POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Domare kritiserar Eriksson: ”Straffen ett skämt”

 

ENGLAND

englandDaily Telegraph firar Arsenals triumf (3-1 mot Milan). Nja, inte riktigt. Matchen summeras här som i övrig engelsk press med ”Welbeck i storm kring filmning”. Tidningen påpekar att ”Italienarna rasar över anfallarens kontroversiella straff som blev starten på Arsenals comeback”. Tränaren Arsène Wenger såg ingenting. ”Jag ska kolla på det och ge er min uppriktiga uppfattning”, lovade han reportrarna.

Daily Mail delar ut spelarbetyg. Det högsta får Arsenalmittfältaren Wilshere, 7,5 av tio. Lägst får Milanmålvakten Donnarumma, fem. Fast italienaren matchas av en aktör till. Domare Jonas Eriksson får också fem. Ex-domaren Graham Poll ger sin syn på den omdiskuterade straffen. ”Det verkar ha varit extradomaren bakom mål (Stefan Johannesson) som lurades av Arsenalanfallarens teatraliska fall”, menar Poll, ”Repriser visar att Welbecks högra ben som släpar efter kan ha träffats lätt av Milanbacken, så det hade inte varit rätt om domare Jonas Eriksson hade varnat honom för filmning. Men att döma straff är ett skämt”.

The Sun ser det också storma kring Welbeck, men viker störst utrymme åt ”Spygate”. Det handlar om svallvågorna efter spionskandalen som fått den politiska relationen mellan England och Ryssland att falla till arktiska temperaturer. ”Gareth kommer inte att tvinga stjärnor att åka”, är en underrubrik. ”England tar med sig egen kock”, är en annan. En tidigare engelsk förbundskapten, Crystal Palace-tränaren Roy Hodgson, serverar i stället tidningarna med välsmakande citat om Wilfried Zaha, ”Han har en unik förmåga att springa med bollen och dribbla motståndare. Den typen av spelare är väldigt viktiga som vi såg med Messi i Barcelona-Chelsea”. Woho, jublar rubriksättare, och trycker dit ”Hodgson: Zaha är vår Messi”.

The Independent har en annan tränare som hyllar en av sina unga spelare. Tottenhams Mauricio Pochettino placerar Dele Alli högst upp tronen. ”När man jämför honom som 21-åring med alla andra spelare i världen – och jag menar inte bara i Europa, utan världen – så tycker jag att han är bäst”, säger Pochettino. The Independent sammanfattar det i ingressen med att ”Pochettino tycker Alli är bättre än Kylian Mbappé, Gabriel Jesus och Maxi Gómez”.

Daily Mirror skiljer sig från övriga tidningar med att hiva upp CL-lottningen i störst bokstäver. ”Ge oss Barça”, följs av ”Carragher vill att Liverpool ställs mot de bästa…och det betyder Messi på Camp Nou”.

National League är fjärran från Champions League, men har svar om någon undrar var Tim Erlandsson tagit vägen. Nottingham Forest-målvakten, förra året utlånad till AFC Eskilstuna, vaktar närmaste månaden stolparna i Salford City. Laget slåss om avancemang från National League North.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tar med sig resultatet från London (1-3 mot Arsenal) med ”Vilken ilska, Milan”. Det är förstås straffen som Welbeck fick med sig som är orsaken. ”Årets icke-straff”, som den benämns i en krönika som ropar efter videodomare i Europaspelet. Domare Jonas Eriksson tilldelas föga smickrande fyra av tio i betyg, lägre än någon spelare. Omdömet fokuserar på straffen. ”Ett makroskopiskt misstag som vägde tungt på fortsättningen av matchen”. Milans målskytt Çalhanoglu var inte heller nådig. ”Vi fick en helt sanslös straff emot oss. Det är inte klokt att något sådan kan hända i Europa League”. Milans tränare Gattuso tonade däremot ner händelsen, ”Jag vill inte snacka om domare. De gör misstag precis som spelare”. Det högsta spelarbetyget i matchen går för övrigt till Arsenals Mesut Özil med en sjua. Ännu högre får Lucas Leiva i Lazios segermatch, som gav avancemang (2-0 mot Dynamo Kiev)

Corriere dello Sport inleder sin matchrapport från Arsenal-Milan med raderna, ”Milans väg i Europa League tog slut på Emirates. Mer på grund av den bedrövliga svenska domaren Jonas Eriksson, som gav Arsenal en obegriplig straff när de rödsvarta ledde, än på egna meriter”. I en sammanfattning av domarinsatsen kallas beslutet ”alla misstags moder”. Men allt detta står inne i tidningen. Till förstasidan når matchen bara under övergripande EL-rubriken ”Drömmarnas Lazio, Milan tar farväl”, och med annat fokus, ”Groda av Gigi, knockade av Arsenal igen”. Dagens stora rubrik är ”Giménez, vilket klipp, Juve!”. Enligt CdS är klubben på väg att värva den 23-årige mittbacken från Atlético.

Tuttosport skickar ut en varning inför CL-lottningen. ”Farligt fiske”. Vad Turintidningen inte vill att Juventus (och Roma) får på kroken är Manchester City, Barcelona eller Real Madrid. Matchen på Emirates? ”Domaren och Gigio. Aj då, Milan”.

Napoli Magazine plockar upp en intervju som Oscar Hiljemark gjort för neapolitanska radiokanalen Radio Crc. ”Vi spelar utan rädsla och kommer att ge 100 procent”, är budskapet Genoasvensken framför till ligatvåan inför lagens möte i helgen. Han prisar också Napoli. ”Jag tycker de spelar mycket bra och förtjänar scudetton. Det är ett urstarkt lag och fotbollen de spelar är bland den finaste inte bara i Italien utan Europa”. För Radio Crc berättar Hiljemark vidare att Steven Gerrard är idolen och att det ”skulle vara smickrande om Napoli hörde av sig, men jag har helt fokus på Genoa”.

 

SPANIEN

spanienMarca ritar upp en fantasieggande stjärnhimmel av klubbmärken och skriver att ”I dag kan det bli en galaxernas kollision”. Det är tidningens sätt att förmedla att det är kvartsfinallottning i Champions League. Tidningen skickar också ut locktoner om inte ut i rymden så i alla fall till Brasilien. ”Carvajal i radio: Eftersom han fått mig att lida så mycket, så skulle jag värva Neymar”. Real Madrid-spelaren blev i  radio tillfrågad vem av Neymar eller Griezmann han helst skulle vilja se i klubben.

AS presenterar en läsaromröstning med ”Ja till Roma, nej till Juve”. Det summerar de spanska rösterna. Atléticos avancemang i EL (5-1 mot Lokomotiv) förmedlas med ”Två mål av Torres, skada för Filipe”. Brasilianaren lämnade arenan i Moskva på kryckor med en skada i vänster fot.

Sport blickar också mot CL-skålarna där lapparna med åtta lags namn ligger. ”Skräcken i lottningen” är i Sports tappning inte något lag. Det är en spelare. Det är Lionel Messi. ”Hans storslagna insats mot Chelsea sprider panik bland Barças rivaler inför dagens lottning”, dramatiserar tidningen. En tillhörande rubrik är ”Konfidentiellt: Barças omklädningsrum vill ha Roma eller Liverpool”. Sport tar också med det officiella beskedet att ”Busquets blir borta tre veckor” efter sin skada mot Chelsea. Mittfältaren borde därmed precis vara tillbaka till första CL-kvartsfinalen, den tredje eller fjärde april.

Mundo Deportivo lägger till skillnad från de andra stora sporttidningarna CL-lottningen åt sidan, eller i alla fall i hörnet. I stället är det fullt fokus på ”Iniesta mycket nära Kina”. Rubriken följs av ”Andrés har fyra astronomiska erbjudanden och är inställd på att acceptera ett av dem”. Den 33-årige Barceonalegendaren sa i onsdagskväll att han kommer att lämna besked om sin framtid innan den 30 april.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe gläds över att ”OM delar ut en lektion” (2-1 mot Athletic). Det var inte lika kul för Lyon (2-3 mot CSKA). Tidningen binder sedan samman resultaten. ”Mer kollektivt och mer effektivt. Så tog sig Marseille till kvartsfinal efter ny seger mot Bilbao medan Lyon missade för mycket mot CSKA. De två olympiska lagen möts på söndag i Ligue 1”. Pontus Wernbloom, som gjorde ett av CSKA:s mål, får sex av tio i betyg. Tre lagkamrater får högre. I Lyon skadades för övrigt minst åtta poliser före match, men inte i bråk med ryska fans utan med hemmalagets.

RMC ger Lyontränaren Bruno Génésios besvikelse efter förlusten en artikel. ”Det är mer än besvikelse, det är en känsla av skam som i alla fall fyller mig, gentemot våra supportrar, mot vår klubb”, sa Génésio, ”Jag såg inte en insats värdig cupspel i Europa”.

Le Parisien har med ”Lucas Hernández, Didier Deschamps överraskning” på förstasidan. Atléticospelaren hade tidigare väntats välja spanska landslaget, men kom med i gårdagens franska truppresentation. ”Lucas Hernández ska ha valt Frankrike på grund av svårigheter att få spanskt medborgarskap”, skriver Le Parisien. Själv skriver den 22-årige backen på Twitter om en ”oerhörd stolthet” att få spela för Frankrike.

 

TYSKLAND

tysklandLeipziger Volkszeitung delar ut en tvåa i betyg till Emil Forsberg efter gårdagens EL-avancemang (1-1 mot Zenit). Det är ett fint betyg när skalan är från ett till sex, och ett är bäst. Forsberg delade själv ut jublande ord. ”Jag har varit med i RB Leipzig i tre år nu, och jag är så glad för laget, klubben och staden. Det är fantastiskt – vi skapar historia”, sa svensken efter matchen.

WAZ synar ett Dortmund med Alexander Isak som inte skapar någon historia. I alla fall inte i positiv bemärkelse. Utslaget ur EL (0-0 mot RB Salzburg) och den svenske anfallaren brände ett par fina lägen. Han får ganska låga fyra av sex i betyg. Men ingen Dortmundspelare får bättre, förutom målvakten Roman Burki. ”En tillgång när han kom in efter paus. Svensken var bäste utespelare och visade att han kan bidra på sikt. Men ännu klarar han inte det riktigt. Det visade han på chanserna han fick mot Salzburg”, skriver tidningen.

Bild beskriver på sin nyhetsetta Dortmunds match som ”Skammen i Salzburg”. En krönika inleds med orden ”Nu har Dortmund sitt Cordoba!”. Det var där Österrike skrällde mot Tyskland (då Västtyskland) i VM 1978 och slog grannlandet för första gången på 47 år.

Publicerad 2018-03-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto