Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

VM-oro för Agüero – Tevez aktuell 

ENGLAND

1.jpgDaily Telegraph kan inte låta bli en liten pik till Harry Kane efter hans mål i går (1-1 mot Brighton). Rubriken ”Inga tvivel”, förklaras med att ”Det finns ingen anledning för Kane att överklaga den här gången, hans 26:e mål tar honom närmare Salah i kampen om Guldskon”. Pep Guardiola har redan guld i fickorna. ”Spendera, spendera, spendera – Lättnad för mästarna efter besked om att de slipper transferförbud”. Idrottens skiljedomstol, CAS, avvisade i går Vélez Sarsfields överklagan i fallet Benjamin Garre.

Daily Star luftar kärt gammalt ämne. ”Exklusivt: Pogbakris”. Enligt tidningen har David De Gea och Michael Carrick haft samtal med fransmannen ”för att förmå honom att lösa sina meningsskiljaktigheter med José Mourinho”.

ANNONS

The Sun tar upp tråden med ”Exklusivt: Jag kommer inte att lämna”. Tidningen har inga citat men hävdar att Pogba bestämt sig för att stanna i klubben.

Daily Mail har sitt eget spår, ”PSG erbjuden Pogba”. Tidigare har uppgifter förekommit om att stjärnans agent Mino Raiola erbjudit honom både till Real Madrid och Manchester City.

Daily Mirror väver istället samman fransmannen med en annan möjlig transfer. ”José kommer att slåss med Pep om Fred”. Mourinhos (påstådda) intresse för Sjachtarmittfältaren ser Mirror som ”ytterligare en indikation på att han inte litar på att Paul Pogba klarar av den rollen”. Men sportens största rubrik är ”Vill ni ha Sam?”. Den grundar sig på Evertons häpnadsväckande initiativ att låta fansen sätta betyg på (impopuläre) Allardyce.

The Times pryder hela sin sportetta med exklusivstämplade rubriker. En av dem är om fotboll, ”Exklusivt: Shelvey väntas överraskande tillbaka”. Med det menas att Newcastlemittfältaren är aktuell för engelska VM-truppen. Shelvey ha inte spelat i landslagströjan på två och ett halvt år.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpgLa Gazzetta dello Sport skönjer ”Inters Eurovision” efter gårdagens storseger (4-0 mot Cagliari). Laget ligger nu på tredje plats, på Champions League-plats. ”I dag kommer svaret från Roma (som möter Genoa) och Lazio (som möter Fiorentina)”. Kuriosa: Mauro Icardi svarade för ett av Inters mål och är den förste att nå minst 25 mål under en säsong i den svarblåtrandiga tröjan sedan Zlatan Ibrahimovic 2008/2009. Gazzettan har fortsatt VAR-feber efter några påstådda felbeslut mot italienska lag i Europaspelet de senaste veckorna. Tidningen har därför högljutt efterlyst videodomare omedelbart, men Uefapresidenten Aleksander Cefarin är försiktig. ”En dag kommer vi att ha VAR i Europaspelet. Kanske från och med 2019/2020. Men först behövs träning, tester”, säger Ceferin. Samuel Gustafson var med och sköt upp Perugia till femte plats i Serie B med sitt första mål i Italien (2-1 mot Carpi).  Han får klart godkända betyget 6,5 av tio.

ANNONS

Perugia Today går ett steg längre. Målskyttarna Di Carmine och Gustafson är de enda två spelarna som når upp till betyget sju. ”Förtjänar verkligen sin plats på mittfältet. Spelade med stor auktoritet även om det blev några felpassningar. Han gjorde även det andra målet”, skriver tidningen om svensken

Corriere dello Sport ger också Gustafson en sjua. Förstasidan tillägnas däremot ”Nöjesparken Inter”, som föreställningen på San Siro beskrivs. Tidningen noterar också att det för Juventus och Napoli har ”Generalrep inför scudettomatchen” i helgen. ”Juve i Crotone, Allegri riskerar Higuaín” samt ”Napoli tror på Milik för att slå Udinese”.

 

SPANIEN

3.jpgMarca är färgstark i dag. Det kan man inte säga om Real Madrids franska anfallsstjärna. Men ”Benzema skjuter skarpt” i en intervju. På den lilafärgade förstasidan finns citat som ”Stora spelare bli alltid kritiserade, vi säljer tidningar” och om den franska nationalsången, ”Jag tycker inte om Marseljäsen, den handlar om att gå ut i krig”.

ANNONS

Cadena Cope följer upp den uppblossade diskussionen om antipatier mot Real Madrid. Sergio Ramos och Lucas Vázques har de senaste dagarna uttalat sig i ämnet med anledning av de starka reaktionerna på Reals omdiskuterade straff mot Juventus. Men tränare Zinedine Zidane avfärdar diskussionen, ”Antimadridism har alltid funnits, men jag tror att det är tvärtom, att det blir fler och fler som gillar Real Madrid”.

Sport såg ett Barcelona som ”Håller ut” (2-2 mot Celta Vigo). En b-uppställning som fick klara sig med tio man sista 20 minuterna i en sedvanligt svår bortamatch, men som kom undan med en poäng.

Mundo Deportivo tar också upp Barça-sviten på 40 matcher utan förlust men är mest fascinerad över den ”onormala” uppställningen. Det var inte bara det att det var en b-uppställningen, den saknade inslag från lagets berömda akademi. Barcelona spelar cupfinal i helgen och Valverde försvarade rotationen, ”Det var tillfälle att ta risker”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe pryder förstasidan med Les Herbiers och beskriver departementet de kommer ifrån som ”Vendée i paradiset”. Skrällgänget från division tre är i final i franska cupen (2-0 mot Chambly). Där väntar Caen eller Paris SG. Tidningen uppmärksammar också ett uttalade från skadade Neymar, ”Den sista undersökningen är den 17 maj, efter det vet jag bättre när jag är redo för spel igen”. Det innebär med all sannolikhet att brasilianaren inte spelar mer i PSG:s tröja den här säsongen. Sista matchen är mot just Caen i ligan den 19 maj. Brasilien spelar sin första VM-match mot Schweiz den 17 juni.

Le Parisien tar cupsemifinalförlorarna Chamblys perspektiv och använder deras departement. ”Drömmen sprack för hjältarna från Oise”, tränger sig in på nyhetsettan. Inför kvällens andra cupsemifinal menar tidningen att PSG-tränaren ”Emery vill landa mjukt i sitt farväl”. Le Parisien skriver att spanjoren med bara några veckor kvar av sin tid i PSG ”vill försvara sitt facit som idrottstränare och som människa. Det är också ett sätt att förbereda fortsättning på sin karriär”.

ANNONS

 

TYSKLAND

5.jpgBild skulle ha kunnat skriva att Bayer löstes upp som en aspirin. Eller att det skiljer så mycket mer än bara en bokstav mellan Bayern och Bayer. Eller att Eddie ”The Eagle” Edwards kanske ändå inte var bästa inspiration för Bayer Leverkusen. Fast det bli mer konventionella ”Bayern till final efter målfest” (6-2 mot Bayer Leverkusen) på nyhetsettan. ”Vi är giriga”, säger hattrickskytten Thomas Müller efter finalavancemanget i tyska cupen, och blickar mot en trippel (liga, cup och Champions League)

Frankfurter Rundschau uppger att Bejing Guans tränare Roger Schmidt, med ett förflutet i Bayer Leverkusen, är aktuell som Nico Kovacs ersättare. Kovac gjorde häromdagen klart att han lämnar klubben för Bayern München.

Sport Bild tittar på ”Kovacs Bayern” i kristallkulan. Där ser tidningen att ”Lewandowski-problem hotar” och att ”Klose får ett tränarjobb”. Klose lämnar sitt jobb för förbundet och tar över ungdomslaget i Bayern.

ANNONS

Sky Sport håller med Sport Bild, ”Klose ska bli tränare i Bayern”, men påpekar att inget ännu är påskrivet. Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic medger att något är på gång. ”Miro är en härlig kille, en världsstjärna. En del av vår filosofi är få tillbaka sådan killar i klubben, vi har ett bra samtal”, säger Salihamidzic till tv-kanalen.

WAZ noterar att Alexander Isak rimligen kommer ett steg närmare Dortmunds startelva. Sedan tidigare är det klart att Michy Batshuayi missar resten av säsongen. Nu har André Schürrle en fotskada. ”Det är inte så allvarligt, men kommande helg kan bli för tidig (för spel)”, säger tränare Peter Stöger. Bayer Leverkusen väntar på lördag. Stöger vill dock inte sträcka sig längre än till att Isak ”är ett alternativ”. Stöger säger också att ”Kanske kan vi använda en av våra snabba yttrar där tillsammans med Marco Reus. Vi har gott om alternativ”. Det skulle innebära Maximilian Philipp snarare än Alexander Isak.

ANNONS

 

ÖVRIGT

ABC (USA) hade besök av Zlatan Ibrahimovic i Jimmy Kimmels show. Och Zlatan showade. Som på frågan om han var orolig över att hans medspelare i LA Galaxy skulle hamna i skuggan. ”Nej, nej, jag ska göra dem till superstjärnor, precis som med dig”, svarade Zlatan. Se intervjun i sin helhet ovan.

TyC Sport (Argentina) fångar upp argentinsk oro för Sergio Agüero efter en hastigt meddelad knäoperation. ”Att en spelare tvingas till artroskopi 60 dagar före VM är oroande. Rehabiliteringen kräver minst fem veckor”, säger landslagsläkaren Homero D’Agostino till Radio 10. I en annan intervju uttalade sig Aguëros pappa Leonel del Castillo mer positivt. ”Han blir borta en månad. Han lät sig bli opererad för att komma till VM utan problem. Han sa att han kan träna om 20 dagar”, säger Leonel del Castillo till Radio La Red. Fox Sports hävdar via Luciana Rubinska, med fingret på landslagspulsen, att Carlos Tevez överraskande är aktuell för VM-truppen. Beskedet kom innan nyheten om Agüero. Förbundskapten Marco Sampaoli har tidigare inte kallat upp den nu 34-årige Boca Juniors-anfallaren någon gång. Kuriosa: i så fall är fem av sex anfallare från VM 2010 med; Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Ángel Di María och så Tevez.

ANNONS
Publicerad 2018-04-18 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto