POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Straffvreden störst - i Spanien

DaiLLQTX0AI4J7x.jpgENGLAND

The Guardian skriver att ”Ronaldo räddar Madrid med straff i slutet av matchen”. Det är den i särklass minst kontroversiella och torra rubriken kring händelsen som dominerar europeisk sportpress i dag. Men (mycket) mer om den CL-matchen längre ned. Guardian ger också stort utrymme åt ”Guardiola i skottlinjen: Uefa granskar Citytränaren för två olika förseelser”. Det gäller dels hans protester över en utebliven straff mot Liverpool, efter vilka han visades upp på läktaren, och dels att han mot reglerna sedan ska ha kommunicerat med övriga tränarstaben.

The Times gör störst rubrik på att ”Guardiola anklagas för kränkande kommentarer”. Enligt spanska Antena 3 ska Citytränaren bland annat ha sagt ”Håll käften” till domaren Mateu Lahoz. Liksom flera andra engelska tidningar uppger Times att Guardiola riskerar tre matchers avstängning. För den andra förseelsen räknar tidningen med som mest böter. En annan fotbollsrubrik på sportettan är ”Salah ifrågasätter Kanes ’mål’”, det Tottenhamspelaren i går tilldömdes efter en protest. Det beslutet fick hans skytteligarival Mohamed Salah och flera av hans lagkamrater i Liverpool, att reagera i sociala medier. ”Wooooooow really?”, skrev Salah på Twitter strax efter att förbundet meddelat sitt beslut.

Daily Mirror tar upp detta ämne som ”Golden BOOoot”, där anspelningar både görs på skytteligapriset och på ”buande” reaktioner från Liverpools spelare. Mirror uppger förresten att ”Guardiola kommer att skriva på en kontraktsförlängning med Man City innan säsongen är slut”. Han nuvarande kontrakt går ut sommaren 2019, och han väntas nu skriva på ett år till.

Daily Telegraph ser fler kontraktsunderskrifter för Man City. ”Spendera, spendera, spendera: City fortsätter att bygga”, är rubriken. Den följs av ”Guardiola planerar tre stora sommarvärvningar för att lyckas i Europaspelet”. Med dessa kan Citys utlägg ”överstiga 600 miljoner pund på två år”. En defensiv mittfältare (Weigl, Fred, Jorginho, Seri nämn), en offensiv spelare/anfallare (möjligen Lemar, Mahrez) och eventuellt en back (kanske Alderweireld) nämns.

Daily Mail med ex-domaren Graham Poll ger sin syn på den kontroversiella straffen på Bernabéu. ”Michael Oliver gjord RÄTT som gav Real Madrid en straff i slutminuterna och visade ut Buffon”. Om det tvistar de lärde (se exempelvis Marca, under ”Spanien”).

 

ITALIENDairfWJVQAAbRaH.jpg

La Gazzetta dello Sport låter känslorna flöda efter Juventus makalösa upphämtning som med den omstridda straff fick ett så snöpligt slut för italienarna (3-1 mot Real Madrid). ”Vreden och stoltheten”, speglar blandade känslor. Buffons redan närmast bevingade ord om att domaren ”I stället för ett hjärta har han en soptunna” finns förstås med (se även klipp nedan). Det gör också Juveägaren Agnellis tirad om att ”Italienska lag straffas systematiskt” i Europaspelet. Tidningen ser Mario Mandzukic som matchens lirare. Han får åtta av tio i betyg. Cristiano Ronaldo var bäst i Real, och får en sjua. Domaren Michael Oliver får nöja sig med 4,5. På förstasidan finns också plats för Napolispekulationer. ”Stannar Sarri eller inte? Svar efter scudettomatchen”, det vill säga Juventus-Napoli den 22 april. Chelsea uppges försöka locka tränaren, som vill ha garantier från Napoli om satsning. En plan B om Sarri lämnar omfattar enligt Gazzettan åtskilliga namn, Simeone Inzaghi (Lazio), Marco Giampaolo (Sampdoria), Unai Emery (PSG), Paulo Fonseca (Sjachtar), Marcelino (Valencia) eller Rudi Garcia (Marseille).

Corriere dello Sport är hårdare i sitt omdöme om gårdagens avgörande i Madrid, ”Vilket rån!”. Tidningen skriver om ”en obefintlig straff”. En intilliggande krönika av Alessandro Vocalelli har rubriken ”Nu får det vara nog med prickskytte på de våra”. Tidningens betyg är ännu mer polariserade än Gazzettans: nio till Buffon, tre till domare Oliver. Tidningen njuter i alla fall av ”Applåder från hela världen till Roma”, som följs av ”Från London till Buenos Aires, alla bara gapar efter 3-0 mot Barça”.

Tuttosport skriver indignerat ”Inte på det här viset”, och lägger till att ”Ett storslaget Juve är utslaget”. Liksom övriga tidningar har Tuttosport också med Agnellis anklagelser mot domarbasen och landsmannen Pierluigi Collina, ”Hans fåfänga blir till skada för italiensk fotboll”.

 

DairNWcXcAEBpCG.jpgSPANIEN

Marca är bestämd. ”Det var straff!” när Real Madrid säkrade avancemang på tilläggstid (1-3 mot Juventus). Samtidigt har Radio Marca med en ex-domares röst, Andújar Oliver. ”Det var inte tillräcklig kontakt för att döma straff. Benatia träffar till och med bollen”, menar han. Iturralde González, en annan ex-domare, delar hans åsikt. ”Det räcker inte för att döma straff, det märks att domaren var tveksam”, säger González till Cadena Ser. På förstasidan summerar Marca matchen med att ”Real Madrid led som aldrig förr, men gick vidare som alltid”.

AS väljer mindre kontroversiella ”Till semifinal med hjärtat i halsgropen” (fri översättning). Straffdebatten väljer tidningen att balansera med citat från Buffon, ”Det var inte en tiondels straff”, och Cristiano Ronaldo, ”Jag vet inte varför de klagar”. Skilda åsikter, men ömsesidig respekt – efter matchen kramade de båda om varandra i mixed zone (se nedan).

Cadena Cope uppger att Sergio Ramos kommer att vara avstängd i första semifinalmötet. Real Madrids lagkapten var redan avstängd under gårdagens möte, men befann sig ändå civilklädd i tumultet vid spelartunneln efter matchen. Där fick han inte vara, vilket Uefa tagit notis om.

Sport är rasande efter Real Madrids avancemang. Den går hårdare åt domaren än till och med italienska tidningar. ”Århundradets stöld”, beskriver den Barcelonatrogna tidningen straffbeslutet, och fortsätter: ”Domaren hittade på en straff som inte fanns så att Real Madrid kunde gå vidare till semifinal”. Krönikören Ernest Folch anar konspiratoriska krafter. ”Barcelonas katastrof borde fått en uppföljning i att Real Madrid också blev utslaget, men i fotbollen finns krafter som kan rädda de utvalda, även när de är döende. Jo, Real Madrid gick vidare, men hur mycket man än försöker sälja in det som en prestation, så visar gårdagens motgång att det finns sprickor i bilden av laget som favoriter”.

Mundo Deportivo använder hånfulla ”Mästare på domslut” om Real Madrid. Det följs i samma ton upp med ”Real Madrid tar sig till semifinal på sitt sätt: med en mycket tveksam straff i 93:e minuten”. Krönikören Francesc Aguilar menar att ”Real Madrid är regerande mästare av egen kraft, men är nu i semifinal på ett skamligt sätt”. Han använder den välkända ramsan ”Así, así, así gana el Madrid!” som rubrik. Ungefär ”Så här, så här, så här vinner Real Madrid”. Det myntades i samband med en kontroversiell match 1979 där domaren ansågs ha kommit Real till hjälp, och Aguilar menar att ramsan ”gäller fortfarande”.

 

FRANKRIKEune12042018_hd.jpg

L’Equipe rubbar på ”Reals lyckliga stjärna”, att den spanska storklubben har flyt. Däremot anser tidningen att det var en ”berättigad straff” laget fick med sig. L’Equipe uppmärksammar inför kvällens Marseille-RB Leipzig att hemmalaget sätter ett nytt publikrekord i Europaspelet, drygt 60 000 biljetter är sålda. På sin nätsida skriver L’Equipe att Robert Lewandowski gett agenten Pini Zahavi mandat att diskutera med fyra klubbar; Real Madrid, Paris SG, Chelsea och en annan icke-namngiven storklubb. Ett erbjudande på minst 100 miljoner euro lär krävas för att Bayern München ska lyssna, menar L’Equipe.

RMC Sport visar att även domarnas åsikter om Real Madrids omdiskuterade straff går isär. Några har vänt sig emot domslutet, ex-domaren Joël Quinou är för. ”Man ser tydligt att Benatia knuffar honom”, menar Quinou, och anser att ”domaren tog sitt ansvar”. Han lägger till att ”Det är förseelser man kan blåsa för. Man kan inte ta hänsyn till att det är tjugo sekunder kvar av tilläggstiden”.

 

19608_yl5aqa77tukkqpwk01zue8jgbni3ag__.jpgTYSKLAND

Sport1 har en intervju med Emil Forsberg med citatrubriken ”Hasenhüttl är perfekt för RB Leipzig”, som spelar mot tidigare påståenden om en schism mellan dem båda. Engelska klubbar som Arsenal och Liverpool har ryktats intresserade av Forsberg, men svensken är på sin vakt när reportern försöker locka honom till ett uttalande i den riktningen med en fråga kring det stora svenska intresset för Premier League. ”När jag var liten betydde Premier League allt, men det är inte så att jag drömmer om Premier League varje dag”. På en mer direkt fråga om framtiden svarar Forsberg, ”Jag har fullt fokus på de sista matcherna här och vill åstadkomma något stort med Leipzig. Jag har ett kontrakt här och har det bra”.

Kicker fångar i veckans sista nummer upp Bayern Münchens avancemang (0-0 mot Sevilla) med ”Semifinal! Bayern tror på titeln”. Rubriken föregås också av en liten överrubrik: ”Ribéry förlänger med ett år”. Enligt tidningen är det nu helt klart att den 35-årige fransmannen stannar till juni 2019. Det blir tolfte säsongen i klubben för Ribéry, som enligt Kicker också hade förfrågningar från Kina, Turkiet och Qatar.

Bild hävdar att ”Schalke plockar Hannovers Sané”. Enligt tidningen är övergången i det närmaste i hamn för åtta miljoner euro. Tidigare under onsdagen berättade Salif Sané på Hannovers hemsida att han kommer att lämna klubben med målsättning att spela Champions League. Även Dortmund och Tottenham har tidigare rapporterats intresserade.

Publicerad 2018-04-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto