Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Är inget heligt längre?” – ilska när Wembley säljs

ENGLAND

englandThe Sun satsade sin trycksvärtan på ”Farsenal” i går. Efter Europa League-semifinalen läggs den på ”Pathetico” (Arsenal-Atlético 1-1). ”Wengers floppar skakade av Atlético med tio spelare”, skriver tidningen efter det spanska lagets sena kvittering. Kanske inte så konstigt att The Sun då också har ”Exklusivt: Luis Enrique vill ha 200 miljoner pund för att bygga om Arsenal”. Om han nu tar över klubben. Men det är ett helt annat maktskifte som verkligen väcker The Suns känslor. Wembley är på väg att säljas till amerikanska affärsmannen Shahid Khan, som bland annat äger Fulham och Jacksonville Jaguars. Nyhetsettan täcks av ”They think it’s y’all over”, en omskrivning med amerikanska förtecken av ett klassiskt fotbollscitat. På en ikonisk bild från VM-triumfen på Wembley 1966 har lagkaptenen Bobby Moore fått Oncle Sams kläder i stället. The Sun skriver om ”vrede” och ”chock” över förbundets försäljningsplaner.

ANNONS

Daily Express hakar på. Tidningen brister ut i ”Är inget heligt längre?” över hela nyhetsettan. ”Hur i hela friden kan förbundet ens tänka tanken att sälja Wembley Stadium när dina pengar betalt för den TVÅ gånger”, skriver tidningen för att väcka ilskan hos den skattebetalande läsarskaran.

Daily Star beskriver det som ”En spark på kulorna”, men kulorna är ersatta av två fotbollar. På sportettan skickar tidningen i stora bokstäver ut ett SOS, ”Save Our Stadium”.

The Times har ett mer stillsamt anslag med ”Khan: Wembley är i tryggt förvar hos mig”. Till tidningen säger han att han hoppas på ett köp innan nästa säsong. Khans NFL-lag Jaguars är tänkt att spela matcher på arenan, och Wembley kan bli först med en NFL- franchise utomlands. Khan välkomnar också Chelsea att spela sina matcher på Wembley under de fyra år som Stamford Bridge byggs om. Khans bud uppges vara på 600 miljoner pund i en klumpsumma, plus upp till ytterligare 300 milj pund över sex år för Club Wembley, arenans sidoverksamhet.

ANNONS

Daily Mail har snarlika uppgifter som Times under ”Förbundet kan sälja Wembley för en miljard pund ’inom några veckor’” (egentligen åtta-tolv veckor). Arsenals match behandlas förstås också. ”Med tanke på insatsen var det sämsta möjliga resultat för oss”, kommenterar Wenger, och reser säkert en del frågetecken.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport hämtar inspiration från en gammal tv-serie för att beskriva Inter-Juventus, ”Allt eller inget”. Tidningen lägger till att ”För Spalletti och Allegri står inte bara Champions League-plats respektive scudetto på spel, utan också deras framtid”. Matchen på San Siro kommer för övrigt att sätta italienskt ligarekord i intäkter, fem miljoner euro. Om man stannar kvar på San Siro men byter blått och svart till rött och svart, så finns ett färgstarkt citat. ”Fortsätter det så här så kan jag inte förneka att jag förr eller senare kommer att köpa tillbaka Milan”, säger tidigare ägaren Silvio Berlusconi.

ANNONS

Corriere dello Sport har för andra dagen i rad supporteröverfallet i Liverpool som huvudämne på förstasidan. ”Basta” (eller ”Nu får det vara nog”) slår italienska olympiska kommitténs ordförande Giovanni Malagò fast, ”Vår fotboll behöver ett kulturskifte”. I dag hålls ett möte mellan klubbarna, polis, myndigheter och Uefa inför returen Roma-Liverpool nästa vecka. CdS ser det vidare som ”Nu eller aldrig, Dybala”. Tidningen menar att han kan förlora sin plats mot Inter, men att om han får chansen så måste han ta den.

Tuttosport är inne på samma linje. ”Dags att ta av masken”, skriver tidningen om Dybala, och pekar ut matchen mot Inter som ett ”sanningens ögonblick” för argentinaren.

 

SPANIEN

spanienMarca skriver att ”Den som håller ut…vinner” efter Atléticos match i Londons (1-1 mot Arsenal). Tillställningen sammanfattas också med ”Episk match med doft av seger”, sedan av en rad punkter: ”Griezmann öppnar dörren till final efter 82 minuter av lidande”, ”Oblak ännu en gång monumental”, ”Vrsaljko och Siemone utvisade”, ”Wanda gör sig redo för sin första stora europeiska afton”.

ANNONS

AS skriver om ett Atlético som är ”Slösaktiga – modiga och med stort hjärta”. En slags summering över utvisningen redan efter nio minuter och kämpatakterna som till slut gav utdelning. På tal om utvisningar. Tidningens domarexpert Iturralde González menar att tränare Simeone kan räkna med minst två matchers avstängning, tre om domare Clement Turpin får med Simeones förolämpningarna i domarrapporten.

Cadena Cope noterar att målskytten Antoine Griezmann inte helt vill binda sig till en framtid i Atlético. ”Vi talar med klubben så får vi se vad som händer”, säger Griezmann, som också understryker att han trivs.

Sport behåller fokus på Barcelona när Madridlagen gör bra ifrån sig i Europa. ”Exklusivt: Målet är Rodrygo”. Det fortsätter med att ”Barça har tagit första stegen för att säkra Santos nya stjärna”, som bara är 17 år.

ANNONS

Mundo Deportivo resonerar i liknande banor som Sport, men har ett annat namn för Barcelona. ”Slåss om Fabián”, betyder att ”Barça uppskattar Betis 22-åriga mittfältare för hans kvalitet, spelstil och ungdom”. MD lägger till att ”Han har en utköpsklausul på 30 miljoner euro och Real Madrid, liksom andra, är också intresserade”.

Cadena Ser placerade Barcelonas president Josep Bartomeu vid mikrofonen. Han dementerade uppgifter om att tränare Valverdes position varit i gungning efter uttåget mot Roma. ”Ingen har tvivlat på honom”, betonar Bartomeu. Barça-bossen hyllar också Andrés Iniesta. Inte bara som spelare. ”Alla föräldrar skulle vilja ha en son som honom”, säger Bartomeu.

 

FRANKRIKE

frankrikeLa Provence, regionaltidningen i Marseille, låter även i dag fotbollen ta över hela förstasidan. ”Inget kan stoppa dem”, lyder budskapet efter OM:s tunga hemmaseger i Europa League-semifinal (2-0 mot RB Salzburg). ”Ännu en galen afton på Stade Vélodrome. Efter en intensiv match och tack vare mål av Tauvin och Njie, är finalen nära”, skriver tidningen.

ANNONS

L’Equipe beskriver Marseilles seger som ”En gyllene affär”. Tränare Rudi Garcia tänker inte ändra inställning efter resultatet. ”Vi åker till Salzburg för att göra mål och vinna”, säger han. På annat håll skriver tidningen om det franska transferfönstret. Italien och England har tidigarelagt stängningen så att den sammanfaller med starten på ländernas nya säsonger. Frankrike vågade inte hänga på. Men då Tyskland och Spanien inte hakat på utan har öppet ända till augusti ut, gör Frankrike likadant. ”De (klubbarna) vill inte riskera att tappa spelare utan att ha tid att reagera på det”, medger ligaföreningens vd Didier Quillot.

 

TYSKLAND

Weser Kurier trycker in notisen ”Augustinsson tillbaka i truppen”. Bremensvensken har missat de tre senaste matcherna på grund av en lårskada, men är redo för comeback i helgen. ”Han kan troligen spela mot Dortmund”, bekräftar Werder Bremens tränare Florian Kohfeldt.

ANNONS

Hamburger Morgenpost skriver om ”Ekdal mot Steinmann”, kampen om en plats i startelvan som defensiv mittfältare på lördag. ”Båda är bra, båda har sina fördelar, men bara en kan spela mot Wolfsburg”, bekräftar HSV-tränaren Christian Titz.

Bild menar att Albin Ekdal kan få Robin Quaisons sportchef i HSV nästa säsong. Mainz Rouven Schröder är enligt tidningen det hetaste namnet att ta över i Hamburg.

 

 

ÖVRIGT

Univision Deportes (USA), en spanskspråkig amerikansk sportkanal, var på plats på LA Galaxys träning i natt, svensk tid. Inför ett litet pressuppbåd bekräftade Zlatan Ibrahimovic gårdagens besked från Svenska Fotbollförbundet om att han inte spelar VM. ”Men om jag ska till VM, ja, jag ska till VM, det har jag sagt hela tiden”. En reporter frågar om det är som expert. ”Nej, för som jag har alltid sagt så är det spelare som behöver uppmärksamhet som gör det, och jag behöver inte uppmärksamhet”. På frågan om hur han då ska till VM, svarar Zlatan, ”Med flyg, jag har ett flygplan och ska flyga dit”. Lättsamt svarar Galaxysvensken också på frågan om Mexiko, Sverige VM-motståndare, kan andas ut nu. ”Nej, jag tror Sverige är favorit att vinna VM, för de är bättre utan Zlatan”. En nästan lika inflytelserik person i USA är Donald Trump. I natt uttalade han sig kring fotboll, genom att sätta politisk press i valet av VM-värdland för 2026 (se ovan).

ANNONS

ESPN (Brasilien) har en intervju med Mourinho. I den beklagar han sig över hur han blivit hånad för att Mohamed Salah, som var i Chelsea 2014-2016, slank mellan fingrarna. ”Det är ännu en gång orättvist mot mig. Folk säger att det var jag som sålde Salah men det är tvärtom, jag köpte honom”, säger han intervjun. Mourinho menar att Salah lånades ut för att växa till sig, och att det sedan var Chelsea som valde att sälja.

Publicerad 2018-04-27 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto