Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
35v

Buffons farväl till Juve – kan hamna i Liverpool

ENGLAND

engalndThe Independent levererar en förstasida värdig en VM-start, inte blott en truppresentation. ”Med hopp, inte förväntningar”, sätts mot en helsvart fond där bara VM-pokalen syns ovanför texten och de 23 spelarna nedanför.

The Guardian summerar redan på förstasidan känslan kring VM-truppen, ”Unga England”. För det är förbundskapten Gareth Southgates val av unga spelare som är det bestående intrycket. Men det finns också äldre britter i rampljuset. ”Karusellen tar fart”, konstaterar Guardian på sporten, ”Alladryce försvinner när Everton bygger nytt, och West Ham säger hej då till Moyes”.

Daily Mail har ersättarna. Liksom i de flesta andra tidningar så anses Marco Silva mer eller mindre given i Everton. Dessutom kommer Mail med ”Exklusivt: West Ham satsar på Benítez”, Newcastles tränare.

Daily Mirror är ett eko, ”Exklusivt: West Ham satsar på Benítez”. Tidningen lägger till att spanjoren toppar en lista som består av fyra namn, som även inkluderar Marco Silva, Manuel Pellegrini och Paulo Fonseca finns med. Dagens största rubrik är annars ”Lallanaargh!”, som står för att Liverpoolmittfältaren uppger ”förkrossad” över att inte ha kommit med i Southgates VM-trupp.

The Sun, inofficiell engelsk mästare på ”exklusiva” nyheter, staplar dem på sportettan i dag. ”Exklusivt 1: Poch ger det en chans till”, om att Pochettino stannar i Tottenham trots intresse från Chelsea. ”Exklusivt 2: Dubbelnobb för Hart”, om att målvakten inte bara ratades i VM-truppen utan också är iskall bland Premier League-klubbarna. ”Exklusivt 3: Roo kan stanna sedan Sam fått sparken”, om att Allardyce sorti öppnar dörren för en fortsättning Rooney i Everton. De båda drog inte jämt.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport bereder plats åt ”Gigi, farväl Juve”. Inför dagens presskonferens lägger tidningen till att ”Efter 17 år och många rekord tar så avslutar målvakten i dag äventyret hos de vitsvarta med ett frågetecken: lägger av eller fortsätter utomlands? Och Liverpool, Real, PSG…”. En cliffhanger som heter duga. Inne i tidningen skriver Gazzettan att Sporting, Real Madrid och PSG är frestade av 40-åringen, ”men, framför allt, Liverpool har visat intresse”. Tidningen påpekar också att 68 procent av läsarna anser att Buffon är den bästa målvakten i modern fotbollshistoria. Medan pendeln svänger fram och tillbaka kring Buffons framtid, pekar den allt mer åt en fortsättning för Sarri i sitt Neapel. ”Kontraktsförlängning med fyra miljoner euro i lön – Sarri och Napoli allt närmare varandra”. Texten fortsätter med att klubbpresident ”De Laurentiis lovar högre lön, kontrakt till 2021 och förstärkning (Verdi högst på listan). Ett nytt äktenskap är nära förestående”.

Sport Mediaset har samma uppgifter som Gazzetta dello Sport om Buffon: utlandet är ett alternativ, Real Madrid, PSG och Liverpool är möjliga klubbar Tv-kanalen påpekar att alternativ som USA, Kina och Förenade Arabemiraten ”absolut inte” är av intresse för Buffon.

Corriere dello Sport går all-in på romansen i Neapel. ”Sarri säger ja”, till Napoli. Det talas om ett ”samförstånd”, och liksom i Gazzetta dello Sport om ett kontrakt till 2021 med fyra miljoner euro i årslön. Däremot är spelarvärvningarna som nämns som prioritet här André Gomes (Barcelona) och Davy Klaasen (Everton).

Tuttosport ser över transferplaner med ”Juve: Emre Can och fem till”. Tidningen uppger att ”Om inga försäljning görs, och inga är för närvarande planerade, så behövs en målvakt, två ytterbackar och en andra mittfältare förutom tysken från Liverpool, samt en anfallare”. När det gäller Juves nuvarande nummer ett, har Tuttosport puffen ”PSG och Real försöker med Buffon”.

 

SPANIEN

spanienMarca är segerrusig. ”Heja, heja, heja”, sätter ord till bilderna på de firande Atlético-spelarna efter Europa League-triumfen (3-0 mot Marseille). ”Den tredje Europa League-titeln för de rödvita”, understryker Marca. Griezmann gladdes åt triumfen men ville inte prata klubbadress, ”Nu är inte rätt tid att prata framtid”, svarade han BeINSPORT. Tränare Diego Simeone: ”Det har varit en tuff säsong med en alltför tidig sorti ur Champions League. Men den här titeln är en kompensation för vårt hårda arbete, viljan att inte ge upp. Jag ser denna titel som större än bara en Europa League-pokal. Det är mycket större”.

AS låter också Atlético skrika ut sin glädje på bild. ”Super-Griezmann, Super-Atleti”. Fernando Torres fick nu avsluta sin långa karriär i Atlético med en buckla. ”Det har varit en dröm sedan jag var liten. Men att tillhöra den här gruppen står högre än att vinna en titel”, säger han.

Sport ger, kors i taket, kredd till ett Madridlaget. Men det är Atlético, och det finns Barcelonaperspektiv. ”Magikern Griezmann” hyllas, han som snart väntas dra på sig Barçatröjan. I en rubrik nedanför huvudrubriken finns också ”Uppgifter till Sport: Barça aktiverar värvningen av fransmannen den 1 juli”. Sport slänger fram ännu en egen uppgift, ”Real Madrid vill köpa Mbappé!”. Tidningen uppger att ”intresset för Neymar har bara varit en stor rökridå för att inte avslöja de verkliga intentionerna alltför tidigt”.

Mundo Deportivo hyllar också en ”Kolossal Griezmann”, men kunde lika gärna skrivet ”Kolossal blivande Barça-spelare”.

 

FRANKRIKE

La Provence ser Payet ”I tårar…” efter Marseilles EL-final (0-3 mot Atlético). Stjärnan tvingades dessutom utgå skadad efter en halvtimme. Tidningen använder i en krönika filosofen och författaren Jean-Paul Sartres bevingade ord, ”I fotboll kompliceras allt genom närvaron av ett motståndarlag”. Atlético var helt enkelt bättre.

frankrikeL’Equipe har också den deppande Payet som bild och som symbol för kvällen. ”I tårar”, skriver tidningen i en identisk rubrik till La Provence. L’Equipe skriver även att OM-stjärnan ”riskerar att missa VM”. Tidningen påpekar att förbundskapten Didier Deschamps i kväll presenterar sin VM-trupp och ”inte kommer att chansa på att ta med en skadad spelare”. Kontakt med Marseilles läkare väntar under morgonen.

RMC Sport ger Payet och fransmännen hopp. OM-tränaren Rudi Garcia sa efter matchen att Payet inte förvärrat sin muskelskada, bara att läget fortfarande inte var helt bra. ”Han var orolig över att inte kunna spela fritt, att slå bollen med full kraft, och den oron kvarstod”, säger Garcia, ”Det blev inte värre i dag (läs: i går), det kändes bara inte 100 procent”. Garcia ångrar inte att han tog ut Payet i startelvan. ”I en sådan här match tillhör det riskerna man får ta”, svarar Garcia. Radiostationen fångar också upp att Nantes-president Waldemar Kita bekräftar att tränare Claudio Ranieri lämnar kubben. ”Vi måste tacka honom för allt arbete han åstadkommit. Det har inte alltid varit lätt, det finns saker man ångrar, det är som i livet, men, nej, vi skiljs inte åt som ovänner”, ska Kita ha sagt.

 

TYSKLAND

tysklandBild har för tredje dagen i rad tysk landslagsfotboll i topp på nyhetsettan. Efter Özils och Gündogans möte med Turkiets president Erdogan var det i går Sandro Wagners tårar på träningen efter petningen från VM-truppen. I dag är båda ämnen tillbaka. Dels är det ”Lägger av efter VM-nobben”, tar upp att Wagner svarar med att tacka för sig i landslagströjan. Dels är det ”Så tycker tyskarna om Özil och Gündogan”. Till Bild förklarar Wagner sitt landslagsbeslut, ”Jag slutar i landslaget med omedelbar verkan. I mina ögon verkar det tydligt att min öppenhet, ärlighet och mitt direkta sätt, inte passar tränarstaben. Jag önskar killarna allt det bästa i Ryssland och hoppas att de återvänder hem som världsmästare”. Sedan RB Leipzig och Ralph Hasenhüttl i går gått skilda vägar är spekulationerna om ny tränare i full gång. Bild tror antingen att sportchefen Ralph Rangnick själv hoppar in en säsong eller att en ny tränare ansluter utifrån, Marco Rose (RB Salzburg) eller Hannes Wolf (senast Stuttgart).

Leipziger Volkzeitung lyfter också fram intresset för Marco Rose men menar att det inte är ömsesidigt. Tidningen spekulerar också i ett namn från de egna leden, Robert Klauss, U19-tränaren.

Kicker har den stundande cupfinalen mellan Bayern München och Eintracht Frankfurt i fokus. ”Guld i avskedet”, är vad tränarna Jupp Heynckes respektive Niko Kovac är ute efter. Sedan finns Dortmunduppdatering. Nicetränaren Lucien Favre skriver på till 2020 och han har enligt Kicker redan beslutat att Dortmund inte ska värva Juventusveteranen Stephan Lichtsteiner.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har dåliga nyheter till Utrecht. ”Feyenoord hoppas sälja Gustafson utomlands”. Tidningen uppger att Rotterdamklubben är villig att släppa den 23-årige mittfältaren, men vill inte stärka en rival och tror att man kan tjäna mer pengar på en utlandsförsäljning. FC Utrecht har de senaste dagarna klargjort sitt intresse för Gustafson, som den senaste säsongen var utlånad till Roda.

Publicerad 2018-05-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons