POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Chiellini: "Tottehamns historia att missa"

ENGLAND

1.jpg The Times har en jublande Paulo Dybala som största bild. Men det är en liten bild på Harry Kane som tar sig för pannan som speglar rubriken bättre. ”Borta på 169 sekunder”, är kanske vad som snurrar i Tottehamstjärnans tankar. Det var så snabbt det gick för Tottenham att tappa ledning, släppa in två mål och bli dumpade ut ur Champions League (1-2 mot Juventus).

Daily Telegraph klär sportettan med Buffon som tröstar Kane. Chiellinis ord var kanske inte lika tröstande. ”Det är Tottenhams historia. De skapar alltid många chanser och gör mycket mål., men i slutändan så misslyckas de alltid med att nå ända fram”, sa den italienske backen. Tottenham har ofta häcklats för att misslyckas när det väl gäller. Det var inte Chiellini avsikt att pika klubben, men han rörde vid en känslig punkt även när han pratade om framgångar och rutin. ”Vi tror på historia. Se på Real Madrid-Paris SG i går. Historia är viktig. Erfarenhet är viktig. I kväll använde vi den för att nå seger”.

Daily Mail-ordleken ”JUVE blown it” får förbli oöversatt, och spelarbetygen behöver ingen översättning. Juventus anfallare Higuaín får högst, 7,5. Lägst betyg får faktiskt också två spelare i Juve. Både Både Benatia och Matuidi får fem. I Tottenham får Son högst, sju, medan Vertonghen och Davies får lägst, 5,5.

The Sun låter i alla fall Man Citys ovidkommande förlust (1-2 mot Basel) får en tv-serieinspirerad liten notis, ”Basel Faulty”. Men även här får fixstjärnan Harry Kane stå i centrum för Tottenhams avsked. Det blir ett italienskklingande farväl, ”Harryvederci”. Arrivederci är annars vad Antonio Conte och Chelsea verkar ha velat säga till varandra i månader. Men The Sun tror på en vändning. ”Exklusivt: Abramovitj kan låta Conte stanna – även om Chelsea missar en topp-fyraplacering”. Tidningen lägger till att det gäller ”så länge han slutar gnälla om transfers”, och hänvisar till en källa inom klubben. ”Roman är inte så pigg på att sparka tränare nuförtiden. Champions League fotboll är viktig, men inte avgörande. Nuförtiden vill Roman ge sina tränare en ordentlig chans. Det som kan bli för mycket, det är om Antonio börjar klaga igen. Folk börjar bli trötta på det”, säger den påstådda källan.

The Independent undrar, ”Varför håller West Hams styrelse möte med självutnämnda huliganer?”. Den påföljande ingressen är att ”Huliganer från ökända Inter City Firm har suttit ned i möte med viceordförande Karen Brady, och sedan dess har de hotat andra fans som planerat protester mot styrelsen”.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport ger ett första exempel på att om det är ett ord man ska ta med sig från italiensk sportpress i dag, så är det ”lejon”. Det är inte Englands tre lejon som uppmärksammas, men väl ”Wembleys lejon”, det gulklädda Juventus (2-1 mot Tottenham). Bildvalet skvallrar om att lejonen först och främst är två till antalet, Paolo Dybala och Gonzalo Higuaín. Tränare Allegri ville inte ta på sig äran för att med taktiska drag ha säkrat segern. ”Jag gör skada ibland, men försöker åtgärda dem”, svarade han lågmält. Högst spelarbetyg på Wembley får Higuaín, åtta av tio. Lägst får Vertonghen, Alli och Lamela i Tottenham, samtliga fem. Mer Juve. Enligt Gazzettan är Liverpools Emre Can visserligen överens med Turinklubben, men intresse finns från Real Madrid.

Corriere dello Sport bjuder på vadå för rubrik? Jo, ”Wembleys lejon”, förstås. Juventus insats beskrivs som ”fantastisk” och en intilliggande krönika har rubriken ”Ännu ett mästerverk av Allegri”. Här finns också plats för en reaktion från Gattuso vid en jämförelse med motståndartränaren i dag, ”Jag är ett litet barn i jämförelse med Wenger”, med tanke på fransmannen långa tränargärning. Tidningen menar att ”San Siro fylls” till kvällens möte Milan-Arsenal. Drygt 70 000 åskådare är väntade. Från mercaton uppger CdS att ”Sarri valt Denis Suárez”, samt att Napolis president ”De Laurentiis är redo att försöka komma över yttern som inte får plats i Barça”.

Tuttosport missar inte heller dagens tema, men nöjer sig med bara ”Lejon!” i stora bokstäver. Dagens krönika vibrera av välbehag, ”Själ och stolthet”.

Sky Italia-journalisterna Gianluca Di Marzio och Mario Giunta uppger att Milan i dag kommer att ta kontakt med Napoli om Pepe Reina. Milanoklubben kommer att meddela att den inleder förhandlingar med den 35-årige målvakten, vars kontrakt går ut i sommar. Förhandlingarna med Reina är inte knutna till en flytt för Gigio Donnarumma,

 

SPANIEN

3.jpg Marca skriver om ”Den franska revolutionen”. Den bottnar i att Lucas Vázques och Marco Asensio gjorde så starka insatser i Parismatchen att de bör klättra på hierarkistegen i under Zidane. Marca skriver också att Atléticos målvakt Jan Oblak missar EL-matchen mot Lokomotiv. Oblak spelade med smärta i armen mot Barcelona och behöver vila.

AS låter herrfotbollen stå tillbaka för damidrottare för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen. Att damlandslaget i fotboll vann cupturneringen på Cypern får också en framträdande plats. Real Madrid är förpassad till en liten notis i marginalen. Under ”Real Madrids lag” gottar sig AS i de internationella skriverierna efter triumfen mot PSG.

Sport byter färg för dagen. Tidningsloggan har skiftat från rött till lila med anledning av Internationella kvinnodagen. Sport passar också på att slänga fram ett reportage om ”Barças damer”. Men dagens största rubrik fångas i backspegeln. Med ”Hans livs mål” återupplever tidningen tillsammans med Sergi Roberto det avgörande målet i den historiska vändningen mot PSG förra året. Det är i dag ett år sedan. Blott en mindre rubrik ges till katalanska supercupen, ”Barça vann titeln, Denis Suárez skadade sig” (0-0 mot Espanyol, 4-2 efter straffar).

Mundo Deportivo ägnar hela sin förstasida åt cupsegern. ”Si-llesen”, är en hyllning till målvakten Cillesen som räddade det b-betonade Barçalaget.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe ger förstasidan åt PSG:s jakt på en ny tränare, med fokus på Antonio Conte (Conte i PSG diskuterades också i Headlines webb-tv i går). En kontakt är enligt tidningen redan etablerad med Chelseatränarens bror Gianluca, som representerar Antonio tillsammans med agenten Federico Pastorello. Men PSG har inte skridit till aktion ännu och har många andra namn på listan. Pochettino, Ancelotti, Allegri, Luis Enrique, Mancini, Simeone, Villas-Boas, Fonseca och Jardim ringas in. L’Equipe kastar också fram spelare som är aktuella för att fräscha upp laget. På målvaktssidan: Courtois, De Gea, Donnarumma eller Oblak. På ytterback: Fabinho, Ryan Sessegnon eller Alex Sandro. På mittfältet: Kanté.

Le Parisien tar på sin förstasida upp att ”Det är inte bara ett tränarproblem…” i PSG. Tidningen utgår från att tränaren Emery lämnar och vidhåller att Conte är favorit. Men Le Parisien skriver också att president Nasser al-Khelaïfi ”kan vara frestad att offra sin sportchef Antero Henrique”. Dessutom finns en rad spelare vars framtid i PSG av olika skäl följs av frågetecken. Det gäller Thiago Motta, Thiago Silva, Dani Alves, Kurzawa, Berchiche, Rabiot, Cavani, Verratti, Di Maria och Pastore.

RMC Sport skiljer sig i tränarfrågan och är mer dramatisk. Enligt radiokanalen kan det bli aktuellt med att PSG-tränaren Emery får sparken redan nu. I så fall är Maxwell eller Zoumana Camara aktuell som interimtränare. Men den tränaren PSG enligt RMC Sport har som huvudkandidat är inte Conte utan Pochettino.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild menar att Bayern Münchens ”Alaba funderar på en Spanienflytt”. Den kan bli av i sommar eller nästa sommar. Både Real Madrid och Barcelona uppges intresserade. Men det finns också en chans att 25-åringen blir kvar. Alaba skulle lockas av att vara lagkapten eller vicekapten.

Kicker ställer frågan ”Når vi Champions League?” och synar de fem klubbarna bakom Bayern som slåss om tre platser: Schalke, Dortmund, Frankfurt, Leverkusen och RB Leipzig. Kicker stämmer sedan in den allt mer högljudda kören som sjunger in Thomas Tuchel som Jupp Heynckes i Bayern München.

Sport Bild ger anledning att tro att Hamburgs juvel Jann-Fiete Arp satt uppe och kollade på CL-matchen från Wembley i går kväll. 18-åringen är Tottenhamsupporter, och Londonklubben leder enligt tidningen jakten på Arp. En flytt från HSV närmar sig alltmer då klubben ser ut att rasa ur Bundesliga.

TZ hävdar däremot att Bayern München är den mest troliga destinationen för Arp, och hänvisar till uppgifter från Hamburger Morgenpost. Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic har också en utmärkt relation till Arps agent Jürgen Milewski, påpekar tidningen.

Publicerad 2018-03-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto