Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ronaldo sköt magiska målet från ribbhöjd: ”Förmodligen mitt bästa mål”

ENGLAND

The Guardian söker sig till Merseyside där ”Anfield håller andan”. Det är Champions League. Det är Liverpool mot Manchester City. Fyrverkeri väntas. ”Klopp lovar att attackera City igen och Liverpools publik tänker dra sitt strå till stacken”, lockar tidningen med.

englandThe Times skickar vidare budskapet med feta rubriken ”Var modiga och attackera City, uppmanar Klopp”. Det finns mer fotboll på sportettan. ”Spelarna förnärmade av Levys lön på sex miljoner pund”. Det är Tottenhams spelare som enligt tidningen tagit illa vid sig av att klubbens ordförande kvitterade ut jättesumman efter förra säsongen, samtidigt som det grymtats i spelarleden över att Levy inte vill höja spelarnas veckopeng. Levys inkomst från Tottenham förra året var 115 000 pund i veckan. Harry Kane har den högsta spelarlönen, 100 000 pund i veckan.

ANNONS

Daily Telegraph synar en annan Londonklubbs utbetalningar. ”Chelsea riskerar att få betala kompensation på nio miljoner pund för Conte, samtidigt som oro finns kring nio a-lagsspelare”. Courtois, Hazard, Fabregas, Pedro, Cahill, David Luiz, Giroud, Zouma och Batshuayi ärav olika anledningar alla frågetecken inför nästa säsong.

Daily Mail har också med ”Klopps stridsrop”, men gör även som Times och Telegraph och lyfter fram stålarna inom fotbollen. Här med vad PL-klubbarna betalat agenter det senaste året. Liverpool toppar listan med 26,8 miljoner pund. Därefter följer Chelsea med 25,1 milj pund och Man City med 23,5. Sammanlagt spenderade PL-klubbarna den senaste året 211 milj pund.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport utbrister i ett ”CRwow!” efter portugisens show mot Real Madrid (3-0 till Real Madrid). ”Stående ovationer för Ronaldo”, noterar Gazzettan. Juventus tränare Allegri menar att ”När man möter Cristiano Ronaldo börjar man alltid med 0-1 eller 0-2. Cristiano är bäst i världen. Jag tror han rörde bollen tre eller fyra gånger och gjorde två mål”. Gazzettan ger Cristiano Ronaldo nio av tio i betyg. Matchens sämsta spelare tycker tidningen att Chiellini var. Juventusbacken får 4,5 i betyg. Oscar Hiljemark nådde inte Cristianos höjder men definitivt inte heller Chiellinis dalar. Han fick ett av de bättre betygen i Genoas seger (2-1 mot Cagliari), 6,5. ”Hans tempoväxlingar gav syre åt mittfältet”, skriver Gazzettan bland annat.

ANNONS

Corriere dello Sport är lika hänförd över Cristiano Ronaldos cykelspark som alla andra. ”Ett konstverk”, skriver tidningen. Lika tagen tycks tidningen vara inför en match i kväll. Inte någon i Champions League, utan i Serie A. ”Herregud, vilket derby”, skriver CdS inför Milan-Inter. Precis samma förstasidesrubrik som Gazzettan har. Tillbaka till CL-mötet på Juventus Stadium. Från den matchen finns också rubriken ”Buffon: CR7 är som Pelé och Diego (Maradona)”. En krönika har också rubriken, ”Är vi säkra på att han inte är bäst genom tiderna”, i rollen som anfallare.

Tuttosport suckar, ”Från en annan planet”, om ni-vet-vem.

 

SPANIEN

spanienMarca nöjer sig med ”Målet” och bilden. Det där ögonblicket när Cristiano Ronaldos fot möter bollen högt upp i luften i gårdagskvällens oförglömliga ögonblick. ”Cristiano satte en cykelspark för historieböckerna som fick Juventus Stadium på fötterna”, skriver Marca efter segermatchen (3-0 mot Juventus). Cristiano Ronaldo var tacksam efter att ha mottagit Juventusfansens applåder efter matchen. ”Det var ett otroligt ögonblick. Jag vill tacka Juventus fans för de har gjort något fantastiskt, något som aldrig hänt tidigare i min karriär”. Sedan tar Marca måtten. Måtten på sparken. Enligt tidningens beräkningar befann sig portugisen parallellt med marken på 1,40 meters höjd, och träffade bollen med vristen på 2,38 meters höjd. ”Det är nästan samma höjd som ribban, som ligger på 2,44 meter”, påpekar Marca.

ANNONS

AS når inte riktigt samma höjder. Tidningen tar tv-kanalen beräkningar från BeINSPORT till förstasidan, och enligt dessa träffade Cristiano Ronaldo bollen på 2,23 meters höjd.
Men det räcker oavsett för AS att utbrista i ett ”Vilken planet kommer du ifrån?” om CR7 i dagens stora rubrik.

Cadena Cope formar en rubrik efter Cristiano Ronaldos citat till Real Madrid TV: ”Det är förmodligen det bästa mål jag gjort i min karriär”.

Sport trycker ner Cristiano Ronaldo till en liten, knappt synbar rubrik. I stället är det Lionel Messi som står med armarna utsträckta och tar emot Barçafansens jubel, som täcker förstasidan. ”Champions League-hunger”, tror tidningen att Messi har. I kväll väntar Roma.

Mundo Deportivo ger Cristiano Ronaldo mer utrymme. ”I går CR7” följs upp av ”I dag Messi”. Även om Messi förstås är i fokus kostar tidningen på sig att beskriva Cristianos mål som ”en genialisk cykelspark”.

ANNONS

Estadio Deportivo har varken en seger att njuta av som Real Madrid eller match att se fram emot som Barcelona. I stället blev det en tung hemmaförlust för stadens lag Sevilla (1-2 mot Bayern München). Estadio Deportivo försöker ändå se på det positivt. ”Sårade…men fortfarande vid liv”, menar tidningen.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe är övertygad om att Cristiano Ronaldo är ”Från en annan planet”. Han tilldelas skyhöga nio av tio i betyg. Isco får åtta. Inte lika kul för Juve, där fyra spelare får supersvaga tre i betyg: Barzagli, De Sciglio, Douglas Costa och Dybala. Tidningen uppmärksammar på annat håll att den qatariska kungafamiljen al-Thani får fler rötter i Frankrike, om än i betydligt mindre skala. PSG finns sedan tidigare i familjen ägo. Den här gången är det prinsessan Kasia al-Thani som involverar sig i FC Martigues. Hon är gift med en av emirens söner. Kasia al-Thani kommer att sitta med i styrelsen i klubben, som spelar i den franska fjärdedivisionen, National 2.

ANNONS

RMC Sport var i mixade zonen i Turin och pratade med Real Madrids Raphael Varane. Han tog frågorna om lagkamraten Cristiano Ronaldo med ett leende, ”Jag har inga fler ord att använda om honom. Om ni kan komma på ett ord att använda så kanske jag också kan använda det, men just nu har jag slut på ord”.

Le Parisien frågar sig, ”Är Tuchel tränaren PSG behöver?”. Tysken har pekats ut som Emerys ersättare, men Le Parisien menar att de båda tränarnas profil är ganska lik.Tidningen undrar sedan om Tuchel är PSG-kompatibel, men låter svaret sväva fritt.

 

TYSKLAND

DZ3WHUZWkAAsc7SBild slår redan på nyhetsettan fast att ”Bayern, det måste räcka”. Bortasegern i går (2-1 mot Sevilla) gör det till ett rimligt antagande. Tidningen delar sedan ut de högsta betygen till Hummels, Martínez, Thiago och Ribéry. De får alla två på den sexradiga skalan där ett är högst. Bernat får lägst, blott en femma.

ANNONS

Sky Sport samlat kommentarer. Som från Bayern tränare Jupp Heynckes som var kluven efter en svag första halvlek. ”Om vi vill vinna Champions League måste vi höja oss”, konstaterade han. Heynckes blev för övrigt i går förste tränare någonsin att vinna tolva matcher i rad i Champions League.

Sport Bild berättar i veckans nummer bland annat om ”Nytt avtal för Rummenigge”. Bayern München planerar att förlänga kontraktet till 2019. Fifa har också planer. Fifas biträdande generalsekreterare Zvonimir Boban berättar för Sport Bild att tre smärre regeljusteringar är i pipeline: målvakter ska kunna passa inom eget straffområde, tränare ska kunna tilldelas gult kort och domare ska få större manöverutrymme att skynda på spelare som maskar vid byte. Dessutom lovar tidningen i en stor rubrik ”Sanningen om Dortmund”, om förändringarna i ledningen inför framtiden. Lucien Favre (Nice) är hetaste kandidat att ersätta Peter Stöger som tränare efter säsongen.

ANNONS

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) rapporterar som övrig dansk press att AC Horsens gör en något iögonfallande värvning: Matej Delac med klubbadress Chelsea ansluter till sommaren.

ovrigt

Den 25-årige målvakten är den av nuvarande spelare som varit längst i Londonklubben, sedan 2009. Ändå har han aldrig spelat en match. Senast var Delac utlånad till Mouscron i Belgien. Hans kontrakt med Chelsea går ut efter säsongen.

TNT Sport (Argentina) hävdar via välkända journalisten Veronica Brunati att det redan är klart: Paolo Dybala blir inte uttagen i förbundskapten Sampaolis VM-trupp.

A Bola (Portugal) slår fast att Cristiano Ronaldo är ”Den störste”, O Jogo att han är ”Från en annan planet”.

Publicerad 2018-04-04 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto