Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
29v

Kritiken mot Zlatan: ”Korkat – och inte första gången”

ENGLAND

1.jpgThe Times toppar med att ”Arsenal vänder sig till Emery”. En oväntad vändning för den engelska pressen som i dagar varit övertygad om att Mikel Arteta tar över. ”Spanjorens uppgift blir att göra Arsenal mer hänsynslöst”, skriver krönikören Henry Winter om Emery. ”Emery är besatt av fotboll – precis som Wenger”, skriver krönikören Oliver Kay.

The Independent uppger att Artetas entourage under måndagen fick veta att Arsenal valt den förre PSG-tränaren i stället. Framför allt erfarenheten fick vågskålen att tippa över i Emerys favör , skriver tidningen.

BBC Radio Five Live har Arsenallegendaren och fotbollsexperten Ian Wright i studion. Han är allt annat än nöjd. Wright menar att Arsenal borde haft klart med ny tränare för länge sedan, och tar sig för pannan över beslutsprocessen. ”Det är som de befinner sig i en sushibutik. Ni vet, när det finns massa saker att välja mellan som passerar förbi. ’Jag tar den där. Och den där. Nej, jag tar den här i stället’. Vad är det som händer i Arsenal?”, beklagar sig Wright.

Sky Sport-experten Guillem Balague uppger att Arsenal intervjuade tio tränare innan klubbledningen bestämde sig för Emery.

Daily Telegraph kommer med en rödmarkerad rubrik. Men det är inte rödmarkerad för Arsenal utan för ”exklusiv” uppgift för en Londonrival, ”Chelsea gör Lewandowski till främsta måltavla”. Ett eventuellt köp väntas kosta Chelsea mer än 100 miljoner pund.

Daily Express är en av flera tidningar som i dag uppger att ”Jokanovic finns med på Chelseas lista” över potentiella ersättare till Antonio Conte. Slavisa Jokanovic, med ett förflutet som spelare i Chelsea, tränar i dag Fulham.

 

ITALIEN

2.jpgLa Gazzetta dello Sport har liksom i går Milanos svartblåa gäng i fokus. ”Ronaldo lanserar…Operation Storslaget Inter”. Det följs av ett par punkter. Den första med just den forna Interspelaren Ronaldo. ”Brasilianaren: ’Spalletti är som en hammare, och Icardi kan fortfarande bli ännu bättre’”. Den andra är ”Vd Antonello: ’Vi ska förbättra truppen så att vi kan slåss om scudetton” och den tredje ”Mercaton: Efter Martinez, De Vrij och Asamoah, har klubben greppet om Verdi”. Gazzettan menar också att Inter ”drömmer om Kluivert”, Ajaxanfallaren. Mer mercato. På förstasidan skriver Gazzettan också om att Milan suktar efter Immobile och Belotti, samt att Juve är ute efter Morata och Godin. Medan ligasegrarens tränare Allegri blickar framåt, tycks ligger ligatvåan Napolis tränare Sarri blicka mot nya äventyr. ”Zenit pressar på, Sarri vacklar”, skriver GdS i en rubrik. ”Tränaren har redan träffat den ryska klubben. De Laurentiis till och med beredd att sparka honom”, skriver GdS i en nedryckare.

Corriere dello Sport lägger tyngdvikten vid ”Satsning på Champions League” för Juventus. Det fortsätter med, ”Nu är det officiellt, Juve och Allegri fortsätter tillsammans för att erövra Europa. Målet: Milinkovic-Savic”, Lazios eftertraktade mittfältare. En annan stor rubrik rör färska CL-laget Inter, ”Zhang: Förlänger med Spalletti”.

Tuttosport tar också fasta på Juventus satsning framåt sedan klubbledningen efter ”ett nästan tre timmar långt möte” med Allegri i går, säkrat en fortsättning för tränaren. Den stora rubriken ”En av de två” kommer med bild på en välkänd frisyr i Man United och en välkänd serb i Lazio. ”I toppen på värvningslistan finns en mittfältare av högsta klass: Pogba eller Milinkovic-Savic är namnen som tränaren angett”.

La Repubblica uppmärksammar att en svensk Juventussupporter firats. Linn Lindström blev den miljonte besökaren på Juventus Museum. Hon fick bland annat komma ner till planen och träffa Juventusspelarna efter söndagens match mot Hellas Verona.

 

SPANIEN

3.jpgMarca sätter spelarna i den spanska VM-truppen över hela förstasidan. ”Det här 23 på planen, 46 miljoner bakom dem”, skriver Marca i dagens stora rubrik. Ex-Real Madridspelaren och senare Sevilla- och Getafetränaren Michel bjuder på en möjligen lite väl förenklad förklaring till Chelseanfallaren Álvaro Moratas petning ur truppen i citatrubriken ”När man är i Real Madrid är det bästa att inte lämna”.

AS placerar ur VM-spelarna på planen, med störst bild på de som väntas starta. Mycket annat får inte plats. Men en lite rubrik om en nykomling i La Liga syns. ”Huesco vinner i Luego (2-0) och är klart för Primera”, skriver tidningen.

Sport beskriver uttagningen med ”En storslagen trupp – med en storslagen frånvaro”. Nedanför kan man bland annat läsa att ”Fyra Barcelonasspelare kom med; Piqué, Iniesta, Alba och Busquets men inte Sergi Roberto”.

Cadena Ser uppger att Antoine Griezmann sagt till tre vänner att han kommer att stanna i Atlético. Därmed skulle klubbens övertalningsförsök till slut ha fått effekt. Men uppgifterna härrör från innan den sista matchen, då fransmannen blev utbuad av delar av klacken, lägger radiokanalen till.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe är ovanligt dramatisk. Förstasidan ser ut som sprucket glas. Till det syns en av incidenterna på planen mellan Ajaccio och Le Havre i kvalet till Ligue 1, och rubriken ”Skammen”. Men det är framför allt på grund av incidenterna utanför planen som ligaförbundet i dag samlas till extrainkallat möte för att fatta beslut inför Ajaccios möte med Toulouse. Ett möjligt beslut, spekulerar L’Equipe, är att matchen i Ajaccio spelas om inför tomma läktare. Le Havre vill att laget tilldöms segern. På annat håll uppger L’Equipe att Nice nu överens med tränare Patrick Vieira, NYCFC, om ett kontrakt på två år. Han ersätter i så fall Lucien Favre, som väntas ta över i Dortmund.

Le Parisien lägger in en puff på förstasidan om att ”Med Buffon vill PSG ha en legendar”. Tidningen uppger att målvakten kommer att lämna besked denna vecka på det tvåårskontrakt klubben gett honom. Enligt italienska uppgifter är det värt fyra miljoner euro om året.

France Football lockar med ”Messias”, Mohamed Salah. Hans storhet i Egypten får också tidningen att skriva att ”det handlar inte längre om en fotbollsspelare man har att göra med utan en profet”. I veckans nummer uppger tidningen också att Napoli är ute efter Mario Balotelli, som lämnar Nice. Dessutom finns också intresse från Roma. ”Ett äktenskap mellan Marseille och Balotelli är långt ifrån att firas”, avslutar tidningen.

Goal-skribenten Sabrina Belalmi, som bevakar PSG hävdar att ”Neymar vill desperat få igenom en flytt till Rea Madrid – men PSG är beredd att fajtas”. Brasilianaren ska ha berättat om sitt önskemål för PSG-ledningen. Det är i linje med de uppgifter som dök upp i Madridpress redan för några veckor sedan.

 

TYSKLAND

Kieler Nachrichten sörjer att Holstein Kiel inte lyckades ta sig upp till Bundesliga via kvalet (0-1 mot Wolfsburg). Fast lagets mittfältare Dominic Peitz anser att förlorarna ändå fanns på andra planhalvan. ”Om någon misslyckats så är det Wolfsburg med att sätta ihop ett lag som klarar Bundesliga. De har en katastrofal säsong bakom sig”, säger 33-åringen, ”De presterar en gång om året, annars räknar de väl mest sina pengar”.

Bild följer upp Dortmund i hälarna och tittar sig förvånat om i ankomsthallen. Som Headlines rapporterade i går har Alexander Isak tillsammans med resten av laget rest till Los Angeles för en miniturné. Det blev också ett ”Minimottagande för Dortmunds stjärnor”. Det är rubriken Bild sätter för att beskriva att ”bara 15 fans mötte Götze & Co!”. Isak tar i alla fall plats. På lagfotot i artikeln står alla spelare upp utom en handfull som sitter ner i ett par soffor. Isak sitter i mitten med en rejäl manspread. I morgon väntar match mot Los Angeles FC.

 

ÖVRIGT

5.jpgESPN (USA) tar upp Zlatan Ibrahimovics utvisning i Los Angeles Galaxys match (1-0 mot Montreal Impact). Experten och förre Newcastlemålvakten Shaka Hislop har ingen förståelse för svenskens agerande. ”Det är löjligt, man kan inte slå till folk på det sättet. Det är bara korkat”, säger Hislop. Han får medhåll av panelkollegan och forna venezuelanska landslagsspelaren Alejandro Moreno. ”Det är oacceptabelt. Och det är inte första gången han gör något liknande i MLS”, säger Moreno, och pekar på att Zlatan i en tidigare match svingat armbågen.

CTV News (Kanada) pratar med Montreals målvakt Evan Bush som var föga imponerad av Zlatans agerande, men heller inte helt förvånad efter att ha haft Didier Drogba i laget. ”Det är sånt som händer när lirare med en viss aura kring sig och med ett visst ego kommer till ligan. De tror ibland att de står över reglerna”, menar Bush, ”Om han hade spelat kvar i Manchester United och någon trampat på hans tå hade han kanske reagerat annorlunda. Men här är det som om vissa spelare anländer och tror att de ska bli annorlunda behandlade. Det fanns ögonblick när det var likadant med Didier på planen, men Didier hade bättre hyfs i sådana situationer”.

Ekstra Bladet (Danmark) lockar med ”GULDvene”, en omskrivning av FC Midtjyllands smeknamn (ulvene = vargarna). I går kväll blev laget danska mästare. En tung smäll för Bröndby, som länge såg ut att spela hem titeln. För lagkapten Johan Larsson var det en dubbel smäll. Han kom inte heller med i Janne Anderssons trupp till Ryssland. ”Det kunde blivit den bästa veckan i mitt liv. Nu blev det raka motsatsen. Inget VM, inget mästerskap”, säger Larsson. Om ett halvår går hans kontrakt med Bröndby ut. Framtida klubbadress är fortfarande oklar. Högerbacken kan också bli kvar i den danska klubben. ”Jag läste att jag inte skulle förlänga, men det stämmer inte. Jag pratade med (sportchef) Troels Bech i söndags, och klubben vill väldigt gärna att jag stannar”, säger Larsson.

Het Laatste Nieuws (Belgien) har pratat med VM-petade Romastjärnan Radja Nainggolan. ”Jag har säkrat mig en plats i Guiness rekordbok som den enda toppspelare som inte kommit med i två VM i rad (skratt). Det är så obegripligt att jag redan kan skratta åt det”, säger han till tidningen. Nainggolan, som nu bestämt sig för att sluta i landslaget, tycks mer allvarlig när han säger att förbundskapten ”Martínez har tagit min barndomsdröm ifrån mig”.

Publicerad 2018-05-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons