POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Det här ska bli Sveriges Waterloo”

Rubrikämne i rött, scrolla ned.

ENGLAND 1aaa

Daily Mirror har dagens inneord, som är ett uteord. ”Ute” står för Andy Murray i Wimbledon, det står för Chris Froome i Tour de France, men mest av allt står det för Spanien i fotbolls-VM. I fotbollsbilagan bjuder tidningen också på ordleken ”Vladi Brilliant” över hela förstasidan.

Daily Mail ropar också till som en tennisdomare, ”Ute” för Murray, ”Ute” för Froome (och även Hamilton), innan det är dags för ”Spanien är UTE”. Mail låter på annat håll ex-domare Graham Poll skicka en hälsning, ”Du är inte saknad när du beter sig som mot Uruguay, Cristiano Ronaldo”. Poll menar att den portugisiska lagkaptenen borde fått rött kort och även mer en bara en match avstängning (för sitt andra gula kort) efter att ha skällt ut domaren. ”Fifa måste instruera domarna att vara tuffare när de har att göra med protester och sedan ge rejäla bestraffningar, annars riskerar man att låta dessa skrikande primadonnor ta över fotbollen”, skriver Poll.

Daily Telegraph väljer ett annat matchperspektiv än tabloiderna. Tidningen skriver i stället om en ”Rysk fest”. En annan rubrik är ”Nationens förtroende: Därför tror Southgate att fansen stöttar hans landslag”. I intervjun säger förbundskaptenen, ”För tio månader sedan så kvalificerade vi oss till VM och folk kastade pappersflygplan på Wembleys gräsmatta. På Malta åkte vi tillbaka till hotellet och en del fans skrek obscena ramsor mot oss”, säger Southgate, ”Nu känns det som vi vunnit tillbaka publiken igen. Det känns som vi skapar spänning igen, att vi spelar på ett sätt som verkligen visar vad unga engelska spelare är kapabla till, och jag vill att vi fortsätter så”.

The Guardian är inne på samma linje som Telegraph med att ”Partyt fortsätter” för Ryssland. Samtidigt påpekar tidningen att Spaniens sorti gör att ”England är nu andrarankade på sin halva”.

Daily Express tar upp den tråden med ”Ryssland skräller mot Spanien och ökar Englands förhoppningar”. Ex-landslagsspelaren Terry Butcher drar sitt strå till stacken, ”Colombia är ingen match för England, som har öppen gata till semifinalerna”. Med andra ord, Schweiz eller Sverige är också en munsbit.

 

ITALIEN 1aaaa

La Gazzetta dello Sport säger ”Farväl, Spanien”, och lägger till att det blivit ”Jättedödarnas VM”. Det största utrymmet på förstasidan delar VM med ett ”Spektakulärt byte på gång: Morata mot Higuaín”. Maurizo Sarri väntas ta över Chelsea i veckan och vill ha ”Pipita” – och Juve är intresserade av sin ex-anfallare i Londonklubben. Chelsea ska inte ha tagit någon direktkontakt med Juve ännu, men en mellanhand arbetar med idéen, uppger Gazzettan.

Corriere dello Sport välkomnar Spanien med ”Ciapanò”, ett kortspel. För ”Spanien kan också göra oss sällskap på stranden”, dit tidningen redan välkomnat Tyskland. Sedan delar tidningen ut VM:s Oscar till förbundskapten Óscar Tabárez, vars Uruguay tidningen nu ger sitt VM-stöd till. En annan rubrik inne i tidningen är ”Buffon kallar på Leo”. Buffon väntas denna vecka till slut bli klar för PSG, men CdS uppger att han kan få sällskap av en tidigare klubb- och landslagskamrat, Leonardo Bonucci. ”Milankaptenens agent har redan haft ett par kontakter med PSG”, hävdar tidningen.

Tuttosport har spektakulära ”Juve mellan CR7 och Milinkovic-Savic”, och lägger till att den förstnämnda är ”Dröm” och den senare ”Verklighet”. Sedan skriver Tuttosport att ”De vitsvarta har bestämt sig för att lägga in högsta växel för dubbelbytet med tanke på Champions League och ökade kommersiella intäkter. Ronaldo är den nästan omöjliga frestelsen, serben ett mer konkret alternativ tack vare Pjaca som trumfkort”.

 

SPANIEN 1aaaaa

Marca stänger Spaniens VM-äventyr med ”Nu går vi hem”, efter förlusten i åttondelsfinal (1-1 mot Ryssland, 3-4 e str). Tidningen beskriver landslaget med orden ”Ett Spanien utan fart, utan djup, utan själ eller glädje, och med ett stelt bollövertag, föll mot ett glupskt Ryssland”. En krönika av Roberto Palomar har den ironiska rubriken, ”Florentino, Lopetegui och Rubiales: Tack så mycket”. De skyldiga till fiaskot är med andra ord Real Madrid-bossen, förbundskaptenen som fick sparken samt förbundsordföranden. Tidningen frågar sina läsare på webben vilken förbundskapten de vill ha framöver. Blott fyra procent vill behålla Fernando Hierro. Mest populära alternativ är Luis Enrique med 38 procent.

Cadena Ser ställde frågan till förbundsordförande Rubiales om han ångrar beslutet att sparka Lopetegui just innan VM-premiären. ”Jag har inga som helst tvivel över agerandet”, svarar han.

AS högsta spelarbetyg i det spanska laget går till Isco. På skalan noll till tre får han två. Fyra spelare får bottenbetyget noll: David De Gea, David Silva, Marco Asensio och Diego Costa. På webbfrågan ”Vem är huvudansvarig för Spaniens sorti?”, svarar 52 procent ”Luis Rubiales”, 25 procent ”Florentino Pérez”, 14 procent ”Spelarna”, sex procent ”Julen Lopetegui” och tre procent ”Fernando Hierro”.

Mundo Deportivo, som ser det som ett ”Maximalt straff”, för Spanien, ställer samma fråga som AS om ansvarig för debaclet. Enda skillnaden är att ”Pérez” bytts ut mot ”Real Madrid” som svarsalternativ. Och så resultat, förstås. För av MD:s läsare har på morgonen hela 69 procent svarat just ”Real Madrid”. Mer lokala angelägenheter: Barcelona har enligt tidningen fått ett bud på uppemot 50 miljoner euro för Paulinho. Det är mer än vad klubben betalade för den brasilianska landslagsspelaren förra sommaren (40 milj euro), en övergångssumma som då förlöjligades. Vilken klubb det rör sig om är oklart, men erbjudandet ska ha presenterats av agenten Kia Joorobchian som nyligen besökte Barça för att bland annat diskutera intresset för Chelseas brassemittfältare Willian.

Sport har också en dubbelbottnad huvudrubrik i ”Vilket straff”. Det finns inte heller i denna katalanska tidning några tveksamheter om vilka som egentligen bär skulden till det spanska VM-fiaskot. ”Spanien blev offer för Real Maldrid”, är rubriken på Ernest Folchs krönika.

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Fiaskot fullbordat – att vara bra 20 minuter av 90 räcker inte”

 

FRANKRIKE 1aaaaaa

L’Equipe njuter av ”De nya hjältarna”. Benjamin Pavard, 22, och Kylian Mbappé, 19, som satte färg på Frankrikes seger i åttondelsfinal. Tidningen döper sedan om det spanska passningsspelet från tiki-taka till ”Tiki-Kata”, som i ”katastrof”, efter uttåget ur VM. Vidare skriver L’Equipe att PSG nu sålt spelare för 91 miljoner euro under 2018. Tidningen räknar då in försäljningen av Yuri Berchiche (Athletic) för 24 milj euro och Jonathan Ikoné (Lille) för fem milj euro, som väntas bli officiella inom kort.

Le Parisien påminner om L’Equipe, med fokus på de två ungdomarna som tog över matchen mot Argentina. ”Benjamin Pavard, den andra överraskningen”, porträtterar backen. En annan landslagsback, Florian Thauvin, har gett smeknamn på Kylian Mbappé. ”Jag kallar honom numera för ’37’ för det är så snabbt han springer”, säger Thauvin, och uppmanar allmänheten att haka på. Mbappés hastighet uppmättes som mest till 37 km/h i matchen.

 

TYSKLAND 1aaaaaaa

Kicker synar ”En världsmästares sammanbrott”, det tyska landslaget. Tidningen använder #ZSMMNBRUCH för Zusammenbruch (sammanbrott) i stället för den förlöjligade landslagsslogan #ZSMMN (Zusammen – ”Tillsammans”). Kicker ger också ordet till experten och tidigare landslagsspelaren Didi Hamann om förbundskaptenspositionen. ”Det bli svårt för Jogi Löw att fortsätta”, menar han, och ringar in en ersättare, ”Jag kan bara tänka på Freiburgs Christian Streich”. Tidningen har annars mycket Bayern München. Klubben kommer enligt Kicker att lyssna till erbjudanden på Thiago Alcantâra och Juan Bernat. Däremot anses Arturo Vidals chanser att bli kvar att ha ökat. Bayerns försöker att värva HSV stortalang Fiete Arp har visserligen tagit konkreta former, men ett bud på blott 2,5 miljoner euro har blivit nobbat, skriver tidningen

Ruhr Nachrichten uppger att Dortmund inte fattat något beslut om Alexander Isak inför nästa säsong. Svensken, som tillbringat de senaste dagarna i Eritrea under stor uppmärksamhet (se klipp från Eri-TV), har antagits aktuell för lån. Men han kommer att få chansen att visa upp sig för nya tränaren Lucien Favre innan beslut tas.

 

ÖVRIGT 1aaaaaaaa
Blick
(Schweiz) tar sig an Sverige-Schweiz med uppmaning på förstasidan: ”Chefer, ge oss fotbollsledigt”. Men det toppar inte söndagens förstasida”Det här ska bli Sveriges Waterloo” med en bild på Eurovisionvinnande Abba från 1974, photoshoppade bilder (bredvid). Av allt att döma är det Yann Sommer som Benny Andersson, förbundskapten Petkovic som Anni-Frid Lyngstad, Breel Embolo som Agneta Fältskog och Valon Behrami som Björn Ulvaeus.

DR (Danmark) fångar upp en besviken Kaspar Schmeichel efter Danmarks sorti (1-1 mot Kroatien, 2-3 e str). ”Jag tycker vi förtjänade att vinna matchen och hade de bästa chanserna. Jag tycker vi var klart bättre”, säger målvakten.

Sport-Express (Ryssland) rapporterar om ryskt firande. Ett av de mer udda inslagen: rapparen T-Killah tatuerade ”Ryssland” på kinden. Ett löfte till hans fru om Ryssland vann.

La Nación indikerar att ett beslut om Jorge Sampaoli lämnar förbundskaptensposten dröjer. Tidningen noterar att det också påverkas av att det kostar 11 miljoner dollar (motsvarande nästan 100 milj kr) för den part, förbundet eller Sampaoli, som vill bryta kontraktet som gäller till och med Copa America nästa sommar. TyC Sport är inne på samma spår, men uppger att förbundet skulle behöva betala 20 miljoner dollar om det ensidigt beslutade att sparka Sampaoli, varför ett avsked skulle behöva vara ett ömsesidigt beslut.

Publicerad 2018-07-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto