Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Quaison prisad - med i två superelvor

ENGLAND

DWWZ46mX0AURvvr.jpgThe Guardian är bara en av tidningarna vars rubriksättare älskar Rochdales hemmaarena. Eller snarare arenans namn, Spotland Stadium. Efter gårdagens bedrift med kvitteringsmål i slutminuten av FA-cupmötet (2-2 mot Tottenham) finns ”Spot the Cup heroes” (ung ”Spana in cuphjältarna”).

Daily Telegraph vill inte vara sämre. ”Last-minute heroes savour spot of glory” (ung ”Hjältar-i-sista-minuten njuter av sin ärofyllda stund”). Telegraph skriver också om internationell cupfotboll. Rubriken ”Pogba kan gå rakt in i startelvan” är Telegraphs analys, trots att Man Uniteds tränare José Mourinho inte ger några direkta besked om CL-matchen, sedan Pogba missat Huddersfield. Mourinho bekräftade samtidigt som väntat att Zlatan Ibrahimovic fortfarande är på skadelistan. ”Jag tror Rashford, Herrera och Valencia har en chans (att medverka mot Sevilla). Paul (Pogba) vet jag inte. Marcos Rojo, Phil Jones, Marouane, Zlatan – de tror jag inte har någon chans”, sa Mourinho.

ANNONS

The Sun beskriver Rochdales cupsuccé med ”Spotland the brave”, en ordlek på Skottlands (inofficiella) nationalsång. Tidningen använder också utrymme för att staka upp WBA-tränarens framtid, ”Pardew har två matcher på sig att rädda jobbet efter taxigate”. Klubbägaren Guochuan Lai påstås ilsken som ett bi efter den omskrivna taxincidenten på ett träningsläger. Det enda som kan stilla hans humör är poäng. Och det omgående. ”Mr Lai är rasande. I Kina är disciplin A och O, helt grundläggande för att nå framgång oavsett yrke”, säger en kinesisk källa till tidningen, ”Det har rest stora frågetecken kringPardews ledarskap för det är han som ska vara en förebild. Det verkar helt otroligt att han ens tillåtit en situation att uppstå där fyra erfarna spelare i truppen betett sig på det viset. Lai är inte en tålmodig man. Han förväntar sig resultat. Han kommer inte att sparka Pardew bara för denna incident”….men kopplat med dåliga resultat, alltså.

ANNONS

Daily Star har en helt annan ingång på Rochdalematchen. ”Fortsätt du filma Dele” är budskapet från kepsförsedde tränare Hill sedan Tottenhams Dele Alli på nytt hamnat i blåsväder efter att ha fallit lätt vid en straff. ”Det känns som han letade efter den, men varför inte? Jag anklagar inte honom och har inga problem med det”, sa Hill, och la till, ”Om han gör så för England i VM i sommar så kommer jag definitivt att ge honom mitt stöd”.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport är uppspelt. ”Aldrig tidigare skådat!” följs av påpekandet att titelduellen mellan Napoli (66 poäng) och Juventus (65 p) kan leda till att 100-poängsvallen bryts. ”Scudetto 100×100” är därför dagens huvudrubrik. Båda lagen vann sina söndagsmatcher med 1-0, Napoli mot Spal och Juve mot Torino. Smolk i glädjebägaren för de vitsvartrandiga: både Gonzalo Higuaín och Federico Bernardesci blev skadade. Higuaín vänta bli borta två veckor, Bernardesci i en månad, skriver GdS. Returen mot Tottenham i CL är om lite drygt två veckor. På annat håll utropar Gazzettan att ”Milan kommer” (1-0 mot Sampdoria), och trycker på att laget nu bara är sju poäng från Inters CL-plats. Tränare Gattuso levererar sedan i sedvanlig ordning på presskonferensen. ”Min uppgift är att vara spelarnas mardröm resten av säsongen”, sa han, efter att ha förklarat att spelarna ska fira med fansen efter matchen sedan är det arbete som gäller igen. Emil Krafth fick äntligen chansen för Bololgna (2-1 mot Sassuolo). Svensken blandade och gav, tycker GdS. ”Bra saker: som räddningen framför Politano. Dåliga saker: som assisten till Babacar”. Betyget blir ganska blygsamma 5,5 av tio. Gazzettan tar också upp Sky Sport Italias uppgifter från i går, att Romas sportchef haft samtal med MFF-målvakten Marko Johansson, samt att Napoli också visat intresse. Värt att omnämnas: Robin Quaison är med i Veckans lag utanför Serie A (se nedan).

ANNONS

Corriere dello Sport menar med ”Scintille scudetto” att det slår gnistor om titelkampen. Även CdS tar upp att lagen kan nå över 100 poäng (Napoli max 105 p, Juve max 104 p). I en mindre rubrik på förstasidan finns ”Storm i Inter, men de kinesiska ägarna tänker inte sparka Spalletti”. Även CdS ger Krafth 5,5 för sin insats för Bologna.

Tuttosport leker med ett företagsnamn i ”DurA LEX”, som en hyllning till Turinderbyts matchvinnare Alex Sandro.

DWW5UTmX4AAPD30.jpg

SPANIEN

Marca-rubriken i dag kan hjälpligt översättas med ”Dörrar på vid gavel”. Förklaringen kommer i ”Real bra framåt, dåligt bakåt” i målrika segermatchen i Sevilla (5-3 mot Real Betis). Tidningen påpekar att ”Asensio var bäst”. Han gjorde också två av Reals mål. Med orden ”Följer i Barças spår” påpekar Marca att Atlético fortsätter vinna (2-0 mot Athletic) och fortsatt är sju poäng efter ligaledaren.

ANNONS

AS tar fasta på att ”Asensio regerar i målfest”. Men här uppmärksammas också ”Marcelo skadad 16 dagar innan matchen mot PSG”, vad som kan bli ett tungt bakslag. Tidningen har sedan på annan plats också med Betistränaren Quique Setiéns ord om Reals anfall, ”Jag hade nästan föredragit om de spelat med BBC i stället för Lucas och Asensio. Det hade gett oss färre problem. De försvarar mindre”, säger Setién.

Sport har jublande spelare i Barçatröjor, pokal och rubriken ”Mästare!”. Det är inte fotbollslaget som firar i förtid utan basketlaget, som besegrat ärkefienden Real Madrid. Fotbollen får för dagen spela en mer undanskymd roll med ”Chelsea är Messis stora utmaning”. Tidningen skriver om att ”Messi har inte gjort mål mot det engelska laget i Champions League och hoppas bryta sin måltorka i morgon”.

ANNONS

Mundo Deportivo är också i firartagen för basketlaget. I fotbollsväg levererar MD bara ännu ett avsnitt i Arthur-såpan, i dag kallat ”Robert i Brasilien för Arthur”. Robert är Robert Fernández, Barças sportchef, som ska ha rest till Porto Alegre för att sätta fart på förhandlingarna om Gremiospelaren.

Cadena Cope-journalisten Juan Francisco Cruz, med koll på Las Palmas, uppger att Jonathan Viera i dag kommer att bli klar för Beijing Guan. Den 28-årige spelaren skriver enligt Cruzs uppgifter på till 2021 med en årslön på sex miljoner euro efter skatt.

 

FRANKRIKEune19022018_hd.jpg

L’Equipe har bara OS för ögonen på förstasidan, och sparar fotbollen till sidan 12. ”För att det ska bli bra spel, måste man vara två”, säger Marseilles tränare efter en seger utan glans (1-0 mot Bordeaux). Ingen svensk finns med i Veckans elva, men det kan i förbigående noteras att i listan över spelarbetyg för Ligue 1-målvakter, så ligger Karl-Johan Johnsson (Guingamp) på femte plats med betygssnittet 5,58.

ANNONS

RMC Sport har en irriterad Florian Thauvin vid micken. Liksom bland annat Neymar tycker Marseillespelaren att domarna tillåter för mycket. ”Jag brukar inte beklaga mig, men det här är tröttsamt. Jag lämnar varje match med ett nytt ärr. Förra veckan var det foten, denna vecka var det smalbenet, i dag är det ryggen”, sa Thauvin efter matchen mot Bordeaux i går, ”Jag vet inte hur det här ska kunna fortsätta, vi måste kunna prata mer om det med domarna”.

TF1-programmet Téléfoot menar att PSG har fått en egen pakt. Ett stänk av både Farmenpakt och Warzawapakt. ”Camp des Loges-pakten” kallar tv-kanalen den, efter PSG:s träningsanläggning. På initiativ av Thiago Motta, Dani Alves och Marquinhos har PSG-gänget svurit sammanhållning till och med returen mot Real Madrid den 6 mars, uppger Téléfoot (och vad händer sedan?). Téléfoot anser sig också ha källor på att ”Neymar kommer att stanna även om PSG åker ur Champions League”…vilket ju är sjysst med tanke på att han har kontrakt till 2022.

ANNONS

Le Parisien har liksom L’Equipe bara plats för Foucards senast OS-guld på sin förstasida. Det tränger faktiskt undan alla andra allmännyheter till sidospalten. Men på sporten är Le Parisien inne på Téléfoots spår. Tidningen nickar under ”Uppdrag 6 mars” instämmande kring uppgifterna om en pakt spelarna emellan. ”Spelare, publik och ledning har alla fokus på samma dröm”, om att besegra Real Madrid och gå vidare i Champions League. Tidningen flikar också in några ord från FC Barcelonalegendaren Xavi. ”I Madrid spelade PSG som Barça”, sa Xavi till So Foot, och kan inte förstå hur Real kom undan med seger. ”Det är oförklarligt, Real spelar inte, de vinner”.

 

19593_y9rze0fzdfnfiwml956jw8e1_2q_.jpgTYSKLAND

Mitteldeutsche Zeitung beskrev i helgen i rubrikform Emil Forsbergs återkomst i RB Leipzig-tröjan mot Napoli som en ”Drömcomeback”. Svensken hade varit borta tio veckor på grund av en besvärlig magmuskelskada. Inför dagens match mot Eintracht Frankfurt sa tränare Ralph Hasenhüttl, ”Emil Forsberg klarade av matchen i veckan bra, och kunde träna för fullt med laget efteråt. Det är ett mycket gott tecken. Nu kommer vi att bygga upp honom ett steg i taget”. De låter som fler spelminuter i dag, om än kanske ingen startplats ännu.

ANNONS

Kicker har i alla fall med en annan svensk i en startelva: Robin Quaison. Och det är inte vilken elva som helst som Mainz tvåmålsskytt tar plats i. Det är i tidningen prestigefyllda ”Elf des tages”, Veckans elva. Tidningen drar annars på en intervju med FC Bayernstjärnan Robert Lewandowski under citatrubriken ”Vi vill vinna allt”. Han påpekar bland annat att ”Det vore inte en chock om Bayern München vann Champions League”. Om de årligen återkommande ryktena om Real Madrid är han försiktig. ”Jag är en Bayernspelare och vill ge allt här. Att som Bayernspelare tänka på Real Madrid skulle inte vara bra för mig, för då vore jag inte fokuserad på mitt jobb längre”, säger han.

Bild ger en nöjd Marco Reus ordet efter att han avgjort för Dortmund (1-0 mot Borussia Mönchengladbach). Fast han var inte nöjd med allt. ”De första 20 minuterna var lite som konståkning. Planen var ungefär lika bra som min trädgård”, sa Reus. Tränare Stöger var också måttligt imponerad, ”En katastrofal plan”.

ANNONS
Publicerad 2018-02-19 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto