Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Toppbetyg för Ghoddos och Sema i engelsk press

ENGLAND

The Guardian tar sig för pannan efter att ha sett Arsenal (1-2 mot Östersund). ”Förödmjukade på Emirates” är ett omdöme som går igen i de engelska tidningarna.

Daily Mirror menar att det var ”Skrämmande för Arsenal”, och krönikören Darren Lewis går hårt åt laget. ”Förödmjukande, uselt och det senaste kapitlet i Arsenals Hall of Shame”, menar han, ”Det här var när Arsenal var sitt mest arroganta jag”.

england

Daily Mail påpekar att ”Arsenal blev utbuat när de fick stryk hemma mot Östersund”. Jack Wilshere konstaterar, ”Kanske underskattade vi dem en aning”, sa Arsenals lagkapten till BT Sport. ”Det var pinsamt”, sa tv-kanalens expert Martin Keown, med många år i Arsenal, om Londonlagets första halvlek. Bland Mails ”Fem punkter” efter matchen är en ”Potters saga fortsätter”. Under den skriver tidningen att ”Det måste ha varit helt surrealistiskt för honom, med tio procent av Östersunds befolkning på 50 000 på Emirates bortaläktare. Det var en mycket fin audition för Potter inför vilken klubbledning som helst som kollade på tv”.

ANNONS

The Times delar frikostigt ut superhöga spelarbetyg. Knappast till Arsenal. Callum Chambers får lägst, två av tio, och ingen annan av Wengers lirare får högre än fem. Men i Östersund får både Ken Sema och Saman Ghoddos nio. Förutom en deppande Wilshere på sportettan, så har Times också två puffar med ”exklusivt ”i vinrött. Men ingen av dem kommer med någon bestämd slutsats. ”Alderweireld kan säljas” leder fram till att Tottenham inte är beredd att tillmötesgå backens krav på 150 000 pund i veckan, och är beredd att auktionera ut belgaren. Under ”David De Gea på väg att skriva nytt kontrakt med United” skriver Times att ett nytt kontrakt värt drygt 220 000 pund lär bli underskrivet.

The Sun har mer United, mer ”exklusivt” i ilsket rött. Här är det kärt gammalt groll. ”Vems namn står det på tränarens dörr?”. Det uppger tidningen att Mourinho ska kastat ur sig i en het ordväxling med Paul Pogba på träningsanläggningen. Det finns också alltid utrymme för en liten ordvits på sportettan. Dagen till ära med svensk touch. ”Weng’s Ost the plot”, summerar Arsenals möte med Östersund.

ANNONS

Daily Telegraph drar på ”Sol Campbell beklagar sig: Jag har sökt tio jobb som fotbollsledare men inte kommit någon vart”. Tre tränarintervjuer har det blivit. Med en kazakisk klubb, med Oldam och senast Oxford. Den forne landslagsbacken är frågande. ”Vill klubbarna ha en nickedocka?”.

Sky Sports har Campbells frustration i ännu starkare ord från en Arsenalpodd. ”Jag är intelligent nog, det är inte så att jag spelat korpfotboll hela livet. Jag förstår mig inte på en del människor, jag är en av de största fotbollshjärnorna och jag förspills på grund brist på erfarenhet eller för att ’kanske han säger för mycket vad han tycker och tänker’”, säger Campbell.

ANNONS

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport summerar de italienska lagens Europa Leaguespel med ”Europamål & Ånger”. För det var ”Milan och Lazio: ja – Atalanta och Napoli: tyvärr!”. Noterbart från spelarbetygen. Tidigare Kalmar FF-målvakten Etrit Berisha utsågs till sämst i Atalanta med fem av tio i betyg (1-1 mot Dortmund). Alexander Isak spelade bara en kort stund i samma match, betygsattes inte, men får ändå ett omdöme: ”Om inte annat så bringade han lycka; han kom in och Dortmund gjorde mål, även om han inte hade ett finger med”. Emil Forsberg får godkända 5,5 för ett kvarts långt inhopp för RB Leipzig (0-2 mot Napoli).

Corriere dello Sport fångar upp de två ljusblåklädda lagen med ”Lazio ja, Napoli nej”. Men det är inte Europa League som får störst utrymme, utan en förmodad transfer. ”Darmian på väg till Juve”. Tidningen skriver att ”De vitsvartas nästa värvning är Uniteds back. Allt är överenskommet”. Mer mercato på sportettan: ”Icardi auktion: Real och PSG i pole position, men se upp för Mourinho”.

ANNONS

Tuttosport tror/hoppas på en ”Dybalaeffekt på Juve-Napoli”. Tidningen skriver att ”Paulo är tillbaka helt och fullt, redo att ändra balansen i scudettokampen”. På nätet tar tidningen också upp anklagelserna från Michy Batshuayi om att han blev rasistisk förolämpad av Atlatantafansen (se under ”Tyskland” nedan). Atalantas president Percassi svarade, ”Jag hörde inget, men om det inträffade är det väldigt beklagligt och vi ber honom om ursäkt, det är saker som inte får hända”.

 

SPANIEN

spanienEl Correo borde fira Athletics EL-avancemang trots förlust (1-2 mot Spartak Moskva). I stället ha den baskiska dagstidningen sorg. ”En baskisk polis avled i samband med sammandrabbningar mellan fans utanför San Mamés”. Athletics tränare José Ángel Ziganda uttryckte efter matchen sitt deltagande i sorgen med den 51-årige polismannens familj. ”Det som har hänt kräver en djup och kraftfull eftertanke”, sa Ziganda.

ANNONS

Marca rensar också större delen av förstasidan från fotboll för att skriva om ”Barabari” i Bilbao. Tidningen tar också oroligheterna mellan de spanska och ryska fansen vidare med ”Fruktan för vad som kan hända under VM”. I det övriga utbudet märks ”100 miljoner euro”, och en bild på David De Gea. Det är prislappen som Manchester United uppges ha hängt om målvaktens hals. ”Real Madrid anser det för högt”, lägger Marca till. Här finns också ”Fem skäl till varför Bale lämnar”. Tidningen kom under torsdagen med uppgiften att Real Madrid beslutat sig för att sälja walesaren under sommaren. Bales situation togs även upp i Headlines webb-tv i går förmiddag.

AS täcker också förstasidan med ”Barbari och död” efter oroligheterna i Bilbao. Även AS tar sedan upp Real Madrids ena ”B” i BBC. ”Bale är frustrerad”, följs av ”Han har varit avbytare i tre av de senaste matcherna”. Tidningen har också lått sina läsare tycka till i en webbomröstning. ”73 procent skulle sälja honom”, skriver AS.

ANNONS

Cadena Ser uppger att ”Fernando Torres funderar de närmaste timmarna på om han ska tacka ja till ett kinesiskt erbjudande”. Atlético-tränaren Diego Simeone gav i onsdags klart besked om att han inte har några som helst planer på att förlänga kontraktet med den 34-årige anfallaren. Det kinesiska transferfönstret stänger den 28 februari.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe blickar framåt med ”Äntligen söndag”, som också är en flört med en klassisk fransk film. Förklaringen kommer i ”Lyon och Marseille är båda klara för åttondelsfinal i Europa League, och tänker nu bara på sina derbyn mot Saint-Etienne respektive PSG om två dagar”.

Le Parisien blickar också framåt men har bara PSG för ögonen. ”Tio dagars galenskap”, sätter tidningen som rubrik över en betraktelse kring att Neymar & Co möter Marseille två gånger (liga och cup) samt Real Madrid (CL) hemma på Parc des Princes. En supporter får summera matcherna, ”Mot OM spelar vi om äran, mot Real Madrid om trovärdigheten”.

ANNONS

 

TYSKLAND

WAZ uppmärksammar inte bara att Dortmund tog sig vidare i Europa League (1-1 mot Atalanta). Tidningen har också med att Michy Batshuayi, Dan-Axel Zagadou och Alexander Isak, som fick hoppa in sista tio minuterna, alla utsattes för rasistiska förolämpningar från läktarna i Bergamo. En talesman för klubben ska också ha bekräftat. Batshuayi skrev själv om det via Twitter (se tweet ovan).

Leipziger Volkszeitung delar ut betyg till Emil Forsberg, trots att det på nytt bara blev ett kortare inhopp när RB Leipzig gick vidare trots förlust (0-2 mot Napoli). Tidningen ger svensken en trea (skala ett-sex, där ett är högst) med tillägget, ”Det är dags att han spelar från start igen”.

ANNONS

Hamburger Morgenpost låter HSV-tränaren Bernd Hollerbach bekräfta att han inte räknar med Albin Ekdal i Nordderbyt mot Werder Bremen. Men en comeback efter fotskadan närmar sig. ”Albin Ekdal återhämtar sig bra. Vi får se, men jag tror han kommer att kunna vara med mot Mainz (den 3 mars)”, sa Hollerbach.

 

ÖVRIGT

Scottish Sun (Skottland) smäller Celticspelarna på fingrarna (0-3 mot Zenit). Mikael Lustig är inget undantag. Han får fyra av tio i betyg. ”Darrig match. Slog bort passningar, kom till korta i luftspelet, dåligt understöd till mittfältet. Svensken är vanligen pålitlig i Europaspelet men virrig här. Rejält bortgjord vid Kokorins avslutande mål”.

Prezglad Sportowy (Polen) tar upp tråden om Robert Lewandowskis agentbyte. Sedan Polsat Sport (se Headlines i går) uppgett att anfallaren bryter med Cezary Kucharski, så uppger nu Prezglad Sprtowy att Pini Zahavi är Lewandowskis nya agent. Tidningen påpekar att Zahavi låg bakom Neymars och Mbappés övergångar till PSG, och att hans uppdrag nu blir att övertyga Bayern München om att sälja Lewandowski till PSG.

ANNONS
Publicerad 2018-02-23 kl 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto