Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Johnssons Zlatan-citat får stor uppmärksamhet: ”Vi är ett lag, han en individualist”

ENGLAND

1.jpgDaily Telegraph drar på att ”Moses minskar gapet till Tottenham” (Burnley-Chelsea 1-2). Det kan tyckas som en ringa prestation när man redan har Delat-Röda-Havet på sitt CV.

Daily Mail låter i alla fall en bild på Moses dela sin sportetta. Men i rubrikstorlek får Chelseas segerskytt stå tillbaka för någon som funderar på en flytt. ”Exklusivt: 140 miljoner pund för Pogba”. Det är prislappen Manchester United uppges ha hängt om fransmannens hals. I en annan artikel jämför källor inom United Mourinhos och Pogbas relation med sista tiden mellan Ferguson och Beckham, som slutade med att spelaren såldes. Mourinho uppges trött på att Pogba ska synas och höras mer än andra och Pogba har svårt att ta kritik. Och så dyker Zlatans namn upp. En del spelare uppges ha skapat lite distans till Pogba. ”Även bandet till Zlatan Ibrahimovic sägs ha varit mindre starkt vid tidpunkten för svenskens flytt”, skriver Mail, ”Vår källa berättar: ’Paul kunde säga saker som ’Pris vare Gud’. Zlatan härmade honom, höll ut armarna och sa, ”Du behöver mer än Gud för att hjälpa dig!’. Spelarna garvade, men känslan var den att han behövde göra mer själv’”. Som hand i handske så uppgav ESPN i går kväll att Pogbas försäljningshungriga agent Mino Raiola varit i kontakt med PSG om Pogba.

ANNONS

Daily Mirror bär på budskapet ”Förlåt, Sam” till Evertons tränare Allardyce. Klubbordförande Kenwright ska enligt Allardyce ha bett om ursäkt för en uppmärksammad enkät till fansen där de ombads sätta betyg på tränaren, från ett till tio. Enkäten var ”ett stort misstag”, menar Allardyce, som fick frågan om att sätta betyg på sig själv. Han svarade skrattande ”Dra åt helvete!”, och sedan ”Elva”. Det omdömet finner också sin väg till Mirrors sportetta.

The Sun har också med Allardyces svar på sin sportetta. Utlåtandet kring en annan omdiskuterad tränare ges längre in i tidningen. Valet av Bad-Boy Barton som ny tränare för Fleetwood Town har fått skeptiska reaktioner. Psykologen Steve Pope, som varit bekant med Barton sedan 2012, tycker det är orättvist och får en hel krönika att breda ut sig på. ”Barton har var som krävs för att bli en av de allra bästa unga tränarna. Jag ser likheter med Pep Guardiola, Mauricio Pochettino och Jürgen Klopp”, skriver Pope. Att Barton är döpt till Joseph och Guardiola till Josep är nog den enda likhet de flesta andra ser i dag.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport ser det som att ”Scudetton står mellan genier”, närmare bestämt Dybala (Napoli) och Insigne (Juventus). ”Paulo mot Lorenzo kommer att vara som en scudettokamp i nöjesparken”, säger målvakatslegendaren Dino Zoff.

Corriere dello Sport parar ihop Dybala med en annan Napolispeleare, Mertens. Tidningen ställer frågan, ”Kan de verkligen lämnas utanför?”, och fortsätter med att ”de riskerar att bli petade för att ge plats för Mandzukic och Milik. Debatten är igång”. CdS slår sig också för bröstet med att domare ”Rocchi är bekräftad, precis som vi uppgav” (i tisdagens tidning). En klart lysande röd rubrik är ”Inter köper tillbaka Kovacic”, med underrubriken ”Kroaten återvänder, på väg är också Verdi och William Carvalho – från en upplopp om Champions League-plats till en transfermarknad full av överraskningar”.

ANNONS

Sky Sport Italia uppger via Gianluca Di Marzio att Zenit hoppas ersätta Roberto Mancini med en annan Italienveteran med förflutet i Sampdoria, Inter och Lazio: Sinisa Mihajlovic. Serben var senast tränare i Torino. Mancini väntas bli Italiens nya förbundskapten.

Tuttosport bär på uppmaningen, ”Spela till Max!”. Den riktar sig förstås till Juvetränaren Max Allegri. ”De svartvita kan vara frestade att bara försöka kontrollera fyrapoängsavståndet, men med tanke på spelschemat för de fyra sista omgångarna bör man gå för seger till varje pris”.

 

SPANIEN

3.jpgMarca kickar igång Neymarrykten igen. ”PSG anar oråd kring Neymar”, följs av att ”De misstänker att han kan begära att lämna i sommar”. Sedan kommer den givna kopplingen, ”Real Madrid avvaktar utvecklingen”.

AS blickar inte så mycket mot sommar och transfermarknad, som mot vår och Champions League. Semifinal vankas för Real, ”Det kommer att bli en het tillställning i München”, säger Realbacken Raphael Varane, som intervjuas av tidningen. Ett återkommande tema sedan de starka reaktionerna på straffen mot Juventus har varit bilden av en ”antimadridism”. Även Varane får frågan. ”Det är många som vill se oss falla, men inte majoriteten”, säger fransmannen. På annan plats konstaterar AS att ”Atlético ger upp” efter storförlust (0-3 mot Real Sociedad).

ANNONS

Sport beskriver glatt Madridlagets förlust som att ”Atlético serverar titeln på ett silverfat”. Och i en större skrift jublar tidningen över betydelsen. ”Barcelona är nu tre poäng från ligatiteln, och kan säkra den nästa vecka på Riazor”, Deportivo La Coruñas hemmaplan.

Mundo Deportivo är på väg att räkna in ”Första titeln”, men det är inte ligatiteln, utan cuptiteln, som tidningen hoppas Barcelona ska vinna i helgen. Final väntar mot Sevilla. Det finns också en dubbelmening. För Dembélé, Paulinho, Coutinho och tränare Valverede finns också på bild. Det kan bli första titeln för dem med klubben. Detsamma gäller för Semedo och Mina, men de nämns bara i textform.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe storslagna ”Supporters ou insupportables?” är svår att göra rättvisa i en översättning. Men betydelsen är om ultras är ett stöd eller har blivit outhärdliga. ”De senaste månaderna har relationen mellan många elitklubbar och deras publik blivit alltmer ansträngd”, skriver tidningen, och går igenom situationen klubb för klubb. Ämnet tillägnas totalt 30 sidor. L’Equipe noterar på annan plats ett uttalande från Bordeauxs största aktieinnehavare, Nicolas de Tavernost. Han är också ordförande för tv-kanalen M6, och berättade vid ett aktieägarmöte att ”en stor brasiliansk spelare” troligen kommer att säljas i sommar. Inget namn nämns med det står förstås klart att han menar Malcom. Tidigare har bland annat Bayern München, Manchester United, Arsenal och Chelsea rapporterats intresserade.

ANNONS

Main Opposée?, undrar ni. En fransk målvaktssajt, svarar jag. Det är i den som landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson medverkar. Och det är från den som Zlatancitat studsar runt mellan olika kontinenter. Från England och Italien till USA till Brasilien till Kenya. Vad Johnsson sa? Bland annat ”Vi lyckades ta oss till VM utan honom, så jag tror också vi kommer att klara oss utan honom”. Johnsson understryker att det är upp till förbundskapten Janne Andersson att fatta beslut om Zlatan, men det är Johnssons fortsatta ord som skapar rubriker, ”Som lag spelar vi som ett kollektiv, alla tillsammans. Zlatan som person och spelare är en individualist. Spelet går via honom. Nu spelar vi mer hela laget tillsammans. Det blir en annan typ av spel när man har en spelare som Zlatan, Cristiano, Messi, eftersom de är världsklasspelare. Man måste använda dem för att vinna matcher, och använda dem på ett speciellt vis. Jag vet inte om förbundskaptenen vill ha så stora förändringar”. Förbundskapten Janne Andersson nickar säkert instämmande. Han berättade i går för Fotbollskanalen att ”Zlatan ingår absolut inte i VM-planerna”.

ANNONS

 

TYSKLAND

WAZ konstaterar som alla andra att ”Dortmund har ett anfallsproblem” med Michy Batshuayi och André Schürrle skadade. Och liksom Ruhr Nachrichten verkar WAZ inte riktigt tro på att Alexander Isak är svaret. Tränare Peter Stöger säger om svensken att han ”gjort bra ifrån sig” på träningen och att ”han förstått att det finns en möjlighet för honom”. Men WAZ tycker inte det låter som Isak övertygat Stöger, och lägger större vikt när tränaren säger, ”men det finns också andra möjligheter”. För WAZ tror inte att Isak riktigt räcker till ännu. ”Den unge svensken behöver fortfarande visa att hans talang kan utvecklas på Budnesliganivå. Med sina 190 centimeter är han imponerande i längd, men fortfarande för tunn för att ta sig an hårda mittbackar”, skriver tidningen. I stället för en direkt ersättare (Isak) väntas därför en kvick ytter, Maximilian Philipp eller Marco Reus, ta steget in mot Bayer Leverkusen i morgon.

ANNONS

Sky Sport lockar med en intervju med Jürgen Klopp. Liverpooltränaren medverkar i ett program som visas i kväll, men tv-kanalen slänger iväg några teasers under rubriken ”Klopp: Efter Liverpool behöver jag en paus”. Han säger, ”Efter Liverpool kommer jag att ta ett sabbatsår, det är jag överens med min familj om”. Klopp har kontrakt med Liverpool till 2022. Det ryktades om att Bayern München var intresserade nyligen. Det avvisar Klopp. ”Faktum är att jag aldrig haft en utköpsklausul i mitt kontrakt. Om Bayern varit intresserade – vare sig jag varit det eller ej – så hade det varit komplicerat, eftersom jag har fyra år kvar på kontraktet här och Liverpool för närvarande inte är missnöjda mig. Därför är det logiskt att de inte gjorde någon förfrågan”, säger han.

 

ÖVRIGT

NBC (USA) blev nästa hållplats för Zlatan Ibrahimovics oneliners efter succén i Jimmy Kimmel Live! Då var det tv-show, nu radioshow, ”Dan Patrick Show” (se ovan). Budskapen känns igen. På frågan om hur populär han är i hemlandet, svarar Zlatan, ”Jag tror inte man kan mäta hur populär jag är. Jag är Sverige, jag är inte från Sverige”. Han upprepar också VM-svaret från häromdagen, ”Jag kommer att vara där”, utan ytterligare förklaringar. Några andra svar: bästa motståndare han mött: ”Paolo Maldini”, världens bästa spelare just nu, ”Messi”. Zlatan får frågan om att hjälpa USA:s landslag, att förbättra det, och landar i vad som skulle kunna ha varit. ”Om jag vore singel så skulle jag sprida lite investeringar här i USA och ni skulle ha framtida legendarer i fotboll, men ledsen, jag är redan tagen, av min fru och mina två barn”, säger LA Galaxy-svensken…som också dyker upp i intervju från träningsplanen i morse, svensk tid (se nedan). Jovisst, Zlatan ger samma ”jag-åker-till-VM-svar där också, och på en följdfråga om det betyder att han kommer att spela svarar Zlatan, ”Om jag svarar på det får du för många följare”. Annars är det inte show-Ibra utan fotbolls-Ibra som svarar på frågor om Galaxy.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) sätter ord på Bröndbys vändning i ”titelmatchen” (3-2 mot FC Midtjylland) med ”Guldbomben”. Lagkapten Johan Larsson sätter ord på sina känslor med ”Jag är skitstolt”. Både Larsson och Simon Tibbling spelade från start. Båda får tre av sex i betyg, godkända, varken mer eller mindre. Men in en krönika av Olsson finns ett ”PS: Vi snackar mycket om Viktor Fischer och Hany Mukhtar, men Simon Tibbling är också en framträdande spelare. Vilket driv, vilket tempo och vilken optimism i spelet”, skriver han

Publicerad 2018-04-20 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto