POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Cityspelare fick gömma sig i mittgången under bussattack”

ENGLAND

The Guardian ser en given vinnare sedan krutröken lagt sig på Emirates. ”Gunners tömmer magasinet mot CSKA” (4-1 till Arsenal). Alla fullträffarna kom i en första halvlek som Londonlagets tränare Arsène Wenger beskriver som ”spektakulär men obehaglig”. Som The Guardian påpekar, Arsenal är nu ”på fast kurs mot semifinal” i Europa League.

englandDaily Mirror sätter en av revolvermännen i fokus. ”Rambo tar det med en klackspark” (ungefär) syftar på att Aaron Ramsey svarade för kvällens mål med en läcker yttersidevolleylobb (ungefär). Bland fotbollsnotiserna märks också uppgiften att ”Emre Can kan missa både slutet av säsongen och VM”. Liverpoolspelarens ryggskada är värre än befarad.

Daily Mail har ingenting om Arsenals seger på sin sportetta. Däremot synar tidningen ”Polisen och Anfields pöbel”. Manchester City är förbannade för att polisen ändrade rutt för spelarbussen, som sedan attackerades av Liverpoolfans. Manchesterpolisen kommer nu att ha stort fokus på att förhindra några hämndattacker i returen. En video filmad inifrån Citysbussen visar hur situationen upplevdes (se del av den nedan). Några röster hörs, bland annat ”De (Liverpool) visste att det skulle gå så här” och ”Jag hoppas världen ser på…det är den sunkigaste staden i England”.

The Times har visserligen med att ”Arsenal kopplar grepp” på sin sportetta, men lägger också stor vikt vid händelserna utanför Anfield. ”Man City-spelare gömde sig i mittgången under bussattacken före Liverpoolmatchen”, är rubriken på en artikel där tidningen också påpekar att Uefa kommer att granska fallet samt att City starkt ifrågasätter varför polisen offentligt redogjorde för bussrutten. På ett videoklipp som gått runt i spanska medier ses Pep Guardiola också upprepade gånger med ironi säga ”Tack för att ni skyddar oss” till polisen.

The Sun är aldrig sen att sätta sig på höga hästar och bespotta pöbeln. ”Rivaliteten är bortom kontroll – varningssignalerna är tydliga”, kraxar olyckskorpen Neil Ashton. Han pekar upprört med fingret mot smärre incidenter med fans till Liverpool, West Ham och England, samt mot Chelseafans som inte satt ner artigt och applåderade när Tottenhams Dele Alli gjorde mål (lite fri tolkning). Tidningen dammar sedan av Shaw-till-Barcelona-ryktet. ”Exklusivt: Barcelona vill låna Manchester Uniteds Luke Shaw sedan Mourinho tappat förtroendet för vänsterbacken”. Och, jodå, det finns ett ”Barce-LÅNA” i puffen för texten.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport lägger fram tränarsituationen i Juventus som att ”Allegri vill ta den gröna linjen”. Det betyder att han vill stanna i klubben, men också satsa på ett ungt Juve och därmed få klubbledningens tålamod ”för att påbörja en ny cykel”, som Gazzettan skriver några sidor längre fram. Tidningen slänger också in lite Juventusmercato på det: ”Ultimatum till Emre Can, Cristante alternativ. Dröm om Milinkovic”. Alla spelare för övrigt under 25 år. Svar från Can väntas inom tio dagar. En annan bekant tränarnuna pryder förstasidan. ”Gattusos pakt med djävulen” är bekräftelsen på uppgifterna om en kontraktsförlängning med Milan. Lönen uppges ligga på två miljoner euro om året.

italienCorriere dello Sport sätter fart på ”Tränarkarusellen”. Den kasta in klubbar och namn i hög fart. ”Chelsea och Monaco vill locka Allegri respektive Sarri med miljoner. Juve och Napoli sätter upp skyddsmur men tittar på alternativ”, skriver CdS,  ”Juventus: Zidane, Simone Inzaghi, Deschamps” och ”Napoli: Giampaolo, Marcelino, Paolo Fonseca”. Lazios EL-seger (4-2 mot B Salzburg) beskrivs som en ”en flod av mål och spänning”.

Tuttosport låter fansen säga sitt i en omröstning och de är ”Splittrade” i åsikterna om Dybala och kring Buffons farväl. Agnelli, Marotta och Allegri hamnar alla i fansens goda bok. ”Mest irriterande rivaler? Inter, sedan Napoli”, sammanfattar Tuttosport också.

 

SPANIEN

spanienMarca tjusas av Atléticos seger (2-0 mot Sporting). ”Den snabbaste vägen” är en rubrik som anspelar på det kvicka ledningsmålet. ”22 sekunder!!!”, skriver Marca i röd skrift. Målskyttarna Koke och Griezmann hamnar i fokus, men Diego Simeone håller fram en annan spelare. ”Det var Diego Costas bästa match sedan han återvände, han är en best”, säger Atléticotränaren. Marca har också intervjuat John Guidetti, som kommer att spela med mask i nästa match på grund av en smärre näsfraktur. Det finns också en anslutande artikel med rubriken ”Guidetti: Jag skulle vilja stanna i Alavés”.

AS ser det som ”Uppdrag slutfört” av Atlético efter första matchen.

Sport presenterar ”Umtiti konfidentiellt”, men säger egentligen väldigt lite. Det är klart att det finns ”optimism” om att han stannar i Barcelona efter att han visat upp klubbmärket efter sitt mål senast och uttryckt sin kärlek för klubben. Klart att ”han bestämmer” sin framtid även om det finns bud. Möjligen kan något nyhetsvärde finnas i att Umtiti och Barcelona ”satt en tidsgräns på en månad att komma överens” om ett nytt kontrakt. Barça är angeläget att förhandla bort den alltför magra utköpsklausulen på 60 miljoner euro. Sport skriver även kaxigt om ”50 dagar att vinna trippeln”. Barça har ligan i hamn, är i final i spanska cupen och har en och halv fot i semifinal i Champions League.

Mundo Deportivo skriver också om trippelmöjligheter, men tar främst fasta på att Barcelona är ”Obesegrade”. Om det blir seger mot Leganés i helgen har Barça 50 raka matcher i ligan och Champions League utan förlust.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe menar att ”OM håller hoppets låga vid liv” efter gårdagens förlust i EL-kvartsfinalen (0-1 mot RB Leipzig). ”På ett fullsatt Velodrome, tillsammans med våra supportrar, kan vi flytta berg”, menar Marseilles tränare Rudi Garcia. Matchens högsta spelarbetyg, sju av tio, delar tidningen ut till Sarr och Gustavo (Marseille) samt Werner och en viss Emil Forsberg. L’Equipe presenterar också ett nytt namn i Arsenals tränarjakt: Lucien Favre. Nicetränaren finns enligt tidningens källor på Londonklubbens lista. Där placerar L’Equipe även Thomas Tuchel och Fabio Capello. Bayern München och Dortmund har tidigare uppgetts intresserade av Favre, vars kontrakt med Nice går ut i sommar.

Le Parisien har ”Mathieu Debuchy: franska landslaget är fortfarande målet” på förstasidan. Tidningen noterar också att PSG kan bli franska mästare redan i morgon. Om laget slår Saint-Etienne i kväll och Monaco förlorar mot Nantes i morgon. Le Parisien uppger också att Nantes och Claudio Ranieri förbereder sig för skilsmässa i sommar. Känslorna är ömsesidiga. Italienaren uppges intresserad av Lyon, men där är kärleken inte besvarad ännu.

 

TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung fångar upp en hoppfull Emil Forsberg efter RB Leipzigs kvartsfinalseger i Europa League (1-0 mot Marseille), ”Vi är nu optimistiska inför returen, och det är kul att se att vi blir bättre och bättre för varje match”, säger han. Svensken tycks ha en liknande utvecklingskurva efter sin skada i vintras. Samtliga RB Leipzig-spelare får två eller tre på tidningens sexgradiga skala (ett är bäst). Forsberg är en av de som får tre. I omdömet står bland annat, ”En fest för ögat med boll, men ännu inte i toppform”. Nyligen förekom uppgifter om att Inter scoutade Forsberg på plats, den här gången uppges lokalrivalen Milan ha varit det.

SportBild nickar instämmande till uppgifterna ESPN lanserat, för även den tyska tidningens källor uppger att Thomas Tuchel nästa klubbadress är klar. Tysken kommer att ta över Paris SG i sommar. Ingen av de stora franska medierna har däremot hakat på.

 

ÖVRIGT

LA Galaxy (USA) vill kittla MLS-fansen med ”Kan Zlatan Ibrahimovic starta sin första match för LA Galaxy på söndag?”. Svaret är ”Möjligen, enligt tränare Sigi Schmid”, skriver klubben. Vad Schmid säger är blahaiga ”Han fortsätter att jobba på. Vi tar ett beslut när vi närmar oss matchen”. LA Galaxy möter Kansas på söndag. Mer Zlatan? Han fördrev i natt tiden med att lattja lite boll med Christian Folin & Co i NHL-laget LA Kings (se ovan), och kunde se dem vinna mot Minnesota med 4-2.

Publicerad 2018-04-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto