Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
27v

Slipper extra avstängning – Zlatan spelklar igen

ENGLAND

1england

The Sun fortsätter sitt tatueringsraseri mot Raheem Sterling. I dag finns en intervju med pappan till mördade Damilola Taylor som förfasar sig över Sterlings M16 på benet. Även tränarprofilen Harry Redknapps ord i Talk Sport ges stort utrymme. ”Han är säkert en bra kille men i områdena han kommer ifrån är vapenbrott ett stort problem, så man kan tycka att om han är lite smart så tar han bort den så fort som möjligt. Killar som han som ger vapen sådan reklam behövs inte i rampljuset”, säger Redknapp. Fotboll? Jo, lite Silly Season. ”Exklusivt: Man City nära att äntligen göra klart med Riyad Mahrez för klubbrekordsumman 60 miljoner pund”.

Daily Telegraph följer upp debatten med ”Förbundet står bakom Sterling i vapentatueringskontroversen”. Tidningen lägger till att ”forwarden lovordas för sin ’ärliga och öppenhjärtiga’ förklaring” om att tatueringen var till minne av hans mördade pappa.

Daily Mail går som Telegraph på förbundets respons med rubriken ”Eld upphör”. Sedan drar tidningen på ”Exklusivt: Videodomare kan dela ut rött kort i efterhand”. De nya direktiven kommer att introduceras redan under VM. Det gäller när en domare missat ett fall av våldsamt uppträdande så kan spelaren bli utvisad retroaktivt i samma match. För närvarande kan sådana incidenter inte behandlas under samma match sedan domaren blåst igång spelet igen.

Daily Mirror bjuder på en rörig sportettan. Störst rubrik: ”You won’t be Sarri”, om att Guardiola på nytt prisat den italienska tränaren som är Chelseaktuell. Samtidigt varnar Mirror för att Chelsea måste hosta upp sju miljoner pund i kompensation till Napoli.

 

ITALIEN

1italien

La Gazzetta dello Sport följer upp landslagssuccén med att ”Denna Balo måste spela i Serie A”. Under kan man läsa: ”Marseille, Dortmund och Arsenal vill ha honom. Men han föredrar Serie A. Raiola pratar med Roma, Genoa och Parma, som överväger det. Och han påpekar: ’Om jag varit vit hade jag fått mindre problem’”. Gazzettan ser också fortsatt Higuaín på marknaden. ”Chelsea och PSG försöker med Higuaín, och Nedved är öppen…”. Uppföljningen på den rubriken är ”Vicepresidenten: ’I Juve stannar bara de som är nöjda. Vi får se efter VM’. Om han ger sig av: Morata eller Martial”. Förstavalet är Chelseaanfallaren. Och så ser Gazzettan ett ”derby om Depay” – Inter mot Milan.

Corriere dello Sport sätter ett plommonstop på Inters storstjärna och utropar ”Icardi till Sarri”, alltså till Chelsea och England. Tidningen förklarar med att ”Maurito är tränarens förstaval: han vill ha honom i Napoli, och nu i Chelsea”. Som om Sarri redan vore klar för Chelsea. Enligt Corriere dello Sport är Londonklubbens ägare Roman Abramovitj beredd att betala utköpsklausulen på 110 miljoner euro. ”HiguaOUT” talar sitt tydliga språk, Juventusanfallaren är på väg bort. Tidningen värderar 31-åringen till 55-60 miljoner euro. ”Gigi på väg till PSG” är knappast en nyhet, men CdS understryker att tvåårsavtalet, värt åtta milj euro om året, väntas tillkännages supersnart.

Tuttosport snurrar i ”Målkarusellen”, vilket egentligen är transferkarusellen. För i mitten av den är Higuaín som ”Juve inte länge anser oumbärlig”. En försäljning kan sätta snutt även på klubbadresser för Benzema, Icardi, Morata, Cristiano Ronaldo, Lewandowski och Dzeko, menar Tuttosport.

 

SPANIEN

1spoanien

Marca ger en stekhet dansk ännu en förstasida. I går bredde Christian Eriksen ut sig på Sport som Barcelonas plan B om värvningen av Antoine Griezmann går om intet. Nu kommer Marca med att ”Eriksen läggs till listan” av potentiella transfermål för Real Madrid. Tottenhamspelaren ses som ”en framtida ersättare till Modric”. I tidningens VM-serie har turen kommit till John Guidetti, ”Det svenska VM-laget 1994 är vår förebild”. Det finns även en liten notis om att Cristiano Ronaldo som enda Real Madridspelare inte fanns med på bild i lanseringen av nya hemmastället.

AS bygger hela förstasidan på det. ”Portugisen fanns inte med reklamfilmen, inte på reklambilderna eller onlineshoppen”. Det leder fram till ”PSG lockar Cristiano”. Enligt AS ”vill fransmännen ha honom som lagkamrat till Neymar, men Real accepterar bara byteshandel”.

Sport kör vidare på Lengletspåret. ”Första köpet”, skriver tidningen och hävdar att en överenskommelse nu finns med Sevilla på utköpsklausulen 35 miljoner euro plus ytterligare tre milj euro. En annan rubrik är ”Nära försäljning av Marlon för 15 miljoner euro!”. Det är West Ham som köper Barças 22-åriga mittback, som den gångna säsongen varit utlånad till Nice.

Mundo Deportivo ger också Lenglet för 35+3 utrymme, men under rubriken ”French Connection” tillsammans med Ousmane Dembélé. MD hävdar att PSG:s nya tränare Tuchel suktar efter den 21-årige anfallaren. Liksom Sport har MD även med West Ham och Marlon. Här stannar det vid ett bud på och summan något högre, 20 milj euro.

Cadena Cope uppger att Eduardo Berizzo, John Guidettis gamla tränare i Celta Vigo, under torsdagen kommer att presenteras som Athletics nya tränare. Berizzo fick sparken av Sevilla halvvägs in den gångna säsongen.

 

FRANKRIKE

1frankrike

L’Equipe ser kostnaderna för Ligue 1:s tv-rättigheter skjuta i höjden och beskriver det som en ”Big Bang”. Det nya paketet för 2020-2024 kostar drygt 1,1 miljarder euro, en ökning med 60 procent. BeIN SPORT och Mediapro är de stora aktörerna. Borta ur bilden är Canal+, som har en lång historia med Ligue 1. L’Equipe har också en stor artikel med rubriken ”Durmaz skapar polemik”. Han spelade inte Toulouse playoffretur i playoff mot Ajaccio. Svensken angav vid landslagslägret hot om att skada honom från motståndarna, bland annat via sms, som anledning. ”Problemet? Varken David Barriac eller Serge Romano, assisterande tränare till Michaël Debève (som inte gick att nå), har kunnat bekräfta hans version för oss”, skriver L’Equipe. ”Jag känner inte till den här historien om sms”, säger Romano, funderar över om Debève kan ha valt att hålla det hemligt, men kommer sedan fram till att det är ”föga troligt”. Däremot medger Romano att det fanns i medvetandet att Ajacciospelare kanske ville ge igen på Durmaz, ”men att han inte startade, var först och främst ett beslut på sportsliga grunder”. Barriac är medveten om Durmaz tjafs med Cavalli, men tycks reagera på uttalandet om att motståndaren skulle vara vara ute efter att skada. ”Man får inte demonisera Cavalli. Jag tycker inte man kan tillskriva en professionell fotbollsspelare sådana avsikter. Och oavsett, det var inget vi hade i åtanke”, säger Barriac. Durmaz uttalande om att ”sådana spelare ska inte få vara på en fotbollsplan” får starka reaktioner från Cavalli själv. ”Om han säger en sådan sak ska jag anmäla honom för förtal. Vi tjafsade, han provocerade, jag svarade, men jag förebrår inte mig själv för någonting. Han får komma med bevis”, säger Cavalli till L’Equipe. Tidningen har också en del transfernotiser. Som att backen Nordi Mukiele ”inom de närmaste timmarna” blir klar för Emil Forsbergs klubb RB Leipzig. Montpellier får 16 miljoner euro. Strasbourg uppges ute efter FC Köpenhamns back Nicolai Boilesen.

Le Parisien lockar med en intervju med ungdomstränaren Thiago Motta under citatrubriken ”Neymar kommer att stanna i PSG kommande säsong”. Den tidigare mittfältaren säger också, ”Real Madrid har vunnit Champions League tre gånger i rad. Vad skulle utmaningen vara för honom där? Den verkliga utmaningen för Neymar det är att vinna Champions League med PSG”.

 

TYSKLAND

1tyskland

Sport Bild kommer med jättelik bild på Robert Lewandowski. Till den finns ”Bayern officiellt informerade: Han vill bort”. Intresserade klubbar är PSG, Man United och Chelsea. ”Robert behöver en förändring, en ny utmaning i livet. Bayerns klubbledning vet om det”, säger Lewandowskis agent Pini Zahavi. Mer Bayern. Klubben uppges beredd att sälja Jerome Boateng, om ett tillräckligt lockande bud inkommer, med Hoffenheims Kevin Vogt som potentiell ersättare. Sedan levererar landslagslegendaren Miroslav Klose en salva till landslagsnobbaren Sandro Wagner. Efter att ha petats ur VM-truppen beslutade sig Wagner för att vända landslaget ryggen framöver. ”Det är svårt att förstå ett sådant beslut. Jag kan säga att jag är ganska annorlunda”, inleder Klose, och blickar sedan tillbaka. ”Hur bitter var det inte för komma med 2014? Då vann Tyskland också titeln! Hur brutalt var inte det? Och ändå sa han inte ett ord om att han inte kom med”, påpekar Klose, som varit hjälptränare i tyska landslaget och ansluter till Wagners Bayern som ungdomstränare i sommar. Han vrider sedan om kniven, ”Sandro Wagner har bara varit med då och då i vår miljö, max tio år. Han gjorde tre mål mot San Marino och spelade inte alltid i Confed Cup. Jag skulle ha reagerat annorlunda. Jag vet inte om han fick dåliga råd. Det hela var bara en protestaktion. I hans ställe hade jag låtit det hela sjunka in och agerat först därefter. Jag hade aldrig låtit det få sådana konsekvenser”.

Kicker uppger att Roma och PSG är intresserade av Freiburgs målvakt Alexander Schwolow. Även icke-namngivna engelska klubbar ska vara sugna på 25-åringen.

 

ÖVRIGT

1övrigt

LA Times (USA) framför beskedet att Zlatan Ibrahimovic till slut från grönt ljus att spela mot FC Dallas. Det bekräftas av LA Galaxy. Svensken blev utvisad mot Montreal Impact, var avstängd mot San Jose, men beslutet om ytterligare en matchs avstängning dröjde. Det hindret är nu undanröjt och Zlatan kan spela i morgon.

A Bola (Portugal) uppger att Man United och Port nu är helt överens om en övergångssumma på 24 miljoner euro för Diogo Dalot, samt att 19-åringen skriver på för fem år. Record ser å sin sida i motsatt transferriktning, från England till Portugal. Sporting är ute efter Man Citys målvakt Joe Hart som ersättare till Patricio.

Publicerad 2018-05-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons