Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pep oroad för ny kollaps mot Liverpool

ENGLAND

1.jpgThe Guardian är långt ifrån rubrikmakarnas mästare, men en guds gåva till Headlines när det behövs en snabbsummering. En är ”Hernández straffar Chelsea” (1-1 mot West Ham) med uppföljningen ”Avbytaren slår till och knycklar till Contes förhoppningar om en topp fyra-placeringar”. En annan gör sig bäst på engelska ”Saints undone by sinner”. Den förklarar att ”Welbeck fixade segermålet efter att först ha svarat för årets miss” (3-2 till Arsenal).

Daily Express pryder förstasidan med missmodige Contes kommentarer om fjärdeplatsen som försvunnit i fjärran, men tidningen tycker tränarkollegan Pep Guardiola är värd större utrymme. ”Mentala ärr”, är vad han talar om sedan Man City i lördags tappade en tvåmålsledning till förlust mot United. ”Att vi inte vann derbyt påverkar sinnesstämningen. Om vi skulle ta ledningen med två mål mot Liverpool så kan derbyt spöka i spelarnas tankar”, säger Guardiola.

ANNONS

The Sun dröjer sig kvar vid derbyt av andra skäl. ”Man Spitty”, skriker sportettan ut. Ander Herrera anklagas för att ha spottat på Man Citys klubbmärke på en matta när han lämnade planen efter första halvlek. Spanjoren bedyrar att det var oavsiktligt.

The Times stannar också till vid lördagens Manchesterderby igen. ”Exklusivt: Ashley Youngs stridsrop: Acceptera inte olé-ropen”, lyder en rubrik. Enligt tidningen tog veteranerna Michael Carrick och Ashley Young till orda i Uniteds omklädningsrum i paus. ”Cityfansen ropar ’Olé’, de förödmjukar oss. Ska vi acceptera det? Tänk på ett ansvar gentemot fansen och klubbmärket. Visa lite stolthet och fajtas för varandra”, påstås Ashley ”Braveheart” Young ha sagt.

BBC Radio Humberside rapporterar att Hull City inte vill släppa Sebastian Larsson utan en fajt. Championshipklubbens tränare Nigel Adkins säger att han vill ha kvar den 32-åriga svenske landslagsmittfältaren även nästa säsong. Larssons kontrakt med Hull går ut i sommar, och han har uttryckt intresse av att flytta tillbaka till Sverige. Bland annat AIK uppgavs i februari intresserad.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport förbanna Milanoklubbarnas öde. ”Inter och Milan slösar bort Europa”, skriver tidningen efter Milan poängtapp hemma (1-1 mot Sassuolo) och Inters förlust borta (0-1 mot Torino). Svenskmötet Crotone-Bologna (1-0) blev knappast någon blågul klang- och jubelföreställning. Emil Krafth (Bologna) spelade inte, Marcus Rohdén (Crotone) fick nöja sig med ett inhopp och Filip Helander (Bologna) fick visserligen spela från start men lämnade matchen med magra fem av tio i betyg av Gazzettan. ”Stor fysisk närvaro men väldigt oprecis i spelet”, skriver tidningen.

Corriere dello Sport har ett mer självklart fokus i ”DiawaNAPOLI”. Här är det Napoli sista-minuterna-vändning med Diawaras segermål (2-1 mot Chievo) som gör förstasidan. ”Drömmen om scudetton lever vidare”, konstaterar CdS.

ANNONS

Tuttosport använder efter Torinos seger (1-0 mot Inter) lagets smeknamn när tidningen brister ut i ett ”Vilka tjurar!”. Tuttosport fortsätter, ”Detta var ett Torino som i gamla dar, som vann tredje raka segern, och fick slut på en förbannelse som varade i 24 år”. Det är så länge sedan Torino senast slog Inter hemma. I en artikel inne i tidningen funderar Tuttosport över hur Juventus ska försöka det ”omöjliga”, att vända 0-3 mot Real Madrid. ”Bernabéu-uppställning med Matuidi eller med 4-2-4”, är rubriken. I den första uppställningen gäller 4-3-3.

 

SPANIEN

3.jpgMarca intresserar sig för dagen mest för tennisbollar (spansk vändning mot Tyskland i Davis Cup). Men en fotboll dyker upp på förstasidan. Den räddas av en huvudperson i Madridderbyt. ”Oblak stoppade Real Madrid” (1-1 mot Atlético). I andra målet stod Keylor Navas. Han hade svar på tal när frågan om hans framtid i Real kom på tal igen efter matchen. ”Jag lämnar…för att åka hem”, svarade Navas.

ANNONS

AS är snarlik Marca. David Cup-tennis i fokus, och en puff om att ”Oblak sa nej”. AS uppmärksammar också Realtränaren Zidanes svar på kollegan Simeones påpekande om att Real Madrid är favorit att vinna Champions League. ”Jag gillar det inte och vill inte höra något om det”, säger Zidane, och plockar sedan fram knastertorra en-match-i-taget-argumentet.

Sport anser nog att Spanien kan spela hem Davis Cup med förbundna ögon, bakbundna händer, hoppandes på ett ben, utan att det skulle stjäla strålkastarljuset från Barça. De behöver inte ens spela. Efter det oavgjorda mötet på Santiago Bernabéu summerar tidningen glatt tabelläget med stora rubriken ”Nästan, nästan mästare”. Tidningen lägger till att det räcker med tre segrar och en oavgjord till innan Barcelonas mästartitel är säkrad. ”Barça kan vinna ligan mot Real Madrid på Camp Nou”, skriver Sport hoppfullt.

ANNONS

Mundo Deportivo konstaterar också att Barças ligatitel kommer ”Allt närmare”. Även här räknas det på matcher. ”Barça kan sjunga titeltriumfens lov i Clásicon med bara oavgjort, om laget slår Valencia, Celta och Deportivo”.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe-förstasidan är späckad av sport; cykel, tennis, F1, MotoGP…fotbollen får nöja med en puff, ”OM, kostnaden för sammanbrottet”. Det är ett sätt att formulera att Marseille efter bara oavgjort i går (0-0 mot Montpellier) tappat tredjeplatsen till Lyon, som tog en storseger (5-0 mot Metz). Stjärnan i Lyons match var utan tvekan Memphis Depay. Ex Man United-spelaren gjord ett mål och spelade fram till alla de andra fyra målen. Han får nio av tio i betyg. ”Jag kan göra ännu mycket bättre ifrån mig om jag tror mer på mig själv. Jag kan göra fler mål”, sa Depay till OLTV efter matchen. En annan spelainsats får uppmärksamhet av motsatta skäl. L’Equipe kallar Mario Balotelli för ”Zérotelli” (som i ”nolla”) efter Nices match (1-1 mot Rennes). Italienaren får superlåga två i betyg, klart lägst av alla spelare på planen.

ANNONS

RMC Sport synar PSG:s sommar. Enligt radiokanalens källor är storklubben i första hand är ute efter en vänsterback, en defensiv mittfältare och en målvakt. RMC uppger att PSG:s assisterande sportchef Maxwell var på plats och spanade in Romas målvakt Alisson i februari men att intresset ännu inte tagit fasta former.

TF1-programmet Téléfoot har andra uppgifter: Manchester United är ute efter Djibril Sidibé, högerback i Monaco.

 

TYSKLAND

5.jpgBild lockar som den boulevardtidning den är med ”Hemliga mästarfirandet” redan på nyhetsettan. Det är bilder på Bayernspelarnas titelmiddag (festandet får vänta, match mot Sevilla väntar). Här finns bilder på Lewandowski & Co som anländer till restaurangen i lyxbilar. Och så Mats Hummels. Han tog cykeln.

Kicker dröjer sig kvar vid Bayern Münchens säkrade titel med, ”Tack vare Heynckes”. Det finns en lång rad citat med den avgående mästartränaren. Om möjligheterna till en trippel: ”Det ligger i Bayerns natur att alltid sträva efter största möjliga framgång”. Om Niklas Süle: ”Han kommer att bli en världsklasspelare, och inom ett par år den mest eftertraktade backen i Europa”.

ANNONS

Sky Sport uppmärksammar petningar i Dortmunds lag i samband med gårdagens triumf (3-0 mot Stuttgart). Men Alexander Isak, som inte ens fanns med på bänken, nämns inte. I stället handlar det om att Mario Götze satt på bänken hela matchen och att Gonzalo Castro inte ens fanns med i truppen. Båda startade i katastrofmatchen mot Bayern München för en dryg vecka sedan.

 

ÖVRIGT

LAGconfidential (USA) registrerar LA Galaxys förlust i morse (0-2 mot Kansas), och att det inte blev någon repris på Zlatan Ibrahimovics magiska debut. Precis som då fick svensken göra ett inhopp, men utan mål den här gången. ”Det är inte lätt att komma in så där”, sa Zlatan efter matchen. Ändå är han en av bara två Galaxyspelare som får betyget ”bra”. Alla andra får sämre. ”Omedelbar fara med bra rörelse och ett Kansasförsvar som följde hans varenda rörelse”, skriver LAGconfidential bland annat. Zlatan hade flera långskott på mål.

ANNONS
Publicerad 2018-04-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto