Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
27v

”Om Messi sa så borde han ha visats ut”

ENGLAND

Daily Mirror bläddrar i språkböckerna. ”Gracias, danke, grazie, merci – thank you, boss”. Det ska symbolisera hyllningarna och lyckönskningarna från Guardiola, Klopp, Conte och Wenger till Alex Ferguson, ex-Man United-tränaren som drabbats av en hjärnblödning.

englandDaily Telegraph fokuserar på ”Wengers hjärtliga hälsning”, både till Ferguson och till hemmapubliken som Arsenaltränaren tog farväl av (5-0 mot Burnley). Fotbollsbilagan fylls sedan med en rad smånotiser. ”Flyger högt – Cardiff uppflyttade till Premier League”, ”City har fest – De Bruyne leder firandet efter pokalpresentation”, ”Giroud gör det med huvudet – Anfallarens mål håller Chelseas förhoppningar om en topp-fyra-placering vid liv” (1-0 mot Liverpool) samt ”Syndande helgon – Hughes riskerar bestraffning för att ha hånat domare”.

The Sun ser ”Början” för Guardiolas era och ”Slutet” för Wengers. Dessutom får en annan omskriven tränare dessa dagar ett par rubriker, Jürgen Klopp. På sportettan finns ”Klopp: No Mo diving”. Liverpooltränaren var inte nöjd med Mohammed Salahs gula kort. ”Ja, jag tycker det var en filmning. Jag vill inte se sådant”. Dessutom tar tidningen upp att Klopp skämtade bort de franska uppgifterna om att en värvning av Nabil Fekir är i hamn samt att Liverpool också är ute efter Ousmane Dembélé. ”Är han på marknaden? Nu blir jag intresserade”, sa Klopp om Dembélé.

The Times har ytterligare ett tränarnamn i strålkastarljusen, fast egentligen två. ”Exklusivt: Leicester efter Wagner”, Huddersfields tränare, som ersättare till Claude Puel.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar, ”Juve nu är den din”. Färgerna är i scudettosköldens grönvitröda färger, Juventus klubbmärke är omgjort så att ”7” framträder. Det är sjunde året i rad som Turinlaget ser ut att säkra titeln – tack vare ett annat Turinlag. Torino lyckades sno åt sig två poäng från Juves enda utmanare (2-2 mot Napoli). Två omgångar återstår och försprånget är nu sex poäng och plus 16 mål. ”Jag får tänka på min framtid. Men jag har rent samvete”, är en citatrubrik från Napolis tränare Sarri, som kritiserats av president De Laurentiis. Många Serie A-matcher i går, få svenskar i aktion. Oscar Hiljemark får i alla fall klart godkända 6,5/10 trots förlust för Genoa (2-3 mot Fiorentina). Marcus Rohdén fick hoppa in en kvart för Crotone (1-2 mot Chievo).

itlaienCorriere dello Sport hyllar också de regerande och blivande mästarna, ”Juve, den är din”. Tidningen lägger till att ”På onsdag möter de Milan om cuptiteln”. Spänningarna i Napoli får Sarrirubriken, ”Aurelio bestämmer”. Den följs av ”Publiken på San Paolo ställer sig på Sarris sida, han tvekar, ’Om han inte är nöjd, så kan han skicka iväg mig’”. Rubriken ”Champions Roma” handlar inte om någon titel, men väl en (nästan) säkrad tredjeplats. Segern i går (1-0 mot Cagliari) innebär att Roma bara behöver en poäng från de sista två matcherna för att säkra platsen.

Tuttosport tar som Turintidning förstås fasta på den dubbla triumfen. ”Torino knäcker Napoli” och ”Fest i Juve”. Torinobedriften tillskrivs också historien. ”Det nya Torino hedrar Superga och når oavgjort genom att komma tillbaka två gånger”.

 

SPANIEN

Marca är rosenrasande. ”Om det får styra La Liga är det en skandal”, skriver tidningen efter Real Madrids oavgjorda resultat på Camp Nou (2-2 mot Barcelona). Det fortsätter med, ”Två klara fel av domaren låter Barcelona behålla sin obesegrade svit”. Domsluten tidningen vänder sig emot är ”Suárez fällning av Varane som bäddade för 2-1” och en ”Tydlig straff av Alba på Marcelo”. Det stannar inte vid tidningens åsikter. ”Den här matchen bekräftar vad vi vetat länge”, säger en källa i Reals omklädningsrum enligt tidningen. Sergio Ramos ser inga konspirationer men var inte heller han nöjd efter matchen. ”Messi satte press på domaren i halvtid”, säger han, ”Jag vet inte om det fanns kameror, eller om han skulle fattat andra beslut i andra halvlek. Man måste lämna sådant här på planen, visa respekt”. Ramos hade mer att säga om Barçaspelarna. En av de heta situationerna i andra halvlek uppstod när Real Madrid, på jakt efter ett segermål, inte ville spela ut bollen då Luis Suárez låg ned på planen och indikerade att han var skadad. ”Eftersom man känner till Luis Suárez så sa jag till lagkamraterna att inte spela ut bollen”, säger Ramos, som samtidigt påpekar, ”De (Barça) vann inte ligan på grund av domare, de har gjort oerhört bra ifrån sig och förtjänar titeln”. Reals tränare Zidane var filosofisk, ”Fotboll är det viktigaste, inte domarkontroverser”.

spanienAS beskriver mötet på Camp Nou som ”Mycket Clásico, lite domare”, som en beskrivning av att domare Alejandro Hernández Hernández ”var en katastrof som retade alla”. På förstasidan finns också nyheten som oroar Real Madridfans. ”Cristiano Ronaldo skadad när han gjorde mål, fick bytas ut i halvtid”. Men Zidane lugnar. ”Jag är inte orolig för hans medverkan i Champions League”, säger han.

Cadena Ser uppger att Lionel Messi, som redan hade ett gult kort, förolämpade och använde ordet ”skit” upprepade gånger i samtal med domaren i halvtid efter Sergi Robertos utvisning. Argentinaren ska ha lagt till, ”Du behöver inte ge dem matchen, det här är för jävligt”. Domarbasen Iturralde González kommenterar domarförolämpningarna för radiokanalen, ”Om det stämmer, vare sig man heter Messi eller Cristiano, om en spelare säger så till dig så måste det vara rött kort”. Cadena Ser menar att orden inte lär dyka upp i domarrapporten, för då skulle domaren själv ifrågasättas varför han inte visade ut Messi.

Sport jublar i stället över ”Stoltheten hos mästarna”, som klarade 2-2 tror en man mindre. Krönikören Ernest Foch menar att ”Barcelona var moraliska vinnare i El Clásico”.

Mundo Deportivo är inne på ett liknande tema med ”Heroiskt av de obesegrade”. Och Barça är inte enda lag som den katalanska pressen kan applådera för sin insats mot ett Madridlag. Liksom Sport har MD med Espanyols oväntade triumf på Metropolitan på förstasidan (2-0 mot Atlético).

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe är imponerade av Marseille. ”Outtröttliga”, skriver tidningen sedan OM vänt till seger i sydkustderbyt (2-1 mot Nice) bara tre dagar efter sitt semifinalavgörande i Salzburg. I Toulouse var allt som vanligt. Laget förlorade (2-3 mot Lille) och varken Jimmy Durmaz eller Ola Toivonen fanns på planen. Som vanligt vaktade däremot Karl-Johan Johnsson Guingamps mål, men inte särskilt väl. Det blev förlust (1-3 mot Dijon) och vara fyra av tio i betyg. Medan både RMC och Canal+ i går basunerade ut att Nabil Fekir mer eller mindre är klar för Liverpool, så har L’Equipe en mer mångfacetterad bild. Dels med en dementi från Lyons president, ”Det finns inga kontakter, jag är förvånad över dessa uppgifter”, säger Jean-Michel Aulas. Dels med att påpeka att det finns intresse från flera andra stora engelska klubbar, på senare tid främst Chelsea.

RMC Sport uppmärksammar att det minsann inte bara är Paul Pogba som kan orsaka frustration. Han bror råkade i trubbel i Turkiet i går, ”Florentin Pogba ’attackerad’ av sina egna spelare”. På bilderna haltar mittbacken och går helt sonika av planen utan att be om byte. Lagkamraterna i Gençlerbirligi blir rasande, några konfronterar honom. Tumult uppstår. På bilderna syns också svenske målvakten Johannes Hopf undrande slå ut med händerna när Pogba går av planen. Klipp nedan.

 

TYSKLAND

Bild hälsar Mikael Ishak & Co välkomna till Bundesliga med en puff som tar sig ända framme till nyhetsettan, ”Nürnberg är tillbaka”. Bild uppger vidare att Schalke är ute efter Bayern Münchens Sebastian Rudy. En första kontakt om ett lån är redan tagen. Mittfältaren ses som ett alternativ till både Max Meyer och Leon Goretzka, som lämnar Schalke efter säsongen.

tysklandKicker pratar med Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke. Han är förbaskad på Sebastian Rode. ”Vi kommer att ha ett samtal med honom och straffa honom därefter”, säger Watzke. Anledningen är att mittfältaren var frispråkig om tränaren Peter Stöger i en intervju i helgen. I den sa Rode bland annat att, ”Som han pratat om det i omklädningsrummet så räknar vi med en ny tränare nästa säsong” samt framför illa dold kritik mot hur Stöger handskats med lagkapten Marcel Schmelzer, ”Det kunde ha lösts på annat vis, Marcel är en hedervärd spelare”. På förstasidan radar Kicker upp frågetecken. De kommer tillsammans med klubbmärken och rubriken, ”En speldag kvar, många frågetecken”.

Publicerad 2018-05-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons