Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ex-världsmästarens ilska: ”Neymar spottar på PSG”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Independent ser ord bli till handling, ”Mourinho redo att peta stjärnor”. Efter Man Uniteds miserabla framträdande mot West Bromwich i söndags tar tränaren i med hårdhandskarna inför de kommande matcherna. ”Rotation är inte rätt ord. Om en spelare är bra mot Bournemouth (i morgon) spelar han semifinalen”, i FA-cupen mot Tottenham i helgen. På frågan om han inte tänkte använda spelare som underpresterade mot West Brom svarade Mourinho, ”Ja, vilka kriterier har en tränare för att ta ut sitt lag? Jag vet bara ett sätt, hur de presterar”.

englandDaily Telegraph tvekar inte om vilka spelare som ligger i farozonen. ”Pogba och Sánchez hotas med petning”, skriver tidningen i stor stil. På sportettan finns också West Ham-målskytten ”Carrolls hammarslag” (1-1 mot Stoke), men även ytterligare ett Manchesterlag. ”Guardiolas planer i farozonen: Mästarna kan drabbas av transferförbud”. Idrottens skiljedomstol (CAS) väntas i slutet av denna vecka eller början av nästa fatta beslut i Benjamin Garre-fallet. Den argentinska klubben Vélez Sarsfield anmälde City till Fifa för oetiskt agerande genom att samtal med den då 15-årige spelaren. Klubben har tagit fallet vidare till CAS. Om City fälls kan klubben få ett transferförbud över två fönster.

Annons

Daily Mirror ger anledning att tro att det skulle dämpa storslagna planer. Under ordvitsen ”Reality Cheque” skriver tidningen att Guardiola får 200 miljoner pund att spendera på spelare. Tidningen radar upp potentiella köp: Jean-Michael Seri (Nice), Thomas Lemar (Monaco), Toby Alderweireld (Tottenham), Riyad Mahrez (Leicester). På nätet ligger tidningen till Fred (Sjachtar), Jorginho (Napoli) och Julian Weigl (Dortmund).

The Times håller sig också kvar i den ljusblåa delen av Manchester med ”City erbjuder Guardiola kontrakt till 2020”. Hans nuvarande kontrakt gäller till 2019.

Daily Mail kastar bloggen tillbaka till Mourinho och petningarna. Tidningen går lite längre. ”Exklusivt: Pogba kan lämna: Mourinho tappar tålamodet med den otyglade som puttas allt närmare utgången”. Unitedtränaren påstås alltså beredd att sälja fransmannen i sommar. Daily Mail blåser också liv i uppgifter om att ”Swansea visar intresse för FC Krasnodars mittfältare Viktor Claesson”, och värderar honom till åtta miljoner pund. De är möjligen det nya. Liksom tidigare i veckan nämner också Mail intresse från Eintracht Frankfurt och Werder Bremen.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport skruvar upp temperaturen med ”Europa eller inget” och kampen om platser till Champions League och Europa League nästa säsong. Juventus är inte bara vid sidan av den kampen, utan också placerad i en helt annan puff. ”Martial, Juve försöker”, skriver Gazzettan och menar att Turinlaget är i duell med Bayern München om Manchester Uniteds franska anfallare. Gianluigi Buffon ångrar inte direkt sin verbala attack på domaren. ”Man kan gå för långt ibland, men det betyder att man är levande, och det är därför jag sattes till världen. Efter Bernabéu gick jag långa promenader bland svampar och tusenskönor. Det var en vecka som tillät mig att leva ut starka känslor, ren adrenalin. Jag lever också för det”, sa Buffon vid ett sponsorevenemang. Mer direkt om incidenten sa målvakten bland annat att ”Det finns inget att tillägga. Jag har redan sagt att jag står fast vid min åsikt och det koncept jag uttryckte efter matchen. Men nu, fem dagar senare, kanske jag skulle uttrycka det lite annorlunda, i dag är jag annorlunda mot i onsdags”.

Annons

Corriere dello Sport sätter allt ljus på söndagens titelmatch, Juventus-Napoli. ”Han dömer”, är tidningens stora avslöjande i dag och ”han” är Gianluca Rocchi. Tidningen skriver också att Roma väntas slå sitt intäktsrekord på Champions League-semifinalen mot Liverpool. Klubben väntas dra in fyra miljoner euro i publikintäkter.

 

SPANIEN

spanienMarca tar den där straffen vidare till semifinalen också. Just det, den där omdiskuterade som Real Madrid fick med sig på tilläggstid mot Juventus. Nu sår tidningen misstänksamhetens och konspirationens frön med ”Real Madrid oroliga att anklagelserna om stöld kan påverka matchen mot Bayern München”. Tidningen tar sedan upp att Real Madrid är frustrerade över ”en orättfärdig straffpolemik som kan skapa partiskhet i semifinalen”. Även Sergio Ramos säger att, ”Ja, det finns anti-Madridism”.

Annons

AS tar sig också an den stundande CL-semin men med helt andra verktyg. ”James, den kärvänliag fienden” är en intervju med den till Bayern utlånade Real Madridspelaren. Men, jo, straffen dyker också upp här i ett av citaten ”Straffen de fick mot Juventus var belöningen för allt det gjort för att ta sig vidare”. Okej.

Cadena Ser hade besök av Fernando Torres sent i går kväll. Det var första gången som Fernando Torres intervjuades efter beslutet att lämna Atlético i sommar. På frågan var han spelar framöver, svarar han, ”Det har inte bestämt ännu, men det blir helt klart inte i Spanien”. Torres bedyrar att det inte föreligger någon schism mellan honom och Atléticos tränare Diego Simeone. På frågan om just bästa tränare han haft och bästa spelare han spelat med, svarar Torres Luis Aragonés (tidigare spansk förbundskapten) och Steven Gerrard (tidigare lagkamrat i Liverpool).

Annons

Sport har den trivsamma rubriken ”De heliga kornas möte”. Truppens tungviktare, som Lionel Messi och Gerard Piqué, ska ha haft ett möte för att analysera debaclet mot Roma. Så nu är allt på bana igen. Hep. Ett något uppseendeväckande rubrik är annars ”Sport, FC Gironas officiella tidning”.

Mundo Deportivo fokuserar på ”Mästarprovet” som Barcelona ställs inför. Celta Vigo borta är ingen favorit, men en seger kan innebära att Barcelona säkrar ligatiteln redan denna vecka. Busquets, Iniesta och Piqué stannade hemma.

 

FRANKRIKE

L’Equipe skärskådar med ”Sju år av uppbyggnad” ett PSG under qatariskt ledarskap. Tidningen konstaterar att klubben är ”utan motståndare i Frankrike”, men också att klubben fortfarande ”har kvar att bli stor i Europa”. Sedan 2011 har Qatar via QSI (Qatar Sports Investment) investerat 1,5 miljarder euro i PSG.

Annons

Le Parisien uppger att ”PSG installerar sig i Saudiarabien”. Ett intressant val med tanke på att Qatar och Saudiarabien helt brutit de diplomatiska förbindelserna sedan snart ett år tillbaka. PSG öppnar nu en akademi i Jeddah. Vidare berättar tidningen att det blev ett lugn titelfirande från spelare och klubbledning. Redan i dag är det match i franska cupen. Den mest udda noteringen i texten: Sportchefen ”Antero Henrique syntes till på restaurangen César i diskussion med David Luiz”. Bara sådär helt i förbigående.

RMC Sport-experten och VM-guldmedaljören Christophe Dugarry låter inte Neymars frånvaro under söndagens titelmatch passera okommenterad. Som Headlines kunde berätta i går var den skadade storstjärnan samtidigt som matchen mot Monaco hemma i Brasilien och gjorde ett sponsoruppdrag för onlinepoker i realtid. ”Hur kan han utebli från att vara där när klubben vinner ligan? Hur kan han få ha en etikett på sig som ledare i laget när han inte vill vara delaktig? Hur kan klubben (PSG) acceptera något sådant?”, dundrar Dugarry, ”Om Neymar fortfarande spelade i Barça hade han utan någon som helst tvekan återvänt. Han spottar på klubben. Jag tycker det är skamligt. Och man tror att PSG ska kunna vinna Champions League med en sådan attityd…”.

Annons

frankrike

France Football har osexiga ”Gratulationerna från Ligue 1” till PSG som dragplåster. Med de många intervjuerna följer bland annat beskrivningen, ”Som en tävling mellan en Ferrari och Citroën 2CV”, från Troyes tränare Jean-Louis Garcia. Bland sina uppgifter har France Football denna vecka, ”PSG (på nytt) erbjuden Gianluigi Donnarumma”. Det är förstås Milanmålvaktens agent Mino Raiola som är ute och fiskar potentiella köpare till sina kunder. Senast var det Paul Pogba. Men något napp tycks Raiola inte få hos PSG med Donnarumma. Enligt France Football fördrar den franska mästarklubben Jan Oblak (Atlético) eller Alisson Becker (Roma).

 

TYSKLAND

Bild kan förmedla ett citat från Robin Quaison efter Mainz seger (2-0 mot Freiburg). ”Det spelar ingen roll om jag gör mål eller inte, så länge vi vinner. Och jag fick en assist i dag”, sa svensken. Men Quaisons uteblivna mål eller hans assist var knappast i fokus efter matchen. Det var däremot VAR (assisterade videdomare) igen. I halvtid kallades spelarna tillbaka in på plan för en försenat dömd straff (se klipp ovan). ”Årets mest galna videobevis” kallar Bild det. Samtidigt påpekar Christian Kitsch i en krönika att ”Videobeslutet var korrekt”. Andra är inte lika övertygade, se exempelvis engelske ex-domaren Mark Halsey nedan.

Annons

WAZ tar upp tråden efter Michy Batshuayis skada. Chelsealånet har med all sannolikhet spelat klart för säsongen i Dortmund. ”I de fyra kvarvarande matcherna gäller antingen 18-årige anfallaren Alexander Isak, som inte varit aktuell för spel på senare tid, eller icke-specialister i rollen, som André Schürrle, Maximilian Philipp, Andrej Jarmolenko eller Marco Reus”. I övrigt ger sig inte tidningen in i spekulationer om positionen.

Ruhr Nachrichten ger sig in i andra spekulationer, om vem som väntas ersätta Peter Stöger som tränare för Dortmund. Schweizaren, som inte verkar ha något större förtroende för Isak, lär ryka. Lucien Favre i Nice har nämnts som troligast ersättare, men Ruhr Nachrichten uppmärksammar att österrikiska tidningen Salzburger Nachrichten har en ny kandidat: Marco Rose, tränare för RB Salzburg. Tidningen noterar att Rose just är duktig med unga spelare.

Annons
Publicerad 2018-04-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto