Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Engelsk oro: ”Kanes VM kan vara i fara”

Headlines Blogg

DYCdGq8XUAEhm1D.jpgENGLAND

The Guardian målar med stora penseldrag upp mardrömsscenario för engelska landslagsfans. ”Kanes VM-fruktan”, står i fet sil. Tidningen påpekar att Tottenhamanfallaren efter sin fotskada ”riskerar ett längre uppehåll och kan potentiellt missa VM”.

Daily Telegraph använder liknande penslar som Guardian på sin duk. ”Oro för England när Kane skadade fotleden igen”. Tidningen påpekar att det är tredje gången på ett och halvt år som Kane skadar foten. Ytterligare ett orosmoln för Tottenham/England: även Dele Alli fick kliva av med en skada. Den viktiga Tottenhamsegern (4-1 mot Bournemouth) hamnar nästan helt i skymundan.

Annons

Daily Mirror har ordleken ”From mad to worse”. Den har inte med skador på spelare att göra, däremot om fortsatta skador på en klubbs anseende. ”Lagkapten Noble varnar för att ilskna fans kan ställa till med ännu mer problem för West Ham”. Lördagens match mot Burnley präglades av oro på läktarna.

Sky Sports är detaljerad kring West Ham-fansen missilregn på London Stadium. ”Enligt Sky Sports källor kastades ett 30-tal mynt, inklusive stora tvåpundsmynt, mot klubbledningens platser, och 81-åriga delägaren David Gold var i tårar efter matchen”. Den andre delägaren, David Sullivan, träffades av ett mynt.

The Times uppger att ”West Ham kommer att förstärka med poliser och avspärrningar”, så att West Ham-fansen inte ska kunna samlas nedanför klubbledningens platser igen. Den läskiga bilden på Kanes fot som viker sig finns med på sportettan, men dagens fotbollsbilaga täcks av andra Londonlag. ”Arsenal tystar Deeney”, är slutsatsen efter en enkel seger (3-0 mot Watford). Segern ses som ett svar på att anfallaren efter förra mötet häcklade Wengers mannar för att sakna mod.

Annons

The Sun har med Kane på kryckor, och så en hälsning från Trevor Brooking till West Hams bråkstakar: ”Håll er borta eller så åker vi ut”. Klubblegendaren säger att ”Det finns inte en chans att laget kan spela och knipa poängen som behövs för att stanna kvar i den typen av stämning. Det är omöjligt”. Självfallet är inte situationen i West Ham, Kanes skada och än mindre fotbollsresultat, den stora snackisen hos engelska och utländska tabloider. Det är ”Carragher spottade på 14-årig flicka”. Rubriken och loskan kladdar ner hela förstasidan. Liverpoollegendaren och tv-experten spottade mot en bil där en man häcklade honom efter Man Uniteds seger. Spott ska ha träffat dottern som satt bredvid förarsätet. Enligt The Sun riskerar Carragher nu sparken från Sky Spott (sorry). Carragher har bett om ursäkt för incidenten.

Annons

Yorkshire Evening Post har också en ångerfull back, men av helt andra skäl. Pontus Jansson tittar tillbaka på en olycklig start på det nya året för Leeds – trots mål och poäng i helgen. ”Just nu skäms jag. Under 2018 har vi en seger, och jag är född till att vinna matcher. Det är vad jag lever för. Det är därför jag spelar fotboll, för att jag vill vinna matcher, och vi har en seger under 2018, så det känns inte alls bra. Det är svårt att sätta ord på”.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport tittar på ett skifte i ligatoppen. ”Juve går förbi. Och vem är att tacka? Inter”. Det är den något märkliga summeringen av Juves seger (2-0 mot Udinese) och Napolis tappade poäng (0-0 mot Inter). Tvåmålsskytten Dybala är förstås matchens lirare i Juves match. Han får 7,5 av tio i betyg. De höjderna når inte Oscar Hiljemark, vars Genoa förlorade (0-1 mot Milan). Han får en sexa, ett medelbetyg för dagen i hemmalaget. ”Muskelduell med Kessie. Var mer företagsam än honom. Försvann ibland men drog med sig laget i de bästa stunderna”, skriver Gazzettan. Både Filip Helander och Emil Krafth fick spela för Bologna. Men det blev förlust på hemmaplan (0-1 mot Atalanta). Helander klarar sig undan med en sexa i betyg. Krafth får bara fem. ”Han skulle vara sandsäcken som skulle stoppa tidvattnet. I stället blev han översvämmad”, menar GdS.

Annons

Corriere dello Sport utropar ”Kung Dybala”. Tidningen bereder också plats för Fiorentinas känslosamma hyllning av Davide Astori på förstasidan. ”För alltid med oss”, är budskapet. Fotbollsmatchen vann också hemmalaget (1-0 mot Benevento).

Tuttosport gör en liten ordlek med ”SorpassONE”. För ett Juve som gått förbi Napoli i tabelltoppen. För ett Juve som nu är nummer ett. Inte nog med det. Tuttosport påpekar att Turinklubben kan utöka försprånget till fyra poäng om det blir seger i hängmatchen mot Atalanta på onsdag.

DYC__NSX4AAn49R.jpg

SPANIEN

Marca överraskar med rugby över hela förstasidan (Spanien är nära en VM-plats). Fotbollen är förpassad till små notiser. Som ”Vitolo ansluter sig till Griezmanns party”. De båda Atléticospelarna gjorde var sitt mål i gårdagens seger (3-0 mot Celta Vigo). Marca puffar också för en intervju med Chelseas Cesc Fàbregas inför Barçamatchen, ”Det motiverar mig att spela mot mitt förflutna”.

Annons

AS har inga planer på att släppa de senaste dagarnas spekulationer om en flytt för världens mest omskrivna brasilianske fotbollsspelare. ”Neymar skrämmer PSG”, menar AS. Tidningen hänvisar till Téléfoots uppgifter om att PSG:s president Nasser al-Khelaifi reser till Neymar i Brasilien (se under ”Frankrike” nedan), och menar att han ”reagerar på Real Madrids planer på att köpa Neymar”. Tidningen har också intervjuat AEK:s spanska tränare Manuel Jiménez efter kaosmatchen mot PAOK (se under ”Övrigt” nedan).

Cadena Ser ger ordet till Paco Jémez, Las Palmas tränare. Att påstå att han var missnöjd efter hemmaförlusten i går (0-2 mot Villarreal) är inte att ta i. ”Det framstod som om de (Villarreal) flög fram i små flygplan medan vi spelade med benen bundna. Det var katastrofalt. Om det funnits pengar och möjlighet hade de (klubbledningen, min anm) gjort sig av med oss alla, mig inkluderad, och skaffat 24 nya”, sa Jémez.

Annons

Sport ger förstasidan åt Barças värvning av Arthur.

Mundo Deportivo ger förstasidan åt Barças värvning av Arthur.

 

FRANKRIKEune12032018_hd.jpg

L’Equipe levererar en rubrik man inte är bortskämd med. ”Mitroglou som en grekisk gud”. Anfallaren hoppade in och gjorde avgörande målet för Marseille (2-1 mot Toulouse). Ett snyggt sätt att inleda firandet av sin 29:e födelsedag i dag. Hur Toulouses svenskar Ola Toivonen och Jimmy Durmaz skötte sig? De satt som vanligt på bänken, även om Durmaz byttes in ett par minuter. Karl-Johan Johnsson önskar nog att han suttit på bänken. I stället stod han mellan Guingamps stolpar – och släppet in fem mål (2-5 mot Nice). Den svenske landslagsmålvakten får tre av tio i betyg.

Le Parisien fokuserar på att ”Lille riskerar tung bestraffning” efter helgens planinvasion. Klubbens arena väntas helt eller delvis stängas av på obestämt tid. Lille kan också bestraffas med flyttade matcher och även poängavdrag. Ligans disciplinkommitté sammanträder på torsdag.

Annons

Téléfoot har ”Exklusivt: Nasser al-Khelaifi och Antero Henrique reser till Neymars sängkant”. Ett sätt att uttrycka att PSG:s president och sportchef inom kort tar sig till Brasilien för att stämma av läget med klubbens storstjärna. Spansk press placerar Neymar i Spanien. Men Téléfoot menar att PSG inte tänker släppa honom och att Neymar själv inte heller har några planer på att lämna klubben. Neymar vilar för närvarande upp sig i Brasilien efter sin fotoperation. Téléfoot fortsätter med PSG planer. Tv-programmet har inga nya namn i tränarkarusellen kring PSG, men ledningens lista begränsar sig till tre namn: Antonio Conte, Mauricio Pochettino eller Luis Enrique. Didier Drogba, 40 år i går, gästade också programmet. Han bekräftade att det blir sista säsongen med Phoenix. Den ivorianske anfallaren lovordade också Marseilles satsning, och håller en dörr öppen för att själv ta en roll i den. ”Det får vi se, vad som erbjuds. Jag är alltid beredd att hjälpa till”, säger Drogba.

Annons

 

19599_f7ayejst759yglomok3_fzw0e9kmjg__.jpgTYSKLAND

Kicker uppger att det ständiga krislaget Hamburg väntas kicka tränaren Bernd Hollerbach i dag. Stafettpinnen går då vidare till U21-tränaren Christian Titz. I så fall får Albin Ekdal sin tredje tränare för säsongen. Hollerbach har bara varit i HSV i sju veckor. Tidningen klär annars förstasidan med en bild på Arturo Vidal med påklistrat leende. Den 30-årige Bayern München-mittfältaren säger till tidningen att han vill spela i Europa till han är 36-37 år, avsluta i Colo Colo hemma i Chile och sedan slå sig in på tränarbanan. Kicker har mer Bayern. Enligt tidningen är Manchester United den enda klubb som visat konkret intresse för Robert Lewandowski. Men Bayern har fortsatt inga planer på att sälja. Ingen svensk finns för övrigt med i tidningens Veckans elva.

Leipziger Volkszeitung är inte överdrivet exalterad varken över RB Leipzigs match (0-0 mot Stuttgart) eller Emil Forsbergs insats. Svensken, som hoppade in med en knapp halvtimme kvar, får fyra av sex på betygsskalan där ett är bäst. ”Kom in sent, medverkade lite”, är det korta omdömet.

Annons

WAZ jublar över ”Dortmundthriller: Jokern Batshuayi säkrade segern i sista minuten” (3-2 mot Eintracht Frankfurt). Alexander Isak kanske inte jublar lika mycket. Han var på nytt utanför truppen.

 

ÖVRIGT

Yonhap (Sydkorea) skickar en passning från Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-yong till sin kommande VM-kvalmotståndare Sverige. ”Det kanske är förmätet av mig att säga så, men jag vill se Ibrahimovic tillbaka i landslaget”, sa Shin Tae-yong vid en presskonferens i Seoul enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån. Anledning? ”Jag kan inte hans personlighet och hans beteende till fullo, men av vad jag hört från andra så är han är en stöddig typ och det kan skada hans lag”. Shin Tae-yong sa att Zlatan givetvis var ett hot mot Sydkorea om han spelade, men kanske å andra sidan ett hot mot Sverige om han inte gjorde det. ”Om Ibrahimovic inte spelar finns en möjlighet att han kan vara störande för sitt lag. Om en spelare i hans ålder inte offrar sig för sitt lag, så kan det faktiskt hjälpa oss”, menar Shin Tae-yong.

Annons

SDNA (Grekland) uppger att grekiska ligan kan avbrytas efter gårdagens skandalscener i samband med Paok-AEK. Uppgifterna kommer från regeringskällor som sportsajten varit i kontakt med. I dag väntas biträdande kultur- och idrottsminister George Vassiliadis ta kontakt med förbundsordförande Vangelis Grammenos, men också med Uefa. Det kan enligt SDNA även bli aktuellt med att stoppa grekiska lag från spel i Europa. SDNA uppmärksammar även spanska AS intervju med AEK:s tränare Manuel Jiménez, som var chockad över Paok-presidenten Ivan Savvidis uppträdande. ”Det måste vara en hallucination, jag kan inte förstå det. Möjligen i en Clint Eastwood-film”, sa Jiménez, ”Presidenten hotade domaren framför mig och även sportchefen (i AEK). Enligt översättaren sa han ’Du är slut som domare’”.

Publicerad 2018-03-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto