POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Klopp efter segern: ”Det är inte konståkning”

ENGLAND

englandThe Times ”Bakhåll på Anfield” har en dubbelmening. Dels att Liverpool slog till på planen (resultat: 3-0 i första CL-kvarten), dels att en del av Liverpools fans slog till utanför planen (resultat: demolerad spelarbuss för City och två skadade poliser).

Daily Telegraph använder ”Rivningsarbete” om Liverpools seger, och i viss mån om den stackars Citybussen. Därefter släpper tidningen alla tyglar när spelarbetygen ska sättas. Fem Liverpoolspelare får nio av tio: Alexander-Arnold, Van Dijk, Robertson, Henderson och Milner. I andra ändan av skalan finns Citys Laporte, Gündogan och Jesus. De får bara tre.

The Sun är också inne på dubbeltemat Citylag/Citybuss med ”Krossade”. Tidningen bjuder också på silly season med ”Exklusivt: Mata ut, Willian in”. Man United uppges förtröstansfull om att locka till sig Chelseaspelaren för 30 miljoner pund, och samtidigt låta Mata lämna klubben.

Daily Mirror kittlar sinnena hos Liverpoolfans med ”The IncREDibles”. Ett epitet som också för tankarna till Arsenals ”The Invincibles”, det obesegrade laget 2003/2004.

Yahoo står som avsändare, men det skulle ha kunnat varit The Times. Skribenten är densamma, Duncan Castles. Budskapet är oavsett ett nytt namn i Chelseas tränarjakt: Leonardo Jardim i Monaco. Londonklubben uppges ha gjort ”vissa förfrågningar”. Tidigare har främst Luis Enrique, Max Allegri och Thomas Tuchel nämnts som möjliga ersättare till Antonio Conte.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport sörjer ”Spanien-Italien 7-1”. Det är facit sedan Roma följt i Juventus spår och förlorat stort mot spanskt motstånd (1-4 mot Barcelona). Rakitic i Barça plockar upp matchens högsta spelarbetyg, 7,5. ”Barca är bra även utan hjälp”, sa Romatränaren Di Francesco och syftade på de två självmålen och på domarinsatsen. Romas sportchef Monchi vill inte ge upp hoppet, ”Vi slog Chelsea med 3-0 den här säsongen, så vi måste gå vidare och ha den attityden”. Fast vad är Champions League mot Derby della Madonnina. Det tar störst plats på förstasidan. Milan-Inter slutade mållöst, och Icardis två missar framför öppet mål snor åt sig  största rubriken. Även Milantränaren Gattuso får uppmärksamhet. ”I dag skriver han på nytt kontrakt till 2021”, skriver Gazzettan. Mer Serie A. Crotone förlorade (1-4 mot Torino) och Marcus Rohdéns comeback i startelvan var väl inte helt lyckad. Han får fem av tio i betyg och omdömet, ”Kanske var det ringrosten (borta tre månader), men läste nästa aldrig Iago Falque”.

Corriere dello Sport beskriver de två italienska Champions League-kvällarna som en ”Spansk mardröm”. I stora röda bokstäver lyser också ”Monaco efter Sarri!”. Tidningen lägger till, ”Chockerbjudande på sex miljoner euro om året, men Napolis tränare tänker bara på scudetton”.

Tuttosport gläds med Torino. ”Med Ljajic är det Super Gallo”, som Belotti kallas. Anfallaren är tillbaka i målform och svarade för tre baljor. Nyuppvaknade Torino gjorde även fyra mål i förra matchen, mot Cagliari. ”Nu är Europaspel bara fem poäng bort”, påpekar Tuttosport.

 

SPANIEN

spanienMarca stannar kvar i Turin, i ögonblicket när Cristiano Ronaldo slog till med sin cykelspark. ”I fotbollens museum”, skriver tidningen och ramar in målet tillsammans med andra klassiska mål, som Maradonas mot England och Zidanes mot Bayer Leverkusen.

AS hänger ofta inte med. ”Jag tror det är bästa målet i min karriär”, är ett Cristiano Ronaldo-citat som redan prytt rubriker i digitala medier i över ett dygn. Likadant med citat där han tackar Juventus fans. Kämpa, AS.

Sport ropar förtjust ”Här är Barça” (4-1 mot Roma), och påpekar att laget har ”en och en halv fot” i CL-semifinal. Samtidigt har en krönika rubriken ”Stor utdelning för så lite fotboll”. Lluís Mascaró inleder med att skriva om ”det sämsta Barça de senaste månaderna”. Tidningen som vanligen är oerhört frikostig med spelarbetygen till favoritlaget, går som högst till sju på den tiogradiga skalan den här gången. Ett betyg som Pique, Busquets, Rakitic, Messi, Luis Suárez och Denis Suárez alla får.

Mundo Deportivo har liksom Sport också en jublande Luis Suárez på förstasidan. Den har också ett budskap från Samuel Umtiti. Backen har ryktats aktuell för en flytt (till Man United), men firade sitt mål med att hålla upp klubbmärket på Barçatröjan. ”Jag vill förmedla att jag älskar den här klubben. Jag har inte mycket mer att säga”, meddelar Umtiti. Här finns också en torr kommentar från Barçatränaren Valverde, ”Det är ett bra resultat, men jag hade föredragit 3-0 framför 4-1”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe skriver om ”Reds Dingue”, en lek med titeln på fransk komedi, ”Raids Dingue”. Att Liverpool gjorde en ”galen” (dingue) match råder ingen tvekan om i Frankrike heller. Matchens stjärna: Mohammed Salah, åtta av tio i betyg. Tidningen har faktiskt mer Liverpool. 17-åriga talangen Christian Koffi från Monaco blir ”inom de närmaste dagarna” klar för den engelska klubben. Spelstilsmässigt jämför L’Equipe honom Sadio Mané.

Le Parisien håller också ögonen på utlandet. Dagens största fotbollsrubrik är ”Därför har Cristiano Ronaldos mål redan blivit legendariskt”. Men tidningen undrar också vad det kommer att bli av med PSG-värvningen Lassana Diarra. Två månader efter sin ankomst har mittfältaren ännu inte övertygat helt.

 

TYSKLAND

tysklandMDR har med citat från Emil Forsberg inför RB Leipzigs kvartsfinalmötet med Marseille i Europa League. ”Jag älskar det, nu kommer de stora matcherna”, säger svensken som hoppas på ytterligare framgångar i turneringen, ”Vi vill åstadkomma något stort”.

Nürnberg Nachrichten får svar från Mikael Ishak, som försöker värja sig från stämpeln som frälsare. ”Jag vet inte om förväntningarna är rimliga. Jag har varit utan boll i sju veckor. För mig handlar det om att komma i form och förhoppningsvis hjälpa laget”, säger Ishak, som efter knäskadan hoppas på comeback i helgen, ”Heidenheim är mitt mål men jag vill inte lova något”. Nürnberg har fem raka matcher utan seger. Enligt Kicker har laget gått från i snitt 2,0 mål med Ishak, till 0,8 mål utan svensken.

Kicker dramatiserar nedflyttningskampen med ”Duell vid avgrunden”. Köln möter i helgen Mainz och Freiburg möter Wolfsburg. De fyra ligger just ovanför jumbon Hamburg i tabellen. Tidningen avvisar i veckans sista nummer ryktena om Kevin Trapp till Dortmund. Orsaken är prislappen på PSG-målvakten. Kicker skriver också att Rafinha vill ha ett tvåårskontrakt av Bayern München, men att den tyska mästarklubben bara erbjuder kontrakt på ett år då han är 30+.

Bild uppger att ”Två Bundesligaklubbar jagar Meyer”. Det handlar om RB Leipzig och Hoffenheim. Den 22-årige Schalkemittfältaren har tackat nej till två kontraktsförslag och kan lämna på fri transfer i sommar. Tidigare har det ryktats om intresse från Juventus och Arsenal.

Sport1 samlar citat från Anfield. Bland dem finns en jämförelse från Jürgen Klopp inför returen. ”Vi har fortfarande mycket arbete framför oss, men det här handlar inte om konståkning med A- och B-betyg, resultatet styr”, säger Liverpooltränaren till tyska Sky Sport.

ÖVRIGT

ESPN (USA) har släppt hela klippet med shortsförsedde Zlatan Ibrahimovic i studion. Bland annat får han frågan om påståendet om ett jätteerbjudande från Kina. Zlatan väljer att inte svara direkt på det utan pekar på den sportsliga utmaning med LA Galaxy. ”Det handlar inte om pengar. Jag visste inte ens hur mitt kontrakt ser ut här”, säger anfallaren.

 

Rekommenderat…
…Engelske fotbollslegendaren Ray Wilkins gick bort i går, 61 år gammal. Många varma omdömen om honom som person finns i engelsk press i dag. Ett exempel på hans engagemang och tålamod finns i detta klipp, när han var assisterande tränare för ett krisande Millwall och ansattes av irriterade fans. I bilen väntar hans fru och dotter. Hans bemötande av fansen slutar med applåder.

Publicerad 2018-04-05 kl 07:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto