POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Holländsk kritik fortsätter: ”Mourinho dödar fotbollen”

ENGLAND

The Guardian pryder sin sportetta med dagens mest återkommande story i den engelska pressen, Jack Wilsheres minne av ett ögonblick med Arsène Wenger. ”Tränaren sa till mig att jag kunde lämna. Jag blev förstås inte särskilt glad”, lyder citatrubriken.

Daily Mirror tar ämnet vidare till nutid. ”Nu är Jack orolig att Arsenal försöker tvinga bort honom”. Mittfältaren erbjuds lägre lön av klubben än han får nu. Mirror frossar också i lite sedvanlig Mourinhobashing. ”José dödar fotbollen” är dagens fetaste rubrik, och avsändaren en ”nederländsk legendar”. Bergkamp? Van Basten? Rijkaard? Gullit? Nej, Bryan Roy. Men citaten är i alla fall starka. ”Mourinho tänker inte på fansen, han tänker på resultat, och det borde bli ett stopp på det. Det dödar fotbollen. Kolla på Manchester United. De spelar skitfotboll. Den är hemsk”. Roy är i Camp Frank De Boer även när det gäller Marcus Rashford. ”Jag förstår mig inte på Mourinho, varför använder han inte honom varje vecka, han är den största talangen i England. Sedan köper man Alexis Sánchez, och vad ska man då göra med Rashford? Jag förstår mig inte på sånt”, understryker Roy. Han är bara den senaste i den långa raden av Cruyffskolade fotbollsprofiler som attackerar Mourinhos pragmatiska stil.

Daily Telegraph viker knappast någon framträdande plats åt en uppföljning på Zlatan förehavanden med ett spelbolag. Men den finns där. ”Zlatan Ibrahimovic skrotar spelbolagslansering av rädsla för att bryta mot regler kring att stödja spelverksamhet”. Den presskonferens som var planerad till måndag har skjutits upp. Zlatan var tänkt i en ambassadörsroll för spelbolaget.

Daily Mail drar på ”Exklusivt: Liverpool redo att utöka Anfield igen med målet satt till 60 000 och stor sponsor som ska namnge ny läktare”. Den nuvarande kapaciteten är 54 000 och utökades så sent som 2016. På annan plats kan man läsa att Manchester United startar ett professionellt damlag. Efter åratal av kritik och obegripliga motargument ger klubben alltså slutligen med sig. Halleluja.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ger ex-tränaren och experten Arrigho Sacchi fritt spelrum. ”Bollen i fokus!” är temat inför nystarten för italiensk landslagsfotboll. ”Det behövs ett spelsätt, att vinna räcker inte”, menar Sacchi. Gazzettan använder vinjetten ”Italiensk fotbolls år noll”. Sacchi tar även fotbollsfilosofi bortanför landslagströjan. ”Allegri är bra men har glömt skönhet och harmoni”, menar han. En annan stor rubrik på förstasidan är ”Undersökning mot Milan”. Med anledning av misstänkta transaktioner sätter nu åklagare klorna i försäljningen av Milan till den kinesiska affärsmannen Li Yonghong.

Corriere dello Sport har också framtiden för landslaget i fokus, med Di Biagio i dess mitt. I ”Gigi mot alla” flankeras interimförbundskaptenen av pretendenterna Conte, Mancini, Ancleotti och Ranieri. På italienskt manér ska det förstås sättas procent också, för att beskriva sannolikheten att var och en tar över. Mancini får 30 procent, Conte och Ancelotti 20 samt Ranieri, Di Biagio och ”Mr X” tio. Med ”Juve, jag finns här”, vill Corriere dello Sport signalera att Emre Can aviserat han tar resväskorna och lämnar Liverpool i sommar. Juves sportchef ”Marotta erbjuder fem miljoner euro om året, men City och Real finns med i bilden…”.

 

SPANIEN

AS tycks ondgöra sig över formerna för Fifas dopningskontroller i samband med den spanska landslagssamlingen. ”Vampyrer på träningsanläggningen” följs av att ”Medicinska kontrollanter stormar in kl 08 när spelarna fortfarande är i sina sovrum”.

Marca gör som AS faktiskt också gjorde, använder Diego Costa-citat på förstasidan. Men Marca gör det större. Därifrån hämtas den bärande rubriken för dagen, ”Du kan inte lämna mig ensam nu”. Det ses som Atléticoanfallarens vädjan till Griezmann att stanna. Diego Costa säger, ”Jag tror att han stannar. Tidigare ringde han mig och bad mig att komma tillbaka till Atlético, nu kan han inte lämna mig ensam”, säger han. Frågan om Griezmanns framtid väcktes till liv sedan fransmannen i en intervju med L’Equipe i går sagt att han kommer att ha bestämt sig innan VM.

Sport ser Griezmanns uttalande som en signal till Barcelona. ”Griezmann accelererar”, skriver tidningen över förstasidan, och menar att ”Anfallaren har bråttom med att flytten till Barcelona ska ta fasta former, och nobbar Atléticos nya kontraktsförslag”.

Mundo Deportivo blickar inte mot kommande sommar utan förra sommaren. ”Barça ville ha Rabiot”, skriver MD, och menar att mittfältaren var på tapeten som del i Neymarförsäljningen. PSG satte dock stopp för planerna.

Cadena Ser frågade André Iniesta om framtiden i La Roja. ”VM kan vara mitt sista framträdande för landslaget”, bekräftade 33-åringen. Iniesta har lovat besked om sin klubblagsframtid före den sista april. Han håller fortsatt alla dörrar öppna. Även för Barça. ”Om jag kan hålla mig skadefri kan jag se mig själv i Barcelonas lag de närmaste två åren”, säger han.

 

FRANKRIKE

L’Equipe lockar med ”Så övertygade Deschamps Hernández” att välja Frankrike. Dels ringde förbundskaptenen själv Atléticobacken, men även Antoine Griezmann deltog i processen. Den spanska förbundsledningen försökte intensivt ordna spanskt medborgarskap för att 22-åringen skulle välja deras landslagströja, men förgäves. Montpellier åkte i går kväll på stryk hemma i damernas Champions League (0-2 mot Chelsea). ”Det är frustrerande”, sa svenska lagkaptenen Linda Sembrant efter att Montpellier släppt in båda målen i andra halvlek. Sofia Jakobsson spelade också hela matchen och brände ett jätteläge när Hedvig Lindahl räddade. Stina Blackstenius, tillbaka från skada, hoppade in sista halvtimmen. I Chelsea var förutom Hedvig Lindahl även Magdalena Eriksson med från start. Eriksson stod för hörnan till 2-0-målet.

Le Parisien väger för och nackdelar till frågan ”Är Paul Pogba oumbärlig för landslaget?”. Tidningen har också nyheter i tränarfrågan i PSG. ”Luis Enrique kommer inte till Paris”, skriver Le Parisien i en rubrik, och hänvisar till sina källor. I stället väntas spanjoren ta över Chelsea. Luis Enrique sägs ha varit bland annat Neymars förstaval. Verratti och Thiago Silva ska i sin tur ha pratat med Carlo Ancelotti för att övertyga honom om en återkomst i PSG, men den italienska veteranen är enligt Le Parisien ute efter en flytt till Premier League. Nuvarande PSG-tränaren Unai Emery väntas lämna klubben i sommar.

RMC Sport är inne på liknande linje under ”Exklusivt: Ingen kontakt med Ancelotti, Luis Enrique på väg till Chelsea”. Radiokanalen uppger sedan att PSG:s sportchef Antero Henrique drömmer om Mauricio Pochettino (Tottenham) och PSG:s president Nasser al-Khelaifi om Max Allegri (Juventus). RMC tar också upp att franska ligaföreningen, LFP, pekar på siffror som motiverar avspark vid lunchtid en dåsig söndag. Testet med Nice-PSG kl 13.00 gav utdelning i Kina, där klockan var 20.00. Framför tv:n bänkade sig 1,6 miljoner kineser. Det är 16 gånger över genomsnittet för en Ligue 1-match, meddelar LFP belåtet.

 

TYSKLAND

Hamburger Morgenpost ger Albin Ekdal några rader. Den svenske landslagsmittfältaren var tillbaka i HSV:s lagträning i går. Fast fotledsskadan är han inte helt fri från ännu. ”Jag kan fortfarande känna något. Men det är tio dagar kvar till nästa match”, sa Ekdal efteråt.

Ruhr Nachrichten för vidare uppgiften att Usain Bolt nu har bekräftat sin träning med Dortmund. Det blir på fredag som sprintlegendaren deltar i a-lagets öppna träning.

Kicker har mer Dortmund. Klubben får konkurrens om Jonas Hector. Juan Bernat vill lämna Bayern München som därför kastar lystna blickar åt just Hectors håll. Trillar Köln ut ur Bundesliga kan Hector lämna klubben för sju till åtta miljoner euro. Tidningen uppger vidare att Dortmunds sportchef Michael Zorc är på väg att skriva nytt kontrakt med klubben. Kicker har annars fokus på de sista platserna i tyska VM-truppen under dagens huvudrubrik, ”Vilka får packa?”.

 

ÖVRIGT

Vavel (USA) plockar upp att Lotta Ökvist bytt klubb igen. Så sent som i slutet av januari gjord Houston Dash klart med den svenska U23-landslagsspelaren, med ett förflutet i Piteå. Men nu, knappt två månader senare, har Ökvist trejdats till Orlando Pride. ”Vi är glada att välkomna ännu en ung, vänsterfotad och mångsidig spelare till klubben. Lottas spelstil passar oss bra”, säger Orlando Prides tränare Tom Sermanni i ett officiellt uttalande. Laget inleder NWSL-säsongen på lördag.

TyC Sport (Argentina) fick en pratstund med Juventus och landslagets stjärna Gonzalo Higuaín, som berättar att han var på väg att sluta med fotbollen 2016. Anledningen var hans mammas svåra sjukdom. ”När jag fick höra hur pass allvarligt sjuk hon var jag på väg att sluta, men hon övertygade mig att fortsätta”, säger Higuaín.

 

 

Publicerad 2018-03-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto