Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
27v

Emery: "Pep är chef i City, i PSG är det Neymar"

DcTaZFwW0AIIqXV.jpgDaily Star ser med ”AtletiKO” ett Arsenal som ligger kvar uträknade på kanvas i Madrid (0-1 mot Atlético). ”Drömmen i bitar, Wenger räknar Costnaderna” (en knackig översättning, medges). Det var förstås Diego Costa, han som redan under sin tid i Chelseatröjan delat ut slag efter slag, som fick Arsenal på fall.

Daily Mail följer ett liknande spår med ”Det var förstås han…Costa knockar Wenger”. En spelare fick en värre knock. Daily Mail räknar med att Laurent Koscielny missar VM på grund av den hälseneskada han ådrog sig, enligt uppgift i både engelsk och fransk press är den troligen av. Störst utrymme på sportettan får ”Exklusivt: Skruvboll för förbundet kring Wembley”. Planerna på att sälja Wembley kan gå i stöpet. Enligt Mail fanns klausuler när förbundet köpte arenan som gör att den inte kan säljas vidare utan problem. ”De riskerar att inte kunna sälja arenan på 40 år!”, hävdar Mail.

BT Sport hade en frustrerad Martin Keown i tv-studion. Den forne Arsenalspelaren retade sig särskilt på Mesut Özil. ”Den här killen lurar mig inte, det där framträdande som duger inte, han ger inte allt”, sa Keown, ”Han förtjänade inte att bära Arsenals tröja i kväll, och jag har sett det många gånger den här säsongen”.

The Sun stegar omkring i välkänd begreppsvärld med ”Wenger Out”. Men Londonlaget tar inte bara stryk på fotbollsplanen och sportens förstasidor. På The Suns nyhetsetta dyker Arsenal upp som en samhällsfara med ordleken ”The Law’s an Arsenal”. Orsak? ”Polisen ’har för mycket att göra’…men sex av dem poserar med Ian Wright sedan hans stulna bil hittats”. En granne som ringt polisen utan tillräckligt snabb respons surar. Som om den Arsenalkopplingen inte var långsökt så trycker tidningen också in en annan puff, och en annan ordvits. På bilden med polismännen och Wright finns också matchrubriken ”Spain in the Arsene” (från ”pain in the arse”)… The Sun har i alla fall goda nyheter åt Southampton. ”Exklusivt: Saints kan räkna med tio miljoner pund från vidareförsäljningsklausuler om Liverpool vinner Champions League”. Liverpool har värvat Virgil van Dijk, Sadio Mané, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne och Adam Lallana från Southampton.

The Times ger anledning att tro att Liverpool inte lär ha några problem att skramla ihop den summan. ”Seger i Champions League ger Liverpool drygt 70 miljoner pund”, uppger tidningen.

 

ITALIENDcTm_eKW0AUu4-v.jpg

La Gazzetta dello Sport ställer in fotbollen. Det är Giro d’Italia över hela förstasidan. Först på sidan 16 dyker il calcio upp. Det är till välbekanta toner: klagosång över domslut i Europaspelet, framförd av VAR:s hyllningskör. Dagens verk heter ”Det finns ett desperat behov av VAR”. Solosång framförs av bland andra Giovanni Malagò, president för Italiens olympiska kommitté, ”Med hjälp av videodomare kan man undvika vissa katastrofala domslut”. Bland över nyheter märks att Roma beräknas ha dragit in cirka 100 miljoner euro på sitt Champions League-äventyr.

Corriere dello Sport har också med att ”Italien leder VAR-revolten”. Tidningen lägger till att ”Efter de chockerande misstagen mot våra klubbar växer protesterna”, samt noterar att Uefa öppnar för förändring. Men dagens största rubrik är ”Juve, behåll Max och Dybala”. En uppmaning som dras ur siffror från en omröstning. ”Majoriteten av Juvefansen (56%) vill att Allegri stannar. Conte främsta val om han lämnar, framför Zidande och Klopp”, skriver CdS, och lägger till om Dybala, ”Lovord till argentinaren, 77 procent vill att han stannar”.

Tuttosport nöjer sig inte med italienska protester. ”Alla förenade mot Collina”, den europeiska domarbasen. ”Juve, Bayern, Napoli och Roma i koalition mot domarutnämningar efter att ha lidit av mycket allvarliga misstag i Europaspelet”.

 

DcOQTONW4AA5Qzy.jpgSPANIEN

Marca utroparnöjt ”Kom igen, Atlético” efter finalavancemanget i Europa League (1-0 mot Arsenal). Tidningen noterar att ”Klubben jagar sin sjätte titel under Simeones era”. På förstasidan finns också ”Zidane är ’spöket’ på Camp Nou”. Inför El Clásico poängterar Marca att ”Real Madrid har inte förlorat bortamötet under fransmannen”.

AS blickar framåt med ”Lejon i Lyon”, värdstaden för finalen. Tidningen fångar också upp Atléticos rytande tränare, som satt på läktaren efter utvisningen i första mötet. ”I dag kände jag det som en supporter känner det. Fansen var fantastiska”, säger Diego Simeone. ”Vi ville ha samma stämning på Metropolitan som vi hade på Calderón och i dag fick vi det”, säger Antoine Griezmann.

El Mundo har med Saúl som inte riktigt håller med. ”Jag tycker den här stadion fortfarande är långt ifrån vad Calderón var. Magin därifrån saknas”, säger han, Men det här är början på vår historia på den här arenan och vi hoppas den kommer att växa”.

Sport ”avslöjar” ett ”Möte om Rodrygo”, det 17-åriga storlöftet i Santos. Enligt tidningen ”flyger pappan inom de närmaste dagarna till Barcelona för förhandlingar” och ”Barcelona vill stoppa en övergång till andra europeiska klubbar och ha första tjing på en övergång”.

The Tactical Room gör debut i Headlines. Den gör det också med ett avsnitt som är översatt från L’Equipe. Den spanska tidningen har en intressant intervju med Paris SG:s tränare Unai Emery. I den pratar den avgående PSG-tränaren bland annat ledarskap och Neymar. ”En dag sa Jorge Valdano (tidigare spelare, tränare och sportchef i Real Madrid), ’I Barça är ledaren Messi, i Real är det Florentino Pérez, i Atlético är det Simeone’. En spelare, en president, en tränare. Var och en ledare av olika slag. Jag vet när jag är huvudansvarig för en grupp och när jag inte är det. Enligt min uppfattning heter ledaren i Paris Saint-Germain Neymar. Eller rättare sagt, han kommer att heta Neymar, för han håller på att bli det. Det är en process där det fattas en aning innan den är fulländad. I Manchester City är Pep (Guardiola) chef, i PSG måste Neymar vara chef”, säger Emery till tidningen enligt L’Equipe, ”För några månader sedan sa en spelar i PSG till mig, ’Mister, du har förändrats det här året’. Det är självklart. Jag kan inte vara densamme med Neymar och utan Neymar. Vi har genomgått en gemensam anpassningsprocess med spelaren, en process som fortfarande pågår. Det är inget som sker över en natt. Man måste lära känna varandra och känna av varandra. Att träna Messi, Cristiano Ronaldo eller Neymar är inte enkelt – de är världens bästa spelare, det väger tungt. Man får anpassa sig till dem”.

 

FRANKRIKEDcTtsPdWkAAn116.jpg

La Provence rensar förstasidan från allt annat. ”Heroiskt!” fyller utrymmet ovanför jublande Marseillespelare efter finalavancemanget i Europa League (1-2 e förlängning mot RB Salzburg). Här finns också bilder från det vila firandet på hemmaplan.”116:e minuten, mål av Rolando – och Marseille exploderar….”.

L’Equipe får nog även missnöjda PSG-, Lyon- eller Bordeaux-fanatiker att för en sekund dra på smilbanden åt rivalens framgång. ”Ballon d’Or till Rolando”, basunerar tidningen ut efter Marseillespelarens matchavgörande mål. Under ”Koscielny, det är över”, skriver L’Equipe inte bara att den 32-årige Arsenalbacken missar VM utan undrar också om hans landslagskarriär kan ha tagit slut. Adil Rami är favorit att ta Koscielnys plats i VM-truppen.

Le Parisien har förstås med Marseilles framgång, Koscielnys skada etc. Men här finns också, ”Och bäste domare i Ligue 1 är…Tony Chapron”. Ni minns, domaren som sparkade mot en spelare och fick en lång avstängning. I en sympatiyttring har enligt Le Parisiens källor Chaprons domarkollegor röstat fram honom till Årets domare i Ligue 1. Ett pris han aldrig tidigare fått. Och troligen aldrig kommer att få. Utmärkelsen väntas nu strykas från galan som arrangeras av spelarfacket UNFP.

 

TYSKLAND

Bild stoltserar redan på förstasidan med en fotbollsintervju, ”Ulreich förklarar sin jättetabbe mot Real”. Till tidningen säger han, ”När bakåtpassningen kom såg det ut som Benzema skulle få den vid foten så jag förberedde mig på en en-mot-en-situation, men sedan lät han den gå förbi och jag tänkte, ’tusan, nu kan jag inte använda händerna’. Sedan ville jag ta bollen med fötterna men hann inte med”, säger Ulreich. På frågan om hur många gånger han sett situationen svarar Bayernmålvakten, ”Jag har sett den eller två gånger. Det var ett misstag för jag fattade fel beslut. På hundra situationer händer det en gång”, säger han, och tänker inte deppa över händelsen och sortin mot Real Madrid. ”Det kommer inte att förstöra säsongen. Vår säsong har varit strålande, jag har gjort många bra matcher, haft en stark säsong på hög nivå. Det är den bästa säsongen jag någonsin gjort”.

Sky Sport pratar med en annan målvakt. En upprörd målvakt. Alexander Walke i RB Salzburg som inte alls var glad sedan Marseille tagit sig till final efter en hörna som inte var någon hörna. ”Varje match samma skit”, säger Walke, ”Domaren kräver respekt från oss i pausen men vi får ingen”.

Süddeutsche Zeitung snackar idrott med Bayern Münchens president Uli Hoeness. Efter det kan man vara ganska säker på att José Mourinho inte blir klubbens tränare under hans styre. ”Man måste försäkra sig om att inte ha en superstjärna som tränare, utan någon som integreras i gruppen. Ett fotbollsexempel: José Mourinho i Manchester United är en superstjärna. Men han har inte alls tagit laget framåt. Allt handlar alltid om honom”, säger Hoeness.

 

DcTaKGmW0AE88Y3.jpgÖVRIGT

Daily Record (Skottland) har redan på sin nyhetsetta, ”Exklusivt: Liverpoollegendaren Stevie G säger ’ja’ till Gers”. Gerrard har skakat hand med Glasgow Rangers på ett treårskontrakt. Scottish Sun har liknande uppgifter. En officiell bekräftelse väntas under dagen.

La Nación (Argentina) har rubriken ”Skälen till att Jorge Sampaoli inte tar med Mauro Icardi till VM”. Enligt tidningen informerade förbundskaptenen Interstjärnan om sitt beslut under ett timslångt möte i Milano i går. La Nación uppger att skälet Samapoli angav till att anfallaren nobbas är att han inte klickar med resten av laget. I går skrev Olé att Sampaoli varit i Turin och informerat Gonzalo Higuaín och Paolo Dybala om att de kommer med i 23-mannatruppen.

Publicerad 2018-05-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons