Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nya Neymar-rykten: "Redan sagt till PSG att han vill lämna"

ENGLAND

ANNONS

1.jpgDaily Mirror ser en duell på Merseyside. ”Det är Sam eller jag”, kommer med tillägget ”Rooney vill stanna i Everton…om Allardyce får sparken”. Tidningen gör sedan om The Clashs gamla London Calling till ”London Brawling” (”London bråkar”). Bildserien är dagens mest använda på de engelska tidningarnas sportettor: handgemänget mellan Mark Noble och Paul Pogba (West Ham-Man United 0-0). ”Det såg ut som om de var kära…kramar, kyssar, tröjbyten”, kommenterade Unitedtränaren José Mourinho.

Manchester Evening News recenserar Unitedspelarnas insatser. Bara Phil Jones når upp till sju av tio. Hans backkollega Victor Nilsson Lindelöf får nöja sig med fem. ”Ännu en stabil insats, men Lindelöf visade inte mycket äventyrlighet ens när han hade två mittbackar bakom sig”, skriver tidningen.

The Sun ger fetast rubrik åt ”Europeisk superliga på väg”, med tillägget ”Premier League med 16 lag som bara kommer att spelas på veckodagar”. Det är Arsène Wenger som tittar in i kristallkulan. ”En Europaliga kommer att bli av och det kommer att ske snart, för det är ett sätt för andra klubbar att bekämpa Premier Leagues ekonomiska styrka”, säger den avgående Arsenaltränaren, ”Europaligan kommer att spelas på helgerna för Champions League säljer inte lika bra längre, men om man har Real Madrid-Arsenal eller Man United-Bayern München varje helg, som kommer många att kolla”.

ANNONS

The Times ger också utrymme åt Wengers spådom om superligan på sin sportetta, liksom bilden på Noble och Pogba. Här finns sedan även ”Exklusivt: Domare kan få tala till publiken”. Premier League leker med tanken på att domare ska kommunicera VAR-beslut till åskådarna, likt domarna gör i amerikansk NFL-fotboll. The Times har som Wales Online i går Graham Potter som en kandidat att ta över efter Carlos Carvalhal i Swansea. ÖFK-tränaren och Lee Johnson i Bristol City är de två exempel på unga tränare som Times menar att Swansea är ute efter när klubben gör en nystart i Championship.

Western Mail, en del av Wales Online, verkar inte riktigt tro på Potter. Stort uppslaget på dagens förstasida finns ”Coleman favorit när Carvalhal får lämna Swansea”.

Daily Mail, jodå, där finns också Noble och Pogba i kärleksfull strypning som främsta bild. Men störst rubrik får ”Agüero-försök”. Det är Atlético som vill värva tillbaka anfallaren från Man City.

ANNONS

 

ITALIEN

2.jpgLa Gazzetta dello Sport hyllar Max Allegri med ”Maximal ledare”. Den dubbelvinnande Juventustränare ”har under fyra säsonger förändrat system, spelare, roller och idéer”, skriver Gazzettan, pekar på att en ny framtid väntar, ”Frågan är, vilken?”. Och så ger sig tidningen ut i procentleken, alltid lika populär i Italien som lättklädda damer i frågesportstävlingar i tv. 40 procent: Juventus, 20 procent: Arsenal, 20 procent: Chelsea, 10 procent: slutar. Så bedömer tidningen Allegris framtid på tränarbänken efter sommaren. Juventus tycks vara ständig etta, Napoli numera ständig tvåa. ”Om vi kan behålla avståndet på sex poäng upp till dem, så kan vi säga att vi blev bestulna på scudetton, för domarna rånade oss på åtta poäng”, säger Napolis inte helt nöjde president Aurelio De Laurentiis. Även tränare Maurizio Sarri tycks få en släng av sleven. ”Även med Mazzarri kom vi två, och med en mindre lönebudget”. De Laurentiis säger sig dock vilja ha kvar Sarri, och bekräftar ett möte med tränaren nästa vecka.

ANNONS

Corriere dello Sport har också Allegri i stort fokus, som ”Mister Europa”. Tidningen framhåller därefter att ”Ingen tränare i de fem stora ligorna har vunnit dubbeln – liga och cup – fyra år i rad”.

Ansa ger ordet till Juves ex-målisen Stefano Tacconi. Ni vet han som nyligen tyckte att Buffon borde gett domaren i matchen mot Real Madrid en smäll på käften. Nu siktar Tacconi in sig på Milans målvakt Donnarumma. ”Potentialen finns där, men behöver utvecklas. Det krävs mycket arbete med vissa grundläggande bitar, till att börja med benen som han alltid är för brett isär. Och sedan, lämna aldrig planen gråtande, det är ett tecken på svaghet, man lämnar med huvudet högt”, säger Tacconi på sitt fortsatta korståg för något förlegat machoideal.  Ansa uppmärksammar också att ”Giovinco är rikast i MLS, utklassar Ibra”. MLS har presenterat den senaste löneslistan. Giovinco toppar med 5,6 miljoner dollar i grundlön och totalt sju miljoner dollar (cirka 62 miljoner kronor). Zlatan får ”bara” 1,5 milj dollar (ca 13 milj kr)

ANNONS

Calciomercato.com har mer Zlatan. Det kommer via ett citat från Sergej Milinkovic-Savic. Den stekhete serbiske Laziomittfältaren, bland annat jagad av Manchester United, blev överraskad när han föreläste på en skola i Romregionen. ”Jag hade inte förväntat mig det stora jublet när jag berättade att min idol är Zlatan Ibrahimovic. Jag trodde att det kanske skulle vara för en italiensk spelare. Jag hade inte förväntat mig den kärleken till en svensk fotbollsspelare”, berättade han. Calciomercato citerar vidare Secolo XIX på en intervju med Oscar Hiljemark. Genoas tränare Ballardini är gift med en svenska, varför tidningen undrar om Hiljemark pratar det med sin tränare. ”Han förstår lite (svenska) men vi pratar på italienska. Jag spelar i Italien, det är mitt jobb och då måste jag kunna prata det”, svarar Hiljemark, som också får frågan om varför svenskar lyckas bra i Italien. ”I Sverige arbetar man mycket på taktik. Sedan är man säkert bra på att vara lagspelare, kollektivet går före individen”, menar han.

ANNONS

 

SPANIEN

3.jpgCadena Cope gungar med i de senaste svallvågorna kring Neymar och framtiden. ”Real Madrid kommer inte agera före CL-finalen och VM, och hoppas på att spelaren själv säger till klubben att han vill lämna”.

Marca går längre. ”Pappan har redan sagt till PSG att Neymar vill lämna”, skriver tidningen i stora bokstäver. I mindre stil nedanför skriver Marca: ”Han träffade representanter för Real Madrid i Paris i december • ’Neymar har inget pris för han finns inte på marknaden’, säger den franska klubben”. Enligt tidningen har Neymar Sr informerat för några dagar sedan informerat PSG:s president Nasser al-Khelïfi om att hans son vill lämna klubben. Marca menar att nyckeln till upplösningen blir hur Qatars emir Tamim bin Hamad Al-Thani, PSG:s egentliga ägare, reagerar.

AS är sitt trötta gamla jag, och tar med Neymar-rykten i en puff baserad på en artikel i franska Libération…i onsdags. Gäsp. Dagens huvudnummer är en intervju med spanska förbundskaptenen Julen Lopetegui. Rubrik: ”VAR kommer att bestämma mycket i VM”. Lopetegui pekar på att rytmen kommer att bli en annan, med stopp och omstart. ”Spanien gillar att hålla i bollen och trötta ut motståndarna, så vi måste förbereda oss på en för oss helt ny situation”.

ANNONS

Sport har Iniesta på förstasidan, som likt en cowboy vandrar bort i solnedgången, fast med en Barça-tröja över axeln. ”Det har varit ett nöje att få spela i Barcelona”, är orden han lämnar efter sig. Lite längre ned kommer fler ord inom citationstecken, ”Jag har inget påskrivet. Inom en och en halv vecka bestämmer jag mig om framtiden”.

Mundo Deportivo har Iniesta rättvänd och ett annat citat, ”Van Gaal har varit min mest betydelsefulla tränare”. Några Manchester United-spelare spottar nog ut sitt morgonte.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe pryder som så många förr på senare tid förstasidan med Marseille. ”Framåt OM”, skriver tidningen inför kvällens match borta mot Karl-Johan Johnssons Guingamp, och menar att en seger ”placerar laget i en stark position för andra plats i ligan och stärker självförtroendet fem dagar före finalen i Europa League”. Marseille ligger på fjärde plats, två poäng efter Lyon på andra plats. Mer Lyon. L’Equipe har en intervju med Nabil Fekir. ”Jag skulle bli mycket, mycket besviken om jag inte kommer med”, är hans svar inför uttagningen av VM-truppen. Framtiden i klubblaget, då. Enligt tidningsuppgifter skulle han redan vara överens med Liverpool, men även Chelsea uppges intresserat. ”Jag har sett att man redan placerar mig lite här och var (ler). Men som jag sagt, jag är i Lyon, det återstår två matcher sedan får vi se. Jag kan hur som helst försäkra er att för närvarande är inget klart”, säger Fekir.

ANNONS

Le Parisien låter kommande VM ta över Week End-bilagan. Utländska journalister tar stor plats. Brasilien är klar favorit bland dem, Colombia får flest röster som överraskningslag, Neymar som bästa spelare och Mohamed Salah som genombrottsspelare. Svenska representanten Simon Bank (Aftonbladet) har i tur och ordning svarat Brasilien (vinnare), Polen (överraskning), Casemiro (bäst) samt Davinson Sánchez (genombrott). På sporten uppger Le Parisien att Alex Sandro (Juventus) och Raphaël Gurreiro (Dortmund) är alternativen om Laywin Kurzawa lämnar. PSG:s vänsterback har placerats i Liverpool, Tottenham eller Chelsea.

 

TYSKLAND

Nürnberger Nachrichten uppmärksammar en svensk som tillbaka på säsongen med ett leende. ”Jag känner mig som en viktig spelare. Även när jag inte gör mål eller spelar fram till dem så känns det som jag tillför laget något”, säger Mikael Ishak i nyuppflyttade Nürnberg. Hoppet om en VM-plats lever. ”Det vore coolt, en dröm”, menar han, men tänker inte hänga läpp om så inte blir fallet. ”Jag tar det som det kommer”, säger Ishak, ”Jag vet bara att jag haft en bra säsong i Nürnberg. Inte bara individuellt, vi har växt som ett lag”.

ANNONS

Bild tror Alexander Isak kan få sällskap av en annan nordbo I Dortmund (om svensken blir kvar). Enligt tidningens uppgifter är Dortmund ute efter danske mittfältaren Thomas Delaney i Werder Bremen. En övergångssumma väntas landa på cirka 15 miljoner euro. Problemet för Dortmund är, enligt Bild, att ”fem klubbar från England (en av dem Brighton)”, är ute efter Delaney, och han har själv tidigare sagt att han drömmer om att spela i Premier League

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) ger en berörd Johan Larsson ordet efter Bröndbys cuptriumf (3-1 mot Silkeborg). ”När vi gjorde 3-1 var det faktiskt svårt att hålla tillbaka tårarna. Jag tänkte, ’för tusan, det är första gången jag är nära att gråta under en fotbollsmatch’”, säger den svenska lagkaptenen, och sätter titeln i ett större perspektiv, ”Den betyder extra mycket när man också varit med om en lång utförsbacke”. Nästa vecka kan Bröndby även säkra ligatiteln. Bold.bk låter Larsson analysera Simon Tibblings framgångar med klubben. ”Han betyder otroligt mycket för oss”, säger Larsson. Och det på grund av en kombination av att vara korkad och smart, skulle man kunna sammanfatta hans fortsatta svar. ”För det första är han för dum för att förstå när han är trött. Han bara springer i 90 minuter, oavsett vad det står i matchen eller vad som händer i övrigt. Han älskar att komma ut på gräset, han är som ett barn, och bara han får bollen är han glad”, säger Larsson ”med kärleksfull ton”, som bold.dk skyndar att tillägga.”Dessutom har han en mycket hög fotbolls-IQ. Han förstår hur vårt spelsätt fungerar och han har snabbt tagit till sig våra idéer”.

ANNONS
Publicerad 2018-05-11 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto