Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Liverpools succé ger klirr i kassan - hos LeBron

DcONADFXcAAmG3C.jpgENGLAND

ANNONS

Daily Mail är en av flera tidningar som tar sikte på Champions League-finalen med ”Kom an då, Real”. Trots gårdagens förlust (2-4 mot Roma) är Liverpool där. De sammanlagda siffrorna lyser rött på sportettan, ”7-6”. Det var den näst mest målrika semifinalen i Champions League-historien, påpekar Mail.

The Sun väljer det historiska perspektivet. ”De kom, de gjorde mål, de erövrade (nätt och jämnt)”. Referenserna till romarna bara fortsätter. Det är ”Klopp’s heroes Caesar the day” (”Klopps hjältar fångar dagen” inte lika fyndig), det är ”Jürgen Klopp, kejsare av Rom”. Och sedan är det fotboll. ”Liverpool har varit det bästa laget i turneringen och kommer inte att frukta Real Madrid”, anser krönikören David Kidd.

The Times är oväntat spjuveraktig. Till jublande Liverpoolspelare sätter tidningen stora rubriken ”Det var nära, men vem bryr sig?”. Jürgen Klopp ser på Real Madrids stora Champions League-framgångar och konstaterar, ”De är erfarna, det är inte vi, men vi kommer att brinna”.

ANNONS

Daily Telegraph ger trots förlust två Liverpoolspelare de högsta betygen. Virgil Van Dijk och Sadio Mané får båda 8/10.

Daily Express har en bild på Wijnaldum som pekar till rubriken ”Den här vägen till Kiev”, finalstaden. Tidningen har också ”Exklusivt: Christian Eriksen önskad i jätteavtal värt 100 miljoner pund”. Det är Paris SG som påstås beredd att hosta upp summan för Tottenhams playmaker.

 

ITALIENDcO0QeGVMAAqRPq.jpg

La Gazzetta dello Sport menar att ”Roma förtjänar applåder”. Roma missade Champions League-finalen men räddade äran på hemmaplan (4-2 mot Liverpool). Romas vrede över domsluten dyker först upp i ingressen. Inne i tidningen påpekar Gazzettan att Roma ”Skapade tusen lägen, gjorde fyra mål och blev nekade en straff”. Högst spelarbetyg får Stephan El Shaarawy (Roma) och Sadio Mané (Liverpool), båda 7,5/10. Lägst får Trent Alexander-Arnold, 4,5. Den stora oron för supporterbråk visade sig obefogad. ”För mycket alkohol men inget våld – planen fungerade”, menar Gazzettan i en sidorubrik. Tidningen drar också stort på att ”Chelsea kan betala Sarris klausul” i Napoli på åtta miljoner euro. Förhandlingar pågår och Sarris medhjälpare uppges plugga engelska. Mycket tycks hämtat från en Daily Mirror-artikel i tisdags. Emery och Giampolo ses som alternativ till Sarri i Napoli.

ANNONS

Corriere dello Sport spelar mer på de känslomässiga strängarna. Tidningen hör klagovisan från Olimpico och gör om den till en nationell protestsång med titeln ”Ännu en oförrätt!”. Refrängen: ”Ännu fler domarmisstag mot en italiensk klubb: två klara straffar som inte tilldelades. Monchi till attack: ’Det är på tiden att vi höjer vår röst’”. Och Romas sportchef hördes mest av alla. Enligt honom var det två andra lag som tampats om CL-titeln i Kiev om bara videodomare hade använts. ”Supportrar kan skoja om att finalen med hjälp av VAR hade varit Bayern München-Roma, men det är faktiskt sant”, menar Monchi. Inne i tidningen skriver CdS om ”på nytt antiitalienskt dömande”.

Tuttosport är mer intresserad av rättvisan i Serie A. Och att poängtera att den är i sin ordninga. Citatrubriken ”Scudetton är välförtjänt” följs av ihopklippta bitar ur en intervju med en Interlegendar, ”Sandro Mazzola sätter punkt för kontroverserna kring Inter-Juve och Serie A. ’Orsato gjorde fel, men Spalletti var ännu värre. Jag gillar Napoli, men Juves ligaledning kan inte snackas bort. Allegri är som Helenio Herrera”.

ANNONS

 

DcO09dDU8AENcLB.jpgSPANIEN

Marca låter känslorna tala. Under ”Hjärtat i Lyon” speglas Atléticos avgörande semifinal i kväll mot Arsenal i Europa League via tränarens ord. ”Det finns matcher som spelas med hjärtat och detta är en sådan”, säger Diego Siemone. För stadens andra stora klubb, Real, väntar final mot Liverpool, något Marca beskriver som ”revansch för 1981”, då Real förlorade finalen mot engelsmännen. Ingen av dagens spelare var ens födda då.

AS lägger tyngdvikten vid Atléticos publik. Rubriken ”Den stora aftonen på Metropolitano”, följs av ett annat Simeonecitat, ”Vi behöver en arena som exploderar”.

El Mundo räknar sedelbuntar, en Barçalegendars sedelbuntar. ”Iniestas kontrakt värt 81 miljoner euro (plus ytterligare 36 milj euro i vin)”, skriver tidningen. Bakom siffrorna med kinesiska klubben Chongqing Dangdai Lifan döljer sig följande: Tre säsonger för vardera 27 miljoner euro efter skatt = 81 milj euro (ca 850 milj kr). Bara Messi har högre årslön, 35 milj euro). Löfte om att köpa sex miljoner flaskor av spanjorens vin från Bodega Iniesta à sex euro styck = 36 milj euro (ca 380 milj kr). Dessutom skulle Inesta behålla 50 procent av sina image rights. Parterna är nu överens, men enligt El Mundo tvekar Iniesta fortfarande över att skriva på.

ANNONS

Sport lockar sina läsare med en intervju med Barcelonas nyförvärv Arthur, ”Barça tror på mig”. Tidningen har förstås inte helt lämnat Real Madrids finalavancemang. UNder vinjetten ”Konfidentiellt” skriver tidningen att domaren Cüneyt Cakir såg den omskrivna handsituationen med Marcelo, men ansåg den vara ofrivillig och därför valde att inte blåsa straff.

Cadena Cope uppger att Valencia försöker låna succéspelaren Gonçalo Guedes ytterligare en säsong. Klubben har inte har råda att betala vad PSG kräver för ett köp, enligt Copes uppgifter cirka 60 miljoner euro.

Onda Cero uppger att ”Courtois aviserat för Chelsea att han inte kommer att förlänga och närmar sig Real Madrid”. Vad den spanska radiokanalens journalist José Ramón De La Morena uppger är att målvakten stannar i Chelsea en säsong till, men sedan lämnar klubben på en fri transfer. Detta besked ska han ha gett klubben i kontraktsförhandlingarna, och lämnar därmed dörren öppen för Real nästa sommar.

ANNONS

 

FRANKRIKEDcOKyrxXkAMzdD5.jpg

La Provence, tidningen till baguetten i Marseilleregionen, ser ”Ett helt folk bakom OM”. För att uttrycka det med La Provences egna ord, ”Payet och hans orkester” har chansen att ”i Mozarts hemstad” säkra en plats nå Europa League-finalen.

L’Equipe ser färre violiner och fler murbräckor för att nå final. ”En sista ansträngning” är vad som krävs, att ”slutföra jobbet mot RB Salzburg” som Marseille inledde med hemmaseger (2-0). På vägen har Marseille också fattat tycke för mittfältaren Diadie Samassekou hos motståndarna. Men prislappen på 15-20 miljoner euro är hög för OM, och konkurrens från Bundesliga (Dortmund) och Premier League kan bli för tuff, menar L’Equipe.

 

19614_ftem6j4bcpsiloiair_jvpunuda_.jpgTYSKLAND

Bild är en tysk tidning. Det går inte att ta miste på när Champions League ska skildras. ”Klopp mot Kroos i finalen” är beskrivningen på tidningens förstasida. Det finns mer Klopp. Enligt tidningen kommer tysken och hans Liverpool att göra ett nytt försök att värva Christian Pulisic från Dortmund i sommar. Den 19-årige amerikanen väntas kosta cirka 60 miljoner euro. Minst.

ANNONS

Kicker stannar kvar i Bayern Münchens sorti med frågan ”Otur eller trend?”. Men här finns också en del tydliga svar på andra frågor. Som på uppgifterna om att Arsenal är ute efter Nices tränare Lucien Favre. Svaret är ”nej”, Londonklubben konkurrerar inte med Dortmund om schweizaren. Tidningen anar sedan vidare att Arturo Vidal inte kommer att bli skadefri i tid för andra klubbar (läs: Chelsea) att agera och värva honom i sommar. Samtidigt är Bayern München tveksamma till att förlänga kontraktet med 31-åringen. Kicker frågar vidare Thomas Baschab, Sven Ulreichs mentala tränare, hur målvakten ska handskas med jättetabben som bjöd Real Madrid på finalavancemanget. ”Att falla är tillåtet, men inte att ligga kvar! Det första steget är att acceptera situationen. Han har nu två dagar på sig att grubbla på det, och det är tillåtet, men sedan måste man gå vidare”, säger Baschab, som menar att man kan gå stärkt ur situationen och att han är ”100 procent säker” på att Ulreich fixar det.

ANNONS

 

ÖVRIGTtm33.jpg

ESPN (USA) har en annorlunda vinkel på gårdagskvällens Champions League-resultat. Det bidrar till att göra en basketstjärna ännu rikare. ”Liverpools finalavancemang är en ekonomisk välsignelse för LeBron James”, skriver ESPN. NBA-spelaren kom vid en affär med Liverpools ägare 2011 över två procents andel i klubben. Priset uppges enligt ESPN:s källor ha varit 6,5 miljoner dollar (ca 57 milj kr). Den andelen beräknas nu värd minst 32 miljoner dollar (ca 282 milj kr), alltså nästan fem gånger mer.

Olé (Argentina) uppger att Argentina förbundskapten Jorge Sampaoli garanterat Juventusduon Gonzalo Higuaín och Paolo Dybala plats i 23-mannatruppen till VM. Sampaoli ska ha haft ett tre timmar långt möte med de båda spelarna i Turin (ett långt möte för att säga ”ni är med”). Nästa stopp för Sampaoli: Milano, för samtal med Lucas Biglia och Mauro Icardi.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) må ha ”Salah klar för kungamöte med Ronaldo” på sportettan, men vänder man på bladet finns en svensk som är klar för en annan stormatch på lite mer lokalt plan. Bröndbys lagkapten Johan Larsson fick problem med benet, en lårkaka i senaste matchen, men kommer att spela derbyt mot FC Köpenhamn. ”Det ska mer till att stoppa mig nu”, säger Larsson enligt 3point.dk, ”Jag är helt klar till söndag”.

Publicerad 2018-05-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto