Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
35v

Hazards ultimatum: ”Värva stort”

ENGLAND

englandThe Guardian drar stort på ”Super-Chelsea krönta till ligamästare”. Det handlar förstås inte om Antonio Contes håglösa herrar utan om Emma Hayes framgångsrika damer. I går fanns Jonna Andersson i målprotokollet, Hedvig Lindahl mellan stolparna och Magdalena Eriksson på bänken(2-0 mot Bristol City). Guardian är ensam om uppmärksamheten. Ingen av de andra tidningarna ger det dubbelvinnande laget ens en rad på sin sportetta.

Daily Telegraph har som de flesta andra tidningar den förestående VM-truppresentationen i fokus. Förbundskaptenen ”Southgates styrkeuppvisning” handlar om spelarna som petas. Hart, Wilshere och Bertrand finns på bild. Ordvalet i rubriken tillsammans med ord som ”djärv laguttagning” i ingressen, antyder ett visst gillande från tidningens sida.

Daily Mail använder ”Broken Hart” och skriver att West Ham-målvakten kokar efter nobben. Men det är inte förbundskaptenen som är föremål för hans ilska. I stället är det klubbtränaren David Moyes, som bänkade honom de sista matcherna som enligt Mail rör upp känslor hos Hart. På sportettan finns också ”Everton riskerar poängavdrag”. Klubben väntas tillsätta Marco Silva som tränare. Watford har enligt Mail lämnat in ett klagomål hos Premier League för att Everton, innan klubben tillsatte Sam Allrardyce, otillbörligt kontaktade Silva, som då var Watfords tränare.

Daily Mirror har i stället för ”Broken Hart” ett ”Bleeding Hart”. Men även här handlar det om att målvakten ”lägger skulden på Moyes”.

The Sun är lite råare i tonen med ”Hart axe fury”. Tidningen har även ”Hazard hotar med att lämna”. Det är en tolkning av att den belgiska stjärnspelaren höjt tonen i förhandlingarna med Chelsea om ett nytt kontrakt. ”Jag väntar på nya spelare inför nästa säsong. Vi får se. Jag vill se bra spelare, för jag vill vinna Premier League nästa säsong”, säger Hazard bland annat, samtidigt som han understryker att han trivs i klubben. Citaten förekommer i flera engelska tidningar.

The Times summerar Southgates landslagstankar med att ”England satsar på form före erfarenhet”, och lägger till namn, ”Ut: Hart, Wilshere, In: Pope, Delph, Loftus-Cheek”. Tidningen lockar även med ”Exklusivt: 100 miljoner pund till vinnaren i nya klubblags-VM”. Det nya formatet med 24 lag, varav tolv från Europa, är ännu bara ett förslag från Fifa. Det är tänkta att starta 2021. Från England skulle Man United och Liverpool delta. Chelsea, Man City och Arsenal tillhör en handfull andra europeiska klubbar som också kan bli aktuella.

Teamtalk har ”Exklusivt: Wolves två erbjudande för Lindelöf”. Enligt fotbollssajtens källor har den nyuppflyttade klubben både förslag på ett lån och på ett köp av den svenska mittbacken. I helgen uppgav Daily Mirror att ett låneförslag fanns på bordet.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bullar upp inför avgörandet om sista Champions League-platsen i Serie A. ”90 minuters feber” är Lazio-Inter på söndag, ”en match värd 40 miljoner euro”. 12 000 Interfans väntas till Rom. Från transfermarkanden rapporterar Gazzettan att Genoamålvakten ”Perin säger ja till Juve – räds inte Szczesny”. Juve uppges överens med 25-åringen om ett kontrakt på fem år med en lön på2,5 milj euro/år. ”Nu fattas ett ’ja’ från Genoa”, lägger GdS till.

italienCorriere dello Sport har mer Inter. ”Presenten är Gündogan”. Det fortsätter med, ”Om Spalletti når Champions League så är Suning beredd att förstärka mittfältet: primära målet är tysken i Manchester City”.

Tuttosport vill locka läsare med ”Exklusivt: Superhemligt”. Okej. Och det handlar om? Närstående till Juveprofiler som spår framtiden… Här finns ”Veronica Buffon om sin bror Gigi: ”Jag tittar in i hans ögon och ser att han vill fortsätta. Det är därför jag säger till honom att inte sluta”. Och här finns ”Ubaldo Righetti om sin vän Allegri: Han stannar i Juve, han vill slå fler rekord”. Vänner och familj har talat. En annan stor rubrik är ”Mou kallar på Bonucci: Kom till United”. Den 31-årige Milankaptenen uppges vara Mourinhos förstaval att förstärka det mittförsvar där Victor Nilsson Lindelöf (tills vidare) också ingår. Milan betalade 42 milj euro för honom förra sommaren och lär vilja göra en förtjänst för att släppa honom.

Tuttomercatoweb drar blickarna till sig med ”Exklusivt: Balotelli firar återkomsten i landslaget med att skriva på för Marseille, det är nästan klart”. Bakom uppgiften ligger den italienska journalistprofilen Tancredi Palmeri. Det har talats om Serie A och det har spekulerats i Niceanfallarens önskan att återvända till Premier League. Nu kan det bli en fortsättning i Ligue 1 och en flytt bara några mil efter Rivieran.

 

SPANIEN

spaneinMarca kan man lita på när det vankas stormatcher. Tidningen lånar filmbolaget MGM:s berömda logga och ersätter lejonet med Diego Simeone. Till det finns omskrivningen av av Lejonkungen till ”Lyonkungen”. I Radio Marca sa Atléticos president Cerezo bestämt att ”Varken Griezmann eller Simeone kommer att lämna”. De är förhållandevis tyst om Real Madrid för dagen. Då stjäl i stället Marcelos åttaåriga son Enzo strålkastarljusen – se klipp nedan.

El Confidencial ställer fråga och ger svar. ”Varför spelade inte Messi mot Levante? Tre miljoner euro är skälet”. Barças förlustfria svit sprack i helgen. Anledningen till att Messi inte spelade står delvis att finna i ett åtagande i Sydafrika, menar El Confidencial. Barcelona spelar en vänskapsmatch i Johannesburg i dag. Det är en lång resa och i kontraktet för matchen, som ger Barça tre milj euro, står att Messi ska medverka. Motståndare är Mamelodi Sundowns, där Erik Hamrén är fotbollschef.

Sport har mer Messi. Mycket mera Messi. Det är intervjun med den argentinska tv-kanalen TyC Sports som får citaten att stå som spön i backen på förstasidan. Först och främst är det förstås ”Det vore hemskt att se Neymar i Real Madrid och det vore ett slag mot Barça”, som fick spridning i går kväll. Sport pryder också förstasidan med bland annat ”Jag är inte det minsta intresserad av att lämna Barcelona. Här har jag allt: världens bästa stad och världens bästa klubb” samt ”Det sporrar mig inte alls att tävla mot Cristiano Ronaldo. Det intresserar mig inte att vara bäst genom tiderna”. Noterbart från TyC:s intervju är också att Messi sa att ”Ett bra VM är att vara bland de fyra bästa. Argentina förtjänar att vara där med tanke på sin historia”.

Mundo Deportivo följer i Sports fotspår. Inte med Messicitat, utan med uppgifter om Barças intresse för Lenglet, som täckte Sports förstasida i går. MD har i dag ”Överenskommelse med Lenglet”. Det fortsätter med att ”Barça binder Sevillas mittback till ett kontrakt på fem år och betalar hans klausul på 35 miljoner euro”.

 

FRANKRIKE

frankrike

La Provence är helt täckt av Europa League-finalen. Till och med tidningsloggans ”o” har tagit formen av turneringens symbol. Men så är det också regionens lag, Marseille, som spelar. ”Alla står bakom våra hjältar”, proklamerar tidningen inför kvällens match.

L’Equipe knyter an till att Marseille jagar sin andra pokal i Europa (den första var Champions League 1993). EL-finalen tillägnas åtta uppslag. Noterbart är att OM-stjärnan Dimitri Payet efter skada gett klartecken till spel. Bland övriga rubriker märks ”PSG gillar Milinkovic-Savic”. Enligt L’Equipe var klubben i kontakt med Lazioanfallarens entourage så sent som förra veckan. En eventuell affär kan grusas inte bara av konkurrens (Man United, Juventus m fl) utan också av att PSG ännu inte vet om straff är att vänta från Fifa för överträdelser mot Financial Fair Play-regler.

Le Parisien har redan på förstasidan ”OM drömmer”. På sporten uppmärksammas också BeINSPORT-intervjun med Arsène Wenger. ”Jag står nära PSG, det har jag alltid gjort”, sa ex-Arsenaltränaren till BeINSPORT, vilket av Le Parisien ses som ”ett budskap till PSG… utifall att”. Enligt tidningen har PSG ännu inte tagit någon kontakt med Wenger och sportchefen Antero Henrique anses sitta säkert.

 

TYSKLAND

tysklandBild toppar dagens tidning med ”Tårarna efter VM-petningen”. Det är Sandro Wagner som fångats på bild under Bayernträningen. Han fick applåder från lagkamraterna och tröstande ord av tränare Jupp Heynckes. På sportsidorna finns ”Detta är Frankfurts toppkandidat” till att bli ny tränare efter Niko Kovac, som ersätter just Heynckes i Bayern. Enligt Bild handlar det om David Wagner (Huddersfield). Tidningen skriver vidare att Wagner är ett av två namn som klubben ringat in, utan att nämna det andra namnet. Tidigare under dagen uppgav en stor supporterportal att Slaven Bilic (ex-West Ham) väntas bli ny tränare. Tränarsituationen i Frankfurt är långt ifrån den enda som uppmärksammas i dagens Bild. Det kan också hända oväntade saker i Emil Forsbergs klubb RB Leipzig. ”Försvinner Hasenhüttl redan på onsdag?”. Han fick enligt uppgift inget kontraktsförslag efter ett möte med klubbledningen i går. Hasenhüttls nuvarande kontrakt går ut efter nästa säsong.

Kicker har liknande uppgifter om Hasenhüttls möte. Liksom Bild tror inte heller Kicker att Hasenhüttl kommer att fortsätta med ett kontrakt som går ut efter säsongen och ser då en separation som ”en logisk konsekvens”.

Mitteldeutsche Zeitung är ännu en tidning med liknande uppgifter, ”Ingen överenskommelse, inget förslag till Hasenhüttl”. Regionaltidningen påpekar också att ett uppbrott inte lär falla i god jord bland fansen. I tidningens omröstning vill 92 procent ha kvar Hasenhüttl.

Sport Bild kommer i dag med Eintracht Frankfurts Kevin Prince Boateng på bild, med bestämd blick och händerna om cuppokalen. Till bilden finns rubriken, ”Bort med tassarna, Bayern”. Lagen möts i den tyska cupfinalen på lördag. På tal om Bayern. Stuttgart uppges ha kontaktat klubben om Sebastian Rudy. Även Schalke har intresse. Men i dagsläget ser Rudy ut att vilja stanna, prislappen är hög och Bayern vill inte låna ut mittfältaren.

Publicerad 2018-05-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons