Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Europa tar farväl av Zlatan

DY7N6GWWkAAXJu3.jpgENGLAND

ANNONS

Daily Star är en av tidningarna som på engelskt tabloidmanér tar farväl med ett sista ”Zlat”. Det blir ett ”Zlat’s yer lot, as Ibra quits” (”Det var det hela, Ibra lämnar”).

The Guardian (The Guardian!) hänger på med ”Zlat’s all folks”, och påpekandet att svensken lämnar Man United och England för USA.

Manchester Evening News har samlar ihop en del Zlatanreaktioner i sociala medier till en artikel med rubriken ”Zlatan Ibrahimovic väcker känslor hos Man United-fans”. Flera uttrycker en förhoppning om att svensken skulle få ett ordentligt avsked i samband med nästa match, hemma mot Swansea den 31 mars. Tidningens Unitedskribent Samuel Luckhurst är mer krass. På Twitter hyllar han Zlatans första säsong, men avslutar med ”Mourinho var alltför sentimental och lojal som gav honom ett nytt avtal”.

Daily Mirror har inte tid och utrymme för Zlatan på sin sportetta. Här är det landslaget som gäller. ”Vidrigt”, står i stora bokstäver. Det sammanfattar inte någon av Englands många usla turneringsinsatser. I stället är det ett förbundskaptenens ord efter att ha sett en del kommentarer på sociala medier till bilder på P16-landslaget. Mirror skriver, ”Southgate rasar mot supportrars rasistiska förolämpningar mot landslagsspelare och säger, ’Vi måste se om vårt eget hus, innan vi har rätt att oroa oss över Ryssland’”.

ANNONS

Daily Mail finner genom biträdande polismästare Mark Roberts andra orsaker att förfasa sig. Roberts leder UK Football Policing Unit och kan inte begripa hur förbundet kunde välja en match mot Holland en fredag kväll i Amsterdam. Tusentals engelska fans har rest över, många sannolikt också bara för festens skull. Risken för ordningsstörning är överhängande. ”Förutom att möta Skottland i Magaluf eller Ryssland i Marseille, så är det svårt att föreställa sig en sämre plats för den sista bortamatchen innan VM”, säger Roberts.

The Times följer upp debatten om videodomare med ”Exklusivt: Premier League kommer att testa VAR på samtliga Premier League-matcher”. Detta väntas ske redan nästa säsong, medan den officiella introduktionen blir säsongen 2019/2020.

 

ITALIENDY8vWw8W0AEjLLd.jpg

La Gazzetta dello Sport är bara F1. Hela förstasidan. Och även de nästkommande 18 sidorna. Sedan får kvällens landskamp mot Argentina ta plats. ”Som om det vore VM”, skriver tidningen med ett stänk av vemod. Som en nagel i ögat sitter sedan en mindre artikel med rubriken ”Sverigefloppen – 130 dagar har gått”. Tidningen uppmärksammar också motståndaren med att förbundskapten Sampaoli inte tagit ut Serie A-profilerna Paulo Dybala och Mauro Icardi – och inte tycks ha intresse av att ta med stjärnorna till VM. Sampaoli om Dybala: ”Antingen har vi inte lyckats hitta rätt plats åt honom eller så har han inte lyckats anpassa sig”. Sampaoli om Icardi: ”Det är stor skillnad på vad han åstadkommer med Inter och med oss”. Däremot hade den argentinske förbundskaptenen, till skillnad från Di Biagio, valt en annan profilstark spelare. ”I min trupp hade det alltid funnits plats för Balotelli”.

ANNONS

Corriere dello Sport undrar, ”Hur ser vi ut, Messi?”, inför kvällens landskamp. Till skillnad från Gazzetta är det fotbollen som dominerar förstasidan, och inte heller bara landslagsfotbollen. ”Två Juve-lag för Max”, handlar om Turinlaget har ”Milan och Real inom loppet av 72 timmar”, och att tränare Allegri därför kommer att rotera på flera positioner. ”Higuaín och Dybala är nyckelspelare. Mot Milan blir det Pjanic och Benatia, som är avstängda i Champions League”. Liksom Gazzetta dello Sport ger man Zlatans farväl till Man United nästan en helsida, här med rubriken ”LA Ibra”. Artikelförfattaren Gabriele Marcotti påpekar att MLS inte längre är en plats för avdankade gamla proffs, att klubbarna inte längre värvar många 30+ spelare, men avslutar med ”De vet att Ibras hunger och karisma är i en klass för sig. Och för honom gör man gärna ett undantag från regeln”.

ANNONS

Tuttosport har Dybala i sin Juvetröja på bild, men ett landslagsperspektiv i artikeln. Ett argentinskt sådan, som irriterar tidningen. ”Sampaolis irrläror” handlar om hans uttalande om Dybala och Icardi. ”Förbundskaptenen, vars landslag i dag ställs mot Italien, krossar de två bästa spelarna i vår liga”, påpekar Tuttosport indignerat.

 

DY7Vk49W4AMBAVF.jpgSPANIEN

Marca hyllar Tyskland-Spanien i kväll som en ”Super-VM”-match. Tidningen beskriver även mötet mellan de två senaste världsmästarnationerna som ”den bästa möjliga vänskapsmatchen”.

AS väljer att fokusera på en spelare. ”Sergio Ramos firar 150 landskamper”. Det följs av ett citat från mittbacken, ”Målet är att vara den som spelat flest gånger i landslagströjan”. Den listan toppas för närvarande av målvakten Iker Casillas med 167 matcher.

Sport har inte för vana att ge det spanska landslaget sin förstasida. I dag är ett undantag. Men så kan tidningen också bygga matchen på spelare med Barça som klubbadress. Till rubriken ”Duell mellan två favoriter” finns bild på Tysklands Ter Stegen och Spaniens Iniesta. Tidningen presenterar också en intervju med klubbens blivande spelare Arthur. Citatrubriken är ”Jag valde Barça för lagets stil”.

ANNONS

Mundo Deportivo bjuder på vadå? Jo, en intervju med Arthur. ”Iniesta är min idol”, är citatrubriken här. Den brasilianske mittfältaren jämför vidare sin spelstil med Deco. Det finns inte plats för Zlatan på förstasidan, men tidningen har en ganska träffande rubrik som sammanfattar den framgångsrika klubbvagabonden, ”Ibrahimovic, en samlare av tröjor och titlar”,

 

FRANKRIKEune23032018_hd.jpg

L’Equipe ser Frankrikes möte med Colombia i dag som att ”Det är redan Peru”, den kommande VM-motståndaren. Uppställningen har inte varit given, men enligt L’Equipe blir det troligen 4-4-2 och med Umtiti-Varane som mittbackspar. L’Equipe har en intervju med en förmodad startspelare, Olivier Giroud. Den forne Arsenalprofilen återkommer till att en välbekant svensk var en av dem som talade sig varm för hans klubbyte i januari. ”Legendariska spelare som Robert Pirés och Freddy Ljungberg, samt gamla Chelseaspelare sa till mig att deras (Chelseas) spel passade mig för de har alltid spelat med en storvuxen spelare längst fram, och de slår mycket inlägg”, säger Giroud. Han har blandade känslor kring starten i sin nya klubb. ”Jag som är fäst vid siffror kan konstaterar att jag är fast på ett mål och tre avgörande passningar på fem matcher. Det är verkligen inte tillräckligt. Men sett till spelet är det uppmuntrande. Med tiden kommer det att bli bra”, menar Giroud. L’Equipe tillägnar Zlatans farväl till Man United en halvsida med ”Ibra, en amerikansk avresa”. Tidningen spekulerar därefter i att flytten kan gynna Zlatans VM-chanser, och avslutar artikeln med orden, ”Det är inte det kortaste avståndet, men vägen från Manchester till Moskva kan också gå via Los Angeles”.

ANNONS

Le Parisien synar också den franska startuppställningen, men med en spelare som inte finns med i den. Under ”Pogba på bänken” skriver tidningen att det blir första gången sedan juni 2016 som mittfältaren finns tillgänglig men inte med i startelvan. Sedan dess har han missat sex landskamper på grund av skada, varav de fyra senaste matcherna. Liksom L’Equipe har Le Parisien Matuidi och Kanté som innermittfältare i kväll.

 

TYSKLAND

Kicker uppmärksammar inte bara att Ter Stegen står beredd om comebackande Manuel Neuer inte skulle hinna bli redo för VM. Tidningen tar också upp ett smeknamn Barçamålvakten fått: ”Messi med handskar”. Spanska tidningen Marca myntade det i slutet av förra året, tyska medier har plockat upp det, men Ter Stegen värjer sig. ”Jämförelsen haltar. Messi spelar i en helt annan liga”.

ANNONS

Ruhr Nachrichten drar på ”Överraskning: Bolt har redan en träning med Dortmund bakom sig”. Den legendariske sprintstjärnan hängde på Bundesligaspelarna redan under torsdagen, som en generalrepetition inför dagens öppna träning. Eller ”provspel”, som Usain Bolt själv kallat det.

Publicerad 2018-03-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto