POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Sterling uppmanar fansen: ”Visa oss lite kärlek”

ENGLAND

Daily Express kommer med en vädjan från Raheem Sterling, ”Visa oss lite kärlek”. Han vill att fansen sluter upp för sitt England. ”Ibland kan jag uppleva lite mycket negativitet. Det hade varit härligt med lite mer positiva tongångar, så att grabbarna känner att alla står bakom dem. Jag lovar, det gör England bättre”, sa Sterling till BBC Radio Five Live, ”Fans gör det inte av elakhet, de vill förmedla att man behöver skärpa sig. Men vi vet vad vi kan, jag tror på det vi kan åstadkomma, vi vill bara så gärna känna stödet..ni vet, känna lite kärlek”. England möter i kväll Italien på Wembley.

england

Daily Mirror fångar upp samma citat med rubriken, ”Till Ryssland med kärlek” (en omarbetning av en titel på en Bondfilm). Tidningen tycker också det är på tiden att en utfryst Man United-spelare får lite kärlek. ”Exklusivt: Shaw-bråk får Barça att satsa på Noutt avtal”, är en usel översättning av en ordlek, men poängen går kanske ändå fram. Barcelona är intresserad av vänsterbacken som blivit Mourinhos hackkyckling.

The Times fastnar för att ”England nekas att använda VM-bollen”. Orsaken är avtalet med Nike. Sponsorn vill att landslaget i möjligaste mån använder deras bollar i matcher. Bara sista träningslandskampen innan VM tillåts England spela med den VM-boll som flera målvakter kritiserat efter landskamperna i förra veckan (se Headlines webb-tv i går).

Sky Sports hissar upp ”Tuchel föredrar Bayern München” i topp, och hänvisar till källor. Samma Bayern som han under buller och bång för några dagar sedan uppgavs ha nobbat. Därmed har spekulationerna på knappt en vecka gjort en full cirkel. På vägen har Arsenal och Chelsea pekats ut som tyskens nästa adress. Det är bara att gratulera Tuchels agent. Han har gjort ett utmärkt jobb i att läcka uppgifter för att göra sin klient mer attraktiv och locka fram intressenter.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser England-Italien i kväll som att ”Det är Gigios ögonblick”. För i kväll inleds post-Buffon-eran. Eller som Gazzettan uttrycker det längre fram i tidningen, ”Arvtagaren på tronen”. På tal om tron. ”Il Maximo” sitter tryggt på den. Juventus tränare Allegri fick i går utmärkelsen Årets tränare (Panchina d’Oro) och i dag alltså en fet rubrik om det i Gazzettan. På morgonen skriver en GdS-journalist i sociala medier att tränaren Fabio Capello lämnar Jiangsu Suning. Beskedet blir officellt senare i dag. Uppgifterna figurerar också i kinesisk press. Capello ska ha återvänt till Italien i går kväll. Hans ersättare i Jiangsu väntas bli rumänen Cosmin Olaroiu.

Corriere dello Sport skriver också om landslaget, men mest som ett avstamp till Milans match mot Juventus i helgen. ”Juve, jag ska få er att svettas”, är budskapet CdS lämnar från Bouncci till sina ex-lagkamrater. I ”Romas revolution” ingår en rad förändringar. En av dem är satsning på ungdomar. ”I Monchis sökljus finns två målvakter, svensken Johansson, född 1998, och fransmannen Lafont, född 1999”. Den till Trelleborg utlånade MFF-målvakten Marko Johansson har de senaste dagarna på nytt figurerat i uppgifter kring den italienska klubben.

Tuttosport uttrycker med ”AllegrONE” stolthet över utmärkelsen Juventustränaren fick i går. Långt bortanför rubrikerna finns en rad om att Emil Krafth missat träningen med Bologna på grund av ryggbesvär. I helgen väntar Roma på hemmaplan.

 

SPANIEN

Cadena Ser har uppgifter ingen vill se (förutom gissningsvis spanska backar). Lionel Messi kommer inte till spel i kvällens prestigemöte mellan Spanien och Argentina. Ändå bekräftade förbundskapten Sampaoli i går att han kan spela. Sers journalist Gustavo Lopez sa i natt, ”Jag tror inte Messi kommer att spela mot Spanien på Metropolitano, det är den information jag har”. Den informationen dyker också upp i argentinska medier (se nedan, under ”Övrigt”). Det gör också att de flesta spanska sportettorna faller platt i dag.

Marca menar att ”I dag måste en tia knipas”. Det kan ses som både betyget på insatsen Spanien måste nå mot Argentina och tröjnumret på motståndaren som måste stoppas, Lionel Messi. Tidningen noterar på annat håll att biljetterna till Real Madrid-Juventus sålde slut på bara åtta minuter. Det var de resterande biljetterna till allmänheten som gick åt som smör i solsken. 80 000 åskådare väntas.

spanien

AS ser det helt enkelt kvällens landskamp som att ”Spanien genomgår Messiprovet”. Tidningen noterar också att det bli ”Ett tillfälle för Marco Asensio och Diego Costa”. De båda anfallarna spelade ihop under måndagen träning. För övrigt såg 15 000 åskådare på träningen på Metropolitano. Gerard Piqué fick spridda visslingar.

Sport har samma anslag som AS, ”Messi en examen för Spanien”. Tidningen passar förstås också på att förtydliga att La Roja ställs mot ”världens bästa fotbollsspelare”. Tidningen blickar också fram emot Barça i Champions League. ”Busquets kommer spela mot Roma”, enligt tidningens källor. Mittfältaren har varit skadad. Tidningen fortsätter sedan på spåret att Umtiti kan vara på väg bort, i dag med ”Umtiti, startspelaren med lägst utköpsklausul” (60 miljoner euro). Får man tro Le Parisien (se nedan, under ”Frankrike”) finns ingen anledning att dras med i Sports Umtitihysteri,

Mundo Deportivo ser ”En storslagen match” framför sig när Spanien och Argentina drabbar samman. Lagen ”visar upp sina titelaspirationer” inför VM.

 

FRANKRIKE

L’Equipe påpekar att ”Talang räcker inte”. Det kan ses som en uppmaning till Frankrike att visa upp mer av sitt kunnande i kvällens landskamp mot VM:s värdland Ryssland. På bild syns Mbappé och Pogba. Både startar i kväll, den förstnämnda i rollen som central anfallare.

Le Parisien uppmanar det franska landslaget att ”Övertyga oss!”. Tidningen har också ett nytt namn i PSG:s tränarjakt. Under rubriken ”Jardim – mot PSG?” lanseras Monacotränaren. Max Allegri (Juve) uppges vara klubbens plan A. Tre tränare ha kontaktats i rollen som plan B: Paulo Fonseca (Sjachtar Donetsk), André Villas-Boas (klubblös) och Sergio Conceição (Porto). Jardim kan vara ytterligare ett alternativ, även om han saknar stora titlar på sitt cv. Le Parisien suddar också ut katalanska Sports farhågor över Samuel Umtitis framtid i Barça. Mittbacken har inga planer på Man United. ”Enligt våra källor vill Umtiti fortsätta länge till i Barcelona, där tillvaron är idyllisk. På planen drömmer han om att en dag bära lagkaptensbindeln”, skriver tidningen.

frankrikeFrance Football klär sig denna vecka i gult och grönt. De mytomspunna brasilianska färgerna. Bland de många uppslagen om brasiliansk fotboll finns en intervju med legendariske vänsterbacken Roberto Carlos under rubriken ”1-7 är fortfarande ett trauma”. Det är inte bara landslagets anseende som fått sig en törn. Problemen är djupare. ”De brasilianska klubbarna har inte längre förmågan att hitta stora spelare som förr”, menar Roberto Carlos. Han får förstås frågan om Neymar kommer att lämna PSG innan kontraktet går ut med PSG. ”Ja, för Neymar måste spela med den bästa klubben i världen”. FF: ”Och det är?”. RC: ”Här. I Real Madrid. Han måste växa ytterligare som spelare och det finns ingen bättre plats”. På annat håll uppger France Football att Nice och tränaren Lucien Favre går skilda vägar i sommar. Parterna har redan fört samtal om om att avsluta kontraktet i förtid (gäller för närvarande till 2019). Favre finns på Dortmunds önskelista, och även Bayern München har uppgetts visa intresse. Jocelyn Gourvennec och Willy Sagnol ses av FF som möjliga ersättare i Nice.

 

TYSKLAND

Hamburger Morgenpost suckar, ”Ekdal bryter träning igen”. Svensken fortsätter att kämpa i motvind, senast efter sin fotledsskada. ”Han fick ont igen och var tyvärr tvungen att bryta träningen i förtid”, säger HSV:s tränare Christian Titz. Om det kan bli tal om en comeback mot Stuttgart i helgen är osäkert. ”Det kan också bli bättre snabbt. Vi får se hur han klarar belastning de närmaste dagarna”.

Kicker uppmärksammar en svensk som också hoppas på comeback i helgen, Mikael Ishak. ”Om gud vill så sitter han på bänken eller är till och med tillbaka i startelvan”, säger Nürnbergs tränare Michael Köllner. Ishak har inte spelat sedan han skadade knäet i mitten av februari. Nu kan han fira sin 25-årsdag på lördag med comeback mot Dynamo Dresden.

Weser Kurir har också ett positivt skadebesked. Ludwig Augustinsson fick känning i baksida lår under träning med landslaget förra veckan och tvingades avstå landskampsspel. Men backen kan redan vara tillbaka. ”Jag har stora förhoppningar om att han spela på söndag”, säger Bremens tränare inför matchen mot Eintracht Frankfurt. Augustinsson väntas vara tillbaka i kollektiva träningen på onsdag.

Bild menar att ”Bayern och Dortmund slåss om Hasenhüttl”. Tränaren har kontrakt med RB Leipzig till 2019 och, enligt Bilds uppgifter, en prislapp på tio miljoner euro.

 

ÖVRIGT

DZPhBMfWsAEhOJpAlgemeen Dagblad (Nederländerna) får äntligen landslagsjubla. ”Så dåliga är vi inte”, trumpeterar tidningen stolt ut efter gårdagens efterlängtade lilla triumf (3-0 mot Portugal).

A Bola (Portugal) har däremot ingen anledning att jubla. ”Får inte upprepas”, skriver tidningen om förlusten (0-3 mot Nederländerna). Tidningen uppmärksammar också att det var en schweizisk så kallad komiker och hans sidekick som sprang in på planen och fram till Cristiano Ronaldo mitt under matchen.

Fox Sport (Argentina) har samma trista besked som Cadena Ser för de som sett fram emot att se Lionel Messi mot Spanien. Trots att förbundskapten Sampaoli bedyrade att stjärnan kan spela, så kommer han inte att göra det, enligt tv-kanalen i natt. Han har fortfarande viss känning i baksida lår och tränarstaben har beslutat att inte riskera nyckelspelaren. Messi missade även matchen mot Italien förra veckan. Clarín uppger också att Messi fortfarande känner av sin skada, men att Argentina kommer att vänta till sista stund innan definitivt beslut fattas.

Sydney Morning Herald (Australien) rapporterar att ”Australien kan bojkotta VM som en följd av ryska nervgastattacken mot spion”. Premiärminister Malcolm Turnbull sa i ett tal att landet kan tänka sig en lång rad åtgärder. ”VM är ytterligare en handling som kan tänkas i detta avseende”, sa han. SMP tolkar det som att landslaget ”i extremt fall kan stanna hemma, men ett annat alternativ är att australiska regeringsrepresentanter inte närvarar vid den månadslånga turneringen”.

Derry Journal (Irland) får stå för ett svindlande hopp från fotbollens högsta nivåer, med beskedet att Armin Aganovic sejour i Derry City blev synnerligen kort. Parterna skiljs åt efter knappt fyra månader och bara två matcher. Den 23-årige svensken har tidigare spelat i Raufoss Football (Norge), Galway United (Irland), Mjällby och Kristianstads FF.

Kronen Zeitung (Österrike) menar att ”Toppklubbar jagar RB Salzburgs Samassekou”. Förutom RB Leipzig (surprise, surprise) och Dortmund, så är nu två franska storklubbar också ute efter den 22-årige maliske mittfältaren. Det rör sig om Paris SG och Marseille.

Publicerad 2018-03-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto