Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Curci om Karius miss: ”Inte gått att ursäkta ens från min nioåriga son”

ENGLAND

ANNONS

1england The Sun låter sina strålar skina på José Mourinhos affärer. ”Exklusivt: Släng inte ut alla mina pengar på Bale” indikerar att Uniteds vd Ed Woodward är väldigt sugen på walesaren, men Mourinho orolig för att den värvningen skulle kosta hela hans transferbudget. Portugisen vill i så fall att Woodward trollar fram extra cash till övergången, som av engelska tabloider väntas gå på 200 miljoner pund.

Daily Mirror speglar andra förehavanden av Mourinho. ”Bänkkriget” är ett försök att dramatisera FA-cupfinalen för en tid sedan och hitta en spricka mellan Unitedtränaren och anfallsstjärnan Lukaku. Det illustreras med ”Mourinho den 19 maj: Spelaren sa till mg att han inte var redo” och ”Lukaku den 30 maj: Det var José som tog beslutet”.

Sky Sports tror att molnen över Old Trafford kan skingras med en annan storväxt forward. ”Manchester United vill ha Marko Arnautovic från West Ham”. Uppgiften sammanfaller fint med att Vivaro News skrev om att Mourinho var på plats och såg Österrike-Ryssland. Enligt Sky Sports är West Ham inte det minsta sugen på att sälja sin österrikiska stjärna, och har satt en prislapp på 50 miljoner pund för 29-åringen.

ANNONS

Daily Mail skickar en hälsning från en olycklig walesare, med Mourinho som förmodad adress. ”Exklusivt: Bale tillbringade 20 minuter i Liverpools omklädningsrum hellre än att fira Real Madrids triumf efter sin Champions League-succé”. Tidningen hävdar att Bale ”var arg och kände sig förödmjukad att han bänkades av Zinedine Zidane till finalen” och fortsätter spekulationerna med att omklädningsrumsbesöket hos Liverpool ”lyfter fram Bales frustration med livet i den spanska klubben och hans uppenbara vilja att återvända till Premier League, där Manchester United vore den mest troliga destinationen”. På sportettan drar annars Mail på ”Exklusivt: Tottenham i kamp mot klockan för att flytta in i tid” på nya White Hart Lane till kommande säsong. Arenan är ännu inte klar. Tidningen lägger till att ”Förbundet förlänger deadline för att stanna på Wembley”.

ANNONS

The Times känner av VM-tiderna med ”Exklusivt: England väljer asiatisk domare för att förbättra chanserna”. En japansk domare, Hiroyuki Kimura, dömer dagens match mot Costa Rica. Det är på begäran av förbundskapten Gareth Southgate. England kommer med stor sannolikhet att få en asiatisk domare i gruppspelet, då ingen nation i gruppen är från den kontinenten, och Southgate vill att hans spelare vänjer sig vid asiatiska domares mer strikta regeltolkningar, särskilt i det fysiska spelet. Times har också ”Exklusivt: Arsenal erbjuder Ramsey nytt kontrakt”. Kontraktet är på fem år.

 

ITALIEN

1italien

La Gazzetta dello Sport synar ”Fallet Milinkovic” med citat om prislappen. Lazio president Lotito sa häromdagen att han fått ett bud på 110 miljoner euro som han nobbat. På frågan om 120 miljoner euro skulle få honom att ändra ståndpunkt, svarar Lotito, ”Ja, 120 miljoner euro per ben”. Det blir också en rubrik. Gazzettan tillägger att klubbarna som är ute efter serben är Man United, Real Madrid, PSG och Juventus. En annan rubrik skildrar läget hos Ancelottis nya klubb. ”Vilken trafik hos Napoli”, följs av ”City gör klart med Jorginho, Fabio Ruiz nära”. Napoli uppges också erbjuda 50 miljoner euro plus två spelare för Federico Chiesa, 20, men Fiorentina har slagit dövörat till. ”Roma har ett ja från Kluivert jr, hindret är Ajax”. Ett möte mellan Romas sportchef Monchi och Justin Kluiverts agent Raiola gav resultat. Men 20-25 miljoner euro väntas inte räcka, den holländska klubben kan komma att kräva ända upp till 40 milj euro, menar Gazzettan.

ANNONS

Corriere dello Sport uppger också under en stor rubrik att Roma har ett ”ja” från Kluivert. Förstasidan har annars en lite udda svensktouch. ”Det är Juve, inte Ikea” syftar på att Pjanic inte blir någon billig historia för de spanska klubbar som är intresserade. ”Real och Barça efter Pjanic: 70 miljoner euro”. Modric ses som en möjlig ersättare om Pjanic skulle lämna. ”Inter hemma hos Dembélé” sätter ord på att Inters sportchef Ausilio reser till London för att förhandla med Tottenham om Moussa Dembélé. Spurs prislapp uppges vara 30 miljoner euro, men Inter har förhoppning om att den sjunker då mittfältaren vill bort.

Tuttosport påpekar att ”Pengarna finns hos Juve” till ett köp av Milinkovic-Savic. Turintidningens poäng är att 120 miljoner euro inte avskräcker. 120 miljoner euro per ben kanske gör det.

ANNONS

Tuttomercatoweb bjuder på en intervju med AFC Eskilstunamålvakten Gianluca Curci. Efter en lika oväntad som lyckad comeback i Superettan drömmer sig 32-åringen tillbaka söderut. ”Jag hoppas på Italien igen, det är mitt hemland”, säger Curci, ”Jag hoppas på ett samtal. Jag är redo att vara reservmålvakt också”. Han har varit reservmålvakt förut, senast i Mainz där en viss Loris Karius stod i vägen för honom. ”Ett val som framför allt berodde på att klubben ville förbättra en spelare som de kunde dra in mycket pengar på. Så var det. Karius hade mycket tur. Men turen står dig inte alltid bi”. TMW: ”Som alla kunde se i Champions League-finalen”. Curci: ”Precis, han visade att han inte är redo för den nivån. Missen vid det tredje målet är sånt som kan hända, det är ett bedömningsfel som alla målvakter kan göra. Men inte det första målet. Verkligen inte. Inte ens om min nioåriga son gjorde ett sånt misstag skulle det kunna ursäktas”.

ANNONS

 

SPANIEN

1spanien

Marca konstaterar nöjt att ”Guardiola tar av sig hatten”. Den forna Barçatränaren, på besök i Spanien, gör det för Real Madrid efter den tredje raka CL-titeln. ”Det är spektakulärt. Man måste ta av sig hatten för dem”, säger Pep, och prisade också Zidane, ”Han har gjort ett fantastiskt jobb”.

AS lyfter fram samma hatt-citat från Guardiola. Tidningen njuter också av ett citat från en annan gammal Barçaprofil. Xavi är kritisk till Barças värvningspolicy. ”Real har en vinnargen medan Barça fallit till sömns. De har varit sovande i flera år när det gäller värvningar, och det märks”, säger Xavi till programmet El Penalti i Radio Estel.

Sport ger ömsom Barçavärvningar, ömsom Real Madridförakt sin uppmärksamhet. I dag är det det senare. Under ”CR7-röran” menar tidningen att det är Reals ovilja att lösa Cristiano Ronaldos skattetvist som var anledningen till portugisens svävade svar om framtiden efter CL-finalen. Till paketet lyfter Sport, liksom flera spanska medier i dag, fram ett citat från Cristianos mamma, Dolres Aveiro, ”Jag fördrar om han väljer Manchester United framför PSG”. Citat är från fransk tv. Och är en vecka gamla.

ANNONS

Mundo Deportivo brukar föredra det andra ämnet i katalansk sportpress, Barças värvningar. Efter att på förstasidan den här veckan redan ha placerat Griezmann och Lenglet i Barça är det en holländares tur. Under ”Pressar på för De Jong” uppger MD att ”Barça, med spelarens klartecken, förhandlar om en övergång 2019, men avskriver inte att den kan bli av redan denna sommar”. Ajax stretar dock emot och vill behålla den 21-åriga mittfältaren. Liksom Madridtidningarna har MD med ett citat från Guardiola, men ett som passar tidningens läsekrets bättre, ”Ligan är den viktigaste titeln”.

 

FRANKRIKE

1frankrike

L’Equipe vandrar längs minnenas allé i tryggt sällskap. ”Zidane: Jag blev spelaren som kännetecknade fransk fotbollshistoria”. Den franske legendaren pratar om VM-guldet för tjugo år sedan och om hans två finalmål. ”Mitt liv förändrades med den matchen”, är rubriken på intervjun inne i tidningen. På annat håll skriver tidningen att ”PSG har problem med sina talanger”. 17-åriga Claudio Gomes har redan lämnat för Man City och nu är akademins andra jättetalang, jämnåriga Yacine Adli, på väg att skriva på för Arsenal. Dessutom kan Stanley N’Soki vara på väg bort. 19-åringen har erbjudanden från Spanien och Italien.

ANNONS

Le Parisien kommer med ”Liverpools första bud på Fekir”. Det är på ungefär 60 miljoner euro, enligt tidningens källor, och ”ännu inte helt enligt Lyons förväntningar”.

RMC Sport uppger att Antoines Griezmann frågat sin förbundskapten Didier Deschamps om råd kring en eventuell flytt till Barcelona. Enligt radiokanalen rekommenderade Deschamps att han stannar i Atlético. Griezmann ska ännu inte ha fattat beslut om sin framtid.

La Dépêche du Midi vidareförmedlar informationen om att Jimmy Durmaz och Ola Toivonen får ny tränare (om de blir kvar). Toulouse anställer Alain Casanova. Igen. Casanova var klubbens tränare 2008 till 2015. Ett officiellt besked väntas inom de närmaste dagarna. Enligt L’Equipe skriver Casanova på ett tvåårskontrakt.

 

TYSKLAND

Kicker uppger att i stort sett bara en läkarundersökning återstår innan Sokratis är klar för Arsenal. Dortmundbacken väntas genomföra undersökningen nästa vecka. Kontraktet är till 2021 och övergångssumman cirka 17 miljoner euro, med vissa detaljer kvar att justera. I dagens nummer fortsätter uppgifter om Robert Lewandowski att cirkulera. Kicker skriver att Real Madrids intresse svalnade på grund av att anfallarens agent Pini Zahavi inte lyckades övertala Neymar att välja den spanska klubben. Sport Bild uppgav i går intresse från PSG, Man United och Chelsea. Lewandowski uppges inte särskilt intresserad av PSG, samtidigt som Kicker trycker på att Chelsea är enda klubb att ha lagt ett konkret bud. Bayern vill inte sälja av principskäl, för att visa att den bestämmer och för att den inte vill låta sina storstjärnor lämna.

ANNONS

Bild har dåliga nyheter för Chelsea om klubben är ute efter Lewandowski. Tidningen påpekar att den 29-årige anfallarens stora mål är att vinna Champions League, och kommer att ha det i åtanke när han väljer klubb. Londonklubben spelar som bekant Europa League nästa säsong.

 

ÖVRIGT

LA Confidential (USA), som följer Galaxy nära, ger efter förlustmatchen i morse (2-3 mot FC Dallas) bara en spelare betyget ”Bra”: tvåmålsskytten Zlatan Ibrahimovic. Motiveringen: ”Fin passning som frispelade Alessandrini i den 36:e minuten. Men det var mer undantag än regel i den första halvleken – hans passningsprocent var under 50 procent då. Jag var på väg att beklaga mig över hans attityd – man kan bara gnälla på sina medspelare när man själv spelar bra – när han fick mig att äta upp mina ord genom att göra två mål i andra halvlek. Efter att ha varit offside, skjutit direkt på målvakten, gjort en dykning, så svarade han för två härliga avslut som gav LA en livlina, även om det inte räckte. Två mål ger ett bra betyg”.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) har med ”Bendtner bättre: Jag blir klar till VM” på förstasidan. Men sporten toppas av ”Delaneys frieri – Drömmer om Dortmund”. Ludwig Augustinssons lagkompis i Werder Bremen är het på marknaden, och Alexander Isaks klubb har uppgetts ute efter den danska landslagsmittfältaren. ”Dortmund spelar Champions League och tillhör världens tio bästa klubbar, så självklart skulle ett klubbyte till dem vara intressant”, säger Delaney till tidningen.

 

Publicerad 2018-05-31 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto