig för livet efter Man United, familjen letar hus i Los Angeles inför MLS-flytt”. Det är ungefär samma uppgifter som ESPN också har. Tidningen skriver ”Daily Mail erfar att medlemmar ur Ibrahimovics familj har varit i Kalifornien för att leta hus”. Headlines ”erfar” att det inte handlar om Zlatans söner. Daily Mail skriver sedan mer om hans närmaste framtid, ”Källor nära svensken anser att han är tillräckligt bra skick för att göra betydande avtryck på Uniteds säsong och menar att Uniteds Champions League-framgångar är en viktig del av hans sista säsong här”. Det var som tusan.

ANNONS

The Sun har ett blågult stänk på sin sportetta. ”Wenger får en svensk chock”. Det handlar troligen om kylan i Östersund. Det hade varit mer intressant om rubriken får en del två i morgon. Den bästa Liverpoolrubriken sedan det orangeklädda bortalaget massakrerat Porto finns i nätupplagan, ”Kloppwork Orange”.

Daily Mirror gör om uttrycket ”män mot pojkar” till ”Mane mot pojkar”. Tidningen hävdar sedan att ”Juventus gör en framstöt för Wilshere, Arsenal har bett honom sänka lönen”. De italienska mästarna ska ha gjort en förfrågan. 26-åringens kontrakt med Londonklubben går ut i sommar. Mirror har också ”Real Madrid ute efter Tottenhams kontraktsrebell Toby Alderweireld, även Man United, Man City och Chelsea intresserade”. Samtidigt påstås Spurs vilja skriva nytt kontrakt med den 28-årige backen.

ANNONS

Daily Telegraph har mer Tottenham, andra kontrakt. Tidningen uppger att Spurs tänker erbjuda tränaren Mauricio Pochettino ett nytt lukrativt kontrakt. Argentinaren skrev 2016 på ett femårskontrakt värt 5,5 miljoner pund om året. Förstasidan går dock i dagens färg, orange. Och med dagens namn, ”Manés magi”.

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Arsenals värsta motståndare i Europa League kanske är de själva”

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport väljer ett internationellt perspektiv. ”Ronaldo show, NeyMAL” (mal=dålig) beskriver vem som i slutändan gick segrande ur stjärnkampen på Santiago Bernabéu. Matchens högsta betyg delas ut till Zinedine Zidane. Den franske tränaren, som med sina byten vände matchen, får åtta av tio i betyg. Inne i tidningen beklagar Fifa-presidenten Gianni Infantino att Italien inte nådde VM. ”Jag hade velat dela ut bucklan till Buffon”. På frågan om han skulle vilja ha med Buffon i Fifa om den målvakten lägger av, svarar Infantino, ”Då hämtar jag honom personligen”. I en pytteliten notis noterar Gazzettan att Bologna vann en träningsmatch (4-0 mot Serie C-laget Sant’Arcangelo). En av målskyttarna: Emil Krafth, till vardags bänknötare i klubben.

ANNONS

Corriere dello Sport har redan kopplat om till Europa League, ”Låt oss vinna cupen”. Sedan skriver CdS att ”Napoli, Atalanta, Lazio och Milan jagar titeln som betyder både pengar och Champions Leguea-plats. Arsenal och Atlético är de farligaste rivalerna”. Tidningen drar sedan fram lite statistik som talar för att Juventus kan slå ut Tottenham i CL. I sex av de sju senaste fallen där laget inlett ett utslagsmöte dåligt, med oavgjort eller förlust på hemmaplan, har laget ändå gått vidare. Den senaste gången var 2004 mot…Djurgården (2-2 hemma, 4-1 borta).

Tuttosport drar på ”Lippis råd i Champions League” och huvudrubriken ”Juve, jag ska berätta hur det går till”. Det fortsätter med lossryckta citatrader från ex-tränaren. ”Allegri har rätt, det behövs optimism och självförtroende”, ”Det kommer att bli en annan match i London” och ”Kommer ni ihåg hur det slutade på Camp Nou 2003?”. Den gången hade Juve spelat oavgjort mot Barça hemma (1-1), men vann sedan borta (2-1).

ANNONS

Sky Sport Italia riktar kamerorna mot Romas sportchef Monchi som berättar om Dzeko-förhandlingarna med Chelsea. ”Vi var aldrig 100 procent övertygade om att sälja Dzeko, men om vi hade gjort det hade en ersättare värvats: Giroud var ett intressant alternativ, liksom Batshuayi”, berättare Monchi. Han förklarar också försäljningen av Mohamed Salah, som gjort stor succé i Liverpool, ”I slutändan, med bonusar som finns med, kan vi få 50 miljoner euro. Det är en summa som jag i dag inte anser vara den bästa möjliga. Men där och då så behövde vi sälja, och han var redan överens med Liverpool”.

 

SPANIEN

3.jpg Marca utbrister i ett utdraget ”Siiiiiiiuuuu”. Som i det där Cristiano Ronaldo-tjutet efter Ballon d’Or 2014, som visade sig vara ett Real Madrid-vrål. ”Galen match på Bernabéu som slutade med jubel från laget som fortfarande regerar i Europa”, sammanfattar Marca Real Madrids seger match (3-1 mot Paris SG). Tidningen hyllar också ttänare Zinedine Zidane drag att byta in Asensio och Lucas Vazquéz. ”Det här mötet är inte över ännu. Vi måste åka till Paris för att vinna och för att göra mål”, sa Cristiano Ronaldo efter matchen.

ANNONS

AS väljer inte lagskrik utan supportersång för att i rubrikform hylla Real Madrid. ”Cómo no te voy a querer!” (ung ”Hur skulle jag inte kunna älska dig”). Tidningen lägger till ett citat från lagkaptenen Sergio Ramos, ”Ta aldrig Real Madrid för döda”.

Cadena Ser har fler rubrikvänliga citat från Sergio Ramos. ”Det är ingen slump att Real Madrid har tolv Champions League-titlar”, säger han, ”Champions League är en av de sista kulorna vi har, och vi måste förvalta den”.

Sport suckar över att ärkerivalen Real Madrid vann. ”Paris återstår i alla fall”, påpekar tidningen. Besvikelsen är ännu tydligare i nätupplagan. ”Varken PSG eller Emery har lärt sig något”, spottar Sport ur sig i största rubriken, som syftar på hur det franska laget också tappade försprånget mot Barcelona förra året. Spelarbetygen är underhållande. Högst betyg får PSG:s Rabiot, sju av tio. Ingen Realspelare får högre än sex. Det är vanligen det absolut lägsta betyg tidningen delar ut till Barcelonaspelare.

ANNONS

Mundo Deportivo tycks lägga en stor del av skulden på en spelare, med ordvisten ”Neymal”, precis som Gazzetta dello Sport (se ovan). ”Ett orutinerat framträdande av PSG och Neymar som föll ihop mot ett mer Europaerfaret Real Madrid”.

Läs även Adam Pinthorps Spanienblogg, ”Marcelo har väckt Real Madrid-liket”

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe har stidslystna ”Det är inte över ännu” efter PSG:s CL-förlust på Bernabéu (1-3 mot Real Madrid). Men tidningen understryker att det krävs ”en perfekt match” i returen. PSG-tränaren Emery ansåg att hans lag gjorde en bra match, men däremot inte domaren Rocchi. ”De små detaljerna spelade åter stor roll. Domaren borde gjort en mer balanserad match. Om domarens beslut hade varit balanserade…”, säger Emery och låter fortsättningen sväva fritt. Domare Rocchi får ändå sex av tio i betyg av L’Equipe. Matchens högsta betyg, sju, får Keylor Navas, Marcelo, Modric, Isco, Cristiano Ronaldo och tränare Zidane i Real, samt Verratti i PSG. Lägst får Lo Celso i Parisklubben, bara en tvåa. Tidningen har också en artikel om Paul Pogbas bekymmer i Manchester United. L’Equipe uppger, med hänvisning till personer i mittfältarens närhet, att relationen till tränare Mourinho ”i bästa fall kan beskrivas som frostig”. Pogba är också bekymrad över tränarens taktik. ”Det är något som manifesterar sig i hans frustrerade gester”, menar tidningen, något som också ligger i linje med Duncan Castles uppgifter i Daily Record. L’Equipe går så pass långt som att påstå att Pogba hyser vissa tvivel över sitt beslut att återvända till Man United. Eller som tidningen uttrycker det, ”nära att känna ånger över sitt beslut – han som aldrig dolt att han initialt var attraherad av Real Madrid”.  Samtidigt väntas United inte ha några som helst planer på att sälja Pogba och fransmannen ”måste snabbt jaga bort sin leda” för att undvika bänken och för att komma i bästa form till VM, menar L’Equipe.

ANNONS

Le Parisien trycker in ”Och PSG avslutade med att falla samman” på förstasidan. Som om det, efter Barcelonadebaclet förra året, var en vana. Samtidigt ger tidningen tre anledningar till hopp. Ett: ”PSG är objektivt sett bättre” än vad laget var i går kväll. Två: ”Returen spelas på Parc des Princes”. Tre: ”Neymar och MCN måste ta revansch”. Gérard Houllier, tidigare tränare ibland annat PSG och Liverpool, understryker också att ”Jag tycker inte PSG var det minsta underlägset Real Madrid”.

RMC Sport snappade upp några ord från Neymar till brasilianska medier. PSG-stjärnan ville inte kommentera tränare Emerys taktik eller startelva. Däremot ville han gärna understryka att en vändning var möjlig i returen. ”Det blir svårt, men inget är omöjligt. Förra året var jag med om en värre situation och vi gick vidare (med Barça mot just PSG). Jag hoppas vi kan göra vår bästa match”, sa Neymar. RMC noterar också att Dijon snabbat svarade på Rabiots uttalanden efter Bernabéumatchen. Mittfältaren sa att ”Det är en sak att göra åtta mål mot Dijon….”. Det gjorde PSG i januari. Dijon kontrar med ironi på sitt officiella Twitterkonto med ”Vi gjorde allt för att ger PSG självförtroende inför mötet med Real Madrid…och så här tackar man oss”. Klubben tillägger, ”Det är i alla fall trevligt att man pratar om oss en Champions League-afton”.

ANNONS

 

TYSKLAND

5.jpg Leipziger Volkszeitung konstaterar att Emil Forsberg inte bara är tillbaka i RB Leipzigs trupp. Han är också aktuell för ett inhopp mot Napoli. ”Kanske i slutet, i 10-20 minuter, det skulle göra honom gott. Vi vill sakta men säkert introducera honom i matchspel”, säger tränare Ralph Hasenhüttl.

Kicker har också en artikel i dagens nummer med rubriken ”Forsberg redo för comeback”. En annan är om Úmaro Embaló, ”Klubbyte i sommar?”. Just RB Leipzig var nära att köpa honom i vintras. En övergång uteblev när hans agent ville ha en bonus innan anfallaren fyllde 18 år. Men sportchefen Ralph Rangnick planerar ett nytt försök i sommar, menar Kicker. Dagens förstasida pryds annars av Dortmundspelarna Götze, Schürrle och Reus till rubriken ”Hög risk, stor chans”.

Ruhr Nachrichten har Dortmundtrion i startelvan till dagens match mot Atalanta. Däremot väntas inget utrymme i EL-elvan heller för Alexander Isak. Det är succévärvningen Michy Batshuayi som väntas matchas i kväll igen.

ANNONS

Sport Bild har mer om Thomas Tuchel i gårdagens nummer. Den förre Dortmundtränaren nobbade i november ett erbjudande från Everton. Även Sevilla, Stuttgart, Wolfsburg, Bayer Leverkusen och Schalke har, innan de presenterat nuvarande tränare, försökt locka Tuchel. Men Tuchel väntar på större fiskar. I Bayer München är större delen av klubbledningen för Tuchel som ersättare till Jupp Heynckes, inklusive Karl-Heinz Rummenigge och just Heynckes själv. President Hoeness är inte emot, men fortfarande fokuserad på att får Heynckes att stanna ytterligare en säsong.

Publicerad 2018-02-15 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto