POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

PSG hånas – även i Frankrike

ENGLAND

1.jpg Daily Telegraph är en av få tidningar som lyckas upprätthålla intresse kring Liverpools redan säkrade Champions League-avancemang. Gårdagens match (0-0 mot Porto) får dagens största rubrik men den är trött, ”Vi är på väg”. Tidningen påpekar sedan att det är nio år sedan Liverpool senast nådde kvartsfinal.

The Sun väljer som de flesta andra tidningar att sikta in sig på kvällens stora match ur engelsk synvinkel. Inte Man Citys redan avgjorda möte med Basel, men Tottenhams med Juventus. Det ger rubriken ”Pochettino: Lev ut era drömmar”. Spurstränaren sade bland annat, ”Det finns inga gränser att sätta. Jag arbetar inte så. Jag är en drömmare”. Han fick också frågan om vad han mest ser fram emot mest med Champions League. ”Musiken”, blev svaret. Långt bortanför CL:s strålkastarljus rör sig Oxford United. Och numera även Patrick Kluivert. De båda paras samman i The Sun, ”Exklusivt: Kluivert i samtal med Oxford om att bli ny tränare”. Tidigare har andra välkända namn som Frank Lampard, Sol Campbell och Clarence Seedorf kopplats ihop med League One-klubben. Kluiverts senaste jobb var som sportchef i PSG. Oxford sparkade i januari Sverigebekantingen Pep Clotet.

The Times kastar blickarna mot Arsenal igen. ”Exklusivt: Löneskillnaderna skapar oro i Arsenal”. Klubben har tidigare tillämpat en strikt lönestruktur, men de senaste avtalen har skjutit i höjden, med 350 000 pund i veckan för Aubameyang som allra högst. Det har väckt förbittring i omklädningsrummet, uppger tidningen.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport gillar att sätta betyg. I dag sätter i stället Headlines betyg på Gazzettans huvudrubrik. ”Lets’ gol, Juve!” kan max få två av tio. Men budskapet framgår i alla fall. Juventus ska spela i England (Tottenham), laget behöver göra mål och Gazzettan hejar på. Den anglofila frossan fortsätter på första uppslaget med filmflörten ”The Italian Job”. Tränare Allegri menar att ”Med tanke på första matchens resultat (2-2) är det större press på Tottenham för de är favoriter”. Det är ett hyfsat stort steg till Serie B, men där tog i alla fall i går Perugia en viktig seger (2-0 mot Brescia) för att hålla kontakten som Serie A-aspirant. De högsta spelarbetygen som delas ut är sju av tio, tre av Perugias spelare får det, en av dem är Samuel Gustafson.

Corriere dello Sport ger Champions League-mötet på Parc des Princes mest utrymme. ”Real lag” följs av någon form av sammanfattningen i ”Zidane slog ut PSG:s shejker”. Rubriken ”Gåshud i London” är inget svar på att Tottenham har en tupp som symbol, bara en anspelning på spänningen inför matchen. ”Juve till attack – Dybala och Higuaín kan skriva historia”, menar tidningen. Corriere dello Sport har även en intervju med Inters målvakt Handanovic. Den säljs in med ”Jag ska stoppa Napoli, Inter kan hitta tillbaka till rätt spår”. Andra citat som pressas ihop är, ”Det är vår plikt att sluta bland de fyra bästa. Formsvackan var psykologisk” och ”Jag tänker fortsätta till jag är 40 år”.

Tuttosport ser det som att ”Juve är redo att rocka”, som följs av att Wembley pekas ut som ”ett tempel för stora shower”. Liksom övriga stora sporttidningar påpekar Tuttosport att ”duon Dybala-Higuaín är tillbaka”. På annan plats skriver tidningen att Inters sportchef ”Ausilio är på uppdrag i Paris för att locka Di Maria. Om man når Champions League…”.

 

SPANIEN

3.jpg Marca jublar över Real Madrids triumf (2-1 mot PSG) och ser den som ett statement: ”Så att det fattar”. Tidningen påpekar att ”Champions League-mästarna satte PSG på plats med en lektion i fotboll”. En artikel i tidningen skönjer ett annat budskap, ”En seger som skickar en signal till Neymar att för att vinna så måste man spela för Real”. Tränare Zinedine Zidane: ”Real kan klara av allt och vi kommer fortsätta arbeta på den vägen”.

AS har ett annat Zidanecitat. ”Vi gjorde en perfekt match på en svår arena”. Men det dominerar inte förstasidan. Det gör i stället samma typ av känsla som på Marcas förstasidan, att Real satte en skrävlande uppstickare på plats. Överrubriken ”Real klev över ett PSG utan vare sig fotboll eller stil”. Den följs av huvudrubriken ”För Triumfbågen”, som kopplar samman Reals insats med ett av Paris mest kända monument. AS har på annan plats också en annan hånfull rubrik om PSG, ”1 115 miljoner euro på sju år utan att ta sig förbi åttondelsfinal”. Krönikören Alfredo Relaño väljer att fokusera på Real. ”Tio av tio till Zidane och hans grabbar”, är dagens rubrik.

El Confidencial menar att ”Real Madrid visade nyrika PSG att Cristiano är värd mer än pengar”. Tidningen uppger vidare att petningen av Gareth Bale till kommer att trigga walesarens agent Jonathan Barnett att söka en ny klubb åt sin klient i sommar. Petningen var med andra ord droppen. Manchester United och Tottenham ses som alternativ, och Real Madrid väntas begära 100 miljoner euro.

Sport är mest irriterad över PSG:s tillkortakommande mot tidningens/Barças ärkerival Real, och har även Barças triumf förra året i åtanke i rubriksättningen: ”Multimiljonärslaget på nytt förlöjligade: PSG:s projekt sjunker i Europa”. I stället tillägnar tidningen störst utrymme åt ”Förhandskontrakt för Arthur”. Bara detaljer påstås (på nytt) återstå innan avtalet kan presenteras. ”Barça betalar 30 miljoner euro plus ytterligare tio i bonusar, och brasilianaren skriver på för fem år”, uppger Sport.

Mundo Deportivo är också besviken på PSG, som kallas för ”räddhågset”. Annars är tidningen oväntat generöst mot Real Madrid. Under rubriken ”Schack matt” skriver den katalanska tidningen att ”Real gjorde en storartad match med Cristiano, Vázquez och Asensio i spetsen”. Hoppsan.

 

FRANKRIKE

4 L’Equipe är besviken efter PSG:s förlust. ”Så mycket väsen för så lite”. Det var inte bara en sorti ur Champions League (1-2 mot Real Madrid), det var ett platt fall. ”Trots de jättelika värvningarna och trots det heliga bandet som klubben proklamerat, så förlorade PSG utan att slåss och åket på nytt ut ur Champions League i åttondelsfinal”. Spelarbetygen på hemmaspelarna är låga. Allra lägst på utvisade Marco Verratti, som får två av tio. Real Madrids Lucas Vázques, Casemiro och Varane får de högst betygen, en sjua. Men det allra högsta får gästernas tränare Zidane, en åtta. PSG:s tränare Unai Emery: ”Real Madrid förtjänade att gå vidare. De var bättre”. PSG:s president Nasser Al-Khelaïfi: ”Vi är besvikna över att ha åkt ur och även med vissa spelares reaktion i kväll. Ärligt talat är vi inte alls nöjda”. Han ville inte dras in i några spekulationer om framtiden, men underströk att satsningen fortsätter. ”Vår investeringsstrategi förändras inte. Vi tänker fortsätta vårt projekt, särskilt med de två spelarna (Mbappé och Neymar) för det är klubbens framtid”, säger Al-Khelaïfi. L’Equipe räknar däremot, som så många andra, att Emery gjort sitt i klubben och lämnar i sommar. Experten och tidigare Milantränaren Arrigo Sacchi har sin analys klar. ”Real mötte en mycket svag motståndare. PSG är inget annat än en grupp spelare. Idéer kan man inte köpa”, menar Sacchi, och lägger till, ”Jag såg bara ett Real som spelade med en cigarett i mungipan”

Le Parisien skriver om ”Ett förlorat PSG”, för laget gick inte bara på pumpen mot Real, ”Denna förlust visade också på PSG:s nuvarande begränsningar”. Le Parisien sätter inne i tidningen rubriken ”PSG – liten i Europa”. Ingen utespelare i gårdagens PSG-lag får över fem av tio i betyg, Di Maria får bara 2,5.

La Provence, den stora dagstidningen i Marseilleregionen, sörjer inte PSG direkt. I går fanns en artikel med rubriken ”Alla backar Zidane”, Realtränaren som är stadens son. I dag dominerar PSG-förlust nyhetsettan under rubriken ”La degringolada”. Det är en spanskifiering av ”förfallet”, och en hånfull koppling till ”La remontada”, det spanska ordet för ”comebacken”. Det var ju genom en majestätisk comeback som PSG fick respass av Barcelona förra året. Tidningen fortsätter strö salt i såren på nyhetsettan. Redaktionschefen Franz-Olivier Gisbert skriver där också ett poem till Zidanes ära.

 

TYSKLAND

5.jpg ZDF hade en synnerligen frustrerad Julian Draxler i studion efter PSG sorti ur Champions League. Tysken var på väg att bytas in i matchen, men när PSG kvitterade avvaktade tränare Emery. ”Jag blev förvånad och lite arg”, sa Draxler, ”Det var okänsligt och jag förstod det inte riktigt. 1-1 betydde ingenting för oss”. Draxler kommenterade också PSG:s insats. ”Det är svårt att acceptera att vi kunde vara så slätstrukna”, säger han, ”Vi borde ha satt motståndaren under press, men vi gjorde det inte och vi förtjänade därför att åka ut”.

Hamburger Morgenpost har en artikel med rubriken ”Den ständige patienten Ekdal: Hollerbach sätter stopp”. Artikeln inleds med orden ”Normalt sett hade Albin Ekdal med sin erfarenhet och sina kvaliteter varit en spelare HSV behövt nu. Problemet: Hans kropp fortsätter att strejka. Svensken har fortsatta problem med fotleden. För Bernd Hollerbach får det till slut vara nog. Han sätter stopp”. Som konstaterade häromdagen har Ekdal nu lämnat gemensamma träningen och är tillbaka i rehabanläggning. ”Han stannar där till han är hel och smärtfri. Han måste bli helt bra innan han kan vara till nytta. Till matchen på lördag i München (Bayern) är det nog för tidigt”, säger tränaren.

Sport Bild lockar i veckans nummer med ”Heynckes beslut”. Det är en intervju med Bayern Münchens tränare, där han på nytt understryker att tränasysslan inte får någon fortsättning, ”Jag gör det till säsongens slut”. Thomas Tuchel är favorit att ersätta honom, och får tummen upp. ”Han har kvaliteten att leda Bayern”, menar Heynckes. Enligt Sport Bild har Heynckes sedan en tid tillbaka redan meddelat spelarna att han inte kommer att fortsätta. Några av dem sägs frustrerade över att inte veta vem som tränar dem nästa säsong.

Publicerad 2018-03-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto