Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Engelska domen: ”Det var Östersund som frös”

ENGLAND

1.jpg Daily Mirror toppar med ”Pogba är i krig” och tror att han ”kan ångra” att han återvände till Man United. Det är förstås L’Equipes uppgifter från i går som omformulerats, i trygg förvissning att tidningens läsare inte kan andra språk. Paul Ince får kommentera uppgifterna, och ex-Unitedkaptenen ser värvningen av Alexis Sánchez som en delförklaring till Pogbas missnöje. ”Man kan inte ha både honom och Pogba som stormar fram över planen, för då tappar man lagets spelsätt”, påpekar Ince. Kanske dags att tala om en ”Poxit”. Fransmannen vill i alla fall bryta sig loss från Mourinhos regler och restriktioner. Kanske bryta sig loss från United i sommar, om man vill tro Ince. Från Villa Park kan det bli en ”Texit” (sorry). ”Exklusivt: John Terry anropar Stamford Bridge” betyder att 37-åringen är sugen på en tränarroll i Chelsea efter säsongen i Aston Villa. En exit lär det oavsett bli för Östersund. ”Swede dream” följs av att Arseal gick på ”promenad” i Sverige (3-0 mot ÖFK). Özil får högst spelarbetyg, åtta av tio. Papagiannopoulos i ÖFK får lägst, fyra. En av Mirrors fem punkter från matchen är att ”Östersund var sin egen värsta fiende”. Tidningen understryker att ”Man kan helt enkelt inte göra misstag av sådana katastrofala proportioner och hoppas att det löser sig”. 

ANNONS

The Sun spinner vidare på teorier om den långe fransmannen i Man United. Real Madrid är ute efter Pogba. Eller som tidningen skriver under sin ”exklusivt”-stämpel, ”We’ll give a Pog a home”. Voff. Prislappen The Sun hänger om halsen är 120 miljoner pund. The Sun är sedan bara en av flera tidningar som anspelar på klimatet i Östersund efter EL-matchen. Under ”It’s freeze nil” finns också matchresultatet inbakat.

Daily Star tar temat till hjärtat. Här finns ”nICE one my Guns”, ”Wenger’s men skating through” och ”Frozen heroes”.

The Times hakar på. Sub-zero to hero for Arsenal” handlar om målskytten Nacho Monreal. Inne i tidningen finns rubriken ”Mesut Özil gav sitt Arsenal full kontroll medan Östersund frös”.

Daily Telegraph roar sig med att också anspela på Östersunds kulturella engagemang i en poetisk inledning på matchrapporten. ”Med hakor tryckta mot halsen, skallrande tänder och så många tränigstights att de kunde göra sin egen uppsättning av Svansjön, så hade Arsenals frusna spelare inte den typiska looken för att vara sagans skurkar när de klev ut i natten i Sveriges vinterstad”. Det finns inget poetiskt med tidningens sportetta däremot. Den är helt tillägnad ”Fotbollens skam”, den tidigare ungdomstränaren Barry Bennell, som arbetat för Crewe och Man City och nu dömts för 43 fall av sexuella övergrepp mot barn.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport hyllar Milans unga stjärna med ”Djävulen Cutrone”, efter klubbens smeknamn. ”Anfallaren briljerade även i Bulgarien”, konstaterar tidningen efter ännu ett mål (3-0 mot Ludogorets). 20-åringen höjs också fram som matchens främste spelare med betyget 7,5. Anmärkningsvärt bland spelarbetygen är annars de för tidningen mycket höga 8,5 som delas ut i samma match. Både Michy Batshuayi (Dortmund) och Josip Ilicic (Atalanta) får betyget efter tyskarnas seger (3-2). Comebackande Emil Forsberg får visserligen bara en sexa i RB Leipzigs seger på San Paolo (3-1 mot Napoli), men det har mer med det korta inhoppet att göra, ”Hans introduktion gav en påtaglig fräschör till mittfältet under matchens sista kvart”, skriver Gazzettan. Napolis tränare Sarri var missnöjd med lagets insats. ”Jag såg ett lag som spelade som om det bara vore ett jobb”, sa han efteråt, ”Vi spelade inte med en attityd som speglade klubben och dess historia, så det var en stor besvikelse”.

ANNONS

Corriere dello Sport sammanfattar EL-kvällen med ”Europa-Milan, Sarri till attack”. Tidningen skriver att ”Napoli stod inte att känna igen”. Om Forsberg skriver CdS att ”Bundesligas assistkung var tillbaka efter två månader och låg genast bakom ett mål av Werner”. Betyget: 6,5.

Tuttosport har blicken fäst på söndagens Turinderby. ”En match för tuffa grabbar”, skriver tidningen, och ser ansikten framför sig. ”Rincon, Burdisso och Obi på ena sidan, Chiellini, Mandzukic och Higuaín på den andra”.

 

SPANIEN

3 Marca känner att ”Spelarna i Real Madrids omklädningsrum var sårade av de som underskattat dem”. Det leder fram till att ”PSG kom till en begravning men möttes av en pånyttfödelse” (fri översättning). Tidningen uppmärksammar också att ”Zidane är inte orolig för sin framtid”. Tidningen understryker att tränaren, som var onsdagskvällens stora vinnare, har både president Pérez och spelarnas fulla stöd. Med ”Målfest i snön” lyfter Marca fram Atléticos EL-seger (4-1 mot FC Köpenhamn).

ANNONS

AS döper om Champions League till ”Cristiano League” efter en viss målglad portugis. Tidningen har plockat fram sin Champions League-miniräknare igen. ”Han har på egen hand gjort fler mål (116) än 463 av de 511 lag som deltagit, inklusive Man City, Napoli, Schalke, Lazio, Fiorentina…”, skriver tidningen, knappar vidare på miniräknaren och kommer fram till att Cristiano Ronaldo ”gjort 12,6 procent av Real Madrids sammanlagda mål i turneringen (929)”.

Sport återvänder i besvikelse efter Real Madrids framgång till på nytt göra förstasidor på sitt Barcelona. ”Exklusivt: Iniesta överväger en flytt till Kina” är dagens stora dragplåster. Han ska ha blivit erbjuden en ”astronomisk” summa för att ansluta till Tianjin Quanjian i sommar, 35 miljoner euro per säsong. Enligt tidningen så ger Barcelona honom ”friheten att själv välja sin framtid, och spelaren är osäker för han är en nyckelspelare för Valverde”.

ANNONS

Mundo Deportivo har också Iniesta på förstasidan men av helt andra skäl. Med ”Iniestazo 2” drömmer sig Sport tillbaka till det avgörande målet mot Chelsea 2009, och kommer även med förhoppning om något liknande den här gången. Tillbaka till transfermarknaden. Vid det här laget har det framgått att Arthur är den nya Coutinho. Inte så mycket som spelare som följetong bland de katalanska sporttidningarnas rubriker. Dagens avsnitt heter ”Köpet av Arthur går framåt och ett möte med Gremio är planerat”.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe klämmer bland OS-rapporteringen in ett ”Triumferande Marseille” på förstasidan. Så blev det också en klar hemmaseger i EL (3-0 mot Braga). Kvällens högsta spelarbetyg delas annars ut till Manuel Fernandes, nio av tio. Portugisen gjorde alla tre målen när Lokomotiv Moskva vände och vann på Rivieran (3-2 mot Nice). Sedan belyser L’Equipe sin vana trogen bekymmer i PSG. Under ”Tre veckor, en evighet” skriver tidningen att ”Fram till den 6 mars och returen med Real Madrid måste tränare Unai Emery reparera situationen i omklädningsrummet, där en del av spelarna verkar ha vänt sig emot honom”. Tidningen kommer med antydningar. Angel Di Maria var ”svart i blicken” när han lämnade Bernabéu efter att ha fått sitta på bänken. Edinson Cavani var ”oförstående” till att ha blivit utbytt. Thiago Motta likaså över att inte ha fått spela. Och att lämna lagkaptenen Thiago Silva utanför startelvan öppnar för en spricka ”med den brasilianska klicken, särskilt Neymar, som redan inte är Emerys största fan”.

ANNONS

Le Parisien ser ”Emery vid foten av en vulkan”. Även Le Parisien ser potentiella problem med truppen, och skriver i förbigående att ”till och med spelarfruar kom med indirekta attacker i sociala medier”. Tidningen pekar ut Di Marias och Thiago Silvas fruar, och skriver sedan att tränaren ”får leva med spelarnas vrede” och avslutar med att ”den 6 mars (returen mot Real) kommer att visa vem som vinner mellan honom och spelarna”.

 

TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung gläds över att Emil Forsberg är tillbaka i RB Leipzig. Svensken hoppade, som planerat, in de sista tio minuterna på San Paolo (3-1 mot Napoli). Han hann med en assist fram till sista målet. Samtliga spelare i RB Leipzig får två eller tre i spelarbetyg (ett-sex), där ett är högst. Forsberg är, trots sin korta speltid, en dem som får en tvåa.

ANNONS

Ruhr Nachrichten noterar att det också blev ett kort inhopp för Alexander Isak i Dortmunds segermatch (3-2 mot Atalanta). Alltför kort för att betygsättas, alltför lite betydelse för att ge rubriker. De får i stället på nytt Michy Batshuayi, den inlånade anfallaren som håller svensken på bänken och fyller på sitt målkonto. ”Fem mål på tre matcher. Batshuayi skiner igen i Bergamo!”, är rubriken på en artikel där belgaren själv får frågan om orsaken till sin snabba framgång. ”För att jag har en så bra översättare (skratt)”, svarade han innan han sedan berömde laget.

Hamburger Morgenpost uppmärksammar en svensk som inte kommer få några spelminuter alls. Albin Ekdals fotskada sätter stopp för spel mot Bayer Leverkusen på lördag. Det bekräftades senare under torsdagen. ”Vi har alla redo, utom Müller och Ekdal”, sa tränare Hollerbach på en presskonferens.

ANNONS

 

ÖVRIGT

6.jpg Ekstra Bladet (Danmark) kallar FCK:s match för en ”Sorglig tillställning”. SÅ blev det också storstryk på hemmaplan i EL (1-4 mot Atlético). Den enda spelaren i FCK som får ett hyfsat betyg är den ende startande svensken, Robin Olsen. Målvakten får fyra av sex i betyg, trots ett par misstag.

SDNA (Grekland) har en svensk med gladare minnen från EL-kvällen. Astrit Ajdarevic gjorde ett inhopp för AEK och nickade även in kvitteringen (1-1 mot Dynamo Kiev). ”Vi var bättre än Kiev”, sa han till Cosmote TV efter matchen, och är optimistisk inför returen, ”Vi åker till Kiev för att vinna och ta oss vidare”. Den 27-årige mittfältaren säger sig nöjd med tillvaron i Atenklubben. ”Jag har varit i laget ett år, gör mitt bästa och fajtas där jag behövs”, säger han.

Daily Record (Skottland) ger Celtic tummen upp efter gårdagens EL-seger (1-0 mot Zenith). ”ZENsational”, kallar tidningen den. Mikael Lustig är inget undantag. Alla spelare i Glasgowklubbens startelva får sju eller åtta i betyg. Den svenske högerbacken får sju. ”Erfarenhet var en viktig del i backlinjen. Han gav inte Zenit någon uppmuntran, och spelade sig klokt ur situationer”, lyder omdömet.

ANNONS
Publicerad 2018-02-16 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto